GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πολιτικό δίδυμο των ευθυνών...

Πολύ ενδιαφέροντα πολλά από τα σχόλια και τις αντιδράσεις φίλων αναγνωστών στις πληροφορίες και τα ρεπορτάζ μας για τις πολιτικές εξελίξεις...

Πολύ ενδιαφέροντα πολλά από τα σχόλια και τις αντιδράσεις φίλων αναγνωστών στις πληροφορίες και τα ρεπορτάζ μας για τις πολιτικές εξελίξεις.
Θέλουμε απλώς να επαναλάβουμε προς όσους κουράζονται για να μας "κατατάξουν" κάπου. Είναι άδικη και μάταιη η προσπάθεια αυτή.
Μας βρίζουν οι νεοδημοκράτες ως "όργανα του ΠΑΣΟΚ", όταν επικρίνουμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Μας βρίζουν οι πασοκτζήδες ως "όργανα της ΝΔ" όταν επικρίνουμε τον Γ. Παπανδρέου και τις επιλογές του.
Οποιοι μας παρακολουθούν τακτικά, έχουν διαπιστώσει ότι δεν είμαστε "στρατευμένοι" υπέρ κανενός.
Αν οι αλήθειες και τα γεγονότα ευνοούν ή δυσαρεστούν, ανάλογα, πότε τον ένα και πότε τον άλλο, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Οπως δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα κανενός σοβαρού και υπεύθυνου πολίτη αυτής της χώρας.
Θα το ξαναπούμε άλλη μια φορά. Οι ευθύνες που έχουν οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου για την σημερινή κατάσταση είναι τεράστιες.
Και μοιράζονται αναλογικά στους δυό τους. Οχι ότι δεν έχουν και τα άλλα πολιτικά στελέχη όλων των χώρων, αλλά μιλάμε κυρίως για τους δύο βασικούς εκφραστές του συστήματος: Αυτόν που είναι και αυτόν που διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός.
Και μιλάμε κυρίως γι αυτούς επειδή δεν ξεχνάμε ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι "προσωποκεντρικό" και "πρωθυπουργοκεντρικό".
Αυτά...

28 σχόλια

  1. Πράξατε άριστα και διευκρινίσατε τη θέση σας. Αν και ο αμερόληπτος αναγνώστης σας δεν θα σας καταλόγιζε υπόγεια στήριξη στον Γιώργο ή στον Κώστα.
    Αλλού, δυστυχώς, είναι το πρόβλημα (σας).
    Εξαιτίας μιας διάχυτης, ανώριμης πολιτικής κουλτούρας που διέπει την ελληνική κοινωνία, η προσέγγισή σας κινείται στο πλαίσιο ενός προσβλητικού, για τη δημοκρατία, συστήματος, που έχει ως βασικούς άξονες το κομματισμό, τον αρχηγισμό και την πατρωνία.
    Λέτε: « δεν ξεχνάμε ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι "προσωποκεντρικό" και "πρωθυπουργοκεντρικό"». Ασφαλώς και δεν πρέπει να το ξεχνάτε, αλλά ανακυκλώνοντας τη «λογική» του και τη δημοκρατική του παραδοξότητα, δεν κάνετε τίποτε περισσότερο από το να εγκλωβίζετε τη πολιτική σας προσέγγιση και δράση σε αυτό ακριβώς το σύστημα, που, προφανώς, δεν σας ικανοποιεί.
    Πιο απλά, επιχειρώντας να ανακαλύψετε το τυρί πιάνεστε στη φάκα.
    Αντί να ασχολείστε με το που το πάει ο Γιώργος και τι σκαρφίζεται πάλι ο Κώστας, θα ήταν πολύ καλύτερα να αναρωτιόσαστε γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει, σύμφωνα με τις δεδηλωμένες επιθυμίες του, ο Καραμανλής και γιατί δεν μπορεί να πράξει τις αλλαγές τις οποίες υποσχέθηκε – κατ’ αρχήν στο κόμμα του – ο Παπανδρέου. Τότε, ίσως, θα παρατηρούσατε ότι αυτή καθ’ αυτή η μορφή του πολιτικού συστήματος, η οποία συντηρείται και ανατροφοδοτείται διά μέσου του συντάγματος, του εκλογικού νόμου, και κυρίως της πολιτικής κουλτούρας και των ΜΜΕ - που κυρίαρχα την αναπαράγουν – είναι εκείνη που προκαλεί τις αγκυλώσεις και την οπισθοδρόμηση του πολιτικού γίγνεσθαι.
    Αν θέλετε να συνεισφέρετε στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό, πάψτε να ανατροφοδοτείτε την διαπραγματευτική λογική του συστήματος. Όσο αυτό παραμένει πρωθυπουργοκεντρικό και εκφράζει τα συμφέροντα λίγων ή περισσοτέρων οικογενειών, που διαπλέκονται αενάως, ταυτίζοντας, ουσιαστικά, τον κύκλο της οικονομίας με αυτόν της πολιτικής, τόσο και η πολιτική κουλτούρα θα υποβαθμίζεται, καθώς οι πάντες έχουν συμφέρον να εμποδίσουν την ανάπτυξή της.
    Άρα, αγνοείστε τη λογική του συστήματος – προσοχή, όχι τις σχέσεις που το διέπουν – και «γράψτε» με τη λογική της πολιτικής (δια)νόησης, που αμφισβητεί την ουσία του πολιτικού οικοδομήματος στην Ελλάδα, και γιατί όχι του ίδιου του πολιτεύματος – προϊόν συγκυριών και «οικογενειακών» αναγκών, είναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το "πρωσοποκεντρικό" που γράψατε βγάζει μάτι.

    ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θέλετε να διασκεδάσετε…διαβάστε:
    «Οι ευθύνες που έχουν οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου για την σημερινή κατάσταση είναι τεράστιες…Και μιλάμε κυρίως γι αυτούς επειδή δεν ξεχνάμε ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι "προσωποκεντρικό" και "πρωθυπουργοκεντρικό»

    Τα παιδιά του press-gr έχουν πολιτικά και ηθικά, απόλυτο δίκιο, μόνο που αποκλείεται να το βρουν, όπου και να το αναζητήσουν!

    Ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Κυρίως ο Πρωθυπουργός είναι οπλισμένος από το σύστημα με την απόλυτη ανευθυνότητα. Έχει ευθύνη για την υπογραφή του μόνο στα βιβλία συλλυπητηρίων και βιβλία υψηλών τελετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε, πανηλίθιε, 10.44 πάψε σαχλαμάρα να χαλάς αυτό που δεν μπορεί να φτιάξεις.
    Και πάψε κακομοίρη να βάζεις τόσα θαυμαστικά στη λέξη Ελλάδα. Δεν τα χρειάζεται ρε βλάξ. Δεν τα έχει ανάγκη από κανένα και κυρίως από ηλιθίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. eso 10 44 μεχρι εδω εφτασε η χαρη σου γαμω τη σαλονικη σου κολοβουλγαρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε 10:12 μαζι σου μερικοι νομιζουν οτι εχουν το καθε δικαιωμα να κρινουν τους παντες χωρις ποτε να κρινουν οι ιδιοι τους εαυτους τους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπω πολλή φιλοσοφία ή νομίζω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ειναι η φιλοσοφια ρε γατουλα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο γαμιας τηςΣοφιας ρε ασχετε το λεει η λεξη αλλα ευγενικα φιλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΚΟΥΛΗΚΑΝΘΡΩΠΟΙ


    "ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ 'Η ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ 'Η ΜΕ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΑΛΤΟ 'Η ΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΒΟΥΡΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ «Ο ΘΕΟΣ Σ' ΕΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΙ, ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Μ' ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Σ' ΕΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΗΡΥΚΕΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΔΙΑΚΟΠΑ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ, ΩΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ».

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΝΕ «ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ, ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ –Η ΓΗ, ΤΟ ΝΕΡΟ, Ο ΑΕΡΑΣ, ΤΑ ΑΣΤΡΑ– ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΘΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ», ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, «ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ, ΘΑ 'ΡΘΗ Ο ΘΕΟΣ 'Η ΘΑ ΣΤΕΙΛΗ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΚΑΨΗ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ». ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΕΧΩΜΕΘΑ, ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΗΡΧΟΝΤΟ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΠΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΑΙΤΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ".

    (ΚΕΛΣΟΣ «ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ», ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπένουν κι απο το Δρομοκαϊτειο εδώ μέσα; Ρεεε, έχετε ξεφύγει τελείως;. Φταίνε οι admins που δεν διαγράφουν τα απαράδεκτα μηνύματα. Συνεχίστε έτσι και θα δείτε πως θα καταντίσει εδώ μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ 10.44,
    μετά από το ύφος τόσων δημοσιεύσεων σου, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά μ' εσένα... Εγώ πιθανολογώ τι φταίει. Εσύ το έχει σκεφτεί ποτέ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α...ναί! Καραμανλής - Παπανδρέου και οι ευθύνες. Συμφωνώ με το άρθρο ...αλλά τι να κάνεις; Οταν ο πρωθυπουργός σου είναι όλη του την ζωή ανεπάγγελτος και ο υποψήφιος πρωθυπουργός το ίδιο...δεν υπάρχουν ελπίδες...
    Να μην ξεχνάμε και τα πολιτικά τζάκια, οπότε κλάφτα Χαράλαμπε! Δυστυχώς ο εκλογικός νόμος βοηθάει την πολιτική "κληρονομικότητα και τους "επαγγελματίες" πολιτικούς...

    ανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΛΛΑΔΑ!!!!
    ΓΑΜΙΔΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΡ.
    ΓΑΜΙΔΙ,ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλοι του press-gr , αυτές τις κρίσεις τις υποτιμητικές θα τις έχετε όσο βρίσκεστε στην πολιτική κονίστρα και δεν πρέπει να σας εκπλήσσουν ή να σας στεναχωρούν. Ειδικά όταν προσπαθείς να κάνεις αμφίπλευρη κριτική αυτή θα μπαίνει πάντα στη λογική του ζυγού σύμφωνα με το πώς τον αντιλαμβάνεται ο καθένας.
    Δεν μπορεί να σας επιπλήξει κάποιος αν κάποια ποστ είναι λίγο υπερβολικά, εξάλλου πολλά υπερβολικά δεν σκεπτόμαστε εμείς. Δεν μπορεί επίσης κανένας να σας απαγορεύσει να έχετε ιδεολογία και τα κείμενά σας να παίρνουν το κάθε ένα κάποιο πολιτικό άρωμα ανάλογα με τον συντάκτη του. Το μόνο ζήτημα για μένα και πιστεύω για όλους εδώ μέσα είναι μην υπάρχει για κάθε σχόλιό σας και είδηση κάποια υπόγεια και ύποπτη καθοδήγηση. Αυτό είναι κάτι που θα το κατακτήσετε σιγά- σιγά και θα φαίνεται από τα πολλά και διαφορετικά πολιτικά σχόλια που θα έχετε. Έχω ξαναγράψει ότι το νόημα για κάποιον να γράφει θέσεις και προτάσεις πολιτικές είναι να υπάρχει αντίλογος και "αντίθεση" αλλιώς είναι καθαρό "ξενέρωμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αληθεύει ότι η Παπαρήγα έχει την κόρη της στο Deree όπως έγραψε το ΑΡΘΡΟ; Αν ναι, τότε γιατί το κόμμα της κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια και δεν μπορεί ο κοσμάκης να στείλει τα παιδιά του; Να πάει να κάνει καταλήψεις στο Deree.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. A! 9.53 ,εισαι εκτος θεματος.

    Δεν την "εχει" τωρα.την ειχε την Βασιλεια ,την σπουδασε στο DEREE..
    Να παρε να μορφωθεις:
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=635831

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πολιτικό σύστημα είναι αποδεδειγμένα ένοχο. Η Δημοκρατία μας δεν προστατεύεται όπως και Συνταγματικά θα έπρεπε.Οι λίγοι άναρχοι ή κακοποιοί ταλαιπωρούν τους πολλούς. Η Παιδεία μας βιάζεται καθημερινά από ανεγκέφαλους, αγράμματους, ανεύθυνους απ΄όπου και αν προέρχονται.Αγρότες, μικροσυνταξιούχοι, έμποροι, βιοτέχνες περιμένουν μέτρα ρεαλιστικά και άμεσα που δεν έρχονται. Μήπως είναι καιρός καιη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να μπουν τελικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας; Μήπως η λύση των προβλημάτων βρίσκεται πραγματικά στα χέρια μας; Μήπως οι εκλογές πλησιάζουν;

    ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.
    ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    SOTIRXOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εχει δικιο ο βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12.34. Ευχαριστώ. Άκουσα και μια καλή κουβέντα σήμερα. Μερικές φορές η άλλη άποψη δυστυχώς ενοχλεί. Και βλέπω ότι δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες. Η δημοκρατική αντίληψη του καθενός είναι τελείως υποκειμενική και άσχετη με την κομματική του προτίμηση. Αλλά όταν σε βρίζουν όσο νάναι "πονάει".(Μιλάω για άλλο ποστ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπορεί να φαντάζει παράξενο να θέλεις- να προσπαθείς να μιλήσεις για πολιτική και να σου βγαίνουν μόνο σεξιστικές εκφράσεις. Σκεφτείτει πόσο γελοίο θα είναι όμως να μιλά πολιτικά την ώρα που γαμάει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για τον 10.44, 11.12 το παρπάνω σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάλλον θα π-εανίζει εμβατήρια. Ταρατατζούμ-ταρατατζούμ.
    Το ίδιο και όταν αυνανίζεται εκτός δικτύου βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το Μογγόλος το έγραψα για να σου δώσω ατάκα....έλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ΗΛΗΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μάγκες τα όργανα και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (ίσως κι άλλων κομάτων...) είναιο ψόφια! Τέζα λέω... Γι' αυτό ο μακαρίτης έπαιρνε βιάγκρα... Αλλά βλέπετε όλα έχουν παρενέργειες... Ακόμα κι η μαλακία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *