GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλείνει ολοταχώς η ψαλίδα...

Δ ύο νέα γκάλοπ δείχνουν ότι η ΝΔ μπορεί να χάσει τις εκλογές από το σκάνδαλο Τσιτουρίδη Στο 1% έχει πέσει η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ σ...

Δύο νέα γκάλοπ δείχνουν ότι η ΝΔ μπορεί να χάσει τις εκλογές από το σκάνδαλο Τσιτουρίδη

Στο 1% έχει πέσει η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της Καπα Research που δημοσιεύει αύριο το "Βήμα". Σε άλλη δημοσκόπηση, με κάλπη, της εταιρείας ALKO στο κυριακάτικο"Εθνος", η διαφορά έχει πέσει στο 0,5%. Και στις δύο, στην παράσταση νίκης προηγείται σημαντικά η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής ως καταλληλότερος πρωθυπουργός. Για το σκάνδαλο των ομολόγων, ποσοστά πάνω από 60% απαντούν ότι "υπάρχουν πολιτικές ευθύνες".
Το κοινό συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή αντιμετωπίζει, εξαιτίας του σκανδάλου, σοβαρό πρόβλημα.
Βλέπει να χάνει την υπεροχή της. Κι αυτό οδηγεί υποχρεωτικά τον Κ. Καραμανλή μπροστά σε αποφάσεις.

47 σχόλια

  1. d-212 κληρουχα ακομα δεν πηρες τα κεφαλια τους?? φατους γρηγορα γιατι σε τρωνε λιγο λιγο...κριμα να γινεις ..παρενθεση, αλλα μιτσο..βουρ λοιπον ..ολοι οι καλοι χωρανε στον κορυδαλλο...Το ναυτικο οπως λεγαμε στο στολο δεν κωλωνει ..φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει φίλοι του press-gr,
    Θα τον κάνει τον ανασχηματισμό, αλλά δεν θα περισωθεί.
    Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τον Καραμανλή.
    Ήταν βαριά η κατάρα Βαρθολομαίου, όχι αυτού με τα ράσα, αλλά του άλλου που πήγε ανομολόγητα.
    Ο Κώστας άργησε να κάνει εκλογές…αργεί, πολύ αργεί…είναι αργός μα η δουλειά που κάνει είναι για γρήγορους.
    Θα δείτε ότι, αν δεν διακινδυνεύσει τώρα τις εκλογές, μετά τον Οκτώβρη θα ζήσει καταστάσεις χειρότερες από ότι το ΠΑΣΟΚ επί Κοσκωτά.
    Και αυτό, χωρίς να παίξει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως αν θυμάστε την περίοδο του σκανδάλου της τράπεζας Κρήτης δεν ήταν η ΝΔ που «ξεσκέπαζε» και έκανε παιχνίδι αλλά άλλοι.
    Θυμάστε ποιοι ήταν αυτοί οι άλλοι;
    Τι λένε και τι γράφουν αυτοί οι άλλοι σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να παρεις αποφασεις πρεπει ναχεις παπαρια, και ο Μικρουτσικος (τοοοσος δα) απεδειξε πως δεν εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι καινούργιο έφερε ο Καραμανλής στον τόπο; Τι άλλαξε; Όταν τον ακούγαμε νομίζαμε πως είναι οδοστρωτήρας (λόγω και του όγκου). Μάλλον ρητορικές είναι οι ερωτήσεις. Όπως και όπως φαίνεται ο Καραμανλής θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός με της ρητορικές κορόνες ή φανφάρες ή κοινώς λόγια χωρίς αντίκρισμα.
    Κρίμα γιατί πολλοί τον πιστέψανε, νομίζανε πως θα τα αλλάξει όλα. Άλλα μάλλον αποδείχθηκε πως αυτός άλλος άλλαξε ή άλλος ήτανε από την αρχή και απλώς έπαιζε θεάτρο , όπως οι περισσότεροι πολιτικοί άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωστάκη αργοκίνητε λουφαδόρε κινδυνεύεις να χάσεις από τον χαζοχαρούμενο Γιωργάκη. Μέχρι τώρα η Ελλάδα είχε πρωθυπουργούς κλέφτες, ψεύτες, φασιστοειδείς, τώρα θα αποκτήσει πρωθυπουργό βλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επί της ουσίας.
    Γιατί ο Καραμανλής δε έκανε εκλογές όταν τις κέρδιζε σίγουρα και έχοντας μπροστά του τη προοπτική μιας ολόκληρης τετραετίας μέχρι τη νέα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;
    Ποιοι τον απέτρεψαν και τι παιχνίδι έπαιζαν;
    Είναι ή δεν είναι τώρα, πλέον, πιθανό το σενάριο σχηματισμού του Μεγάλου Συνασπισμού μετά την οριακή επικράτηση, στις επόμενες εκλογές, του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ; Κάνει καλά η Ντόρα που ετοιμάζεται ψυχοσωματικά;
    Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι από αυτή τη προοπτική εκτός των γνωστών Νταβάδων;
    Υπάρχουν ξένοι που επενδύουν σε μια τέτοια εξέλιξη;
    Τα λέει η Γιάννα και ποιος ο ρόλος του blogging σε αυτή τη κατεύθυνση;
    Καλή μελέτη και προβληματισμό…
    Ο ΑΓΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς press.gr.blogspot.com

    αν θελετε να τελειωνετε με τον τη ν.δ και τον τσιτουριδη ξεκινηστε ερευνα στο υπουργειο εργασιας στο κομματι που αφορα τα κ.ε.κ. εκει η λεηλασια ειναι υπερδακαπλασια απ το σκανδαλο των ομολογων. ολι οι εισαγγελεις της αθηνας να αναλαβουν να βρουν τα κλεμενα δεν θα τους φτασει ολοκληρη η τετραετια .... εκει εναι η μεγαλη κομπινα αγαπητο press.gr. αντε και καλο ξεκινημα ...... κι αν κανουν οι υπουργοι της ν.δ διακοπες εμενα να με κρεμασεις στο συνταγμα . αποκαλυψτε τη λεηλασια απ τους καθως πρεπει επιχειρηματιες με συνεταιρακια τα σογια των υπουργων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για πες μας Άγιε στο θεό που πιστεύεις, πως συνδέεις τη Γιάννα με το blogging;
    Λείπουν στοιχεία για την αποδοτική μελέτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οπου κ.ε.κ (κεντρα επαγγελματικης καταρτισης) αλλα ετσι πως λεηλατουν το χρημα μαλλον με Κεντρα Ελευθερης Κονομας μοιαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι είναι αυτά τα κ.ε.κ 11.46,
    Μίλα ανοιχτά μη μας βάζεις δύσκολα σαν τον Άγιο… βραδιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΑΒΒΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥΔΟΚΕΚ ΤΗς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άμα ψάξει τα ΚΕΚ θα βρει πολλά πασόκια κρυμμένα από κάτω. Όλα σχεδόν τα ιδιωτικά ΚΕΚ τα έχουν πασόκοι απ' το 1994 και μετά. Το τι κονόμα έχει πέσει είναι απίστευτο.
    Έτσι λοιπόν, ΝΑΙ θα πρέπει να δει ο κόσμος και τις απατεωνιές που έγιναν απ' το 94 και όχι μόνο την τελευταία 3ετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΑΒΒΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Κ.Ε.Κ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ? ΑΝ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΝΑ ΣΚΑΒΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και επίσης πόσα εκατομμύρια δόθηκαν στο ΚΕΚ του Δήμου κοζάνης του Κουκουλόπουλου για επιμόρφωση μελισσοκόμων;
    Έχει κι άλλα, λέγε, λέγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συμφωνοι 11.55 οπως το πες αλλα τωρα τη μιζα τη χοντρη την παιρνουν οι υπουργοι που μεσολαβουν για τις εγκρισεις των υπερογκων ποσων που τους διδονται και τους πασοκους μεσα δεν καταλαβα ...... εδω πλεον ηρθε η ωρα για το ξεσκατωμα του δημοσιου απ τα σκατα που μας πνιγουν και τρωνε το αιμα του καθε φουκαρα που αυτη την περιοδο καταθετει τις φορολογικες του δηλωσεις.


    κυριε σανιδα ξυπνα και μην καμαρωνεις επειδη σε διορισε ο κωστακης εισαγγελεα στον αρειο παγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διευκρινήσεις

    Είμαι «Ο Άγιος», αλλά δεν έχω σχέση με κανένα θεό.
    Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως με τη Γιάννα, η οποία έχει πάντα ένα θεό από πίσω – όχι πάντα τον ίδιο – αλλά τελευταία ανακάλυψε ότι πιο χρήσιμος και δημιουργικός είναι ο διάβολος του blogging.
    Αναζητήστε, λοιπόν τους μικρούς αυτούς διαβόλους στα πλέον προβεβλημένα blogs, αλλά μη χάσετε την ουσία του αρχικού ερωτήματος που είναι πολιτική.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο κουκουλοπουλος ποιος ειναι ? ο πασοκος πρωην προεδρος της ΚΕΔΚΕ? αν ναι κι αυτον στον τακο τισημαινει ολα τα αληταρια ζουνε με τα λεφτα του κοσμακη που δεν θα χει ν αγορασει το αρνι να κανει πασχα κι ολοι οι κοπριτες θα ναι μυκονο και αραχωβα για πασχα με τα κλεμενα λεφτα του δημοσιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 12.00 εχει και μελισσοκομους η κοζανη? μεχρι τωρα νομιζα πως εχει μονο υπαλληλους στη ΔΕΗ.εεεε ρε παρτυ .... που κανουν οι κεκατζηδες αν επιμορφωνουν μελισσοκομους .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρωταπριλιάτικα είναι αυτά τα γκάλοπ!!!!
    Ο Γιώργος δεν κάνει ακόμα για πρωθυπουργός, όσο κι' αν φωνάζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 12.09 εδω κολλαει αυτο που λεει ο λαος εβαλε τα δαχτυλα στο μελι..... μονο που εδω μαλλον εκανε και πιπα ο μελισσοκομος που περιμενε τα λεφτα απ τον κουκουλοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ψαλίδα πάντα θα ανοιγοκλείνει εις τους αιώνας των αιώνων ΕΜΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ή θα περιμένουμε τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους μαζί με τα τσιράκια τους και τους χρηματοδότες τους ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΄΄ΚΑΛΟ΄΄ και το ΄΄ΚΑΚΟ΄΄ χρησιμοποιώντας ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

    Υπερβολές ε ;

    Μπεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΡΝΙΟ
    ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ.
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.
    ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΩΝΗ.
    ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η πρωθυπουργία Κωστάκη θα αποδειχτεί η μεγαλύτερη πολιτική φούσκα της σύγχρονης ιστορίας. Ο κόσμος πίστεψε πραγματικά ότι κάτι θα αλλάξει. Και το μόνο που άλλαξε ήταν να γυρίσουμε σε μεθόδους που η Ελλάδα προσπαθούσε να ξεχάσει. Οικογενειοκρατία, νεποτισμός, κουμπαριές κ.λ.π. Και μη μου πείτε οι άλλοι φταίνε, εάν δεν έχει την ευθύνη ο πρωθυπουργός συνολικά, τότε ποιός την έχει ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν ειναι παραξενο που κλεινει η ψαλιδα μετα 3 χρονια και εν θερμω μετα το σκανδαλο των ομολογων?
    Μηπως ειχε δικιο ο Μητσικωστας την περασμενη Πεμπτη που ειπε "τοσα σκανδαλα εχουμε να δουμε απο την εποχη του ΠΑΣΟΚ" και οτι "ο λαος τους τιμωρησε ο εισαγγελεας ομως";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μηπως τα γκαλοπ αυτα συνδέονται με τη μερα που δημοσιοπιουνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
    ΜΕΤΑΞΥ Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
    ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ:
    ΦΙΔΙ ΝΑ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ
    Η ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΕΙ.
    ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι αποφάσεις να πάρει ο μπουχέσας; Αυτός μονίμως κρύβεται μην φθαρεί. Γι αυτό όταν αλλάξει το κλίμα θα πάθουν πανικό ομαδικώς εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. PAGKALE



    PAR TO PASOK STA XERIA SOU



    O GIWRGAKHS EINAI GIA TA PANHGYRIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΓΑΠ 30/3/2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πρέπει ναπαίρνετε ληγμένα αν περιμένετε από τα δυό κόμματα που στελεχώνονται από μεγαλομανείς άρπαγες και γλοιώδη ανθρωπάκια κι έχουν για αρχηγούς δυο ανεπάγγελτους κληρονόμους να σας σώσουν. Όχι όμως και να ψηφιστεί το Λάος. Δυναμώστε ΚΚΕ ΣΥΝ για να χάσουν την αυτοδυναμία τους και να αναγκαστούν να κάνουν μεγάλο συνασπισμό ΝΔ ΠΑΣΟΚ, με την αριστερά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έχει δίκιο ο 8.19,
    Είπαμε να δυναμιτίσουμε το σύστημα, όχι και να γίνουμε αυτόχειρες!!
    Ό λέμε λύση εννοούμε κοινωνική και προοδευτική…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ

    GIWRGO ME ANNA
    H
    VANGELΑRΟ ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΙΛΕΝΑ ?

    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ,
    ΠΑΛΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φίλε 8:19 να με συγχωρεί η αφεντιά σου αλλά η πρότασή σου (και πολλών άλλων φίλων που παπαγαλίζουν ως λύση τη ψ'ηφο σε μικρά κόμματα)σύμφωνα και με τα λεγόμενά σου συνοψίζεται στο γιατί να παίρνετε αυτά τα ληγμένα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΛΗΓΜΕΝΑ ΑΣ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ.

    Τι εννοώ ;

    Κατά την άποψη ενος προβάτου όπως εγω στην παρούσα συγκυρία με δεδομένους τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ελληνική κοινωνία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

    Ολα τα άλλα εκπορεύονται απο θεσμούς που στην παρακμιακή τους λειτουργία απλώς θολώνουν τα ήδη θολωμένα νερά της Νεοελληνικής αφασίας μας.

    Και για να γίνω λίγο πιο σαφής θυμόσαστε όταν κάποιοι φίλοι σε προβοκατόρικες αλλά ΄΄σωστές΄΄ κριτικές του πολιτικού σκηνικού (και γενικότερα του οικονομικού - κοινωνικού) αντιμετωπίζονται ως ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ (όπως λειτουργεί στην αποικία που λέγεται Ελλάδα).

    Τι σημαίνει τούτο πάλι;

    Πως όταν οι εντεταλμένοι απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τις νομικές διατάξεις που απορρέουν απο αυτό θεσμοί με ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝ Ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ (βάλε και τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις που στην μπανανία μας έχουν γίνει εθιμικό δίκαιο) η επιφανειακή έστω κριτική αυτής της κατάστασης απο κάποιους εκτός της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ τους καθιστά αυτόματα αποδιοπομπαίους τράγους.

    Πιο απλά εαν κάποιος μου δείχνει οτι έχω χρεωκοπήσει ενω εγώ συνεχίζω να βαυκαλίζομαι με την σκέψη οτι υπάρχει λύση με νεα δάνεια , αναχρηματοδοτήσεις ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ (ΕΙΤΕ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ) ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΕΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΥ.


    Λύση ;
    ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ

    1.ΑΝΗΛΕΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ (ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ)

    2.ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ

    3.ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ Ή ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ).

    4. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΜΕ.
    και πολλά άλλα.

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΄΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ΄΄ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
    (ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ;)

    Μπεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ Μπεεεε,
    Καλή προσέγγιση, σωστές προτάσεις, αλλά τι σε χαλάει παράλληλα να ραπίσουμε το δικομματισμό, να πανικοβάλουμε το σύστημα και να πείσουμε ότι δεν μασάνε τα πρόβατα;
    Πως θα γίνει αυτό δίχως να ψηφίσουμε μικρούς, κατ’ όνομα έστω, προοδευτικούς ή εναλλακτικούς και βάζοντας στη βουλή 5,6ή 7 κόμματα; Γιατί όχι και 8;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Βλάκες καλά να πάθετε.
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤO Ε.Α.Ρ. Για ψήφο του πολίτη και μετά τις εκλογές. Για δημοψηφίσματα, όταν κλέφτες φανερώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 5:10
    Εαν θεωρήσουμε ως ΄΄σύστημα΄΄ μόνο το δικομματισμό και βγάλουμε έξω τα άλλα κόμματα ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ.

    Μεταφορικά μιλώντας η θέση σου συνοψίζεται στο να αλλάξουμε ΘΕΣΗ μέσα σε ένα κλουβί(ή στάνη δεν έχει σημασία) και ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Έτσι δεν γινόμαστε στο ελάχιστο ελεύθεροι , όσο για το σύστημα άρχισε να τρέμει...
    Το περισσότερο που μπορεί να προκύψει είναι μια ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ με ανακατανομή της εξουσίας (σε κλειστό σύστημα).Ο λαός ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ (στο παράδειγμά μας της ανακαίνησης).
    Τις ιδιότητες ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ - ΕΞΑΓΟΡΑΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΗΘΙΚΗΣ Ή ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΄΄ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ¨΄ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ;

    5:39 Χαλάρωσε λίγο.. τι είπαμε για τις αυταπάτες ;

    Μπεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΣΤΑΘΗ [ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ] ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
    ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ?
    ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητέ μπεεεε, 5.56,
    Πριν από λίγα χρόνια θα συμφωνούσα μαζί σου. Το μοντέλο που έχεις στο μυαλό σου, πράγματι, ανταποκρίνεται και περιγράφει, σε μεγάλο βαθμό με ακρίβεια, την υπάρχουσα δυναμική ισορροπία του συστήματος. Ασφαλώς, ως σύστημα δεν ορίζω μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.
    Όμως, νέες κοινωνικές εμπειρίες και σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία, που έτυχε να αποκτήσω τα τελευταία χρόνια, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αύξηση της εντροπίας στο πολιτικό σύστημα, με την ανάπτυξη περιφερειακών αποκλεινουσών δυνάμεων στο εσωτερικό του, είναι δυνατόν – υπό συνθήκες κοινωνικής κρίσης – να οδηγήσουν σε αποσύνθεση τις υφιστάμενες σχέσεις ισορροπίας. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει σε πραξικόπημα, ούτε σε κάποια άλλη ανωμαλία θεσμικού χαρακτήρα. Οι λόγοι είναι προφανείς και δεν φαντάζομαι ότι χρειάζεται να τους εξηγήσω.
    Παρακολουθείς την αδυναμία του συστήματος να βρει λύσεις διεξόδου από μία λανθάνουσα κρίση, που το κατατρέχει εμφανώς, τουλάχιστον μετά το 1999. Η κατάσταση αυτή, από μόνη της, αποτελεί θεσμική αδυναμία διόρθωσης του συστήματος και οδηγεί σε μακροχρόνια έκπτωση βασικών αρχών του πολιτικού πολιτισμού, αλλά και του πολιτισμού γενικότερα στη χώρα. Η νέα δυναμική, με περισσότερα κόμματα στο κοινοβούλιο, δεν πρόκειται, ασφαλώς, να βελτιώσει αυτόματα αυτή την κατάσταση, θα οδηγήσει, όμως, αναγκαστικά, σε νέες ομαδοποιήσεις ιδεολογικού και πολιτικού χαρακτήρα, ώστε να μπουν τα θεμέλια μιας νέας προσέγγισης του πολιτικού φαινομένου στην Ελλάδα.
    Θα επανέλθει, έτσι, η πολιτική και το πολιτικό φαινόμενο θα πάψει να ταυτίζεται a priori, με τα οικονομικά συμφέροντα. Θα μπορούσε να είναι μία νέα αρχή. Μία νέα μεταπολίτευση.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 7:38 Για να σε παραφράσω λίγο.
    Η προσωπική αφύπνιση-δράση ειναι ΚΑΙ πράξη ΠΟΛΙΤΙΚΗ και με συνέπειες.

    Απάντησε λοιπόν ΕΣΥ όταν νιώσεις έτοιμος ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ και μη ζητάς νταβατζήδες στο μυαλό και τη σκέψη σου.
    - Δεν ξέρω ποιόν Στάθη ενοείς, ενα πρόβατο είμαι όπως οι περισσότεροι.

    ΑΓΙΕ

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ
    ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ
    ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ) ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ Η΄ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ.

    Απο που παράγονται ;
    Έλα ντε.Μην ξεχνάμε ότι σα χώρα κυρίως εισάγουμε......

    Έγραψες ότι
    ..η αύξηση της εντροπίας στο πολιτικό σύστημα, με την ανάπτυξη περιφερειακών αποκλεινουσών δυνάμεων στο εσωτερικό του, είναι δυνατόν – υπό συνθήκες κοινωνικής κρίσης – να οδηγήσουν σε αποσύνθεση τις υφιστάμενες σχέσεις ισορροπίας.

    Για μένα είναι πιο απλά τα πράγματα .Στο πολιτικό σύστημα έχουν ενσωματωθεί και κυριαρχήσει οι ΜΕΤΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
    Τους λίγους και ικανούς το σύστημα ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΄΄ΕΜΕΤΟ΄΄ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΄΄ΧΩΝΕΨΕΙ΄΄.
    Για να προκύψουν συνθήκες κοινωνικής κρίσης που θα αλλάξουν ριζικά ισσοροπίες πρέπει κάποιες συγκρούσεις να ξεφύγουν απο τον έλεγχο του συστήματος.Πάρε για παράδειγμα πως αντιμετώπιζει το σύστημα και κυρίως οι μηχανισμοί χειραγώγησης με αιχμή του δόρατος τα ΜΜΕ τη μείζονα κρίση της παιδείας.

    ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.
    Σκέψου να πιάναμε τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς ,τις σχέσεις μας με τη Τουρκία , το ρόλο των ΗΠΑ αλλά και της εδώ πρεσβείας ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ που επικαλούνται οι πολιτικοί για τους δημοσιογράφους και και ...

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ.Η ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ.


    Μπεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα προλαλήσαντες.

    Δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα στα λεγόμενά σας, έτσι κι αλλιώς στα βασικά συμπίπτετε. Το έχω ξαναγράψει νομίζω, πως θεωρώ το αδιέξοδο τόσο έντονο που νομίζω πως ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηιας...

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φίλε μπεεεε,
    Είναι φανερό που διαφωνούμε…ξέρεις, καλέ μου όμως που συμφωνούμε;
    Στη διαπίστωσή σου:
    «Στο πολιτικό σύστημα έχουν ενσωματωθεί και κυριαρχήσει οι ΜΕΤΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
    Τους λίγους και ικανούς το σύστημα ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΄΄ΕΜΕΤΟ΄΄ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΄΄ΧΩΝΕΨΕΙ΄΄.
    Για να προκύψουν συνθήκες κοινωνικής κρίσης που θα αλλάξουν ριζικά ισσοροπίες πρέπει κάποιες συγκρούσεις να ξεφύγουν απο τον έλεγχο του συστήματος…»
    Είναι έτσι…
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Συμφωνώ με το πνεύμα του Λυπόν.
    Μια και μάθαμε να διαφωνούμε καιρός είναι να μάθουμε πως θα συμφωνούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πες πως συμφωνούμε. Και λοιπόν;

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. λυπον....

    00000

    Τοπιασες το υπονοουμενο,ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ + ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ = ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ + ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ = ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *