GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Να επιστραφούν τώρα τα 130 εκ. ευρώ στο ΤΣΠΕΑΘ"

Η συνδικαλιστική παράταξη των δημοσιογράφων "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ", μας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση για τ...

Η συνδικαλιστική παράταξη των δημοσιογράφων "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ", μας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση για το ομόλογο -σκάνδαλο στο Ταμείο Συντάξεως των Δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ).
"Η είδηση ότι η διοίκηση του ΤΣΠΕΑΘ έχει τοποθετήσει 130 εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία του Ταμείου στα λεγόμενα «δομημένα ομόλογα» του άγριου κερδοσκοπικού τζόγου (όπου δεν υπάρχει καμιά εγγύηση απόδοσης, ούτε καν εγγύηση του κεφαλαίου, ούτε στοιχειώδης ασφάλεια και διαφάνεια…), έπεσε σαν βόμβα στον δημοσιογραφικό κόσμο.
Οι ευθύνες αυτών που διαχειρίζονται ή εποπτεύουν θεσμικά τη συσσωρευμένη αποταμίευση όλων μας στο κύριο Ταμείο μας, είναι οφθαλμοφανής. Πάνω απ’ όλα όμως είναι προφανείς οι ευθύνες της κυβέρνησης που αν δεν προκάλεσε και συντόνισε η ίδια το μεγάλο φαγοπότι στο ΤΣΠΕΑΘ και στα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, είναι διαπιστωμένο ότι το επέτρεψε, την ώρα που σχεδιάζει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των ήδη απαράδεκτα χαμηλών συντάξεων.
Η παράταξή μας είχε από πέρσι την άνοιξη σημάνει συναγερμό, απαιτώντας διαφάνεια και εξυγίανση στο ΤΣΠΕΑΘ. Θέσαμε τα θέματα της είσπραξης του Αγγελιοσήμου, της διεκδίκησης των εισφορών μας (που η εργοδοσία δεν αποδίδει στο Ταμείο) και της εγγύησης των αποθεματικών του. Στην πρωτοβουλία μας αυτή συναντηθήκαμε με τις ανάλογες ευαισθησίες της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΠΗΝ και άλλων συναδέλφων. Υποστήκαμε όμως αχαρακτήριστες (ακόμα και συκοφαντικές) επιθέσεις. Οσο πιο δυνατά φώναζαν κάποιοι εναντίον μας -υπερασπιζόμενοι τη διαιώνιση της «ομερτά» για το ΤΣΠΕΑΘ- τόσο πιο βαθιά ήταν χωμένοι στη χύτρα, το καπάκι της οποίας έχει πλέον ανοίξει…
Ο καταλογισμός των ευθυνών όπου κι αν αυτές βρίσκονται είναι αναπότρεπτος. Όχι όμως τούτη την ώρα. Τώρα, πρέπει οι Ενώσεις μας –χωρίς χρονοτριβή- να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σώσουν τα αποθεματικά του ΤΣΠΕΑΘ, να επιβάλουν στην κυβέρνηση και στους εργοδότες το σεβασμό στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ασφαλιστικό σύστημα.
Η αγωνιστική κινητοποίηση είναι επείγουσα ανάγκη. Στο ζήτημα που έχει προκύψει θα κριθούν όλοι: στο ΤΣΠΕΑΘ, στα σωματεία, στον κλάδο. Από τη σημερινή κρίση μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος, αν κινηθούμε ενωμένοι, με δίκαιο και καθαρό προσανατολισμό.
* Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά του ΤΣΠΕΑΘ
* Να διεκδικηθούν όλα τα χρέη των εργοδοτών προς το Ταμείο, τώρα.
* Διαφάνεια και έλεγχος στο ΤΣΠΕΑΘ, προϋπόθεση για την εξασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων παλιών και νέων δημοσιογράφων".

10 σχόλια

  1. Δημήτρη (Καπράνε), χάσαμε!
    Το δομημένο ομόλογο είναι ήδη πολύ κάτω από την ονομαστική του αξία, στην οποία σοφά το αγόρασες! Και θα ξέραμε ακριβώς πόσα χάνουμε, αν δεν ήταν ομόλογο-φάντασμα, από αυτά που δεν εμφανίζονται ούτε στο Bloomberg.
    Δεν ρωτάς τον φίλο μας τον Νίκο Μπερετάνο, που έκανε τόσα καλά στη Γενική Τράπεζα επί ΠΑΣΟΚ (ακόμη σβήνουν χαμένα δάνεια οι Γάλλοι...) τι αξία έχει σήμερα το ομόλογο για να μάθουμε κι εμείς;
    Υ.Γ. Γιατί Δημήτρη μπήκες σε τέτοιο κόπο να αγοράσεις το ομόλογο από την κυπριακή εταιρεία του Μπερετάνου; Τόσο πολύ καίγεσαι για το καλό του κλάδου, που εκμηδενίζεις την απόσταση Αθήνας-Λευκωσίας για χάρη μας; Άξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν όλοι οι δημοσιογράφοι των διαπλακομένων του ΠΑΣΟΚ, Λαμπράκη, Μπόμπολα και ΣΙΑ λιβάνιζαν το Κ. Σημίτη και τους νόμους ελεύθερης αγοράς, δεν περίμεναν ότι και σε αυτούς κάποτε θα έφθανε το κακό. Ήρθε η στιγμή να πληρώσουν για το κακό που έκαναν στους άλλους έλληνες, με την εξουσία του ΠΑΣΟΚ επί 18 χρόνια. Πάντως μυαλό δεν έβαλαν. Αντί να κτυπήσουν το γαϊδούρι ΠΑΣΟΚΚ-Κ. Σημίτη, κτυπάνε τα σαμάρι ΝΔ. Θα πει κανείς ότι ίδιο μεταφορικό μέσο μεταφοράς εξουσίας φασιστών είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά οι παθόντες δημοσιογράφοι μας παρουσίαζαν σαν δημοκράτες τους ΠΑΣΟΚους. Το ψέμα έχει μικρά πόδια και το φθάνει σύντομα η αλήθεια. Αυτό έγινε τώρα. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το ΑΙΣΧΟΣ της δωρεάς στα κρυφά, πολλών δις ευρώ στον Χριστόδουλο από την κυβέρνηση σε βάρος του ταμείου δημοσίων υπαλλήλων δεν γράψατε. Να τι έγραψε το ΕΘΝΟΣ:

    Ακίνητα-φιλέτα δώρο στον Χριστόδουλο
    «E» 21/3


    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
    petros@pegasus.gr

    Τη «Δεξιά του Κυρίου» ασπάζεται προεκλογικά η κυβέρνηση, διαμοιράζοντας τα περιουσιακά «ιμάτια» του Ταμείου Προνοίας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ) στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

    Με μια σκανδαλώδη ρύθμιση, που εμπεριέχεται στα «ψιλά γράμματα» του σχεδίου νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση των Ασφαλιστικών Ταμείων» του υπουργείου Απασχόλησης, η κυβέρνηση επιχειρεί να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της διοικούσας Εκκλησίας, εκχωρώντας σημαντικά τμήματα της ακίνητης και κινητής περιουσίας του ΤΠΟΕΚΕ στο ενεργητικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

    Η ρύθμιση-δώρο προς το Μέγαρο της Αγίας Φιλοθέης, για προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες, εγείρει ήδη τις σφοδρές αντιδράσεις των κληρικών, που επισημαίνουν ότι με την κίνηση αυτή «η κυβέρνηση χαρίζει τα "φιλέτα" του Ταμείου στον κ. Χριστόδουλο».

    «Απάλειψη της ρύθμισης»
    Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία ζητεί την άμεση απάλειψη της επίμαχης παραγράφου 9 του άρθρου 10 για εκχώρηση μέρους της περιουσίας του Ταμείου των κληρικών στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

    Η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ΤΠΟΕΚΕ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Απασχόλησης, ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ, ενώ η εμπορική τους αξία υπολογίζεται στα 15 εκ. ευρώ. Εκκλησιαστικές πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν ότι στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα περιέλθει η ακίνητη και κινητή περιουσία περίπου 13 ναών και παρεκκλησίων. Ανάμεσα στα ακίνητα και τους ναούς που θα «εγγράψει» στους περιουσιακούς καταλόγους της Αρχιεπισκοπής ο κ. Χριστόδουλος είναι:

    Το εξοχικό κέντρο «Ακρωτήρι» επί της Ποσειδώνος στο Ελληνικό, αντικειμενικής αξίας 1.230.356 ευρώ.
    Διάφορα αγροτεμάχια στην Αμαλιάδα.
    Ενα οικόπεδο στο Περιστέρι και στην οδό 25ης Μαρτίου 3, αντικειμενικής αξίας 63.310 ευρώ.
    Τα ακίνητα και κινητά στοιχεία των Ναών Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, Αγίων Θεοδώρων στην πλατεία Κλαυθμώνος, Κοίμησης της Θεοτόκου στην Αθηνάς, και Αγίων Αναργύρων στο κέντρο της Αθήνας.
    Συνολικά το Ταμείο Πρόνοιας των κληρικών διαθέτει έξι οικόπεδα και αγροτεμάχια, επτά αυτοτελή ακίνητα και τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες, δηλαδή εκμίσθωση και ιδιόχρηση ακινήτων.

    Στη Γλυφάδα και στην οδό Οινόης διαθέτει οικόπεδο εντός σχεδίου 605 τετραγωνικών μέτρων, αντικειμενικής αξίας 384.480 ευρώ. Εντός σχεδίου βρίσκεται και το οικόπεδο της Αγίας Βαρβάρας στο Χαλάνδρι 295 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 177.738 ευρώ. Στην Αμαλιάδα τα προς αξιοποίηση αγροτεμάχια, συνολικού εμβαδού 5.000 τ.μ., δεν είναι ενταγμένα στο σχέδιο πόλεως, γι αυτό και η αντικειμενική τους αξία υπολογίζεται στα 4.025 ευρώ. Αντίθετα εντός σχεδίου βρίσκεται το οικόπεδο του Περιστερίου, 278 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 63.310 ευρώ. Η έκταση στο Ηράκλειο Αττικής, στην οδό Δάφνιδος, βρίσκεται επίσης εντός σχεδίου, καταλαμβάνει 1.500 τ.μ. και κοστίζει 520.020 ευρώ.

    Στον κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων του ΤΠΟΕΚΕ υπάρχουν ακόμα το κτίριο της Χαλκοκονδύλη, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΔΕΗ (αντικειμενικής αξίας 926.356 ευρώ), το ξενοδοχείο «Ηνίοχος» επί της Βερανζέρου 16 (608.103 ευρώ), το εξοχικό κέντρο «Ακρωτήρι» στο Ελληνικό (1.230.356 ευρώ), το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων (αντικειμενικής αξίας 1.071.541 ευρώ) και άλλα πολυώροφα κτίρια στην πλατεία Ρούσβελτ, στον Πειραιά και στις οδούς Ευαγγελιστρίας - Περικλέους στην Αθήνα.

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
    Π. Ευστάθιος Κολλάς, πρόεδρος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

    Δεν θα του γίνει το χατίρι
    «Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση να εκχωρηθεί η ακίνητη και κινητή περιουσία των παρεκκλησίων στην Αρχιεπισκοπή, κάτι το οποίο επιζητούσε ο κ. Χριστόδουλος με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο επί χρόνια τώρα. Δεν θα του γίνει τελικά το χατίρι ούτε και από την πολιτική ηγεσία, από την οποία αποσκοπεί να του ικανοποιήσουν το αίτημα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ έχει καλύτερο ρεπορτάζ και πιο φρέσκο
    Σκανδαλώδη «αντίδωρα» στην Εκκλησία
    ΗΜΕΡΗΣΙΑ 17/3/2007 6:56:25 μμ


    Της Μαρίας Βουργάνα

    Ευσεβεστάτη αποδεικνύεται η κυβέρνηση απέναντι στην Εκκλησία για να εξασφαλίσει την εύνοια του κλήρου. Με «ιερές» φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και φωτογραφικές διατάξεις η «δεξιά του Κυρίου» ικανοποίησε τα αιτήματα των αγίων πατέρων, οι οποίοι και πέτυχαν τους περισσότερους οικονομικούς στόχους τους.

    Η γενναιοδωρία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προς την Εκκλησία ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με μια χαρακτηριστική ευνοϊκή ρύθμιση της «χαρίζει» αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αφού καταργεί σταδιακά το φόρο που επιβάλλεται στα μισθώματα των ακινήτων που εισπράττουν τόσο οι ναοί, όσο και οι μητροπόλεις και οι μονές.

    Η τελευταία χαριστική ρύθμιση προς την Εκκλησία προωθείται τώρα από την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με την ενοποίηση του Ταμείου Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος με το Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς, όμως, τη μεταβίβαση και της...τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Ταμείου που παραμένει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Και ο κ. Χριστόδουλος βεβαίως κάθε άλλο παρά αχάριστος είναι καθώς απεδείχθη επιλήσμων επί Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των ταυτοτήτων.

    Το παγκάρι γεμίζει
    Με τον φορολογικό νόμο 3296/04, η εκκλησία αρχίζει να γεμίζει τα παγκάρια της με «ζεστό χρήμα» και το δημόσιο να χάνει σημαντικά έσοδα. Με το συγκεκριμένο νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία καταργείται σταδιακά ο φόρος 10% που επιβαρύνει τα εισοδήματα από την εκμίσθωση γαιών και οικοδομών των μητροπόλεων, των ναών, των μοναστηριών κ.λπ., παρ ότι ο φόρος αυτός, ειδικά για την εκκλησία, ήταν ήδη μειωμένος. Ειδικότερα, το άρθρο 6 του νόμου προέβλεψε για το οικονομικό έτος 2006 μείωση φόρου στο 7%, για το 2007 στο 4% και από το 2008 πλήρη απαλλαγή! Με τη φοροαπαλλαγή αυτή, το δημόσιο θα στερηθεί το 2008 έσοδα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης κατεξαίρεση τα ημεδαπά κοινωφελή ιδρύματα όπως εν προκειμένω η εκκλησία, απαλλάσσονται και για τα εισοδήματα από μερίσματα μετοχών αλλοδαπών ανωνύμων εταιρειών.

    Αφορολόγητες μεταβιβάσεις
    Η Εκκλησία αν και είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας έχει απαλλαχθεί από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενώ με τον νόμο 3427/05 για την επιβολή ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές οι φοροαπαλλαγές της διευρύνθηκαν. Οι ναοί και οι μονές δεν υπόκεινται στο φόρο αυτόματου υπερτιμήματος, ενώ απαλλάσσονται και από το τέλος συναλλαγής. Προφανώς η απαλλαγή δεν αφορά ναούς και μονές αλλά ακίνητα επί των οποίων γίνονται οι σχετικές εμπορικές πράξεις.

    Μεγάλες μπίζνες
    Όμως οι μεγάλες μπίζνες για την Εκκλησία είναι η αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της. Και στο αίτημα των... αγίων πατέρων για τη συνδρομή της πολιτείας, η κυβέρνηση δεν εφείσθη καθόλου και με νόμο επιχειρεί να... γεμίσει τον «ιερό δίσκο». Έτσι, στο νόμο για την «Ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού» υπάρχει φωτογραφική διάταξη με την οποία δίνονται στην Εκκλησία τα προνόμια που είχαν μέχρι τώρα η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και η «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.».

    Οι δύο εταιρείες έχουν τη δυνατότητα με νόμο του 1993 να προχωρούν σε συμφωνίες για τη μακροχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους για διάρκεια μέχρι 99 χρόνια, κατά παρέκκλιση από τις διατάξεις του άρθρου 619 του Αστικού Κώδικα. Με «ευγενικό χορηγό» τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο εξής το δικαίωμα της μίσθωσης για 99 έτη, θα έχει και η Εκκλησία.

    Οι τυχεροί της «μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτων για τουριστικούς σκοπούς», όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο είναι οι Εκκλησίες της Ελλάδος και της Κρήτης, οι μητροπόλεις της Δωδεκανήσου, ιερές μονές και εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι ιερές μητροπόλεις, οι ιερές μονές του Αγίου Ορους, οι πατριαρχικές μονές στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Πάτμο. Τα παγκάρια με τον τρόπο αυτό θα γεμίζουν από ενοίκια για έναν...αιώνα.

    Η εξαίρεση για την προίκα του Ταμείου Κληρικών

    Το σκάνδαλο της παρακράτησης των περιουσιακών στοιχείων από την Αρχιεπισκοπή (και μάλιστα «φιλέτων», όπως του πολυτελούς κέντρου διασκέδασης Ακρωτήρι) και της ενοποίησης χωρίς την αναγκαία «προίκα» σε βάρος του Ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων, ανακάλυψε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στη διάρκεια της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου «για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση των ασφαλιστικών ταμείων» που απέστειλε για γνωμοδότηση ο Σάββας Τσιτουρίδης.

    Κτίρια - φιλέτα
    Η συγκεκριμένη ρύθμιση προκαλεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των συνδικαλιστών τόσο της ΑΔΕΔΥ (του προέδρου Σπ. Παπασπύρου και του γ.γ Ηλ. Ηλιόπουλου) όσο και της ΓΣΕΕ (του προέδρου Ι. Παναγόπουλου και του εκπροσώπου της Συνομοσπονδίας στην ΟΚΕ Δημ. Πολίτη). «Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο χαριστικής ρύθμισης» επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών και προσθέτουν ότι το Ταμείο Πρόνοιας των κληρικών κατέχει ακίνητα (πέραν του κέντρου διασκέδασης «Ακρωτήρι» στο Ελληνικό, το 8όροφο κτίριο της ΔΕΗ ( 19,80€ -0,80%) στην οδό Χαλκοκονδύλη, κτίρια σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και οικόπεδα) από τις αποδόσεις των οποίων θα μπορούσε να «καλυφθεί» ένα μεγάλος μέρος των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων...

    Αντληση πόρων χωρίς πλαφόν

    Η Εκκλησία αποκτά μεγαλύτερη πρόσβαση σε ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και σε δημόσιους πόρους. Με τον νόμο 3513/06 δίνεται η δυνατότητα στην Εκκλησία και τους φορείς της να αντλούν πόρους από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης. Πρόκειται για τεράστια ποσά, στο ύψος των οποίων δεν τίθεται πλαφόν. Με τη νέα ρύθμιση ανοίγει πλέον ο δρόμος για τα έργα που έχει προγραμματίσει από καιρό ο κ. Χριστόδουλος, χωρίς η Εκκλησία να συνεισφέρει από την τεράστια περιουσία της ούτε ένα ευρώ. Σ αυτά περιλαμβάνονται ξενοδοχεία σε Αθήνα, και επαρχία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, γηροκομεία, κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμίστε μου πάλι για ποιο λόγο τους χρειάζομαι τους αρχιερείς, ως (φτωχός τω πνεύματι) χριστιανός που είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή γυρίζοντας τα λεφτά,... λύνεται το πρόβλημα;
    Και γιατί να μην μπει εισαγγελέας να το ψάξει όπως πρέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1.08,
    Τρις βδομάδες τα λογαριάζω.
    Ξέρεις πόσους εισαγγελείς χρειαζόμαστε για να πραγματοποιηθεί η πρότασή σου;
    Περίπου 300.000. Τους έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *