Μια άποψη για διάλογο Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις σχέσεις των σημερινών νέων - φοιτητών με την πολιτική διαδικασία, διαβάσαμε στο ηλε...
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις σχέσεις των σημερινών νέων - φοιτητών με την πολιτική διαδικασία, διαβάσαμε στο ηλεκτρονικό περιοδικό centro-mag.gr, όπως μας συνέστησαν φίλοι αναγνώστες.
Ο συντάκτης του Χρήστος Λουτράδης εξηγεί γιατί, κατά την άποψη του, "όποιος έχει συμμετάσχει σε φοιτητική παράταξη ή απλώς ως φοιτητής έχει παρακολουθήσει τα πολιτικά τεκταινόμενα στο πανεπιστήμιο του η πιο πολιτικοποιημένη κίνηση είναι να απέχει, κρίνοντας και προτείνοντας, από τα πολιτικό γίγνεσθαι της σχολής του".
Είναι μια άποψη - δεν σημαίνει ότι πρέπει και να συμφωνεί κανείς.
Δημοσιεύουμε ολόκληρο το άρθρο στα ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ PRESS-GR. Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.
Πηγα καθαρα Δευτερα Λευκαδα ρε ειναι τρελοι μας πιασανε το κ.... με ψαρια του ορφανοτροφειου με ωτολμαδακια κονσερβα 355€ στο κεραμιδακι χωρια που με το κολοκερο στην επιστροφη μπερδεψα το δρομο και απο το πανικο να φυγο απο το κολονησι επεσα στη χωματερη που μπαζονουν τη θαλασσα διπλα απο τα σχολεια που πανε τα παιδια τους και τη μαρινα εργο μυριον€ που εχουν για βιτρινα.Βρε ουστ τι μου λετε εσεις τωρα εγω εφαγα φρικη
ΑπάντησηΔιαγραφήLooooooooooooool
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σχέση θέματος και πρώτου σχολίου -με την ορθογραφία - είναι τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.
Γίναμε σουρεαλιστική πρωτοπορία.
Μια φορα κι εναν καιρο ηταν η ΠΑΤΡΙΔΑ,Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τριπτυχο αυτο ειχε επιβληθει δια πυρος και σιδηρου εναντιον του λεγομενου ΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥ δηλ. ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.
Μαζι με το τριπτυχο πηγαινε πακετο και το ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ.
Ο αντιποδας του τριπτυχου ειχε λουφαξει και εξαφανιστεί.
Ο στοχος του τριπτυχου ηταν να μεινουν ολα ακουνητα.
Γυρω στο 60 ομως κατι κουνιοτανε και τοτε 67 ξαναφερανε σε μεγαλη δοση το ΑΠΡΙΛΙΑΝΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ.
Στοχος τωρα ηταν να μισηθει το τριπτυχο γιατι πλεον δεν εξυπηρετουσε.Παραλληλα η οικονομια ειχε φυγει πλεον απο την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και ειχε παει ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.Ετσι ξεκαλουπωσανε και το ΒΑΣΙΛΕΑ ΗΜΩΝ ΚΟΚΟ τον αντιπροσωπο της προσωπικης εταιριας.
Οι ανωνυμες ειχαν τον λογο.
Στη συνεχεια ηρθε η σειρα του ΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.Επρεπε και αυτο το μοντελλακι να φορεθει και να το σιχαθει ο λαος.Οπερ και εγενετο.
Φτασαμε λοιπον στο σημειο να μην γνωριζει η αριστερα τι ποιει η δεξια.
Τουτεστιν δεξιοι ειναι αντιαμερικανοι αριστεροι φιλοαμερικανοι,δεξιοι ειναι εναντιον της πατριδας τους,αριστεροι ειναι πατριωτες.
Ηρθαν τα πανω κατω.
Συμερασματικα
σημερα δεν υπαρχουν κομματα με την συμβατικη εννοια του ορου.σημερα ολα τα κομματα εχουν μεσα δυο αποψεις:
αυτες που ειναι υπερ της παγκοσμιοποιησης και αυτες που ειναι κατα.
Αρα τα υπαρχοντα κομματα ψευδονται οταν λενε οτι λενε.αλλα εννοουν και αλλα λενε.Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ τους αναγκαζει να μεταβληθουν σε χαμαιλεοντες.
Πρεπει λοιπον να δημιουργηθουν ΝΕΑ κομματα νεες αποψεις.
Τα υπολοιπα δημοσιογραφοι ησαστε οσοι ησαστε βρεστετα στο ρεπορταζ
Το κείμενο δείχνει, πράγματι, την αγωνία ενός νέου ανθρώπου να προσανατολίσει την πολιτική του ταυτότητα και δράση, στο πλαίσιο των κομματικοποιημένων φοιτητικών παρατάξεων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κακό είναι πως ο συντάκτης του, αν και έχει φοιτήσει στο Πάντειο, μοιάζει να αγνοεί βασικές παραμέτρους των εννοιών που διαπραγματεύεται.
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, μερικά βασικά πράγματα:
- Η πολιτικοποίηση αποτελεί διάσταση της κοινωνικοποίησης του ατόμου. Έτσι, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και να ερευνάται στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δεύτερης.
- Η πολιτικοποίηση δεν έχει στατική μορφή. Δεν πολιτικοποιείται, δηλαδή, κανείς στα 18, στα 38 ή στα 108. Είναι μία διαρκής διαδικασία, που λανθάνει σε όλες τις μορφές και φάσεις της κοινωνικοποίησης, που ξεκινά απ' το πατρικό και επεκτείνεται σε όλες τις διαστάσεις της κοινωνικής ζωής του καθενός μας.
- Όταν λοιπόν, παρατηρούμε να εκδηλώνεται "απολιτικ" συμπεριφορά, θα πρέπει να εξετάσουμε τη μορφή της κοινωνικοποίησης, που οδήγησε σε αυτήν. Αντίστροφα, αυτός που εκδηλώνει "απολιτικ" συμπεριφορά εμφανίζει προβληματική κοινωνικοποίηση.
- Ο κομματισμός, όπως εκδηλώνεται μέσω των φοιτητικών παρατάξεων, δημιουργεί, πράγματι, μια "παρά φύση" σχέση με το πολιτικό φαινόμενο, καθώς δεν αποτελεί αρμονική συνέχεια της πολιτικοποίησης του νέου, αλλά παρεμβαίνει βίαια στη δημιουργία αναφερόμενης πολιτικής ταυτότητας. Οι λύσεις, οι απαντήσεις και οι δράσεις είναι έτοιμες και αυθεντικά διατυπωμένες από τους κομματικούς ινστρούκτορες.
Αυτό, βέβαια, ελάχιστη σχέση έχει με την πολιτική, αλλά, δυστυχώς, πολύ μεγάλη με τη στρεβλή κοινωνικοποίηση σε μια κρίσιμη, εμπειρικά, περίοδο της ζωής του ατόμου.΄
Όταν, λοιπόν, λέμε οτι κάποιος είναι "απολιτικ" ή όταν ο ίδιος υποστηρίζει οτι δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά και την πολιτική δράση, δεν θα πρέπει να το παίρνουμε τοις μετρητοίς.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει "απολιτικ" στάση. Η επίκλιση της συμπεριφοράς αυτής δείχνει ή αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο σύστημα κομματικής ένταξης, ή φόβο για τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου χαρακτηρισμού, ή, απλώς, ένα στερεότυπο του life style
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλα τα λες 1.13
ΑπάντησηΔιαγραφή(Μηπως εισαι καθηγητης στο Παντειο;)
Αρα τα υπαρχοντα κομματα ψευδονται οταν λενε οτι λενε.αλλα εννοουν και αλλα λενε.Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ τους αναγκαζει να μεταβληθουν σε χαμαιλεοντες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει λοιπον να δημιουργηθουν ΝΕΑ κομματα νεες αποψεις. ΄
Ένα τέτοιο έγινε ΕΑΡ λέγετασι και έχει http://www.ear-hellas.gr/
Να δούμε αν και αυτό θα κρατήσει όσα υποστηρίζει. Μότο έχει
Η Ελλάδα πάλι στους Έλληνες!
καλο αρθρο...ηλίθια σχόλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά τα λέει.Απλώς το ρουσφέτι και η κομματικοκρατία έχει γίνει ένας αυτοαναπαραγόμενος φαύλος κύκλος ριζωμένος στην καρδιά της Ελληνικής κοινωνίας (ασχέτως τάξης και μορφωτικού επιπέδου).
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκοτώνει κάθε άλλη κίνηση που προσπαθεί να γεννηθεί σε αυτή την ατμόσφαιρα της ΠΑΡΑΚΜΗΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ....
το ότι καλά τα λεει ειναι γεγονός το αν τον(μας , τους) μας ακού ειναι αλλού παπά ευαγγέλιο
ΑπάντησηΔιαγραφή