...την ώρα που ... σφάζονται για τα Ταμεία. Το μεγάλο σκάνδαλο των "δανείων" που θα πάρουν από τον Αράπογλου της Εθνικής Τράπεζας...
Την ώρα που η σύγκρουση για τα σκάνδαλα, τα αποθεματικά και τις κομματικές μίζες έχει οξυνθεί, το Press-gr κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη:
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να πάρουν κι άλλα δάνεια - μαμούθ για τις εκλογικές τους ανάγκες.
Από πού; Από την Εθνική Τράπεζα!! Δηλαδή χρήματα κρατικής Τράπεζας...
Ο διοικητής της Τράπεζας, ο γνωστός σκανδαλιάρης Τ. Αράπογλου, έχει έρθει κιόλας σε επαφές με κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων. Η ΝΔ θα πάρει γύρω στα 25.000.000 ευρώ και το ΠΑΣΟΚ γύρω στα 20.000.000 ευρώ.
Τα λεφτά αυτά είναι δανεικά κι αγύριστα. Ως εξής: Τα δάνεια δίνονται με "εγγύηση" την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. Μόνο που με τη συνεχή ανακύκλωση, στο τέλος δεν επιστρέφονται ποτέ!!
Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο δικομματικό -τουλάχιστον- σκάνδαλο;
Επίσης, να πούμε ότι η διαχείριση αυτών των ποσών γίνεται με αδιαφανή τρόπο κι έτσι μεγάλο τμήμα τους καταλήγει στις ... τσέπες μερικών.
Μπορεί να φωνάζουν και να τσακώνονται δημοσίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά υπογείως τα βρίσκουν και τα ... μοιράζονται!!
ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΔΩ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΚΕΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΑΜΟΓΙΟ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ
Ο ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ
ΚΙ ΕΓΩ ΒΑΡΩ ΦΛΟΓΕΡΑ.
ΜΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ
ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑΠΙ
ΠΗΓΑ ΚΙ ΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ
ΣΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ ΣΤΟΥΠΙ.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν διοικούνται από έλληνες. Την διοίκηση έχει η μασονική Μπιλντενμπεργκ. Αυτή σοφίζεται τα πάντα και στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στέλνει διαταγές υλοποίησης. Οι διαταγές δεν έχουν μόνο να κάνουν με τις πολιτικές δομές που θα οργανώσουν σαν κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και οικονομικά θέματα. Ένα από τα θέματα αυτά είναι πως θα επικρατήσουν τα ίδια με πακτωλό χρημάτων που θα "κλέβουν νόμιμα" από το κράτος και πως θα εξουδετερώσουν αντιπάλους σε οικονομικό και ιδεολογικό επίπεδο. Επίσης πως θα διαλύσουν τον εθνικό ιστό για να κυβερνούν αιωνίως οι φασίστες (βλέπε βιβλίο ιστορίας ΣΤ΄ δημοτικού). Φιλόλαος
ΑπάντησηΔιαγραφή"Τα λεφτά αυτά είναι δανεικά κι αγύριστα. Ως εξής: Τα δάνεια δίνονται με "εγγύηση" την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. Μόνο που με τη συνεχή ανακύκλωση, στο τέλος δεν επιστρέφονται ποτέ!!"
ΑπάντησηΔιαγραφή===
Καντε μας μια διευκρινηση.Πως γινεται αυτο?
Οταν "ανακυκλωνεται" το δανειο δεν σημαινει οτι δεν πληρωνεται κιολας.
Εχετε παει σε τραπεζα να παρετε ενα δανειο και μετα για να το πληρωσετε να παρετε αλλο δανειο?
Για δοκιμαστε το και θα δειτε τι πηδημα θα φατε απο τους τοκους.
Αυτοι ΝΔ-Πασοκ,δεν πληρωνουν τοκους?
Ο λαός με την ψήφο του εγκρίνει τα πεπραγμένα του δικομματισμού. Το κρίσιμο μετακινούμενο απολιτίκ 10% ψηφίζει ΝΔ για να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν. Ψηφίζει έτσι την ανεργία του γυιού του, την αμορφωσιά της κόρης του και το ράντσο που τον περιμένει στο νοσοκομείο. Άν δεν ενισχυθεί ο ΣΥΝ και συνεχιστεί η παντοδυναμία των δυο κομμάτων αυτή η αισχρή διελκυνστίδα θα αναπαράγεται και θα διαιωνίζεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε να γαμηθήτε άθεοι και απάτριδοι κοσμοπολήτες κουλτουριάρηδες του ΣΥΝ, αγάμητες αδελφές που τη βρήσκετε σε κηνηματογραφικά υπόγηα σε ιν μπαράκηα και σε ύποπτα βιβλιοπωλήα των Εξαρχήων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή η υπόθεση έγινε κουραστική, καθώς αηδιαστική ήταν πάντα,
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει κάπως να αντιδράσουμε.
Και επειδή μάλλον δεν προλαβαίνουμε, καθώς σε ενάμιση περίπου μήνα βλέπω εκλογές, η προσωρινή, αλλά ταυτόχρονα αναγκαία λύση φαντάζει η εξής:
ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ
ΟΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ, ΜΑΚΡΙΑ όμως ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.
Ταρακουνήστε τη φατρία που κυβερνά.
Σπάστε το διπολισμό.
Χαστουκίστε τους νταβατζήδες και τα ΜΜΕ που αυτοί ελέγχουν.
Δώστε μια ευκαιρία να ανακατευθεί η τράπουλα και να γίνει έστω και ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα.
Τρομοκρατήστε τους απατεώνες που σας κρατούν ομήρους με το αδιέξοδο ρουσφέτι.
Ούτως ή άλλως με αυτά που παίρνετε δεν μπορείτε να ζήσετε!
Δώστε μια ευκαιρία να αναπτυχθεί η χώρα μακριά από τις πολιτικές συμπληγάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που με τις «οικογένειες» και τους δικούς τους φαλκιδεύουν κάθε προσπάθεια από την οποία δεν έχουν κέρδος.
Η μοναδική, ίσως, μεγάλη προσφορά του Σημίτη στο τόπο είναι τούτος ο εκλογικός νόμος, εκμεταλλευτείτε την !!!
Καλύτερα άθεος και σωστός άνθρωπος παρά χριστιανός και κλέφτης-κάθαρμα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΈναν πολιτικό ή στέλεχος της εκκλησίας που το παίζει θρήσκος δεν έχω βρεί που να είναι σωστός.
Μη τσακώνεστε άθεοι και χριστιανοί μεταξύ σας. Στο τέλος πάλι εσείς θα πληρώσετε, από κοινού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν βλέπετε που φτάσαμε… οι καλοί χριστιανοί να μην έχουν το θεό τους και οι άθεοι να εξαρτώνται από το, ήδη, λεηλατημένο παγκάρι.
Πάντως πέραν της παρέας του γνωστού ταριχευτή της ιστορίας Χριστοδούλου, και πολλοί άλλοι εντός των ναών ρίχνουν λιβάνι στο πολιτικό σύστημα, το οποίο κατά τα λοιπά κριτικάρουν.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη και γλυκιά η εξουσία ζωζώ!
ΛΟΙΠΟΝ, ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροτείνω σε αυτές τις εκλογές να συνασπισθούν Χριστιανοί και άθεοι, άθρησκοι, δωδεκαθεϊστές και λοιποί εναλλακτικοί στη διαχείριση της ελπίδας εναντίον των εβραιο-νταβάδων και των κομματικών φορέων τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Θα γίνει τότε της πουτάνας και θα το απολαύσωωωωω.
Πρέπει όμως να παραδεχθούμε κάτι. Τα κόμματα εξουσίας έχουν κάνει τεράστια πρόοδο στην οικονομία τους. Θυμηθείτε την εποχή των τεράστιων ανοιχτών συγκεντρώσεων που τις μετρούσαν με το εκατοστόμετρο, της ατέλειωτης παραγωγής αφισών, πανώ και τηλεοπτικών σποτ. Εκείνα τα χρήματα ποιός τα πλήρωνε; Όσο κι αν φαίνεται διαφορετικό τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν "συμφωνήσει" στο ήπιο κλίμα, στις κλειστές συγκεντρώσεις, σε ελάχιστα σποτ σε media, έχουν "συμφωνήσει" να μην φανατίζουν τον λαό, να μην μεταφέρουν "αυθόρμητα" κόσμο πέρα- δώθε, έχουν δεχθεί ότι πρέπει να ακολουθήσει και εδώ ένα ευρωπαϊκό κλίμα. Δεν μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά, αφού τα μέλη που θα δούλευαν ανιδιοτελώς, είναι πλέον ένα είδος προς εξαφάνιση. Κατασπατάληση του κρατικού κορβανά έχουμε και στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που ζητάνε κάποιοι (150-200 εκ. € κοστίζουν οι εκλογές μπορεί και περισσότερο), χωρίς να σκέπτονται ότι αν γίνονται εκλογές κάθε τρία χρόνια, αυτό σημαίνει ότι ο λαός τις τρεις εκλογές θα τις πληρώσει για τέσσερεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να περάσουμε και στο στάδιο που δεν θα έχουμε εντελώς πλαστικές σημαίες να ανεβοκατεβαίνουν χαιρετίζοντας τον "μέγα αρχηγό" και οι ομιλίες των αρχηγών να είναι κυρίως τηλεοπτικές και σε μορφή debate.
Όσο λιγότερος φανατισμός υπάρχει, τόσο οικονομία θα κάνουν τα κόμματα, οι εκλογές θα γίνονται πάντα στην ώρα τους (και όχι κατά το δοκούν του καθενός) προς όφελος βέβαια και μόνο του ελληνικού λαού.
ΥΓ. Το έχω παράπονο φίλοι δημοσιογράφοι, να βγει ένα έντυπο, ένα κανάλι, ένας δημοσιογράφος να απαιτήσει να γίνονται εκλογές κάθε 4 χρόνια ακριβώς. Και να σαρκάσει όσους τις επιδιώκουν νωρίτερα. Στο κάτω κάτω το κοινό αίσθημα δεν πρέπει κάπως να εκφράζεται;
Ρε γκαβοί είστε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε βλέπετε που τα κανάλια των νταβατζήδων, εμφανίζουν κάθε μέρα χριστιανούς να σκοτώνονται στα παραθυρόφυλλά τους με άθεους ή δωδεκαθεϊστές και να εξευτελίζονται;
Γιατί;
Είναι τυχαίο ή σχεδιασμένο;
Μας τη φέρανε Εβραίοι και Μασόνοι, φίλοι μου.
Ελέγχουν τη ροή του χρήματος και τη ροή της ενημέρωσης.
Φτιάχνουν συνειδήσεις, γελοιοποιώντας το υποσυνείδητο μας, μάγκες μου.
Ρε, πάψτε να συνδέετε τους πολίτες του Ισραήλ με τη διεθνή των Εβραιών, και αυτοί – οι πρώτοι – θύματά τους είναι και μάλιστα τα μεγαλύτερα.
Ρε παιδια δεν καταλαβαινετε οτι αυτο που γραφετε ειναι μια μεγαλη ανοησια. Δηλαδή σε ένα δημοκρατικο σύστημα τα κομματα απο που θα βρουν τα λεφτά για να συντηρηθούν τους διαπλεκομενους επιχειρηματιες οι οποίοι αν σου δωσουν μια δραχμή θα θελουν πισω πενηντα. Η κρατική επιχορηγηση ειναι το πιο υγιές σύστημα. Οι μιζες ειναι το προβλημα οπως αυτές που πηραν οι τσατσοι του Τσιτουρίδη απο το ομόλογο. Τωρα αν αλήθεια οτι ο Γιωργος απέφυγε να μιλήσει στον Ανθοπουλο στις Σερρες έχει απόλυτο δίκιο. Ο τυπος αυτός μαζί με τα αλλα εννια λαμογια στοιχισαν στο ΠΑΣΟΚ 2-3 μοναδες στις εκλογές τουη 2004. Τωρα όλα υταά τα αρπαχτικά θελουν να γυρίσουν πισω, ενω ειναι γνωστο οτι την τροπλογία του Στέγγου την είχαν υπογράψει πέντε φορές πριν τους πιάσουν. Μετα όλοι έκαναν οτι δεν ήγεραν και ειναι τοσο δειλοί που τα φορτωνουν τωρα ο ένας στον άλλο. Κτασκευασαν και μια δηθεν δικαστική δικαίωση που βασίζεται στα ψεμματα που ειπε μια γραμματεας. Λες και τα λεφτα που σίγουρα πήραν μοιραστηκαν με τον τροπο που ΄λελεγε η τρελή του Μακη. Και οι εννιά-εκτος του Βουγια που ειχε τον ανδρισμο να παραδεχτεί οτι εσφαλε-είχαν νραραβερια με τον Στεγγο΄. Μεγαλα νταραβερια καιόχι φυσικά τζαμπα. Αλλωστε και οι πέτρες ξερουν ποσο καλάπαιδιά είναι όλα αυτά και πως θα συμπεριφερόντουσαν αν εμπαιναν στις λίστες και έβγαιναν βουλευτές. Θα πουλουσαν τον Γιωργο αμεσως αν έμπαινε υεμα ηγεσίας. Ολοι αλλωστε μιλούν με τον Βενιζελο ο οποίος εννοείται τους έχει ηδη δικαιώσει και τους ταζει λαγους με πετραχείλια. Δηλαδή θα πάμε σε εκλογές όπου το ΠΑΣΟΚ θα κατεγγέλει τους κουμπαρους και τις μιζες και το ΠΑΣΟΚ θα έχει στο καδρο τα λαμογια αυτά; Το σκεφτεστε τι θα γρφουν και θα λενε τα ΜΜΕ.Ο ΓΑΠ το εχει καταλαβει φυσικά αυτο και δεν προκειται να τους βάλει ακομα και αν κανουν χαρακιρι. Αν θελουν ας βοηθησουν το κομμα τους με άλλους τροπους. οι πιο πολλοί εχουν κανει πολλές φορές βουλευτές και υπουργοι και ας αφησουν και τους νεους ανθρωπους να μπουν στην βουλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού ρε Βασίλη τη δουλειά την έχουν αναλάβει πλέον εργολαβικά και οργανωμένα οι Νταβάδες, τι συγκεντρώσεις να κάνουν. Αλλιώς γίνεται πλέον το παιχνίδι της προβολής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αποφάσισαν να αλλάξουν τα κόμματα τον τρόπο προβολής τους, επειδή σκέφτηκαν τη τσέπη του φορολογούμενου, αλλά γιατί σκέφτηκαν τη τσέπη των Νταβάδων.
Κάνεις λάθος πιστεύοντας ότι μειώθηκαν τα έξοδα προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ. Αυξήθηκαν και μάλιστα σημαντικά. Αυτό που μειώθηκε είναι το ποσό της άμεσης διαφήμισης υποψηφίων και μάλιστα κατακόρυφα, ώστε το «περίσσευμα» να διατίθεται σε μαύρο χρήμα για την έμμεση προβολή τους – έξυπνα πριν από τη προεκλογική περίοδο και κρίσιμα επικαιροποιειμένα κατά τη διάρκεια αυτής.
Συμφωνω με τον προηγουμενο φίλο. Τα λαμογια αυτά αποτελουν την πλεον χυδαια εκδοχή του παλαιοκομματισμού. Οι περισσοτεροι ειναι επαγγελματιες συνδικαλιστές, χρηματιστές (ε ΝΙΚΟΛΑΚΗ)και έζησαν εις βαρος της παραταξης. Τωρα, αφου εκαναν τις βρωμιες τους με τον Στεγγο θελουν να γυρισουν πισω να το παιξουν αδικημενοι και να κοροιδεχουν τους ψηφοφορους τους. Κανείς τους στο μεταξυ δεν δουλεψε, συντηρουν τα γραφεια τους στις περιφερειες τους και το προσωπικο τους και τιθεται εύλογα το ερωτημα πως συντηρούνται; Οι απλοί ανθρωποι αν δεν δουλεψουν έναν μηνα δεν εχουν να πληρωσουν τις υποχρεωσεις τους. Αυτοι που τα βρισκουν τα λεφτα; Μηπως απο τις κλοπές που ειχαν κανει τοσα χρονια; Ας μας πουν. Αρκετα τους πληρωσε ο ελληνικος λαος ας πανε τωρα σπιτι τους. Σιγα και τα στελεχη. Αν γυρισουν θα παρουν πεντε ψηφους και θα διωξουν τρακοσιους γιατί ο κοσμος θα αισθανθει αηδια αν τους ξαναδεινστις λιστες. Ο ΠΑΠ εχει μια μοναδικη ευκαιρια να ξεφορτωσει με την μια δεκα λαμογια. Αν δεν το κανει θα ειναι αξιος της μοιρας του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή ο Νικολακης ο Φλωρος, ο Παναγιωτακης ο Κουρουμπλής, ο αδαμας Ανθοπουλος, ο Παχτας και τα άλλα καλοπαιδα θελουν να γυρισουν πισω. Ρε συ Νικολακη αφου εισαιδεξιος κανονικός τα παιρνεις απο παντου τι τι θελεις το ΠΑΣΟΚ.Πηγαινε με τον κολλητο σου τον Αλογοσκουφη, τον Πιλαβιο, τον Αρσαπογλου, τον Φεσσα, τον Μυτηλιναιο να κανεις δουλιτσες και αρπαχτές. Και συ ρε παναγιωτακη αφου οσα εχεις αρπαξει τοσα χρονια σου φτανουν για να ζησεις βασιλιάς τι θες και μπλεκεις παλι; Γιατι δεν ζητάς μια εκτακτη επιχορηγηση απο τον Στεγγο; Χρηστακη το σπιτακι στις Βρυξέλλες το εχεις ακομα; Σαν μεγαλο δεν ειναι για εναν βιοπαλαιστή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΧΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ
"ΕΛΛΑΣ".
Α ΡΕ ΑΝΝΟΥΛΑ ΒΙΣΗ ! ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΚΩΣΕ.
stop ston dikomatismo TWRA katargisi tis Dimokratias TWRA, o laos thelei mia kentriki ethniki orthodoksi vasileuomeni komounistiki anarxoaytonomi xounta me proedro/prwtthypourgo/vasilea kokouloforo exarxiwti prwin batso me tatouaz "ellas i tefra" egatestimeni stin katalipsi tou polutexneiou mias kai tha poulisei to megaro maksimou se idiwtes (gia na kanoun Goodys) ,mia xrusokokini akroaristeri ethikorthodoksi xounta pou tha mazepsei olous tous metanastes se stratopeda sygentrwsis tha kanei anadianomi tou ploutou stous ergazomenous tha kanei polemo me tin alvania gia tin alutrwti voreio ipiro kai tha dwsei tin thraki stin tourkia sevomenitin meionotita
ΑπάντησηΔιαγραφήVAMOS A LA PLAYA O OOO O
aderfes kai palikaria ginaman malia kouvaria,,,,,
zhtw i koumounistiki kastoria zitw ta ellinoxristianika exarxeia
skata stin dimokratia
εντωμεταξυ η επενδυση στην Τουρκια δεν παει καλα.Οι καταθετες αποσυρουν τα χρηματα τους.Αν η φυγη συνεχιστει τοτε...
ΑπάντησηΔιαγραφήto KKE posa lefta exei parei apo tin ESSD??? exei parei tosa polla pou den exei lusei to oikonomiko tou provlima kai opoios den pisteyei as psaksei ligo pia einai ta kommata me idioktita grafeia se oli tin ellada(ΝΔ-ΚΚΕ) o ΣΥΝ posa lefta pairnei kratiki epixorigisi???? to laos posa????? to diki posa??? polla pairnoun oloi
ΑπάντησηΔιαγραφήAlitheia re palikaria tou press-gr apo pou na thelate na pairnoun lefta ta kommata an oxi apo kratiki epixorigisi kai trapezes mipws thelate na ta pairnoun apo Amerikanous kai Rwsous ????????????
***to KKE posa lefta exei parei apo tin ESSD??? exei parei tosa polla pou exei lusei to oikonomiko tou provlima
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε 9.49 μη το κάνεις αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν λέω να μη προβοκάρεις, αλλά όχι έτσι.
Μη χαλάς τη κουβέντα με φασιστο-σαχλαμάρες.
Έχεις πιθανόν πολλά άλλα να πεις και να κάνεις τη πλάκα σου.
Σκέψου το.
oxi re 9,57 tha to kanw giati 1)giati to kanoun kai alloi edw mesa me ton diko tous tropo kai 2) polla apo ta post edw mesa stin ousia ayto pou grafw theloun na perasoun gia na berdepsoun ton kosmo....
ΑπάντησηΔιαγραφή9,57 ase pou den einai fasistosaxlamares einai fasistoanarxosaxlamares..............
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνε ότι νομίζεις, αλλά καλό είναι τον ελεύθερο χρόνο σου να διαβάσεις και κανένα αναρχικό διανοητή – δυστυχώς δεν υπάρχουν σύγχρονοι στα Ελληνικά – όχι για να αφαιρέσεις το «άναρχο» από τις σαχλαμάρες - καθόλου δε με ενοχλεί γιατί υπάρχουν και πολλές τέτοιες - αλλά για να μη τα μπερδεύεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗσυχια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σας κανω μιαν αποκαλυψη.Μονο σεσας.
Εκλογες θα γινουν τον Οκτωβριο δυο τρεις βδομαδες μετα την Διεθνη Εκθεση θεσσαλονικης.
Θα ανακοινωθουν "παροχες" ,θα αφησουμε καποιο διαστημα να το χωνεψει ο κοσμος,πιθανον να γελοιοποιησουμε και λιγο ακομα το μπραβογιοργο,αφου θα ανακοινωσει ακομα μεγαλυτερες παροχες,οταν γινει ..κυβερνηση! μιλαμε μετα 30 χρονια,και μετα να! οι εκλογες!
Θα σας το ανακοινωνω μυστικα ,επειδη σας παω συναδελφοι...
Θοδωρος
10.09 dustixws ton eleythero mou xrono prospathw na katalavw ti einai pio kako, mia deksia kyvernisi pou grafei sta palia tis papoutsia xiliades foitites, to gegonos oti den borw na parw ptyxio i o 30xronos anarxikos(etsi dilwnei) stin sxoli mou pou thelei na me deirei ????
ΑπάντησηΔιαγραφήgia pes?
ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.
ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ "ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ" ΑΡΧΙΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΙΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ;
ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΜΑΛΛΟΝ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ.
10.14
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πω και την εποχή μου αυτά γίνονταν, σε καταλαβαίνω.
Πρέπει να βρεις μόνο σου την απάντηση…θα τη βρεις μόνο με πολύ δουλειά και σοβαρή μελέτη, που ασφαλώς δε σταματά - ούτε αρχίζει – με το πτυχίο.
Είμαι καθηγητής σε κάποιο πανεπιστήμιο, κάπου στο κόσμο, και τα Σάββατα, καθαρίζω και ένα συγκρότημα γραφείων με διπλό όφελος:
Και τη γυμναστική μου κάνω και το γιό μου σπουδάζω, όπως θέλει και μου αρέσει.
file 10,26 ti eipes twra???"Είμαι καθηγητής σε κάποιο πανεπιστήμιο, κάπου στο κόσμο, και τα Σάββατα, καθαρίζω και ένα συγκρότημα γραφείων με διπλό όφελος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τη γυμναστική μου κάνω και το γιό μου σπουδάζω, όπως θέλει και μου αρέσει.--->Ela stin ellada anthrwpe mou na didakseis se kana panepistimio na piaseis tin kali ,na exeis foititrioules na banizeis,na poulas tis ptyxiakes ergasies twn foititwn sou kai na ta konomas na apoktiseis sxeseis me allous kathigites kai na xwtheis se kanena prytaniko sumvoulio na to paizeis kai mouri...
min eisai xazos ela se elliniko penepistimio reeeeee.....
Είμαι ανάξιος για όλα αυτά, φίλε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή τύχη.
"Είμαι ανάξιος για όλα αυτά, φίλε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή τύχη.
10:40 πμ"
===
"Δεν λεμε ειμαι αναξιος για ολα αυτα".
Θα μπορουσαμε να πουμε " δεν ειμαι συμφωνος". "δεν κανω για τετοια","σιχαινομαι κατι τετοια"...δεν λεμε ειμαι αναξιος για κατι τετοια.
Προφανως "ειμαι αναξιος καθηγητης" δεν ..εχει προβλημα.
Είμαι ανάξιος, δεν έχω τα ηθικά προσόντα και τις πολιτισμικές προϋποθέσεις ώστε να υπηρετήσω αυτό το σύστημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω τα τυπικά, μού λείπουν, όμως, τα ουσιαστικά προσόντα, αγαπητέ/η κύριε/α.
Άρα, είμαι ανάξιος. Τα υπόλοιπα από ένα καλό φιλόλογο.
10:46 είσαι φοιτητής;
ΑπάντησηΔιαγραφήΡωτάω διότι σαν να τα 'χεις κάνει μαντάρα με τον γραπτό λόγο εδώ, τη χρήση των εισαγωγικών και τη σύνταξη.
Χμ...
Οι κίνδυνοι από την εγκατάλειψη της πολιτικής αρχών
ΑπάντησηΔιαγραφή21/3/2007
08:04
Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Στις ημέρες μας η σύγχυση έχει σχεδόν απόλυτα πλημμυρίσει τη δημόσια ζωή. Δύσκολα μπορεί πλέον κάποιος να διακρίνει ανάμεσα σε αριστερά και δεξιά, ανάμεσα σε πρόοδο και συντήρηση, ανάμεσα σε εκσυγχρονισμό και οπισθοδρόμηση. Αριστερές δυνάμεις είναι αυτές που μάχονται με νύχια και με δόντια για τη διατήρηση του λεγόμενου status quo και για να μην αλλάξει απολύτως τίποτε. Και οι συντηρητικοί πολλές φορές εμφανίζονται να υπεραμύνονται ριζοσπαστικών αλλαγών. Από την άλλη μεριά υπάρχουν πολλοί, αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί, που απορρίπτουν την όποια κίνηση εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα.
Για το λαό το περιβάλλον γίνεται σχεδόν ασφυκτικό. Με την εμμονή στον πραγματισμό που κάποιοι προωθούν για τα μεγάλα κόμματα, είναι αδύνατον για τον πολίτη να επιλέξει πολιτικές και ενδεχόμενες προοπτικές. Όλοι υπόσχονται περίπου τα ίδια και ομιλούν με την ίδια πολιτική γλώσσα. Είναι αδύνατον να διακρίνει κάποιος τις μετεκλογικές εξελίξεις και τις πολιτικές που θα προωθηθούν. Η αποπολιτικοποίηση της κοινωνίας έχει σταδιακά οδηγήσει και στην αποπολιτικοποίηση της πολιτικής, με συνέπεια η απογοήτευση να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα. Και οι πολίτες να υποπτεύονται πλέον τους πάντες. Ψηφίζει κάποιος αριστερά και εισπράττει πολιτικές δεξιόστροφες και συντηρητικές. Ψηφίζει δεξιότερα και καταλήγει να ακούει διθυράμβους για κομμουνιστικές επιλογές και οράματα και πολιτικές που μοναδική σχεδόν φροντίδα έχουν να χαϊδεύουν αριστερά αυτιά και αντιλήψεις. Το τελικό χάος αποπροσανατολίζει τον πολίτη και μετατρέπει τα άνευρα πολιτικά δελτία των οκτώ των τηλεοράσεων σε μηχανισμούς διαμόρφωσης αντιλήψεων και πολιτικής ατζέντας.
Η πολιτική σκοπιμοτήτων και η εγκατάλειψη των επιλογών αρχών δεν αφορά, όπως πολλοί ισχυρίζονται, μονάχα την αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία και εφαρμογή για τις επιλογές και τη συμπεριφορά της κυβερνητικής παράταξης. Oι παραδοσιακές αδυναμίες του συντηρητικού χώρου δε φαίνεται ακόμη δυνατόν να εξαλειφθούν. Kατά κύριο λόγο ο πολιτικός προσανατολισμός των κυβερνήσεων της EPE παλαιότερα και της N.Δ. μετα-δικτατορικά επικεντρώνονταν στην απουσία ιδεολογικού προσανατολισμού και την επικέντρωση στην αξιοποίηση του κράτους για τη λήψη μέτρων που θα εξασφαλίζουν την επανεκλογή του κόμματος στις επόμενες εκλογές.
Στόχος ήταν κατά κύριο λόγο η κατάληψη και η διατήρηση της εξουσίας και όχι η υλοποίηση κάποιου συγκεκριμένου κοινωνικο-πολιτικού οράματος. Tο αποτέλεσμα ήταν η αγκίστρωση του κόμματος πάνω στο κράτος και η ιδεολογικοποίηση του κρατισμού ως εργαλείου για την εξασφάλιση της διαιώνισης στην εξουσία.
Όσες προσπάθειες κι αν έγιναν, ώστε ο χώρος να αποκτήσει ιδεολογική ραχοκοκαλιά, δεν μπόρεσαν να αντέξουν στο χρόνο. Eίτε λόγω αδυναμίας σύλληψης των αναγκαίων παραστάσεων είτε λόγω πίεσης της λεγόμενης "βάσης" για διορισμούς και τακτοποιήσεις, το ρολόι γυρνούσε σχεδόν πάντοτε πίσω. H N.Δ. συνήθως αντιμετώπιζε περισσότερα εσωτερικά προβλήματα στην κάθε προσπάθεια αποτύπωσης μιας περισσότερο ανοιχτής και φιλελεύθερης πολιτικής, παρά αντιδράσεις από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Δεν είναι τυχαίο πως και ο νεοφιλελευθερισμός ακόμη "δαιμονοποιήθηκε" κυρίως από στελέχη δικά της παρά από την κριτική των παρατάξεων της αριστεράς.
Tελευταία, η αντίληψη αυτή της απολιτικότητας βαφτίστηκε προσέγγιση του "μεσαίου χώρου". Kαι ταυτίζεται με το λεγόμενο πραγματισμό. Που στην πράξη δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά την επιλογή πολιτικών –ανάμεσά τους και η αδράνεια– που δεν ενοχλεί κανέναν και διευκολύνει έτσι την επανακατάληψη της εξουσίας. Oυσιαστικά δηλαδή η επίσημη ιδεολογία της παράταξης, διότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ύπαρξη πολιτικού κόμματος δίχως κάποια ιδεολογική σπονδυλική στήλη, είναι ο έλεγχος της εξουσίας. Kαι η άλωση του κράτους. Δίχως κάποιο μακροχρόνιο οραματισμό για την πορεία της κοινωνίας.
Δε θα έπρεπε, λοιπόν, να αποτελούν έκπληξη οι συγκρούσεις που κατά καιρούς ξεσπούν ανάμεσα σε στελέχη της κυβερνητικής παράταξης. Tο αντικείμενο της επικείμενης νομής –το δημόσιο δηλαδή– δεν είναι, στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτείας, τόσο πολύ μεγάλο. Kι έτσι από τα πράγματα συχνά οι παράγοντες της ίδιας παράταξης βρίσκονται σε αντιπαράθεση για τα κομμάτια που τους αναλογούν. Παράλληλα, εφόσον ιδεολογικός μπούσουλας είναι ο πραγματισμός και η εξασφάλιση της επανεκλογής, πολλοί υπολογίζουν τη δημόσια εικόνα τους και τη συμπόρευσή τους με το εκάστοτε ρεύμα των ημερών –που συνήθως καθορίζεται από τους κυρίαρχους ιδεολογικά πολιτικούς τους αντιπάλους των άλλων παρατάξεων– ως πολύ σημαντικότερο από τη συνοχή του δικού τους πολιτικού χώρου. Δε διστάζουν, λοιπόν, να στραφούν εναντίον πολιτικών της δικής τους κυβέρνησης προκειμένου να παραμείνει αλώβητο το δικό τους προσωπικό προφίλ.
Aπό τη στιγμή που η απο-ιδεολογικοποίηση κυριαρχεί στις επιλογές της παράταξης, καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Διότι κάθε κίνηση κυβερνητικών στελεχών θα έρχεται αντιμέτωπη –πέραν από την ανενόχλητη να κυριαρχεί στο χώρο των ιδεών αριστερά– με πολλούς δικούς της παράγοντες, οι οποίοι, μη δεσμευόμενοι από κάποιον ιδεολογικό μπούσουλα, αισθάνονται ελεύθεροι να παρεμβαίνουν επικριτικά απέναντι στο καθετί και να διεκδικούν την πλήρη ατιμωρησία τους από τον εξίσου απο-ιδελογικοποιημένο και "πραγματιστή" πρωθυπουργό.
Υπάρχει λοιπόν μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική συμπεριφορά ευκαιριακή, δίχως αρχές και ουσιαστικές προεκλογικές δεσμεύσεις, και σε μια πολιτική σχεδιασμένη πάνω σε οράματα και ηθικο-πολιτικούς προσδιορισμούς. H πολιτική του πραγματισμού στηρίζεται στην απαράδεκτη πρόθεση του πολιτικού να παραπλανήσει το εκλογικό του σώμα. Πηγαίνοντας με τα "νερά" της κοινής γνώμης, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, ο πραγματιστής ηγέτης νοιάζεται βασικά για την με κάθε τρόπο αναρρίχηση στην εξουσία κι όχι για τις αλλαγές που απαραίτητα χρειάζεται η κοινωνία για να ξεφύγει από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Tο αποτέλεσμα είναι πως επικεντρώνεται σε υποσχέσεις παροχών και μόνο δίχως την αποτύπωση κάποιου συνολικού οράματος για τη μελλοντική πορεία της κοινωνίας. Κι αυτό χαρακτηρίζει τη στάση της αντιπολίτευης σήμερα στην Ελλάδα.
Η πολιτική αυτή συνήθως –διότι δεν ενοχλεί ουσιαστικά κανέναν– οδηγεί σε επιτυχία στις εκλογές. Αλλά σπάνια συνοδεύεται από την απαραίτητη ικανοποίηση του εκλογικού σώματος από τις επιδόσεις του μετεκλογικά. H περίπτωση του Tζον Mέιτζορ στη Bρετανία είναι χαρακτηριστική. Kέρδισε τις εκλογές ως ο πραγματιστής διάδοχος της ιδεολογικοποιημένης κας Θάτσερ και καταποντίστηκε στη συνέχεια μη έχοντας να πει και να κάνει απολύτως τίποτε για τα προβλήματα της αγγλικής κοινωνίας. Αλλά και η σημερινή περίπτωση του κ. Καραμανλή στην Ελλάδα επιβεβαιώνει την παραπάνω παρατήρηση.
Ένα δεύτερο σοβαρότατο πρόβλημα της "πραγματιστικής" λεγόμενης πολιτικής είναι η επικίνδυνη έλλειψη συνοχής της παράταξης αυτής, αφού βρεθεί στην εξουσία. Mε την απουσία μιας δυναμικής πολιτικής αρχών και καθαρών προσανατολισμών, το παιχνίδι καταντά να επικεντρώνεται στη νομή και διανομή της εξουσίας. Kαι στον τομέα αυτό οι ορέξεις είναι αβυσσαλέες, οι φιλοδοξίες απύθμενες και οι δυνατότητες ικανοποίησής τους περιορισμένες. Tο φυσιολογικό και αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, οι συγκρούσεις ανάμεσα στα "εγώ" διαφόρων πολιτικών και η έλλειψη στιβαρής διαχείρισης των προβλημάτων και των λογής κρίσεων. H περίπτωση της N.Δ. σήμερα είναι χαρακτηριστική τέτοιων καταστάσεων. O πρωθυπουργός αποφεύγει να εμπλακεί στην ουσία των θεμάτων, φοβούμενος μήπως τυχόν πληγωθεί η δημόσια εικόνα του και το "μαγαζί", δηλαδή η κυβέρνηση και το κόμμα, κλονίζεται από αμοιβαίες υπονομεύσεις, διαπροσωπικές συγκρούσεις και σκληρές διαφωνίες.
Tο προβάδισμα της N.Δ. στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, ακόμη και σήμερα, δύο και πλέον χρόνια από τις εκλογές, δεν είναι αποτέλεσμα της πραγματιστικής στάσης του πρωθυπουργού. Oφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη χλωμή παρουσία της αντιπολίτευσης γενικότερα (το ΠAΣOK βασανίζεται ακόμη από τη μακοχρόνια παρουσία του στους κυβερνητικούς θώκους, ενώ τα κόμματα της αριστεράς συνεχίζουν το σχεδόν ταυτόσημο πολιτικό τροπάρι των τελευταίων δεκαετιών) και στην εύλογη για την ώρα στάση ανοχής της κοινής γνώμης. Συγκρίσεις με εξελίξεις και πολιτικούς άλλων χωρών είναι εξαιρετικά επισφαλείς. O κ. Kάμερον στη Bρετανία πηγαίνει καλά στις δημοσκοπήσεις όχι ως υπόδειγμα πραγματισμού, αλλά ως πρότυπο καινούριου life-style, που λατρεύουν τα MME, και με κάποιες πρωτοποριακές κινήσεις στον τομέα της κοινωνικής ανοχής και συνειδητοποίησης (ομοφυλόφιλοι, περιβάλλον κ.λπ.)
H κα Pουαγιάλ στη Γαλλία αναδεικνύεται στο πρόσωπο που τα μέσα ενημέρωσης λατρεύουν να μισούν, με επίκεντρο πάντα την εντυπωσιακή γυναικεία της παρουσία. O κ. Σαρκοζί, από την άλλη πλευρά, αντεπιτίθεται με στιβαρή πολιτική πλατφόρμα αρχών (άσχετο αν πολλοί πιστεύουν πως δεν πρόκειται να την τηρήσει) και έντονα ιδεολογικοποιημένο λόγο.
O κ. Πρόντι στην Iταλία εξελέγη με ελάχιστα πολιτικά έντονο λόγο και θέσεις. Kι όλοι βλέπουμε, ως απόδειξη όλων των παραπάνω, πώς παραπαίει σήμερα η κυβέρνηση της Iταλίας. Aν πάλι αναφερθούμε στις χώρες του Tρίτου Kόσμου (Bραζιλία, Aργεντινή, Bενεζουέλα, Bολιβία κ.λπ.) θα ήταν μάλλον αφέλεια να μιλήσει κανείς για έλλειψη σκληρότατων ιδεολογικών προσανατολισμών των νικητών των εκεί εκλογών.
Tο συμπέρασμα εκτιμώ πως προκύπτει από μόνο του. Δίχως πολιτικές αρχών δεν επιτυγχάνεται η μακροχρόνια πολιτική παρουσία και επιτυχία μιας παράταξης. Η απουσία πολιτικής αρχών υπονομεύει μακροχρόνια τη σταθερότητα μιας χώρας και απομακρύνει επικίνδυνα τον κόσμο από την πολιτική.
Μπράβο ρε Αντρέα, συμφωνούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά λέμε και εμείς, περίπου, σε αυτό το μπλογκ, χαιρόμαστε δε να τα ακούμε και από το δικό σου στόμα, το οποίο όμως μπούκωνε μέχρι χθες το ΠΑΣΟΚ!
Θα μου πεις κάποια πράγματα είναι ζήτημα προσωπικών αρχών.
Και πάλι θα συμφωνήσουμε.
α) Ο απλός κόσμος λέει "Όλα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουνε"
ΑπάντησηΔιαγραφήβ) Βασιζόμενος στο: "Τα λεφτά αυτά είναι δανεικά κι αγύριστα. Ως εξής: Τα δάνεια δίνονται με "εγγύηση" την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. Μόνο που με τη συνεχή ανακύκλωση, στο τέλος δεν επιστρέφονται ποτέ!!"
Μπορεί ένας ιδιότης να πάρει ένα περίπου παρόμοιο δάνειο (γύρω στο 1.000.000);;;
Εάν ξέρει κανένας κάποιο τρόπο, μου τον λέει.
ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗ ΑΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια όλα υπεύθυνοι είναι κάποιοι συνδικα-ληστές που βολεύονται με κάθε κυβέρνηση.Θα πρέπει το κράτος να φέρει νόμο που θα λέει ότι , οι συνδικαληστές δεν μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις Διευθυντικές , διότι γίνονται στελέχη και αντιπροσωπεύουν την εργοδοσία και όχι τους εργαζόμενους, Επι πλέον για να κατέβουν στις εκλογές θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει απο την υπηρεσία τους και μετά από πέντε (5) χρόνια , να έχουν αυτό το δικαίωμα. Μόνο έτσι θα σταματήσουν στο μεγαλύτερο μέρος οι λαμογιές. Ας ψάξουν το πόθεν έσχεν μερικών , που τους έχουν σε πενήντα θέσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά τα λέει ο Ανδρέας και μπράβο του που συμμετέχει (αμέσως ή εμμέσως)στο blog αλλά που είδε την εντυπωσιακή γυναικεία παρουσία της Ρουαγιάλ; Δυστυχώς οι γυναίκες που προωθούνται σε υψηλές θέσεις γενικότερα δεν βλέπονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήTώρα για τα σοβαρά, όλα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για την αξιοπιστία του φιλελευθερισμού που πρεσβεύει ο Ανδρέας αν αυτός και ο Στέφανος δεν έκαναν την λάθος, κατά την άποψή μου, κίνηση να μεταπηδήσουν σε ένα κόμμα χωρίς αρχή και τέλος. Θα μπορούσε να γίνει συνεργασία αρχών, έγινε όμως καθαρό προεκλογικό αλισβερίσι, μπας και τσιμπήσει κάποιος φιλελεύθερος κα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Αυτό προσβάλλει τις αρχές του ίδιου του φιλελευθερισμού αλλά και του νέου πνεύματος που επιχειρεί να εμφυσήσει. Αισθάνεται ικανοποιημένος ο Ανδρέας από τον κόσμο (λίγους πολλούς δεν έχει σημασία) που έφερε στο ΠΑΣΟΚ; Είναι περήφανος για την στάση του κόμματος αυτού σε θέματα που άπτονται των αυτονόητων (παιδεία, ασφαλιστικό τραπεζών, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων κλπ); Αναμφίβολα και η ΝΔ δεν μπορεί να είναι το ιδανικό νέο-φιλελεύθερο κόμμα κατά την κρίση του Ανδρέα αλλά ο γνώμονας δεν πρέπει να είναι και η λαϊκή αντοχή; Τι να την κάνει ο Καραμανλής την νεοφιλελεύθερη λογική αν τον ρίξει ο λαός σε τρία χρόνια; Εκτός αν νομίζει ότι μπορεί κάποιος να κυβερνά εσαεί εφαρμόζοντας μόνο την ακραία φιλελεύθερη αντίληψη. Αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο σύγχρονος πολίτης είναι η πολιτική του κοινωνικού φιλελευθερισμού, με την κοινωνική ευαισθησία που χρειάζεται και την πίστη στην επιχειρηματικότητα που απαιτείται. Βέβαια πάντα μια φιλελεύθερη άποψη είναι καλό να ακούγεται, όπως και όλες οι απόψεις, αρκεί να μην έχει απαίτηση να γίνει πλειοψηφική, σε ένα κόμμα που έχει ξαναβρεί την πορεία του και έχει ξαναβρει την επαφή του με το λαϊκό αίσθημα. Μπορεί εξάλλου ο Ανδρέας να μείνει εκεί που βρίσκεται. Δεν του ζήτησε κανείς τίποτα.
ΠΟΙΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΟΥΜΕ ΠΟΟΟΟΟΟΛΥ ΧΛΩΡΙΝΗ!!!!!!!!!!!!!!
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ Ε Ν Ω Θ Ε Ι Τ Ε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Βασίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε έκανες να ξεχάσω το ολίσθημά σου, περί Τσιτουρίδη.
skoura ta pragmata me ton Bayrou
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύντροφοι,
ΑπάντησηΔιαγραφήμην ανησυχείτε. Θα κατέβουμε στις εκλογές με νέο πρόσωπο. Ότι παλιό και φθαρμένο ξέρατε, ξεχάστε το.
11:00 πμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες ειμαι "ακαταλληλος" "πες δεν κανω για τετοια" μην λες "ειμαι αναξιος για κατι τετοια"..
Μου χτυπαει ασχημα.Καθηγητης και βαρβαριζεις...
Πες ειμαι αναξιος να οδηγησω,πες ειμαι αναξιος να διδαξω,πες ειμαι αναξιος να προαχθω....
"αξιακα" συμβαινει οταν αξιζεις η δεν αξιζεις κατι.
Οδηγει την .."αγουσα" και οχι την κατιουσα.
Ειμαι αναξια να γινω δουλη του θεου ,αλλα δεν λεμε ειμαι αναξια να γινω πουτανα.
Αν το καταλαβεις σφυρα μου..
2 εκατομμύρια ευρώ είναι πολλά λεφτά. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου τα 'χει (πάρει από εμάς) και τα δίνει σε μια χούφτα τυχερούς σκηνοθέτες, για να φτιάξουν ταινίες που κανείς δεν θα δει ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό 250.000 ευρώ σε οκτώ σκηνοθέτες αποφάσισε να χορηγήσει ο νέος πρόεδρος του Ε.Κ.Κ Γιώργος Παπαλιός, με το σκεπτικό να μοιραστεί ο "πλούτος" και αντί για ολική χρηματοδότηση σε μία παραγωγή να δοθούν λιγότερα χρήματα σε πολλές αυξάνοντας έτσι το κίνητρο για ιδιώτες παραγωγούς να επενδύσουν και να ενισχυθεί ο αριθμός των ελληνικών παραγωγών. Έτσι ακριβώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι τυχεροι οκτώ είναι οι εξής:
1. Η Όλγα Μαλέα με τη ταινία "Τα Πρώτα Μου Βαφτίσια"
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Ο Λάκης Παπαστάθης με το "Φεύγοντας"
3.Ο Περικλής Χούρσογλου με το «Ο διαχειριστής»
4.Ο Φίλλιπος Τσίτος με το«Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ»
5. Ο Ντένης Ηλιάδης με το «Τρελή καρδιά».
6. Η Ελισάβετ Χρονοπούλου«Ο Αννίβας προ των πυλών»
7. Ο Χρήστος Δήμας με το "Lonsdale»
8.Ο 'Αρης Μπαφαλούκας με το "Απνοια"
Πόσες από αυτές θα βρουν το δρόμο προς τις αίθουσες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία;
Δύο;
Και δεν είναι μόνο αυτό, πες πως είμαστε large και τα δίνουμε τα λεφτά για να φτιάξουν τα παιδιά ταινίες, πες πως ποντάρουμε να βγει μια ταλεντάρα, μία στο τόσο. Έλα όμως που οι περισσότεροι από τους παραπάνω σκηνοθέτες ήδη έχουν στο παρελθόν συνεργαστεί με ιδιώτες παραγωγούς, ήδη είναι στη δεύτερη εως πέμπτη ταινία τους, ήδη έχουν αποδείξει το αν και κατά πόσον είναι ταλεντάρες.
Σκεφτείτε μάλιστα πως ούτε μία από τις παραπάνω υποβολές δεν κρίθηκε άξια από το Ε.Κ.Κ. για την πλήρη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος "Ορίζοντες". Δηλαδή πρόκειται για σχέδια εκ προοιμίου όχι-και-πολύ-σπουδαία, εν πολλοίς καθιερωμένων καλλιτεχνών, τα οποία τα πληρώνουμε γιατί έτσι, γιατί προφανώς μας περισσεύουν τα εκατομμύρια.
Η ύπαρξη του Ε.Κ.Κ., με τους παχουλούς προϋπολογισμούς που συντηρούν τον αστείο κρατικοδίαιτο ελληνικό κινηματογράφο, θα πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί εν αμφιβόλω. Τι το θέλουμε, το ρημάδι; Αν πρέπει ντε και καλά να δώσουμε αυτά τα λεφτά, δεν τα δίνουμε σε κίνητρα για τη δημιουργία ιδιωτικών στούντιο, μπας και βγει κανένας σοβαρός παραγωγός;
ΑπάντησηΔιαγραφή6:45
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ νεολογισμός του καθηγητή/καθαριστή είναι σωστός. Λέει ότι η πουτανιά δυστυχώς είναι το "κυρίαρχο αξιακό σύστημα" στην Ελλάδα και άρα είναι ανάξιος.
Αναφέρεται δηλαδή σ αυτό που διαπίστωσες εσύ αργότερα.
Προς 6.55
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, αγόρι μου, είμαι ανάξιος να γίνω πουτάνα, γιατί στην Ελλάδα μας έτσι αποτιμάτε η αξία: με την πουτανιά.
Στερούμε αυτής της αξίας.
Δεν ταιριάζω στη νεοελληνική κλίμακα αξιών, όπως εκφράζεται, δυστυχώς, και μέσα στην Ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.
Είμαι ανάξιος του τίτλου του πανεπιστημιακού δασκάλου στη χώρα μου, δίχως να σημαίνει ότι δε τιμώ αρκετούς συναδέλφους μου που και αυτοί ως ανάξιοι χαρακτηρίζονται από τις κομματόδουλες συντεχνίες του χώρου.
Όταν ωριμάσεις και μορφωθείς μπορεί και να το καταλάβεις.
Δεν χρειάζεται να γίνεις καθηγητής κοινωνιολογίας γι’αυτό, αρκεί ένα λεξικό και εμπειρία στο δημόσιο βίο, δίχως νομιμοποίηση της σκοπιμότητας.
Είμαι ο 7.54
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλώ, αφού ζητήσω συγνώμη για το "στερούμαι" και το "αποτιμάται", να εξηγήσω οτι η κλίμακα αξιών στη χώρα μας, την τελευταία 20ετία, έχει αντιστραφεί σε μεγάλο βαθμό. Ο ελληνικός πολιτισμός, ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιών, στάσεων, συμπεριφορών, προσβλέψεων και προσδοκιών, υφίσταται μία πρωτοφανή κρίση, η οποία δεν έχει ερευνηθεί, ακόμη σε βάθος.
Μία από τις αιτίες είναι η έλλειψη της επίγνωσης της σοβαρότητας του προβλήματος, σε συνδυασμό με την κυριαρχία της εκχυδαϊσμένης "τηλεόρασης" και της υποκριτικής, λαϊκιστικής πολιτικής κουλτούρας.
Ναι, αγόρι μου, είμαι ανάξιος να γίνω πουτάνα, γιατί στην Ελλάδα μας έτσι αποτιμάτε η αξία: με την πουτανιά.
ΑπάντησηΔιαγραφή===
Οχι κοριτσι μου.
Και γιατι εισαι "αναξιος" να γινεις πουτανα? Διαθετεις τα .."τοιαυτα"? Νο προβλεμ.
Μπορεις να πεις "δεν καταδεχομαι να γινω πουτανα", "δεν γινομαι πουτανα" κλπ,"αξιακα" ομως .."δυνασαι".
Στερούμε αυτής της αξίας.
Δεν ταιριάζω στη νεοελληνική κλίμακα αξιών, όπως εκφράζεται, δυστυχώς, και μέσα στην Ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.
==
ΟΧΙ ΟΧΙ! την εχεις (αφου βεβαιως εχεις και τα..προσοντα,και τα .."εργαλεια"!)
Είμαι ανάξιος του τίτλου του πανεπιστημιακού δασκάλου στη χώρα μου,
==
Αυτο ειναι ετερον εκατερον.
Δεν ειμαι του .."ΔΙΚΑΤΣΑ"!
δίχως να σημαίνει ότι δε τιμώ αρκετούς συναδέλφους μου που και αυτοί ως ανάξιοι χαρακτηρίζονται από τις κομματόδουλες συντεχνίες του χώρου.
==
Εγω δεν τους εχω σε μεγαλη υποληψη.Σοβαρολογω.
Όταν ωριμάσεις και μορφωθείς μπορεί και να το καταλάβεις.
==
Ποτε "ωριμαζει" κανεις??
Δεν χρειάζεται να γίνεις καθηγητής κοινωνιολογίας γι’αυτό, αρκεί ένα λεξικό και εμπειρία στο δημόσιο βίο, δίχως νομιμοποίηση της σκοπιμότητας.
==
ΟΧΙ .Σωστος!
Από την παραπάνω τρικυμία και μέσα στον αχταρμά των σκέψεων προκύπτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε ωριμάζει κανείς;
Μετά από τριάντα χρόνια δημοσιογραφίας, πιθανολογώ ότι οι ψυχολόγοι έχουν δίκιο όταν ορίζουν την ωρίμανση ως το μέτρο της συνείδησης. Πολλοί λένε, μάλιστα, ότι στους ώριμους, συνειδητό και υποσυνείδητο τείνουν να ταυτιστούν. Αυτό θα ήταν και η απόλυτη ωριμότητα, πρακτικά, όμως, αδύνατο να συμβεί.
Με άλλα λόγια, ωριμάζει κανείς μετά από πολλά «αγγούρια» που συνειδητοποιεί γιατί τα «έφαγε» και διαμορφώνει παράλληλα τη στάση του ώστε αύριο να φάει λιγότερα, ή να αποφύγει τα περισσότερα – όπερ και το αυτό. Εκτός, πάλι αν του αρέσουν τα «αγγούρια». Σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ψυχοπαθολογικό φαινόμενο.
Ωριμος ωριμος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως λεμε αξιος αξιος.
Αναξιος δια "αγγουριαν"
Αν ο καθηγητής, μέσω της «ειρωνείας» του κυριάρχου συστήματος, εκφράζει πεσιμισμό δε θα με βρει σύμφωνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν όμως εννοεί ότι η πασιφανής αντιστροφή των αξιών στην ελληνική κοινωνία διαμορφώνει το έδαφος της διαπλοκής και τρέφει το λαϊκισμό και το ρουσφέτι θα συνυπογράψω και με τα δύο χέρια.
Πιστεύω και γώ ότι περνάμε μια λανθάνουσα, ιδιαίτερα σοβαρή κοινωνική – και όχι πολιτική, ακόμη – κρίση.
Αν όμως εννοεί ότι η πασιφανής αντιστροφή των αξιών στην ελληνική κοινωνία διαμορφώνει το έδαφος της διαπλοκής και τρέφει το λαϊκισμό και το ρουσφέτι θα συνυπογράψω και με τα δύο χέρια.
ΑπάντησηΔιαγραφή==
Ο πολιτικος αμοραλισμος.
Που "γεννηθηκε" και γιγαντωσε μετα την μεταπολιτευση..
Με προεξαρχοντα εναν (προικισμενα κατα τα αλλα ..ηγετη) ελληνοπολωνο αδιστακτο αρριβιστα,εξουσια για την εξουσια...
Τον α.μινεικο παπανδρεου...
Ισως ητανε σφαλμα του αειμνηστου Καραμανλη,που τον αφησε να "ευδοκιμησει",αμφισβητωντας στην αρχη τα παντα και καταγγελοντας τα παντα!
Ποιος γλυτωσε απο αυτον τον σιχαμενο αλιτηριο? Δικαστικη εξουσια (πουλημενοι,πρωθυπουργος ο ..Κολλιας)!,στρατος ? οργανο των αμερικανων,αστυνομια ,δημοσια διοικηση,εκκλησια??
ΟΛΟΙ ηταν διεφθαρμενοι και πουλημενοι,και ξενοδουλοι...
Και κοντα σαυτον ξεπεταχτηκε και το διανοητικα καθυστερημενο μομολο ,που πιστεψε στον ..ηγετη του....
Και οντας και νηστικοι πεσανε με τα μουτρα στο φαι...
Η κριση αρχισε απο το 1974 και μετα και απλωθηκε σε ολα τα στρωματα επι 20ετιας πασοκοσκυλιας...
Πιστεύω και γώ ότι περνάμε μια λανθάνουσα, ιδιαίτερα σοβαρή κοινωνική – και όχι πολιτική, ακόμη – κρίση.
Με άλλα λόγια, ωριμάζει κανείς μετά από πολλά «αγγούρια» που συνειδητοποιεί γιατί τα «έφαγε» και διαμορφώνει παράλληλα τη στάση του ώστε αύριο να φάει λιγότερα, ή να αποφύγει τα περισσότερα – όπερ και το αυτό. Εκτός, πάλι αν του αρέσουν τα «αγγούρια». Σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ψυχοπαθολογικό φαινόμενο.
ΑπάντησηΔιαγραφή12:12 πμ
---
"Αναξιο σχολιασμου" οπως θα ελεγον σε σωστα Ελληνικα.
Καθ οτι "τα αγγουρια" ειναι τα "cucumbers",διατι ω ! Ελλην το "υποσυνειδητο σου" η το "συνειδητο σου" .."Παει" στο ...αγγουριον? (υποθετω αυτο που οι ανδρες τελος παντων,διαθετουν?
Διατι ω! φιλοσοφε ..καθηγητα?