GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ο Στρατιώτης Πεζικού Γ.Ν. ..."

Η πέμπτη αυτοκτονία φαντάρου σ' ένα μήνα... Εμείς δεν "θάβουμε" αυτές τις ειδήσεις, όπως έχουμε αποδείξει, ούτε υποτιμάμε την...

Η πέμπτη αυτοκτονία φαντάρου σ' ένα μήνα...
Το θέμα είναι πράγματι μεγάλο κι ας μην το "παίζει" κανένα κανάλι.
Πρόκειται για την πέμπτη αυτοκτονία φαντάρου σε ενα μήνα... Και τα δελτία Τύπου βγαίνουν (περιέργως) κάθε Κυριακή...
Να, το χτεσινό:

"Αθήνα, 18 Μαρτίου 2007
ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΠΛΙΤΗ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την 18 Μαρτίου 2007 και ώρα 06:20, ο Στρατιώτης Πεζικού Γ.Ν. του Δημητρίου, ετών 24, ο οποίος καταγόταν από την Κρήτη και υπηρετούσε σε Μονάδα της Κω, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.
Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.
Ανχης (ΤΘ) Λαλούσης Χαράλαμπος
Εκπρόσωπος Τύπου"

21 σχόλια

  1. Πέρα από τον κυνισμό μας, που τείνει να γίνει η βασική μας θεώρηση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόλαβαν να ζήσουν, επειδή τους υποχρέωσαν να ζήσουν έναν εφιάλτη, που δεν φανταζόταν όταν ήταν 5 χρονών και ζωγράφιζαν σπιτάκια με σκεπή και καμινάδα, έναν ήλιο με χαμόγελο και ένα σύννεφο με βροχή.

    Προς Δημοσιογράφους:

    Βγάλτε την είδηση στις τηλεοράσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετα μου λενε γιατι δεν παω φανταρος...
    Δεν γουσταρω ρε μουνια να υπηρετησω αυτη τη σκατοπατριδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. BRE PAIDIA TOSO POLY MH MOY APTOY EXOYME GINEI TORA?

    DHLADH AYTOI OTAN 8A MPOYN STON STIBO THS ZOHS 8A EPREPE NA AYTOKTONOYN KA8E MERA 2-3 FORES ME AYTA TA AGGOYRIA POY 8A EBRISKAN STHN KA8HMERINA MPROSTA TOYS EKTOS EAN BEBAIA TA EBRISKE ETOIMA OPOTE........KAI DEN ANTEKSAN TO ZORI (AS TO POYME TORA ZORI AYTO)

    STO KATO KATO GIATI DEN KANOYN TON TRELLO OPOS TON KANOYN TOSOI KAI TOSOI ALOI KAI XOROPIDANE STIS PISTES ME EISODHMA 7200 EYRO TON XRONO ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποια κοινωνία άραγε ζούμε; Ποιά η ευαισθησία και πού το ενδιαφέρον; Δίπλα στα ποστ κυριαρχεί ο κανιβαλισμός και το σπορ της ανθρωποφαγίας. Αυτό το ποστ όμως λιτό και απέριττο όπως και το φανταράκι που έφυγε αναίτια πριν καλά καλά προλάβει να δει το φως, πριν ανακαλύψει τη ζωή, πριν πονέσει γι’ αυτήν, θα έχει λίγα σχόλια. Τι να πεις; Έφυγε έτσι ένα βράδυ στη σκοπιά, όπως συνήθως γίνεται, δεν τον καταλάβαμε λένε, δεν τον καταλάβαιναν, δεν τον κατάλαβαν, δεν τους κατάλαβε.
    Το μυαλό μου αυτόματα ταξίδεψε στο φαντάρο Νάσο, τον bloger που γνώρισα εδώ μέσα, που η ευαισθησία και ο αυθορμητισμός ξεχειλίζουν, όσοι τον ζήσαν και τον ζουν καθημερινά τον ξέρουν καλύτερα. Αυτός όμως είναι πιο δυνατός. Αντέχει τον παραλογισμό και τα απρόκλητα καψώνια. Αυτός μπήκε σαν άντρας. Δεν περίμενε να τον κάνει ο Στρατός. Το φανταράκι όμως αυτό που έφυγε ένα βράδυ στη σκοπιά βρήκε διέξοδο στον ανδρισμό που του απαίτησαν. Απάντησε με την ζωή του. Πρόσφερε τον εαυτό του στο βωμό την ανδροφάνειας. Έγινε λοιπόν ανδροπρεπής. Το λευκό του νέο σπίτι θα γράφει ότι ένα παιδί πέθανε σαν άνδρας για την πατρίδα.
    Τι κι αν μειώθηκε η θητεία; Έγινε κολλέγιο λένε κάποιοι. Και λοιπόν; Η ανθρώπινη διαφορετικότητα, η ψυχοσύνθεση του κάθε παιδιού που καλείται να υπηρετήσει πώς μπορεί να μπει σε ζυγαριά και να θεωρήσει κάποιος ότι αφού μειώθηκε η θητεία, το παιδί αυτό ¨οφείλει¨ να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Βλέπεις παιδιά αθλητές, να παίρνουν την πέτρα και να την στίβουν και νομίζεις ότι στη θητεία τους θα περάσουν άνετα. Κι όμως εκεί είναι τα θαύματα. Καβαλάνε μάντρες και φεύγουν στην καλύτερη περίπτωση. Αδικαιολογήτως απών στο κάλεσμα. Μετά από τρεις μέρες «είναι λιποτάκτης» βγαίνει το πόρισμα. Θύτες τα θύματα. Ένοχοι οι αθώοι. Παιδιά οι άντρες.
    Επιτρέψτε μου να κάνω όνειρα.
    Ονειρεύομαι ένα στρατό που θα είναι μόνο για επιδείξεις.
    Ονειρεύομαι ένα στρατό που θα είναι μόνο εθελοντικός.
    Ονειρεύομαι ένα στρατό που θα είναι λογικός.
    Ονειρεύομαι ένα στρατό που δεν θα σκοτώνει τα παιδιά του.

    Δελτίο Τύπου. Κάντε copy-paste παρακαλώ.
    Τραυματίστηκε θανάσιμα στη σκοπιά. Τα αίτια ερευνώνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. STON IDIOTIKO TOMEA TO ZORI EINAI TRIS XEIROTERO APO AYTA POY TRABANE ME TON EGODOSIA KAI TOY KA8E EODOYS ROYFIANOYS PARA APO TON OPOIONDHPOTE STRATIOTIKO MIKRON 'H MEGALO (LOXIA H STRATHGO)

    GIA NA KANOYN KAMMIA EROTHSH.

    MHPOS EINAI KAI KATA KAPOIO TROPO YPEY8HNES KAI OI MANADES ??? POY
    PROSPA8OYN ME KA8E TROPO TO PAIDI TOYS NA APOFYGEI TON STRATO STA ESTO KAI YPHRETONTAS STA SYNORA KAPOIOY GRAFEIOY STO SYNTAGMA ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια καποια λυση θα ηταν η καταργηση της υποχρεωτικης θητειας.

    Ενα εναμισυ μηνα το πολυ πολυ υποχρεωτικη στρατευση και μετα οσοι θελουν(και εχουν και τα προσοντα) να γινονται μονιμοι μισθοφοροι,επαγγελματιες οπλιτες.

    Δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ η υποχρεωτικη στρατευση 2 χρονια,ειμη για να δικαιολογει μισθοδοσια των καραβαναδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέτυχα και εγώ ένα στρατιώτη νεκρό στην σκοπιά του....
    Κολωκαραβανάδες, κομπλεξαρισμένα αποτυχημένα,άτομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ουτε μια ωρα στο στρατο!

    Αντε γαμηθειτε ολοι σας που
    θα παμε και στο στρατο σας να
    φυλαξουμε τη Motor Oil του Βαρδινογιαννη και το Παμε Στοιχημα του "Crocus" Κοκκαλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MONO GIA RLAY STATION EISASTE KAI KAMIA MALAKIA OYTE NA GAMISETE DEN MPORITE KOPROSKILA ..........OYK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πριν γράψετε να σκέφτεστε.

    Ένας άνθρωπος πέθανε. Εικοσιτεσσάρων χρονών...
    Μόλις εικοσιτεσσάρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 24 χρονων?
    Μαλλον περι λαθους προκειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με την χρήση του anonymous των 12:57...

    Τι π@π@ριες είναι αυτές με την σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα και την δουλειά στον έξω κόσμο;;;

    Τι σχέση έχουν τα σκατά με τις φράουλες;;

    Αν μια μέρα στην καρφώσει να φύγεις από το γραφείο ή να μην πας καθόλου, μπορείς; ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ.

    Αν μια μέρα στην καρφώσει και θες να δεις την γκόμενα σου ή τους φίλους ή τη μάνα σου γιατί ο χ κομπλεξικός σου έριξε καντήλια και σε έβρισε ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΠΕΔΟ ΜΠΟΡΕΙΣ;;; ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.

    Πεθαίνει κόσμος και κάποιοι γράφουν ότι σκ@τ@ τους κατέβουν στο κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα νεκρό στρατιώτη στη σκοπιά. Είναι αίσχος για την Ελλάδα του 2007. Αν ήμουν Υπουργός Εθν. Άμυνας και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μπροστά σε αυτό το φαινόμενο θα είχα παραιτηθεί και από υπουργός και από την πολιτική. Για ποιά όπλα και ποιούς εξοπλισμούς μιλάμε όταν ο στρατός σκοτώνει τους άνδρες του; Αυτά τα "μέχρι ένα ποσοστό οι αυτοκτονίες δικαιολογούνται" που λένε κατά καιρούς οι στρατοκράτες, να πάνε να τα πουν αλλού. Δεν τους θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λεμε !
    οι "βασιληδες" δεν μας κανουν!

    Ειναι "πουστηδες" με γεια τους με χαρα τους...

    Αλλα δεν κανουν για αυτη τη δουλειαννννννν

    λογικο φαινεται,η ΟΧΙΙΙΙ????

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα άτομα που αυτοκτονούν, έχουν την τάση από νωρίτερα. Απλά στο στρατό εκδηλώνεται λόγω πίεσης...και καλά. Τώρα για αυτούς που ταυτίζουν την Ελλάδα με τον Βαρδινογιάννη και τον Κόκκαλη, είναι κοντόφθαλμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://www.cretetv.gr/news/newsf.php?goid=25620

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο ρε Τζων και σε είχα σε εκτίμηση. Έχουμε κάνει τόσες φορές διάλογο, διαφωνήσαμε, αλλά καρτήσαμε ένα επίπεδο. Αφού έχτισες στο μυαλό σου την εντύπωση τι μπορεί να΄ναι αυτός ο τύπος ο βασίλης, τώρα με βρίζεις πραγματικά αναίτια γιατί ίσως έχεις πολύ απλά άλλη άποψη με μένα. Αλλά ποιά είναι αυτή η δουλειά για την οποία δεν κάνω; Όλα αυτά γιατί άραγε; Πιστεύεις ότι δουλεύω για κάποιον και για ποιόν; Κάπως αλλιώς δεν μπορείς να με κρίνεις; Μόνο εξ ιδίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο ρε Τζων και σε είχα σε εκτίμηση. Έχουμε κάνει τόσες φορές διάλογο, διαφωνήσαμε, αλλά καρτήσαμε ένα επίπεδο. Αφού έχτισες στο μυαλό σου την εντύπωση τι μπορεί να΄ναι αυτός ο τύπος ο βασίλης, τώρα με βρίζεις πραγματικά αναίτια γιατί ίσως έχεις πολύ απλά άλλη άποψη με μένα. Αλλά ποιά είναι αυτή η δουλειά για την οποία δεν κάνω; Όλα αυτά γιατί άραγε; Πιστεύεις ότι δουλεύω για κάποιον και για ποιόν; Κάπως αλλιώς δεν μπορείς να με κρίνεις; Μόνο εξ ιδίων;

    7:56 πμ

    ===
    Λεω το εξης:
    Ο στρατος ειναι στρατος.Και η υποχρεωτικη στρατευση θα πρεπει να καταργηθει.Ενα εναμισυ μηνα και πολυ ειναι...Αντ αυτου να δημιουργηθουν "μονιμοι οπλιτες" επαγγελματιες του ειδους.
    Σε καμποσους αρεσει αυτο το επαγγελμα.
    ===

    Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα νεκρό στρατιώτη στη σκοπιά. Είναι αίσχος για την Ελλάδα του 2007. Αν ήμουν Υπουργός Εθν. Άμυνας και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μπροστά σε αυτό το φαινόμενο θα είχα παραιτηθεί και από υπουργός και από την πολιτική. Για ποιά όπλα και ποιούς εξοπλισμούς μιλάμε όταν ο στρατός σκοτώνει τους άνδρες του; Αυτά τα "μέχρι ένα ποσοστό οι αυτοκτονίες δικαιολογούνται" που λένε κατά καιρούς οι στρατοκράτες, να πάνε να τα πουν αλλού. Δεν τους θέλουμε.
    ===
    Θα εχει και απωλειες ο στρατος.
    Μην κανουμε τωρα σαν τις γριες.."πω πω τι κριμα,αυτοκτονησε στην σκοπια"...

    Να μην αυτοκτονησει.Τι παει να πει δηλαδη .."ο δυστυχος αυτοκτονησε γιατι δεν αντεξε την πιεση"??

    Να ξερες ποσα κωλοπαιδια "με σαρδελλες" ,θαθελα να καθαρισω~!
    Συνηθως τα διαλεγουν αυτα τα βλαχακια,τους δινουν αξια και τους κανουν γενιτσαρους...
    Οσο η θητεια ειναι υποχρεωτικη ,δεν μπορεις να κανεις αλλιως...
    Θα τους φας στην μαπα...

    Κατα βαση δυστυχισμενα πλασματα ειναι,αμα απολυθεις και τους δεις .."πολιτες" ειναι να τους λυπασαι...
    Και ομως "απολαμβανουν"! αυτη την ψευτικη .."εξουσια" που τους δινει ο στρατος,καπου πιστευουν οτι ειναι κατι!...


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τζων, διανοήσου ότι υπάρχουν παιδιά που στην Ελλάδα του 2007 αυτοκτονούν στη σκοπιά. Για ποιά λαδώματα, μίζες, αρπαχτές και ρουσφέτια δικαιούσαι να κατηγορήσεις ένα κράτος, όταν κλείνεις τα μάτια και δεν προβάλλεις αυτήν την θλιβερή πραγματικότητα; Δεν μπορείς να τοποθετείσαι με την αδιάφορη λογική "ας μην αυτοκτονούσαν". Ο στρατός πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τη νέα "χαλαρή" εποχή των απολιτίκ νεαρών που ξαφνικά ζορίζονται κυρίως ψυχολογικά. Τα παιδιά δεν φταίνε που δεν έμαθαν να είναι πειθαρχημένα. Από το σχολείο μέχρι το σπίτι, τούς κάνουν όλα τα χατήρια, δεν τα έχουν ζορίσει ποτέ. Και βρίσκονται κάπου που το πιο απλό τους φαίνεται "βουνό".
    Εκλαμβάνω όμως την νέα τοποθέτησή σου σαν έμμεση συγνώμη στις ύβρεις. Εντάξει, αν με ήξερες δεν θα τα έλεγες αυτά. Ας μείνουμε σε αυτά που γνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. kapos etsi kataskevazoun manades muzahedin. pros dimosiografous...vgalte tin idisi exo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *