GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οχι στο πλασάρισμα των μεταλλαγμένων και στη Γενετική Τρομοκρατία των Οργανισμών

Την έντονη αντίδραση των Οικολόγων της Κεντρικής Ελλάδας προκαλεί εμπορική εκδήλωση που γίνεται σήμερα στα Καμένα Βούρλα για την προώθ...

Την έντονη αντίδραση των Οικολόγων της Κεντρικής Ελλάδας προκαλεί εμπορική εκδήλωση που γίνεται σήμερα στα Καμένα Βούρλα για την προώθηση των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. Η Οικολογική Συσπείρωση Κεντρικής Ελλάδας καταγγέλει επίσης το μεγάλο διαφημιστικό κύμα των εταιριών, που σκεπάζει σήμερα όλη την Ελλάδα στην προσπάθεια τους να αυξήσουν τις πωλήσεις τοξικών φυτοφαρμάκων. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της καταγγελίας στα ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ PRESS-GR πατώντας εδώ.

35 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ "ΔΗΘΕΝ" ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.

    ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΒΑΛΤΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου press-gr που φιλοξενείς τέτοια σοβαρά ζητήματα και δίνεις σε όσους έχει απομείνει λίγο μυαλό και κρίση να παρακολουθούν και μέσα από αυτό το μπλογκ, τις προσπάθειες διαμόρφωσης οικολογικής συνείδησης στη χώρα μας.

    Σε όλο το σύγχρονο-δυτικό κόσμο η ανάπτυξη συναρτάτε με το επίπεδο της προστασίας της φύσης και της οικολογικής παραγωγής.
    Η πλέον ενδιαφέρουσα και οικονομικά προκλητική έρευνα σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους προσανατολίζεται σε όσο το δυνατό καθαρότερες μορφές προϊόντων και αποβλήτων, η διαχείριση των οποίων απασχολεί πλέον μηχανικούς, φυσικούς επιστήμονες, κοινωνιολόγους και πολιτικούς σε διαρκεί βάση.

    Τα μεταλλαγμένα ωθούνται σε αναπτυσσόμενες χώρες και αναπτύσσονται λελογισμένα στις ΗΠΑ, όπου κρίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να μη μολύνονται οι υπόλοιπες καλλιέργειες.

    Τώρα αν στην υπανάπτυκτη «περιβαλλοντικά» Ελλάδα, κάποιοι έχουν συνδέσει την οικολογία με την επιστροφή στις ρίζες και τη στάνη του παππού τους, δε φταίνε οι ίδιοι, αλλά η πολιτεία που ανατροφοδοτεί το πολιτισμό της μαζικής κατανάλωσης, αγνοώντας το κόστος στην ποιότητα της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12:36 & 12:39
    δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

    Η επιστημονική έρευνα ΔΕΝ πρέπει να προχωρά ανεμπόδιστη σε κάθε τομέα, όταν απελευθερώνει δυνάμεις που αντιστρατεύονται τους Νόμους της Φύσης και θέτουν σε κίνδυνο την συνέχιση της ύπαρξής της.

    Και πάντα να λαμβάνεται υπόψη ότι η κατά βάση άπληστη ανθρώπινη φύση όταν έρχεται να εκμεταλλευτεί τις ανακαλύψεις της Επιστήμης δίνει τα πρωτεία στις ιδιοτελείς απολαβές και μετά στο κοινό καλό.
    Οι πολυεθνικές χωρίς δισταγμό θα έλιωναν όλους τους πάγους των πόλων για να πάρουν το πετρέλαιο.

    Φυσικά "ναι στην ανάπτυξη της έρευνας". Αλλά στην κατεύθυνση της ενεργειακής απεξάρτησης και της εμπέδωσης χαμηλού κατα κεφαλήν ενεργειακού προφιλ, που σημαίνει όχι SUV λοιπές μαλακίες.
    Αλλά πεστα αυτά στους Αμερικάνους και στις πολυεθνικές που νοούν ανάπτυξη την διαρκή αύξηση της κατανάλωσης.

    Και μη θέτεις το ψευδοδίλημμα των αγραμμάτων : πυρηνική ενέργεια ή υδρογονάνθρακες.

    Διάβασε και τη διακήρυξη 1600 φυσικών, μεταξύ αυτών 8 νομπελίστες, για τα πυρηνικά όπλα.

    Δες και το Hiroshima mon amour του Αλαιν Ρενέ μήπως γίνεις Άνθρωπος.

    Άϊντε, μαλακισμένο τεχνο-φρικιό.

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην τον λαμβάνετε σοβαρά υπ' όψη σας τον Ηλία. Ζηλεύει που δεν έχει SUV. Πράγμα παράδοξο μια και είναι συνασπισμίτης (φαίνεται κι από τα γούστα του στο σινεμά), αλλά μάλλον τον έχουνε στην απ' έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ 13:21

    έχουν καταδικάσει την Ελλάδα στο μαρασμό και την οπισθοδρόμηση.

    Δεν θα τους χαρακτηρίσω περισσότερο. Η χλεύη του μέλλοντος είναι αρκετή για αυτά τα ανθρωπάκια.

    Η επιστήμη θα προχωρήσει όσο κι αν της βάζουν εμπόδια. Όσο το γρηγορότερο ακολουθήσει η πατρίδα μας τον δρόμο της έρευνας και της τεχνολογίας τόσο το καλύτερο.

    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

    Δεν μπορεί να μπαίνουν φραγμοί στην Επιστήμη. Η χρήση των επιτευγμάτων της επιστήμης είναι πολιτική απόφαση. Η έρευνα όμως πρέπει να προχωρεί ανεμπόδιστα.

    Σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο σπάει επιτέλους το tabboo γύρω απο την πυρηνική ενέργεια. Εκτός κι αν η Σουηδία δεν διαθέτει ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση. Η Ελλάδα επιβάλλεται να μη χάσει για άλλη μια φορά το τρένο της προόδου.

    Ποτέ ξανά έστω και μισό βήμα πίσω. Να μην επιτραπεί ξανά στους απατεώνες της οικολογίας να καταδικάσουν την χώρα στον μαρασμό.

    Η πυρηνική ενέργεια θα καταστήσει τη χώρα πραγματικά ανεξάρτητη ενεργειακά και θα αποτελέσει ευκαιρία για την παραγωγική αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου επιστημονικού μας δυναμικού.

    Η ανάπτυξη της γονιδιακής τεχνολογίας είναι εξίσου απαραίτητη. Ελπίζω όλοι αυτοί οι φετιχιστές της οπισθοδρόμησης να μην ασθενήσουν ποτέ αυτοί ή τα παιδιά τους απο κάποια ασθένεια την οποία η γονιδιακή τεχνολογία προσπαθεί να εξαφανίσει. Ασ εκτιμήσουν πολύ νωρίτερα την ευεργετική επίδραση που η ανάπτυξή της θα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Einai na lathos na xromatizetai apo kapoious to thema tis pirinikis energeias politika.

    I anaptiksi tis Pirinikis Energeias einai pros tin sosti kateuthinsi gia mia xora me pliri eksartisi apo to petrelaio.

    I xrisi tis, pros poianou to ofelos ua leitourgei, ton ligon i ton pollon, auto einai politiko zitima.

    I anaptiksi tis texnologias einai sigoura proodeutiko zitima.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Εύη Μακρυγιάννη εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Μελβούρνης.

    Η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης πήρε την ένατη θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος, βαθμολογούμενη με 90.833, κι έτσι εξασφάλισε το δικαίωμα να μετάσχει με τις δώδεκα κορυφαίες αθλήτριες στον τελικό της Πέμπτης.

    Κορυφαία του προκριματικού ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλίδα Βιρζινί Ντεντιέ, με 99.000β., ακολουθούμενη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη Ρωσίδα Ναταλία Ιστσένκο (98.500β.). Στον τελικό προκρίθηκαν ακόμη οι Γκέμα Μενγκουάλ (Ισπανία, 97.667β.), Σάχο Χαράντα (Ιαπωνία, 96.000β.), Κριστίνα Τζόουνς (ΗΠΑ, 95.333β.), Μαρί Μπουντρό-Γκανιόν (Καναδάς, 95.000β.), Ξουετσέν Χουάνγκ (Κίνα, 94.000β.), Μπεατρίς Αντελίτσι (Ιταλία, 92.833β.), Γκάνα Χμελνίτσκα (Ουκρανία, 90.334β.), Μαγκνταλένα Μπρούνερ (Ελβετία, 90.000β.) και Αναστασία Γκλούσκοφ (Ισραήλ, 88.333β.).

    Την όγδοη θέση κατέλαβε η εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στον τελικό του κόμπο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης.

    Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, Αμαλία-Μαρία Φανταουτσάκη, Κωνσταντίνα Γαλιώτου, Εύη Κοκκαλιάρη, Εύη Μακρυγιάννη, Μάγδα Μαυρογιαννάκη, Νεκταρία Ραμνιώτη, Δέσποινα Σολωμού, Αλεξάνδρα Τρακοσοπούλου και Ελένη Τζιράκη, βαθμολογήθηκε με 91.333. Εχασε μία θέση σε σχέση με τον προκριματικό (την πέρασε η Γαλλία), αλλά έστω κι έτσι διατήρησε τα... κεκτημένα του Μόντρεαλ (ήταν και τότε όγδοη), παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται στη διοργάνωση αυτή σαφώς ανανεωμένη.

    Στην κορυφή δεν υπήρξαν... αναταράξεις, αφού η Ρωσία πήρε με διαφορά το χρυσό μετάλλιο, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία. Μικροέκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η τρίτη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών, που το 2005 στο Μόντρεαλ δεν είχαν πάρει μετάλλιο στη συγχρονισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Simfonoi oloi me to na apoktisei i ellada piriniki energeia, alla polla einai ta provlimata, apo ta opoia aluto akomi einai to megalytero: ta pirinika apovlita. kai ayto den to exoun lusei xores pou exoun pirinika ergostasia edo kai dekaeties.
    edo den boroume na diaxeiristoume ta oikiaka aporimata kai exoume gemisei tin ellada xomateres, tha dosoume lisi gia ta pirinika?
    distixos eimaste polu piso se ipodomes kai nootropia, polu pio piso ap' oti fantazomaste, gia na anaptiksoume ipsili texnologia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2.00
    Έχεις μπερδέψει προφανώς τα μπούτια σου.
    Ποιος είπε να σταματήσει η έρευνα;
    Διάβασες την ανακοίνωση στο post;
    Ποιος σου είπε ότι οι οικολόγοι είναι γενικά κατά της πυρηνικής ενέργειας και της γενετικής τεχνολογίας;
    Εδώ, άνθρωπε μου μιλάμε για τη καλλιέργεια μεταλλαγμένων και τη μόλυνση πού προκύπτει από αυτά στις υπόλοιπες εκμεταλλεύσεις. Εδώ, σχολιάζουμε τους κινδύνους που η επιστήμη έχει αναδείξει από τη κατανάλωση μεταλλαγμένων.
    Δεν καταλαβαίνεις;
    Δημιουργείς εντυπώσεις για τη Σουηδία, λέγοντας σαχλαμάρες.
    Η Σουηδία είχε αναπτύξει 6 πυρηνικά εργοστάσια, εκ των οποίων σήμερα λειτουργούν 3 – το ένα μάλιστα από αυτά πριν δύο βδομάδες έπαθε ζημιά και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή, καθώς πείρε φωτιά ένας τεράστιος μετασχηματιστής.
    Τα ανέπτυξε μακριά από κατοικημένες περιοχές και για χρόνια τσακωνότανε με τη Δανία, απαιτώντας την απομάκρυνση ενός πυρηνικού εργοστασίου που η δεύτερη είχε εγκαταστήσει κοντά στα σύνορά με τη Σουηδία και πλησίον αστικών κέντρων.
    Γνωρίζεις τη τεράστια έκταση της Σουηδίας, τη πυκνότητα του πληθυσμού της και τη θέση των εργασιών της σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές και γεωλογικές συνθήκες της περιοχής; Ασφαλώς αυτά δε σε απασχολούν.
    Ναι, σήμερα, μετά από 25 χρόνια σκεπτικισμού και αυτοσυγκράτησης, γίνεται μια ευρεία συζήτηση και επανεξέταση του προγράμματος των πυρηνικών, καθώς σήμερα εκτιμάτε ότι η τεχνολογία μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις σε ερωτήματα που προκαλούσαν βάσιμες ανησυχίες πριν από μια γενιά. Αυτό όμως γίνεται με παράλληλη ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειακών μορφών, όπως τα
    Βιοκαύσιμα, για τα οποία έχει γίνει στη χώρα αυτή η μεγαλύτερη επένδυση.
    Στόχος είναι η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και κυρίως τους «πετρελαιάδες».
    Μάθε επίσης ότι η νομοθεσία εναντίων των μεταλλαγμένων στη Σουηδία είναι πολύ πιο αυστηρή από αυτή που νομοθετήθηκε στην ΕΕ.
    Μάθε ότι χλώρια και τοξικά δεν πωλούνται ελεύθερα στο εμπόριο, ούτε γίνονται ψεκασμοί υψηλής τοξικότητας στη γεωργία, όπως καληώρα στην Ελλάδα.
    Μάθε να σκέφτεσαι και να μη παραπληροφορείς με τόση άνεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα είναι η μόνη λύση για να σωθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι απο τον υποσιτισμό.

    Αν βέβαια έχουν μείνει εκτάσεις για καλλιέργεια απο εκείνες που δεν θα καταλαμβάνουν ή αποψιλώσει εκείνες που θα προορίζονται για τα βιοκαύσιμα.

    Ωραία προσπερνάς το γεγονός οτι η Σουηδία ΕΧΕΙ 3 εργοστάσια Πυρηνκής Ενέργειας. Αναφέρεις οτι και η Δανία (άλλη μια χώρα με φτωχή οικολογική συνείδηση)έχει τέτοιο εργοστάσιο. Δεν αναφέρεις καθαρά οτι ήδη προγραμματίζονται περισσότερα.

    Το ζήτημα της πυκνότητας πληθυσμού δεν το βλέπεις σφαιρικά. Στην Ελλάδα λόγω της πρωτοφανούς αστυφιλίας η πυκνότητα σε περιοχές της επαρχίας είναι πολύ μικρότερη της Σουηδίας. Εξάλλου η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό απο ακατοίκητα νησιά που δεν εχουν ούτε και τουριστικό ενδιαφέρον. Οπότε το εργοστάσιο θα μπορούσε να γίνει στην ανάγκη και εκεί.Το θέμα της σεισμικότητας είναι ανύπαρκτο όταν η Ιαπωνία που είναι πολύ περισσότερο σεισμική, το έχει ξεπεράσει.

    Αν είσαι υπέρ της απεξάρτησης απο τους πετρελαιάδες τότε πρέπει να είσαι και υπέρ της Πυρηνικής Ενέργειας. Και κανείς δε λέει οτι η ηλιακή ενέργεια, η αιολική ενέργεια κτλ δεν πρέπει επίσης να αναπτυχθούν. Σε καμιά όμως περίπτωση τα βιοκαύσιμα (με την εξαίρεση ίσως των μεταχειρισμένων τηγανόλαδων για παραγωγή βιοντίζελ). Αρκετό κακό έχουν ήδη κάνει.

    Αλλά πρέπει να είμαστε υπέρ και των γονιδιακά τροποποιημένων τροφόμων. Πάντα βέβαια αφού έχουν ελεχθεί επαρκώς. Η τόσο φορτισμένη λέξη "μεταλλαγμένα" που χρησιμοποιείς δεν αναδεικνύει οτι η μετάλλαξη συμβαίνει πολύ "φυσικά" και στη φύση.

    Όχι στο νέο τεχνολογικό μεσαίωνα που ευαγγελίζεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1:21 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΙΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1:53
    SUV είχα το 1995, τότε που είχε ο 1 στους 1000, όχι τώρα που έχει ο κάθε γύφτος κορεάτικο με 2950 δόσεις.
    Είχα το μυαλό στον πούτσο , πώς θα μοστράρω στις γκόμενες. Τόσο μαλάκας ήμουν.
    Τα μπλέκεις φιλαράκο. Δεν έχουν τα δικά σου συμπλέγματα και απωθημένα όλοι οι άνθρωποι. Χορτασμένος είμαι. Αλλά θεωρώ πλέον επιτακτικό να μειώσουμε όλοι τις ψεύτικες ανάγκες, αυτές που εξυπηρετούν μόνο την ματαιοδοξία, όταν αυτή μας η ματαιοδοξία γαμάει τον Πλανήτη. Δεν μας παίρνει άλλο. Συστήνω σχετικά την ιστοσελίδα του αρθρογράφου στον Guardian George Monbiot, www.monbiot.com.
    Και όταν περιπαίζεις ένα πο-λι-τι-κό-τα-το καλλιτεχνικό έργο σε θεωρώ από χέρι μαλάκα. Γκέγκε ;

    2:00
    σε κόβω για 25άρη, ενθουσιώδη. Δικαιολογείσαι.
    Ποιος μίλησε κατά της ανάπτυξης και της έρευνας ;
    Ο τρόπος που αξιοποιούνται τα επιτεύγματα της έρευνας ζεματάει.
    Το 1950 πανεπιστημιακοί στις ΗΠΑ είχαν προτείνει η τηλεόραση να χρησιμοποιηθεί μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και την εκμετάλλευσή της να αναλάβουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Για φαντάσου πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος …

    Πως θα διασφαλίσεις την χρήση των αποτελεσμάτων της έρευνας όταν οι πολιτικοί που παίρνουν τις αποφάσεις είναι υπάλληλοι των πολυεθνικών ; Είναι τουλάχιστον αφελές.
    [Ο Μπους μάλιστα έκανε και πλάκα στους ευρωπαίους «ηγέτες», σε μια διάσκεψη στις ΗΠΑ., Πριν το επίσημο δείπνο, καλώντας τους στο τραπέζι, είπε «περάστε να φάμε μεταλλαγμένα, τα δικά μας είναι καλά».]

    Όσο η εισοδηματική κατανομή είναι τόσο άνιση καμμία εξέλιξη δεν πρόκειται να επιφέρει δραματικές μεταβολές στην ζωή της πλειοψηφίας των ανθρώπων.
    Η Αφρική πεθαίνει από AIDS και οι φαρμακευτικές δεν εκχωρούν τις πατέντες. Που ζείς ; Εδώ κατήγγειλε το «σύστημα» ο Τζων Λε Καρρέ, μέλος του «συστήματος», με τον «Επίμονο κηπουρό».

    Εκτός αν κόπτεσθε υποκριτικά για την πάρτη μας και μόνο, 100 εκατ. Ευρωπαίων και Αμερικανών, γιατί και στον 1ο Κόσμο δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΗΛΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΤΟ '95.
    ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΡΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ?
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Hλία, it takes one to know one. Btw, ο τρόπος που γράφεις, καταδεικνύει ότι τώρα έχεις ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.

    Φιλική συμβουλή: Βάλτον και στον ΠΑΤΟ ΣΟΥ - σου αρέσει. Γιατί ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΙΝΑΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι πάντως ύποπτο ότι κάποιοι ανακατεύουν το θέμα της πυρηνικής ενέργειας (το οποίο είναι τεράστιο ζήτημα με θετικά και αρνητικά) με το θέμα των γενετικά τροποιημένων τροφίμων το οποίο εξυπηρετεί μόνο πολυεθνικές τύπου Μοσάντο και έχει αποδειχθεί ότι έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες(βλέπε πχ πρόσφατη έρευνα Γαλικού πανεπιστημίου για το τοξικό γενετικά τροποιημένο καλαμπόκι της Μοσάντο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σύντομες αποσαφηνίσεις:

    -Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά στο τομέα της πυρηνικής φυσικής, ώστε σε συνδυασμό με τη βελτίωση των «δομικών τεχνικών» να μας επιτρέπει σήμερα να συζητήσουμε σοβαρά την υπόθεση πυρηνική ενέργεια και στη χώρα μας και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση.

    - Η φυσική μετάλλαξη δεν έχει καμία σχέση με τη τεχνητή από βιολογικής απόψεως.

    - Τους πληθυσμούς που λιμοκτονούν δεν τους σώζουν τα μεταλλαγμένα, αλλά άλλες πολιτικές.( Έκλαιγα βλέποντας στη Ελλάδα και όχι μόνο να πετούνε χιλιάδες τόνους οπωροκηπευτικά στις χωματερές. Τότε δεν σκεφτόταν κανείς πώς κάποιοι πεθαίνουν από ασιτία; )

    - Στη Σκανδιναβία η περιβαλλοντική και οικολογική συνιστώσα υπεισέρχεται σε κάθε εκπαιδευτικό και επιστημονικό πρόγραμμα. Από το νηπιαγωγείο και τη παιδαγωγική, ως τα μέτα-μεταπτυχιακά και τη διαχείριση των κάθε λογής ρίπων.
    Η υπόθεση δεν εγκλωβίζεται μόνο στα στενά πλαίσια των ειδικών και των πολιτικών, αλλά συνεπαίρνει ολόκληρη τη κοινωνία, που απαιτεί πληροφόρηση και συμμετοχή.
    (παρόλα αυτά χθες που πήγα βόλτα με το σκύλο σε ένα πάρκο της νότιας Δανίας, έπεσα σε ένα σωρό πεταμένα σκουπίδια πού κάποιος ελεεινός πέταξε. Τότε γύρισα και είπα στο Fido, κοίτα ρε μαλάκα…. ή Έλληνας την έκανε, ή Δανός που ζήλεψε την ελληνική παιδία!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. To ζήτημα του AIDS στην Αφρική είναι πολύ πιο σύνθετο. Είναι πάντως αρκετά εύκολο να βαφτίζουμε οποιαδήποτε ασθένεια προκαλεί θανάτους στην Αφρική ως Aids

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα δεν υπάρχει μόνο η πυρηνική ενέργεια. Μην ξεχνάμε τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όσον αφορά τα μεταλλαγμένα, θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πόσο πραγματικοί είναι οι κίνδυνοι. Φοβάμαι ότι μεγάλο μέρος της αντίδρασης ξεκινά πάντα από τον φόβο του καινούργιου. Στην Ελλάδα ακόμη περισσότερο που πάσχουμε από γενικευμένη ασυδοσία, υπάρχει και ο φόβος ότι κανείς δεν θα ελέγξει την ασφάλεια των μέτρων που υιοθετούνται, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που αυτό γίνεται σε χώρες όπως η Σουηδία!
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πριν 30 χρονια (about),ζουσα στο χωριο και ημουνα αγροτης. Σπερναμε καλαμποκι π.χ. Ωραιο καλαμποκι μα την αληθεια! Μιλαμε κεχριμπαρι.Ετρωγες ενα "καρπουζι"(ενα "καλαμποκι" λεμε!) ψητο και χορταινες.Μωρε δυο μερες η κοιλια σου ητανε πρησμενη και δεν ηθελες φαι!

    Τοτε ειχαμε και τις κοτες και κανενα γουρουνι να τρεφετε με τα .."τετοια",στα στογγια και στα βατα αποπατουσαμε ,σορυ για τις "μπαναλ" εκφρασεις...αλλα διηγουμαι μια κατασταση...

    Το λοιπον αγαπητοι αυτο το ωραιον καλαμποκιον ,εβγαζεν περιπου 300-400 κιλα το στρεμμα...
    Καπου ομως αυτη η "σοδεια" δεν συνεφερε...και ολιγον κατ ολιγον σταματησε.

    Αντ αυτου ηρθανε τα "υβριδια" καλαμποκια...Σπερνεις αυτο το καλαμποκι και βγαζεις 1200-1300 κιλα το στρεμμα...

    Στο περιπου βγαζεις τα εξοδα σου εχεις και καποιο κερδος..

    Μονο που ειναι .."υβριδια",....μεταλλαγμενα με καποιαν εννοιαν!

    Καμμια σχεση με το καλαμποκι που ετρωγα εγω .."ΤΟΤΕ"!
    Αλλα τωρα γεμιζουν 4-5 φορες παραπανω κοιλιες...

    Το λοιπον καποτε θα πρεπει να μας εξηγησει καποιος τι εννοει "μεταλλαγμενα" και να μας αναφερει και καποια παραδειγματα...
    Εννοει κατι σαν την "Ντολυ" ας πουμε η γενικα εννοει τα "παντα" ?
    Εγω θυμαμαι και "φασολια" η ιδια φαση ητανε τοτε.Τωρα τα φασολια θελουν δυομισυ ωρες να βρασουνε...αλλα τοτε "διναν" 250 κιλα το στρεμμα...και τωρα περιπου 1000 με καλο καιρο...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ John,
    Και τα υβρίδια, ασφαλώς από μετάλλαξη προέρχονται, μόνο αυτά που έσπερνες στο χωράφι σου ήταν η πιο αθώα μορφή. Τώρα να σεις που φτάσαμε, μεταλλάξεις επί μεταλλάξεων που χάνεται η επιστημονική δυνατότητα ελέγχου στη τροφική αλυσίδα.
    Τώρα πια μεταφυτεύουμε και ανθρώπινα γονίδια στο ρύζι
    Το μεταφέρω αυτούσιο από το BBC:

    “In a major advance for the biotech industry a Californian company has won initial permission to grow a special rice implanted with genes found in human breast milk and saliva. It would be the first time a crop has been used to produce human proteins on a large scale.The company, Ventria Bioscience, wants to extract the proteins to make a medicine for diarrhoea and possibly to add them to health foods. But consumer groups are furious. The US Centre for Food Safety's Bill Freece, claims there's a danger of contaminating other crops and possibly harming human health.
    BILL FREECE: I'm really concerned about this because I think there's one, the potential for this rice to get into the food supply and two, it hasn't been tested, it hasn't gone through a drug review process. So we're dealing with an unknown here, something that could cause harm to human health.
    The company insist there's no risk of contamination because the crop will be planted in Kansas where no other rice crops are grown”.
    Ιδού, η εξέλιξη της μετάλλαξης…καλή σας όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΙΑΤΙ τζων?
    ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΤΩΡΑ?
    ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΤΡΩΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΡΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ SUV.
    HΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ:
    ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 4:55
    Είσαι μαλάκας με πατέντα – να την κατοχυρώσεις.


    Προς του άλλους φίλους/ες σχολιαστές

    Δεν θίγουμε το αφετηριακό πρόβλημα : όλοι μας στον λεγόμενο Δυτικό Κόσμο , με αποκορύφωμα την κοινωνία των ΗΠΑ, έχουμε μάθει να λειτουργούμε με άκρως εγωιστικό και περιβαλλοντικά εγκληματικό τρόπο.
    Τα πρότυπα κοινωνικής καταξίωσης που εκπορεύονται από πολυεθνικούς εμποροβιομηχανικούς οργανισμούς και επιβάλλονται στις κοινωνίες με την διαφήμιση και από τα μέσα ενημέρωσης υιοθετούν ένα μοντέλο που συμπυκνώνεται στο : όσο πιο πολύ και πολλά καταναλώνεις τόσο πιο υψηλό κοινωνικό βάρος διαθέτεις.

    Λόγω του μιμητισμού, του κοινωνικού φθόνου και της ραγδαίας ανάπτυξης των επικοινωνιών το μοντέλο αυτό εξαπλώνεται- εξαπλώθηκε ήδη- ραγδαία σε πολυπληθέστατες κοινωνίες.

    Ε, αν όλοι ζουν όπως οι αμερικανοί, οι πόροι του Πλανήτη αντέχουν για 50 χρόνια.

    Όμως οι νυν «υπανάπτυκτοι» διεκδικούν το δικό τους δικαίωμα στην κατανάλωση. Πρόσφατα κινέζοι φοιτητές επιτέθηκαν σε αμερικανό επίσημο, σε μια διάλεξη, όταν τους μιλούσε για την ανάγκη περιστολή της κινεζικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης : «όταν εσείς ήσασταν σε φάση ανάπτυξης κάνατε χρήση του δικαιώματος να μολύνετε τον Πλανήτη. Εμείς γιατί όχι ;»

    Πάρτε παράδειγμα τον Βουλγαράκη, που έβγαλε ΤΟ ΘΕΜΑ τα περιουσιακά του.
    Πιάνω μόνο τα χρηστικά ακίνητά και κινητά τους. Μια οικογένεια 4 ατόμων διαθέτει και χρησιμοποιεί
    - μια κύρια κατοικία 430 τμ
    - μια εξοχική 300 τμ
    - άλλη μια εξοχική 200 τμ
    - δυο jeep, το ένα 4800 κε.
    Πόση ενέργεια και πρώτες ύλες χρειάζονται για να κατασκευασθούν, συντηρηθούν, θερμανθούν, κλιματισθούν, καθαρισθούν όλα αυτά ; Για 4 μόνο άτομα ! Είναι ενδεικτικό «πρότυπο».
    Αυτός ήθελε να γίνει σαν τους πιο ισχυρούς απ΄ αυτόν, άλλοι θέλουν να γίνουν σαν κι αυτόν.

    Άλλη είδηση : οι Βρετανοί πετάνε κάθε χρόνο φαγητό αξίας δισεκατομμυρίων.
    Τα αγοράζουν, δεν τα χρησιμοποιούν, τα πετάνε. Χωρίς καμμία τύψη. Όπως πολλοί συμπολίτες μας, στα σουπερ μαρκετ πριν την οικονομική κρίση.
    Αυτό δεν μπορεί να πάει επ΄ αόριστον.

    Ήδη οι επόμενοι πόλεμοι προδιαγράφονται για το νερό, το πιο βασικό αγαθό της ζωής και το πιο εν αφθονία – μέχρι πρόσφατα.
    Σκεφθείτε τι θα γίνει για τα πιο πολύτιμα αγαθά , στοιχεία, ορυκτά, μέταλλα.
    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Hλία, τζίφος. Μου είπανε από το Υπουργείο Εμπορίου ότι την έχεις κατοχυρώσει εσύ


    Τελειωμένε (κατωχύρωσε και αυτήν κύριε μαλάκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. The US Centre for Food Safety's Bill Freece, claims there's a danger of contaminating other crops and possibly harming human health.
    ===
    Δεν μου λεει ΤΙΠΟΤΑ αυτος ο "Bill Freece" ....των Ανατολικων Ινδιων και λοιπων αποικιων της ενδοχωρας κλπ"
    Θαπρεπε?

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και εγώ είμαι ένας ακόμα υποστηρικτής των βιολογικών καλλιεργειών και ενάντια σε κάθε είδους τροποποίηση ή μετάλλαξη προϊόντων.

    Και καλά ρε παιδιά ονόματα δεν έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 11:24 μμ

    Bill Gatun

    East oxford street 128.
    LONDON ,south pale

    Ε! οχι και χωρις ονοματα ρε μαλακα!
    Ε! οχι και ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλώς η κακώς η συζήτηση για τα μεταλαγμένα θα συνεχιστεί για πολύ καιρό.Είναι πολλά τα λεφτά απο τις πατέντες.Είναι η εξάρτηση απο την εταιρεία που δίνει το σπόρο.Είναι η σύνδεση της μεταλλαγμένης ή γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας με φυτοφάρμακα που όλως τυχαίως παράγουν οι ίδιες εταιρείες και άλλα πολλά.Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΜΦΑΝΩΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ , να δούμε ποιοί θα τα διαλέξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάντως με τις μαλακίες που βλέπω να γράφουν ορισμένοι εδώ μέσα νομίζω πως έχουμε χάσει το παιχνίδι με τα μεταλλαγμένα. Εδώ φαίνεται πως η μόλυνση και η πολιτικάντικη μαλακία έχουν μεταλλάξει πολλούς.
    Σιγά μη τους κόφτει αυτούς για καλλίτερο περιβάλλον αφού από ότι φαίνεται οι βόθροι και οι χαβούζες είναι το ιδανικό για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. «Δεν μου λεει ΤΙΠΟΤΑ αυτος ο "Bill Freece"».

    Δεν σου λέει τίποτε, γιατί δε ξέρεις ότι στις ΗΠΑ υπάρχει κοινωνία πολιτών ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Που διαθέτει πολύ δυνατές ενώσεις και ερευνητικά κέντρα προστασίας των καταναλωτών και δίνει καθημερινά μάχη με τις εταιρείες .

    Πάψτε να βλέπετε καχύποπτα τις οικολογικές ενώσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο μιας δυναμικής κοινωνίας των πολιτών. Χάρη αυτών δεν έχουμε πνιγεί ακόμη από τα μεταλλαγμένα και δεν βλέπουμε γύρο μας μικρά πράσινα, κόκκινα, μπλε τερατάκια – εννοώ κυριολεκτικά όχι μεταφορικά, καθώς πολιτικά η μετάλλαξη είναι ανεξέλεγκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εξακολουθω να πιστευω οτι δεν μπορουμε να παμε "κοντρα" στην τεχνολογια/επιστημη.

    Δεν παραγει ΠΑΝΤΑ προιοντα που αφορουν .."εμας"! και δεν "δουλευουν" ΠΑΝΤΑ για μας!

    Νομιζω παντως οτι πρεπει να μην την πιανουν στο βρωμοστομα τους οι πολιτικοι.
    Να ενα παραδειγμα:
    Εξ αιτιας του πασοκ και της.."αποπυρηνικοποιησης!"(μπλιαχ!!) δεν εχουμε πυρηνικο εργοστασιο παραγωγης ενεργειας...
    Και ομως ητανε αυτοι οι ιδιοι πασοκοσκυλαιοι που "φεραν" η "θαφερναν"(?)!!! ηλεκτρικη ενεργεια απο την Βουλγαρια!Που την παραγει εχοντας καμποσα πυρηνικα εργοστασια ηλεκτροπαραγωγης!

    Εμεις ομως δεν κανουμε πυρηνικα εργοστασια! Εχουμε μαλιστα και μια "πινακιδα" καπου στην Γλυφαδα! "Αποπυρηνκοιποιημενη Ζωνη"!!!

    Μιλαμε για σχιζοφρενεια!

    Οσον αφορα τα τροφιμα.
    Νομιζω οτι θαπρεπε οι κατοικοι της Ινδιας ,φερ ειπειν,να καλλιεργουν "υβριδια" (μεταλλαγμενα)...Υπαρχει καποιος κινδυνος να δημιουργηθουν καποια προβληματα,(παμε εναντια στην φυση,χωρις αμφιβολια),αλλα και ...δηλαδη ειναι καλλιτερα να πεθαινουν απο την πεινα?
    Να μην βαλουν λιπασματα (χημικα προιοντα),να μην ραντιζουν (γιατι ειναι καρκινογονα) να σπερνουν μονο με βιολογικη λιπανση κλπ ...αλλα νομιζω (εξακολουθω) οτι θαπρεπε να σπερνουν ρυζι που παραγει ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ απο αυτο που παραγει το "γνησιο" ρυζι...

    Νομιζω ο χειροτερος θανατος ειναι αυτος απο την πεινα...

    Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΡΕ Τζωνι
    ΓΙΑ ΒΑΛΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΕΝΑ.
    ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ Η ΠΑΨΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΗΓΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φιλτατε 9:48 μμ

    Το χοντρυνες το πραγμα!

    Να υποθεσω οτι ειτε εισαι "οικολογος" οποτε εχεις κατα τεκμηριο μια καποια βλαβη στον εγκεφαλο,ειτε εισαι πασοκος ,οποτε εχεις λειψη ποσοτητα φαιας ουσιας.

    Αν παρα ταυτα εισαι "και τα δυο" τοτε σε συγχωρω.

    Και εν πασει περιπτωσει που διαφωνεις ,η σε τι διαφωνεις?

    Να ξερουμε τι λεμε ,οπως λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΖΩΝΙ
    ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ
    ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ.
    ΣΟΥ ΛΕΩ, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΣ ΚΙ 'ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΚΙ'ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΙΣ
    ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΣ
    [ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Ουάσινγκτον


    Ένα γενετικά τροποποιημένο κουνούπι ανθεκτικό στο παράσιτο της ελονοσίας αποδείχθηκε ότι πολλαπλασιάζεται στο εργαστήριο ταχύτερα από το κανονικό έντομο, δημιουργώντας ελπίδες ότι θα περιορίσει τη διάδοση της ασθένειας αν απελευθερωθεί στο περιβάλλον.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου John Hopkins στη Βαλτιμόρη σύγκριναν κανονικά κουνούπια με κουνούπια του ίδιου είδους στα οποία είχε εισαχθεί ένα επιπλέον γονίδιο. Όταν οι δύο ομάδες αφέθηκαν να τραφούν σε ποντίκια μολυσμένα με ελονοσία, τα γενετικά τροποποιημένα έντομα παρήγαγαν περισσότερα αβγά και είχαν αυξημένη πιθανότητα επιβίωσης, πιθανώς επειδή δεν επηρεάζονταν αρνητικά από την ελονοσία.

    Έπειτα από εννέα γενιές, τα ανθεκτικά κουνούπια αντιστοιχούσαν στο 70% του συνόλου, αντί στο 50%. Αν απελευθερώνονταν στο περιβάλλον, τα γενετικά τροποποιημένα έντομα θα μπορούσαν σταδιακά να εκτοπίσουν το φυσικό πληθυσμό και θα περιόριζαν έτσι την ελονοσία, προτείνουν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

    Η τακτική αυτή ίσως αποδεικνυόταν αποτελεσματική στην καταπολέμηση μιας ασθένειας που σκοτώνει 700.000 με 2,7 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Το 75% των θυμάτων είναι παιδιά στην Αφρική.

    Εμβόλιο δεν υπάρχει, ενώ το παράσιτο πολλές φορές παρουσιάζει ανθεκτικότητα στα χρησιμοποιούμενα φάρμακα.

    Πάντως ο Δρ Τζέισον Ράσγκον, επικεφαλής των ερευνητών, τονίζει ότι η μελέτη του είναι απλώς απόδειξη επί της αρχής και ότι η νέα τεχνική δεν είναι έτοιμη για χρήση στο φυσικό περιβάλλον.

    Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκε το παράσιτο της ελονοσίας των ποντικών, Plasmodium berghei, και όχι με το Plasmodium falciparum, που μολύνει τον άνθρωπο. Επίσης, το κουνούπι του πειράματος, Anopheles stephensi, είναι το είδος που μεταδίδει την ελονοσία κυρίως στην Ασία, και όχι στην Αφρική, όπου επικρατεί το Anopheles gambiae.

    Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί είναι οι πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον από την απελευθέρωση ενός γενετικά τροποποιημένου οργανισμού, κάτι που δεν έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν."
    ===
    Ρε 9:36 πμ

    Μπα που να παρει ο διαολος!
    Ρε φιλε ποιος εισαι?
    Τι θελεις να πεις?

    Βρες ενα "σημειο" να συζητησουμε..
    Βρες μια "αναντιστοιχια" τελος παντων ...καπου να μπορουμε να αρχισουμε!
    Καπου ειπα αυτο καπου ειπα το αλλο.

    Να! φερ ειπειν ,εγω διακρινω μια φιλοτιμη προσπαθεια καποιων επιστημονων,να δουλεψουν για .."μας"! στο αρθρο που μετεφερα ....
    Δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο,υπαρχουν και οι ..αποχρωσεις!
    Δεν ειναι η "γενετικη" εκ προοιμιου "εγκληματικη"...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *