GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η διαφήμιση των Σκοπίων ως "Μακεδονία" στο "Βήμα"...

Αίσθηση έκανε το θέμα της διαφήμισης που δημοσίευσε το "Βήμα" με αναφορά των Σκοπίων ως MACEDONIA. Οι αντιδράσεις από τους ανα...

Αίσθηση έκανε το θέμα της διαφήμισης που δημοσίευσε το "Βήμα" με αναφορά των Σκοπίων ως MACEDONIA.
Οι αντιδράσεις από τους αναγνώστες ήταν τόσο μεγάλες που η εφημερίδα αναγκάστηκε με πρωτοσέλιδο σχόλιο της να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος, να ζητήσει συγγνώμη και να δεσμευτεί ότι δεν θα την ξαναδημοσιεύσει.
Η διαφήμιση, που δημοσιεύθηκε στις οικονομικές σελίδες και αποτελεί πρόσκληση για επενδύσεις στο γειτονικό μας κράτος, είναι αυτή που φαίνεται δίπλα.

33 σχόλια

  1. Καλά, αφήστε τα αυτά. Για τους τρομοκράτες που πιάσαν όμηρους τους καθηγητές στο TEI Θεσσαλονίκης δε θα γράψετε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την καθημερινή τι έπαιξε;
    Μήπως μπήκε και δεν το πήραμε χαμπάρι; Αρνήθηκε εξ αρχής; Ηταν να το βάλει αργότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα δεν έγινε ευρέως γνωστό μόνο από τις καταγγελίες των αναγνωστών. Δεν διαβάζουν όλοι ΒΗΜΑ... Αλλά από κάποιο κανάλι. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΗΓΗ ΣΑΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήμουν σαφής, σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας ήταν και η καθημερινή μέσα στις εφημερίδες που θα έμπενε η διαδήμιση

    δείτε σχετικά http://www.greekalert.com/2007/02/invest-in-macedonia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε λίγο καιρό θα έχει αποδεχτεί όλος ο κόσμος και μαζί του κι εμείς το όνομα Μακεδονία, απλό και χωρίς προσδιοριστικά, έτσι που τα κατάφεραν οι πολιτικοί και κυρίως η αδιαλαξία κάποιων, που όταν έγιναν οι ίδιοι κυβέρνηση, σφύριζαν αδιάφορα και άφησαν το θέμα να βαλτώσει - τουτέστιν, να περάσει η άποψη της άλλης πλευράς.

    Μια και έχετε τα αρχεία των παλαιών εφημερίδων, δεν γράφετε τί προέβλεπε το σχέδιο Πινέιρο που είχε προταθεί, αλλά απορρίφθηκε από την επαναστατική ελληνική νομενκλατούρα των Ελληναράδων, παπάδων, μιας έντρομης κυβέρνησης και άλλων τυχάρπαστων; Για να ξέρουμε ποια ευκαιρία πήγε για άλλη μια φορά χαμένη στην εξωτερική πολιτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι οτι κανείς δεν ενδιαφέρεται πλεον. Μέχρι και πριν 1-2 μήνες στη σελίδα της Βουλής, στη φόρμα επικοινωνίας με τη βουλή έβλεπες χώρα Μακεδονία. Ειχε γινει ενας μικρος internetikos χαμοσ τοτε και το άλλαξαν. Πόσο όμως θα συνεχίσει αυτό , κάποια στιγμή θα το παραδεχτούμε και εμεις οτι το χάσαμε το παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι, παίζει ρόλο πώς δημοσίευσαν 1-2 εφημερίδες μια οικονομική διαφήμιση; Ελάχιστη επιρροή έχει το γεγονός, πόσοι διαβάζουν τέτοιες διαφημίσεις;

    Τί θα γίνει όμως αν κληρωθεί στις επόμενες διοργανώσεις της UEFA ελληνική με σκοπιανή ομάδα και έρθουν οι αντίπαλοι παίκτες (επιτέλους να έχουμε να νικήσουμε και κάποιους) με μικρούτσικα FYRΟ και τεράστια MACEDONIA στις φανέλες?

    Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου (όσοι μεταδίδουν τη ματσάρα) θα λένε οι Μακεδόνες αμύνονται αλλά οι Έλληνες επιμένουν και παραλίγο να βάλουν γκολ οι Μακεδόνες, έκαναν πολλά φάουλ οι Μακεδόνες και παραπονιούνται οι Έλληνες, ήταν καλή η κεφαλιά του Μακεδόνα ΧΨ... Θα πληρώσουν οι γείτονες 1-2 κανάλια σε κάθε χώρα να μεταδώσει το ματς για να γίνει φθηνή διαφήμιση στο όνομά τους.

    Θα μας αρκεί που μόνο εμείς μεταξύ μας θα τους λέμε αλλιώς; Πώς τα καταφέραμε έτσι όμορφα ρε παιδιά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακεδονία τη λένε σ'όλο τον κόσμο, Μακεδονία την έλεγαν και τα ελληνικά βιβλία της Γεωγραφίας μέχρι το 85 που τα θυμάμαι, Μακεδονία ήταν όλη ή τμήμα της ανέκαθεν. Που είναι το πρόβλημα; Ένα ανθυποκρατίδιο μας απειλεί; Αφήσαμε το παπαδαριό και τους επαγγελματίες πατριώτες να βάζουν σε κίνδυνο την όποια σοβαρότητα διαθέτουμε ως χώρα. Η φιλία και η συνεργασία στα Βαλκάνια είναι η μόνη πατριωτική πολιτική. Είμαστε η ΗΠΑ των Βαλκανίων. Ας μη γινώμαστε ψωροκώσταινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν η πολιτική υποκρισία παίρνει ενδημική μορφή, τότε κοινωνία, οικονομία και καθημερινή ζωή γίνονται περίγελοι των σκυλιών. Όταν στις αρχές του 90 προέκυψε το ζήτημα, όσοι δημοσιογράφοι επιχειρήσαμε να δείξουμε, με σειρά εκπομπών, το φάσμα του προβλήματος, γίναμε αντικείμενο χλευασμού και απερίγραπτων επιθετικών εκδηλώσεων από τους εγκατοβιώντες πατριώτες του ΠΑΣΟΚ, της Ν. Δημοκρατίας, της εκκλησίας, της ορθοδόξου και προσευχομένης αριστεράς και, ασφαλώς, της ακροδεξιάς.
    Προτείναμε τότε, κάποιοι ελάχιστοι σχολιαστές, με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης, που θα περιείχε τον όρο Μακεδονία και θα καταδήλωνε την εθνική προέλευση των "Σκοπιανών".
    Τα γεγονότα που ακολούθησαν, φαντάζομαι, είναι σε όλους σας γνωστά: Το γελοίο, ατελέσφορο και υποκριτικό εμπάργκο του Ανδρέα, οι ογκώδεις διαδηλώσεις, η παραπομπή του θέματος στις διπλωματικές καλένδες.
    Εν τω μεταξύ, Έλληνες επιχειρούν στην περιοχή, υπογράφουν συμβόλαια, αναπτύσσουν δίκτυα πωλήσεων, σε μια χώρα που αποκαλείται διεθνώς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Σε συνέδρια συνομιλούμε με συναδέλφους των οποίων το καρτελάκι αναγνώρισης γράφει Μακεδονία και στα υπουργεία μας, καθώς και σε άλλους δημόσιους φορείς, ταχυδρομούνται έγγραφα τα οποία φέρουν σφραγίδες με το όνομα Μακεδονία. Για να μη τα πολυλογούμε, κατάφεραν πολιτικό σύστημα και εκκλησία - άραγε τι δουλειά έχει - να απωλέσουμε ουσιαστικά, κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τους γείτονες, ως προς μια κοινά αποδεκτή ονομασία, ενώ παράλληλα αποδεχτήκαμε πρακτικά και ουσιαστικά, την αναφορά στο συνταγματικό όνομα των "Σκοπίων", που δεν είναι άλλο από το "Μακεδονία".
    Τώρα, με τη νέα κρίση του Κοσόβου διαμορφώνονται οι συνθήκες ούτως ώστε το όνομα αυτό να αποκτήσει και τυπικά επίσημη διάσταση στον ΟΗΕ. Μετά από αυτά κάποιους ενόχλησε η διαφημιστική προβολή του "Μακεδονικού παραδείσου" στο "Βήμα" . Να υποθέσω οτι το έθνος βρίσκεται σε απόλυτη ύπνωση ή οτι η προϊούσα αποχαύνωση δημιούργησε συλλογική παράκρουση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαλτιμπάγκοι δεσποτάδες ασκουν εξωτερική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διάβασα σήμερα μια ξεφτίλα που υπέστησαν (μαζί μ' εμάς) και οι Βούλγαροι. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το "κρατίδιο" (γιατί καλέ κρατίδιο, σαν την Κύπρο είναι) οι πρώτοι που το αναγνώρισαν ήταν οι Βούλγαροι (μεγάαααλοι διπλωμάτες κι αυτοί, έμαθαν από μας) γιατί υπολόγιζαν ότι θα σπεύσουν οι Σκοπιανοί να ενωθούν με την "πατρίδα" Βουλγαρία.

    Την πάτησαν όμως οι Βούλγαροι, γιατί άλλα κανόνισαν οι Αμερικάνοι και τώρα υπάρχει στη Βουλγαρία φιλοσκοπιανό κόμμα που ζητάει να ενωθεί ένα τμήμα της χώρας με την "πατρίδα Μακεδονία"... Και πώς να τους πλακώσουν στις σφαλιάρες, επιτρέπονται τέτοια πράγματα σε μέλη της Ευρ. Ένωσης;

    Έπαιρναν κι αυτοί αποφάσεις (όπως κι εμείς, οι μεγάαααλοι διπλωμάτες) με προοπτική διμήνου και εξαμήνου... Τώρα κάθονται κι αυτοί στο αγγούριον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμάν, τί διαβάζω στην ηλεκτρονική Καθημερινή;

    Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Η ονομασία δεν αποτελεί κριτήριο για την ένταξη της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σε σημερινές του δηλώσεις στα Σκόπια, υποστήριξε ότι η διαφορά που έχει η χώρα του με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος, δεν αποτελεί μέρος των κριτηρίων για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

    «Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν βρισκόταν λύση για την εκκρεμότητα της ονομασίας και το πρόβλημα αυτό έβγαινε εκτός ατζέντας. Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε συγκεκριμένα ανοικτά ζητήματα που έχουμε με τους γείτονες. Παρόλα αυτά το εν λόγω ζήτημα δεν βρίσκεται στην λίστα των κριτηρίων τα οποία θα καθορίσουν την απόφαση για το εάν η «Μακεδονία» θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

    Υποστήριξε επίσης ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 προβλέπει ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει την ένταξη της χώρας του σε Διεθνείς Οργανισμούς.


    Να τους στείλουμε στα Σκόπια τον Άνθιμο με τον Χριστόδουλο μαζί να τους εξηγήσουν ορισμένα πράγματα για εξωτερικκή πολιτική, πού καταλαβαίνουν οι άνθρωποι εκεί; Ποιος τους έλεγε γυφτοσκοπιανούς; Να πάει να τους ζητήσει συγνώμη τώρα :-ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Ανθιμος και ο Χριστόδουλος να κοιτάξουν τους Κωλοσούζες τους και τα πατερημά τους, τα χαιμαλιά και τα ξόρκια τους. Να πάψουν να παριστάνουν τους υπερπατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τους τρομοκράτες που πιάσαν όμηρους τους καθηγητές στο TEI Θεσσαλονίκης δε θα γράψετε τίποτα;

    Τί ισχύει, ο αυθαίρετος περιορισμός της ελευθερίας κατά συρροήν δημοσίων υπαλλήλων εν υπηρεσία δεν αποτελεί κακούργημα; Δεν πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και να καλέσει την Αστυνομία; Μήπως οι αληταράδες αδικοπραγούν εκ του ασφαλούς στηριζόμενοι στην ευθυνοφοβία των υπηρεσιών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η γειτονική χώρα συνέχιζε, συνεχίζει και θα συνεχίζει να προκαλεί κυρίως με το όνομα << ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ >> όσο η Ελληνική Κυβέρνηση δεν προχωρεί στην λήψη μέτρων διπλωματικού, οικονομικού ή και εμπορικού χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το όνομα της FYROM πριν το 1945 ήταν VARDARSKA BANOVINA (Επαρχία του Βαρδάρη). Κάντε μια αναζήτηση στο google για να βρείτε τη σχετική ιστορία.

    GOOGLE


    thefreedictionary.com


    www.macedonian-heritage.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 18 ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΣΙΓΑ Τ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΛΑΥΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που ζητήσανε συγνώμη !! Κανένας φούρνος θα γκρεμίστηκε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε βλήτα, δεν είναι το όνομα το θέμα. Είναι ένα ολόκληρο πακέτο θεμάτων, με κορυφή αλλά και βάση το όνομα. Έχετε διαβάσει τι γράφουν στα βιβλία ιστορίας τους; Έχετε διαβάσει τις θέσεις τις κυβέρνησής τους; Οικειοποιούνται το παρελθόν μας με απίθανα ψεύδη και επιπλέον ισχυρίζονται πως υπάρχουν εδάφη τους που πρέπει να ελευθερώσουν! Μα, καλά, είστε ζώα ή φαν του Γεωργιάδη; Σας έχουν κοιμίσει πως είναι το όνομα το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφού έξυπνε των 10:06 μμ σαν δημοσιογράφος(πουλημένος) το έλεγες και το παινεύεσαι γιατιί δεν μας λες το ονομά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 8.17
    Δεν το λέω, γιατί έχω ήδη πουληθεί σε πλειστηριασμό-σε καλή τιμή – και όπως καταλαβαίνεις δεν έχω ανάγκη διαφήμισης.

    Άλλωστε, αρκετή προβολή είχα την εποχή που αναφέρομαι, κατά την οποία δεκάδες άτομα μαζεύονταν εξαγριωμένα έξω από το Μέσο που δούλευα για να με λυντσάρουν!
    Αυτή ήταν και είναι η τύχη όσων έχουμε το κουράγιο να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα του λαϊκισμού και της μαζικής υστερίας του τυφλού κρυφο-εθνικισμού.
    Αυτή είναι και η πορεία όσων δεν κατέστησαν την αλήθεια πόρνη στα βρωμοσέντονα της διαπλοκής, όσων θεωρούν ότι το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται μόνο από την αλήθεια και από τίποτε άλλο.
    Έτσι σκέφτονται και ζουν εκείνοι που υπηρέτησαν και υπηρετούν τη πατρίδα τους, αντί να ψάχνουν το μέσο που θα τους απαλλάξει από τις υποχρεώσεις που έχουν ως πολίτες.
    Αυτοί ήμαστε…ξεσκίστε μας εμποδίζουμε την αφύπνιση σας: οδηγούμε τη μαζική, μικροαστική πλάνη να περάσει από το καθαρτήριο της συνείδησης!
    Το καταλαβαίνω, πονάει και δε συμφέρει το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑ' ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ
    ΠΟΥΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ

    ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΟΛΕ
    ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σίγουρα το όνομα Μακεδονία είναι το κεφάλι ενός νέου Δούρειου Ιππου, μέσα στον οποίο μπορεί να κρύοβονται άλλα ζητήματα και μελλοντικές διεκδικήσεις... Στην πολιτική όμως και στη διαχείριση εθνικών, οικονομικών ή άλλων διακρατικών και διεθνών σχέσεων πρέπει να προσέχεις για να έχεις...
    Δυστυχώς οι δικοί μας πολιτικοί -χρόνια τώρα- ή δεν πρόσεχαν ή απλώς ήταν πιόνια των μεγάλων δυνάμεων κι άφηναν τα πράγματα στην τύχη ή ακολουθούσαν τους παπάδες και τους ελληναράδες...
    Είναι γνωστό ότι η Μακεδονία -αιώνες τώρα- ως γεωγραφικός χώρος δεν αποτελούσε μόνο έδαφος της Ελλάδας και δεν κατοικούνταν μόνο από Ελληνες... Αλλωστε ακόμη και μετά το 1500μ.Χ. η εξάπλωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας δημιούργησε μια πολυδαίδαλη εικόνα συγκατοίκησης λαών στη Βαλκανική.
    Οταν δημιουργήθηκαν -μέσα από πολέμους, συνθηκες, πληθυσμιακές ανακατάξεις κ.α- οι χώρες και τα σύνορα που γνωρίζουμε σήμερα, στην πρώην Γιουγκοσλαβία το κρατίδιο ονομαζόταν Μακεδονία! Οπως τα άλλα λ.χ. Κροατία, Σλοβενία κ.λπ. Τότε δεν μιλούσε κανείς, δεν αμφισβητούσε κανένας Ελληνας την ύπαρξη, το ονομα ή τη διάλλεκτο που μιλούσαν...
    Οταν ήρθαν τα πάνω κάτω το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια κι εκεί πιαστήκαμε τραγικά απροετοίμαστοι! Είναι δυστυχώς μέγα θέμα, αλλά οι ξένοι δεν το αντιμετωπίζουν εθνικοπατριωτικά, ούτε και οι διεθνείς οργανισμοί... Δηλαδή αν γινόταν ανεξάρτητο κράτος η Βαυαρία ή ένα καντόνι της Ελβετίας που αιώνες έχει ένα όνομα (κι ας γκρίνιαζαν οι γύρω...)θα ααπιτούσε η διεθνής κοινότητα να το αλλάξει;
    Αρα, ίσως θα ήταν απλούστερα τα πράγματα αν είχαμε αφήσει να ονομάζονται Σλαβομακεδονία ή κάτι παρόμοιο, φροντίζοντας φυσικά να μην επιτρέψουμε τις όποιες αμφισβητήσεις σε θέματα καταγωγής και προέλευσης του πληθυσμού, εδαφικών διεκδικήσεων, ιστορικών στοιχείων κ.α. Ισως θα έμπαινε μια και καλή τέλος σε πολλά... Ενώ τώρα και μπίζνες κάνουμε εκεί, και η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να καταλάβει πως θα τους βάλει να αλλάξουν το όνομα και φυσικά το αποδέχεται, απλώς συνεχίζοντας μια -εν πολλοίς υποκριτική τακτική- διατηρεί το FYROM λες κι αυτό σώζει κάτι...
    Στο χέρι μας ήταν να μάθει όλος ο κόσμος ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τους Ελληνες ή με τον Μεγαλέξανδρο ή με την υπολοιπη γη της Μακεδονίας...
    Φυσικά μπορεί να την πάτησαν οι Βούλγαροι, αλλά εμείς γιατί; Μήπως όλοι δεν καταλαβαίνουν ότι και στο Κόσοβο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, αφοί οι Αλβανοί (κι όχι απλώς αλβανόφωνοι...) εκεί δεν αισθάνθηκαν ποτέ Γιουγκοσλάβοι, αλλά ζούσαν αναγκαστικά στη χώρα, καθώς βρέθηκαν εκεί κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, πολιτικό στάτους και κρατική οντότητα;
    Εμείς δηλαδή, αν είχαμε κατορθώσει να κρατήσουμε την Ανατολική Θράκη ή την Μικρά Ασία δεν θα αναζητούσαμε την ευκαιρία να την ενώσουμε με την κυρίως Ελλάδα; Αν-έστω με πόλεμο- είχαμε εδραιώσει την κυριαρχία μας έως το Βόσπορο δεν θα μπορούσαμε π.χ. να διαπραγματευθούμε μετά με την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα το έδαφος με μεταφορά πληθυσμού απ' τις μικρασιατικές πόλεις και απόδοση αντίστοιχα εκείνων των εδαφών στην Τουρκία;
    Ετσι κινούνται ή κινούνταν τα πράγματα, αλλά εμείς δεν μπρούσαμε ή δεν τολμήσαμε... Τώρα ψαχνόμαστε, όπως τριάντα χρόνια και με την Κύπρο και πάει λέγοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι, δεν πρόσεξα την παρατήρηση περί Vardarska Banovina- Επαρχία του Βαρδάρη... Ηταν διαφορετική η πολιτική ταυτότητα της τότε Γιουγκοσλαβίας... Ο Τίτο φυσικά και τα τότε Κομμουνιστικά Κράτη είχαν τους λόγους τους και ήθελαν να εγείρουν διάφορα ζητήματα... Ετσι, μετά τον πόλεμο σκέφτηκαν ότι θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς τους η ονομασία Μακεδονία για τη συγκεκριμένη περιοχή! Και την καθιέρωσαν, χωρίς φυσικά να ρωτήσουν (δεν είχαν λόγους ούτε υποχρέωση) κανένα διεθνή οργανισμό ή κράτος... Εμείς νομίσαμε ότι δεν θα αλλάξει ποτέ ή κάναμε την πάπια για άλλα θέματα διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας και ξαφνικά πέσαμε σε αδιέξοδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. BAΛΤΕ ΦΩΤΙΑ
    ΚΑΨΤΕ ΚΑΛΑ
    ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
    ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
    ΤΗ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥΠΟΛΗ ΑΥΤΗ
    ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ας πούμε μερικά πραγματικά γεγονότα οποία έχουν σχέση με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το γειτονικό μας κράτος.
    Η Μακεδονία είναι μοιρασμένη σε τρία κράτη 1) Τη ΠΓΔΜ 2) Τη Βουλγαρία και 3) την Ελλάδα. Ο διαχωρισμός αυτός έγινε κατά την διάρκεια των δύο βαλκανικών πολέμων.
    Η ιστορική ταυτότητα όμως των κατοίκων τησ ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας δεν είναι η ίδια με αυτήν των Μακεδόνων(που φυσικά ήταν Έλληνες) οι οποίοι μεγαλούργησαν και έφτασαν μεχρι την Ινδία. Οι κάτοικοι αυτοί λοιπόν είναι Σλαβικής καταγωγής που εγκαταστήθηκαν στην εδαφική περιοχή της Μακεδονίας μεταγενέστερα.
    Οι σύγχρονοι Βούλγαροι και Πρωηνγιουγκοσλαβομακεδόνες όμως σφετερίζονται την ιστορία των Μακεδόνων με την οποία δεν έχουν καμία μα καμία σχέση. Με όχημα τους λοιπόν την τυχαία εγκατάσταση τους στον εδαφικό χώρο μέρους της Μακεδονίας οι βόρειοι γείτονές μας έχουν σκοπό να προκαλέσουν (όχι μόνοι τους φυσικά) ανακατατάξεις στην Ελλάδα οι οποίες θα είναι συνέχεια των ανακατατάξεων που εχουν γίνει ραγδαία τα τελευταία 15 χρόνια. Μπορεί εμείς να μην τις προλάβουμε, αλλά τα παιδιά μας σίγουρα.
    Συγγνώμη για όποιο ορθογραφικό λάθος άλλα δεν έχω συνηθήσει να γράφω με Ελλήνικό πληκτρολόγιο.
    Μαρουλάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ κύριε Μαρουλάκο, για το εάν οι Μακεδόνες ήταν ή όχι Έλληνες, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές και διιστάμενες απόψεις μεταξύ των ειδικών.
    Αυτό που εμείς, ως Έλληνες, θεωρούμε αυτονόητο, δεν είναι καθόλου έτσι για τον υπόλοιπο κόσμο, σας βεβαιώ εκ πείρας.
    Οι φόβοι που εκφράζετε δεν είναι, όμως, απίθανοι. Δυστυχώς οι «απίθανοι τύποι» που μας κυβερνούν, τουλάχιστον από το ’74, δε βλέπουν πέρα από τη κομματική τους μύτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχετε διαβάσει τι γράφουν στα βιβλία ιστορίας τους;

    Έχετε διαβάσει τί γράφουν τα ελληνικά βιβλία Ιστορίας για τη Βόρεια Ήπειρο και τις "χαμένες πατρίδες" της Μικράς Ασίας, τη Σμύρνη, τον Πόντο και την καππαδοκία; Έχετε διαβάσει για Ρωμυλία και Ανατολική Θράκη; Καλά τί βλήτα είστε ρε σεις, θα γίνουμε σαν τους Τούρκους που έχουν τσακωθεί με όλους τους γείτονες, αλλά με κοντή ψωλή εμείς, γιατί του Ελληναρά Άνθιμου δεν του σηκώνεται πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1)ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΑΘΟΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
    2)ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΕΜΟ!
    3)ΤΑ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΑΝ ΡΑΒΒΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΣΟ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚS ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΛΟΜΠΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΕΚΚΑ,Η 2Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αφήστε τους Σκοπιανούς να ονομάζονται Μακεδόνες, τους Αλβανούς Ιλλυριοί, τους Μικαρασιάτες Τούρκους ως ΄Ιωνες. Γιατί μας ενοχλεί η πραγματικότητα; Αυτή είναι η καταγωγή τους. Οι πρώτοι πολιτισμοί που κατοίκησαν εκεί με δείγματα γραφής ήταν αυτοί. Πώς θέλουμε να "ευνουχίσουμε" την ιστορία ενός λαού;
    Αν οι Σκοπιανοί προτιμούν για ευνόητους λόγους την ελληνιστική και μακεδονική περίοδο από την σλαβική γιατί πρέπει εμείς να αντιδράμε; Ποιός φοβάται αλήθεια τους Σκοπιανούς; Γιατί μας δημιουργούν φοβίες εκεί που δεν πρέπει και εφησυχασμό εκεί που πρέπει να ανησυχούμε; Μήπως έχουμε πέσει σε λούμπα και δεν το έχουμε καταλάβει;
    Γιατί είμαστε σε κόντρα με όλες τις γειτονικές χώρες;
    Να βρούμε συναινετική ονομασία με την ΠΓΔΜ για το όνομα αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας. Δεν κατεβαίνει κανένας πήχυς. Απλή λογική είναι.
    Φιλία με τους γείτονες Βόρειους Μακεδόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στην κυριολεξία ηδονίζομαι όταν ακούω το όνομα Τουρκία και δεν ακούω ΙΩΝΙΑ, τι ευτυχία ν’ ακούω για την όμορφη Ιστανμπούλ και πόσο απαξιωτικά αισθάνομαι όταν ακούω ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
    Πόσο φρίκη αισθάνομαι να ακούω κάθε τι που ΄χει σχέση με Ελλάδα και πόσο άνετα αισθάνομαι με οτιδήποτε την κατεβάζει, την φέρνει στην λήθη.
    Δεν θέλω ν’ ακούω για Έλληνα, είμαι δε νιου γκρηηκρομιούς. Γουστάρω πεϊνιρλί, μούσακος σαλάτα με λίγο μπαγλαμά και σκηνές τσιφτετέλιροκ.
    Ρε παιδιά ζήτω κι’ εγώ είμαι μαζί σας , λοιπόν
    ΖΗΤΩ Η ΒΑΡΝΤΑΡΤΣΚΑΓΙΑ
    Δεν θέλω καθόλου ν’ ακούω το απαίσιο αυτό όνομα Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α γιατί θυμίζει ΕΛΛΑΔΑ.
    Θα θεωρήσω σαν αιτία πολέμου και θα τους τον κηρύξω αν αυτοί οι βόρειοι γείτονες μας (πάντα άτυχοι, όλο κακοί γείτονες…..) θελήσουν να φέρουν ελληνικά λάβαρα, να δώσουν ελληνικά ονόματα στις πόλεις τους ή το εντελώς απαράδεκτο να μιλήσουν ελληνικά…..το φαντάζεστε το τραγικό αυτό, κάποτε σε αυτές τις περιοχές βαρντάτσκαγια, τουρκία και όχι μόνο βόρεια Βαλκάνια, Εύξεινο, μεσόγειο την μιλούσαν αυτοί την γλώσσα αν είναι δυνατόν. Κάνανε και κάτι άλλο σ’ αυτές τις περιοχές ……σ’ εκείνους πως τους λένε μωρέ για τους έλληνες εννοώ, πρώτα τους εξισλαμίσανε και μετά τους εκτουρκίσανε, τους εκσλαβίσανε κτλ.
    ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ …οι ιστορικοί μάλιστα, τι απίθανοι άνθρωποι είναι και αυτοί λένε ότι στους ιστορικούς χρόνους επί του πλανήτη γη ο πληθυσμός ήταν 300.000.000 εκ των οποίων 100.000.000 ήτανε έλληνες. Θα πρέπει το είδος αυτό να το γενοκτονήσανε κατ’ εξακολούθηση για νάχει φτάσει στα νούμερα που λένε σήμερα και πάλι ΖΗΤΩ.
    …..γουστάρω και ελαφροεπικοινωνιακά θέματα….. τύπου βρακατσέλη-..κανένα πικάντικο έτσι για να γίνεται τζερτζελεδάκι, αυτά είναι πολύ βαριά σκοτίζουνε τον εγκέφαλο και προβληματίζουνε.
    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.
    Υ.Σ Χαιρετώ τον φίλο τον ΒΑΣΙΛΗ τέτοιες παρουσίες ανεβάζουν τον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΧΩΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η Μακεδονία είναι ελληνική
    στ' αρχίδια μας και μας, δεν είμαστε από 'κει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *