GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κακοί οι Αμερικάνοι, αλλά οι Ρώσοι είναι καλύτεροι;"

Του Παναγιώτη Σακκά psakkas@gmail.com Διαβάζοντας στο in.gr τα της επίσκεψης Πούτιν άρχισα να αναρωτιέμαι… άραγε δεν θα γίνουν πορείες με αφ...


Του Παναγιώτη Σακκά
psakkas@gmail.com

Διαβάζοντας στο in.gr τα της επίσκεψης Πούτιν άρχισα να αναρωτιέμαι… άραγε δεν θα γίνουν πορείες με αφορμή την επίσκεψή του; Όπως και να έχει, η πορεία των φοιτητών δεν εμποδίζει άλλες πορείες που μπορεί να γίνουν παράλληλα με αυτή.
Όμως γιατί, απ’ ότι φαίνεται, κανείς δεν θα κατέβει στους δρόμους με αφορμή την επίσκεψή του; Κακοί και οι Αμερικάνοι συμφωνώ και να κάψουμε και την Αθήνα ολόκληρη, που λέει ο λόγος, αν έρθει ο Warlord Μπους (όπως τον αποκαλούσε και ο Μποράτ) αλλά οι Ρώσοι είναι καλύτεροι;

Ξεχνάμε τους νεκρούς και τα εγκλήματα στην Τσετσενία; Τις δολοφονίες δημοσιογράφων και την φίμωση του Τύπου στη Ρωσία; Τον εκβιασμό και τη χειραγώγηση των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης με κύριο όπλο την ενέργεια; Τα καινούρια εξοπλιστικά προγράμματα και τις καινούριες πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας; (βλέπε Bulava)
Πού είστε τώρα κύριοι; Τι βρίσκετε το τόσο άγιο στη χώρα αυτή ώστε να τα παραβλέπετε όλα αυτά;

28 σχόλια

  1. o kosmos den antexei pollous kakous. vriskei ton pio fanero kai tou arkei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιο κράτος και κυρίως ο πρόεδρος, όταν προσπαθεί σε άλλο κράτος να επιβάλει την θέληση του, γίνεται αντιπαθής. Στην προκειμένη περίπτωση ο Πούτιν δεν προσπαθεί να μας επιβάλει την θέλησή του, για εμπορικούς λόγους έρχεται και για συνεργασία. Άλλως οι αμερικανοί με τα δείκτυα παρακολούθησης και τις βάσεις επιβουλής. Εγώ μόνον για ότι στο δικό μου κράτος κάνει κάποιος ξένος δυνάστης, διαδηλώνω και όχι για ότι γίνεται εντός του δικού τους κράτους, εκεί να διαδηλώσουν οι Ρώσσοι οι Τσετσένοι ισλαμιστές (διότι υπάρχουν και Τσετσένοι χριστιανοί και άθεοι). Φιλόλαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ. ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ, ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ. ΒΛΑΚΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ψάχνετε ρε παιδιά; Εμάς μας πηδάνε οι Αμερικάνοι, για εκείνους θα καίμε τη μισή Αθήνα (λέμε τώρα...) άμα έρθει ο Μπους.

    Οι Ρώσοι τι μας έχουνε κάνει, πλην εξαπατήσεων; Να μας εξωθούνε δηλαδή σε εξεγέρσεις, επί Τουρκοκρατίας και μετά να βγάζουνε την ουρά τους έξω.

    Άσε που τώρα μιλάμε για εμπορική συμφωνία και έτερον ουδέν.

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. toulaxiston oi rwsoi organwsan tin xounta stin ellada oute sunenesan stin eisvoli stin kupro oute exoun eisvalei se kamia 10aria xwres gia prowthisoun ta oikonomika tous symferonta,akoma....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. +oti den kanoun alaksokwlies me tous tourkous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΔΕ ΘΙΓΟΝΤΑΙ??ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΚΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ...ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ 'ΜΑΜΑ ΡΩΣΙΑ Κ ΣΟΒΙΕΤ Κ ΕΤΣΙ'.
    ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ Κ ΟΙ ΡΩΣΟΙ Κ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ Κ ΛΟΓΙΚΑ Κ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 'ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ' ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Β'ΠΠ,ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΗΘΕΛΗΜΕΝΕΣ.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ,ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΣΦΑΖΑΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΟΠΩΣ Κ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 90 ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ Κ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΑΝΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ Κ ΜΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑ Κ ΤΙΣ 2 ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδια κανενας δεν ειναι καλος η κακος.
    Απλα αλλος υποστηριζει με επιτυχια την εθνικη του στρατηγικη δημιουργωντας τις καταληλες συμμαχιες καθε φορα ,αναλογα με το θεμα και αλλος οχι. Ο προηγουμενος αφελεστατος διαχωρισμος δειχνει μη τι αλλο ελλειμα γνωσης στη διεθνη στρατηγικη και στη εξωτερικη πολιτικη.Δυστυχως και στα δυο εχουμε πικρη εμπειρια εμεις οι Ελληνες.
    Οι μεγαλες Δυναμεις το ιδιο πραττουν οπως και καθε σοβαρο κρατος.
    Ειδικωτερα μεταξυ των ΗΠΑ-Ρωσια ο ανταγωνισμος συνεχιζεται αμειωτος παρα την πτωση του κομμουνισμου.
    Πριν το 90 επι Σοβιετικης Ενωσης θυμουμαστε ολοι τον ψυχρο πολεμο με τις εκατερωθεν φραστικες και οχι μονο, καθημερινες αντιπαλοτητες μεταξυ των.Αυτο παρουσιαζοταν τοτε σαν μαχη μεταξυ καπιταλισμου και κομμουνισμου,η σαν μαχη της ελυθεριας με την καταπιεση!!!!.
    Σημερα που η αντιπαλοτητα δεν μπορει να περιβληθει με ιδεολογικο μανδυα για τους πολλους και αφελεις,φαινετε ξεκαθαρα οτι ΗΠΑ και η Ρωσια στο θεμα της ενεργιες δεν εχουν κοινα συμφεροντα.Σε αλλα εχουν.Ετσι απλα διαμορφωνετε το διεθνες πλαισιο.Μαχη συμεφεροντων ,μαχη επιρροων.Ας παψομε να παρακολουθουμε την εξωτερικη μας πολιτικη με τη νοοτροπια του 90. και πισω.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε Λαμόγιο "να μας μοσχοπουλάνε εκβιαστικά τα συστηματάκια τους", που το ΄δες αυτό;

    Εμείς πήγαμε γυρευόντας τους S300 για την Κύπρο, βαλανε τις φωνές ΑμερικανόΤουρκοι και ξαναμαζωχτήκαμε και τους πήγαμε Κρήτη να τους χαιρόμαστε...

    Να ξαναθυμήσω οτι ακόμα και σήμερα οι S300 θεωρούνται το πιό αξιόπιστο αντιαεροπορικό όπλο;

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. o epistolografos ειναι η αφελης η βαλτος.
    στην γεωπολιτικη σκακιερα κρατας ισορροπιες που σε συμφερουν.
    φαινεται εχει το συνδρομο του κομμουνισμου ακομα και βλεπει φαντασματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. min xanavalete sto vromiko stoma sas ti mama Patrida "Sowiet union" h CCCP gia olous emas. Zitw o Stalin, zitw o Lenin zitw o Kommounismos!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχήν «ανώνυμε» φίλε δεν μπορείς να βρίζεις και να λες ότι βλακεία θέλεις χωρίς έστω να έχεις τα κότσια να βάλεις ονοματεπώνυμο. Επίσης δεν καταλαβαίνω τη λογική μερικών «ανωνύμων», δηλαδή επειδή συμφώνησαν να είμαστε στη σφαίρα επιρροής κάποιας άλλης χώρας και δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν και σε εμάς όσα έκαναν στις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης και επειδή μας συμφέρει γεωπολιτικά η συνεργασία μαζί τους κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτα; Δηλαδή αν οι Αμερικανοί άρχιζαν να παίρνουν το μέρος μας και μας υποστήριζαν σε κάθε πρόβλημά μας, θα σταματούσαμε να είμαστε ενάντια στην πολιτική τους; Δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο γιατί οι απόψεις του Λαμόγιου και του Μπάμπη μετά το Λαμόγιο με καλύπτουν πλήρως, απλά ήθελαν να στείλω αυτό το θέμα γιατί πραγματικά βρίσκω υποκριτικό να κάνουμε τα στραβά μάτια όπου θέλουμε ή όπου μας συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. enas ap'auta ta palikaria pou vrizoyn, borei na to kanei me to onoma tou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. gia to an exei pesei rosikh sfaira ektos rosias, rotiste tsexous, slovakous, polonous, lithouanous, letonous, esthonous, na sas poun poso sosta ferthikan oi rosoi. kai oso gia ton athlio rolo ton amerikanon to 1974, iparxoun kai ta katorthomata ton roson to 1922. ektos ki an exoun paragrafei ayta logo xronikis apostasis.o epistolografos de mila gia askisi politikis. anaferetai stis afthormites arnitikes ekdiloseis kata ton amerikanon. tetoies tha eprepe na iparxoun kai kata ton roson, ton gallon, ton aglon, ton germanon, ton iaponon. alla ta ntouvaria ntouvaria. gia eglimata ton roson tous milas, xafie ton amerikanon se apokaloun.les kai to na milas kata ton roson, synepagetai sibathia gia tous amerikanous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Λυπόν,
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ Κ ΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.ΤΟ ΠΟΙΟ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ Κ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ MIG ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ F-16..ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΕΤΣΙ ΝΑΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ν'ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Κ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ..ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑ Κ ΕΜΜΕΣΑ ΟΤΑΝ Κ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ.
    ΤΕΛΟΣ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ 'ΚΑΡΑΒΙΑ' ΩΣΤΕ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικα τιθεται το θεμα της Εθνικης Στρατηγικης και Ασφαλειας.
    Δυστυχως εδω εχουμε ανοικτα εθνικα θεματα(Αιγαιο,Κυπρος) οποτε ειμαιστε τελειως ανοικτοι και ευκολοι σε καθε ειδους επεμβασεις και στριμωγματα.Φανταστειτε μονο μια ενταση με την Τουρκια ποσο ευκολα δημιουργειτε και ποσο επιδρα στην εθνικη μας οικονομια.
    Το ιδιο ανοικτοι και με μεγαλυτερες αδυναμιες ειναι και οι Τουρκοι και οχι μονο.Αυτο προβλημα των και δεν θα αναφερθω στη Τουρκικη εξωτερικη πολιτικη.
    Εδω για μας με τα ανοικτα Εθνικα θεματα απαιτουνται λεπτοι χειρισμοι και ισσοροπιες,σοβαροτητα και το κυριοτερο οικοδομηση εξωτερικης πολιτικης οχι με την επηρεια του πεζοδρομιου και του εσωτερικου μετωπου καθως και του συναισθηματισμου.Δυστυχως εμεις οι Ελληνες εχομε τη ταση να οικοδομουμε εξωτερικη πολιτικη και με την επηρεια και των δυο.Ταχουμε πληρωσει αυτα δυστυχως πολυ ασχημα και με αιμα και με χρημα.
    Παλαιοτερα ο φανατισμος και η κομματικη στρατηγικη τα ειχε λυσει αυτα.Οτι καλο προερχοταν απο τη Σοβιετικη Ενωση και οτι κακο απο την Αμερικη.Αυτο διακυρητε το πεζοδρομιο και ο συναισθηματισμος.Δυστυχως και σημερα συνεχιζετε η ιδια νοοτροπια καταλοιπο αυτης της εποχης.Οι καλοι συνεχιζουν να ειναι καλοι για μερικους και οι κακοι, κακοι για μερικους τοσο απλα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΘΥΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ -ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΣΥΓΓΕΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Μ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΑΦΕΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ 'ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΓΓΛΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ, ΟΛΛΑΝΔΟΙ, ΙΣΠΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ-ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ- ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΒΑΣΙΛΕΩΝ -ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β' ΠΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΝΩ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ "ΑΣΕΛΓΟΥΣΑΝ"-ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ- ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ. ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΘΕΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ, ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ '65 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΙΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ '74 ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ "ΛΙΓΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΥΤΥΧΗΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΑΥΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΤΙΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ.
    ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η πιο σοβαρή και σωστη προσέγγιση, ειναι του φίλου που υπογράφει σαν soulis. Mπράβο φίλε!

    Β155

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΣΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο 9:53.
    ΣΕ ΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΘΑΥΜΑΖΟΜΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επιτέλους μια σοβαρή και όχι λίγο τεκμηριωμένη κουβέντα ανάμεσα Μπάμπη και Σούλη.
    Ο καθένας με την άποψή του και με τα επιχειρήματά του και μπράβο τους.
    Εγώ δεν έχω τίποτα να προσθέσω παρά μόνο δυο γενικόλογες κουβέντες: Όποιος ρίξει μια ματιά στην Ιστορία Πολιτισμού της Ανθρωπότητας, αν είναι έλληνας, θα τρομάξει από το βάρος που τον φόρτωσαν οι πρόγονοί του! Αν δει την Πολεμικη Ιστορία θα του συμβεί το ίδιο. Αν όμως δει την πολιτική ιστορία τότε θα νοιώσει αποτροπιασμό από την αδυναμία της φυλής του στην ενότητα και τη συμπόρευσή της! Και η κατάρα κληρονομήθηκε. Και μεγαλούργησε αυτή η κατάρα επειδή κληρονομήθηκε και η έπαρση! Ο ελληνικός λαός ακόμα και σήμερα παραμιλά με έπαρση για την καταγωγή του! Έτσι κρατά μιαν εγωιστική νοοτροπία, που δεν του επιτρέπει να συνεννοείται ακόμα και στις πιο απλές σχέσεις.
    Αλλά ακόμα και στους αρχαίους χρόνους δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που Ελληνικές Πόλεις συμμάχησαν ακόμα και με τους πιο μισητούς εχθρούς τους για να πολεμήσουν τους γείτονες ομοεθνείς και ομόγλωσσους.
    Σήμερα, στο αιώνα που πέρασε, η χώρα μας όταν κατορθώθηκε, όπως κατορθώθηκε, να ισοροπήσει τις αντιθέσεις της, έγινε μια σεβαστή χώρα στα Βαλκάνια. Και πριν "αλέκτωρ φωνήσει τρις" , μετά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο,πάθαμε τη μεγαλύτερη καταστροφή της ιστορίας μας στη Μικρά Ασία.
    Και όταν βγήκαμε νικητές από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αντί να επωφεληθούμε από αυτό, ανοίξαμε τον εμφύλιο, που υπήρξε η δεύτερη σύγχρονη καταστροφή!
    Ποιος τον άνοιξε;
    Ψάχνετε;
    Δεν θα το βρείτε αν πάλι κρατάτε τη νοοτροπία του "ξαίρεις ποιος είμαι
    εγώ"!
    Η μελέτη της σύγχρονης ιστορίας με προσοχή καιχωρίς προκατάληψη θα μας οδηγήσει σε δρόμο ειρήνης και συμφιλίωσης με τους γειτονικούς λαούς και όχι σε οξύτητες, που θέλουν οι έμποροι του πολέμου από όποια πλευρά.
    Άλλος δρόμος από το δρόμο της συνεννόησης δεν οδηγεί παρά στο πίσω και στο πουθενά.
    Και αλ΄λιμονο στη γενιά που έρχετα!

    yannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητό λαμόγιο, οι στρατιωτικές δαπάνες είναι άλλος ένας τρόπος άσκησης εξωτερικής πολιτικής, δυστυχώς. Και το "δυστυχώς" αναφέρεται στον τρόπο που αγοράζουμε πολύ ακριβά, πολύ φτηνή υποστήριξη...

    Νομίζω πως η εξωτερική μας πολιτκή είναι εξαιρετικά περιστασιακή και επηρεάζεται υπερβολικά από την προσωπικότητα του εκάστοτε υπουργού. Σε αντίθεση με των Τούρκων, για παράδειγμα, που όλα υποτάσσονται στις γενικότερες κατευθύνσεις.

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΕΡΦΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥ Blog
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ :

    Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ.
    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ.

    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι όλοι είναι ρουφιάνοι. Όποιος έχει διαβάσει ιστορία σχετικά με το αυτοκέφαλο της Ελλαδικής Εκκλησίας γνωρίζει τις βρωμιές των Ρώσων! Γι' αυτό και εμείς, πρέπει να θυμόμαστε μόνο ένα πράγμα: Ούτε προστάτες, ούτε... συμμάχους τέτοιους θέλουμε! Η Ελλάδα πάλι στους Έλληνες, που λέμε και εμείς στο Ε.Α.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΗΤΟΙ ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ :
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Joseph said...
    parakalo peraste sto blogs mou na dite ths zografiesmou xeretismata apo mena ston PAPAGIANI . STO KAMPOURI STO MAKI TRIANTAFILOPOULO ELPIZO NA MPI MESA STO BLOGMOU STHN PENTAMORFI ZETA ...MONO ESI...TO MAIL MOU EINAI OCEANS52@HOTMAIL.COM GIA OSOUS THELOUN NA POUNE KATI GIA THS ZOGRAFIESMOU KAI NA MOU DOSOUNE THEMATA GIAZOGRAFIKIS GRAFO ENA BIBLIO EPISIS 350 SELIDES DEN MPORO NA PO TON TITLO PANTOS EINAI SPOOKY.XERETISMATA STO PERIFIMO ERGO THS AGAPHS MAXAIRIA ME TON SIFI. KAI MENA SIFI MELENE KAI EIMAI APO THN KRHTH.PUSTEUO STHN SUNIDISIS. KAI AUTO ME KANEI NA LAMPO .STHN SOUIDIA EDO OPIOS ANTEXEI' ANTEXEI TA PANTA.ELLADAMOU KANE KOURAGIO.IROES UPARXOUNE AKOMA.KIAS DAKRIZOUNE.

    12:12 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *