GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τροφοδότες των κομματικών Ταμείων...

Οπως ξαναγράψαμε, οι ροζ πτυχές της υπόθεσης Βαρθολομαίου αποπροσανατολίζουν από την "ταμπακιέρα". Μια πραγματικότητα που δεν &q...

Οπως ξαναγράψαμε, οι ροζ πτυχές της υπόθεσης Βαρθολομαίου αποπροσανατολίζουν από την "ταμπακιέρα".
Μια πραγματικότητα που δεν "τολμάνε" και πολλοί να γράψουν αφορά το εξής: Ποιοι είναι τις τελευταίες δεκαετίες - άσχετα από το "χρώμα" της κυβέρνησης- οι τροφοδότες φορείς των κομματικών Ταμείων;
Είναι το ΙΚΑ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και σε ένα δεύτερο επίπεδο οι κρατικές Τράπεζες: Η Εθνική και η Αγροτική.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι διοικητές των ευαγών αυτών Ιδρυμάτων διορίζονται κατ' ευθείαν από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό και είναι άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του, χωρίς να λογαριάζουν υπουργούς και άλλους ενδιάμεσους.
Πάρτε παράδειγμα: Βαρθολομαίος στο ΙΚΑ, Κωστάκος στον ΟΠΑΠ, Βουρλούμης στον ΟΤΕ. Αράπογλου στην Εθνική, Μηλιάκος στην Αγροτική.
Αντίστοιχα γινόταν με το ΠΑΣΟΚ, πριν από το 2004.

25 σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ
    ΑΠΟ ΔΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bουρλουμειον αναγνωσμα.
    Ο δοτος του Καραμανλη,εβγαλε προιον στην Ρουμανια στο 20%(;) της
    τιμης αντιστοιχων (καρτοκινητων)προιοντων ωστε να φερει πελατες στην εταιρεια,να "φτιαξει" τον ισολογισμο της θυγατρικης,μετα να φτιαξει τον ισολογισμο της μητρικης,και ω του θαυματος :ν Προτυπο μανατζερ ο δοτος.
    Εννοειται οτι το να καλει τον Μπομπολα και "χερατα" να του δινει εργα,(με βαση την ....κεφαλαιοποιηση στη Σοφοκλεους),σ αυτον και σε αλλους,
    δεν αποτελει λογο εισαγγελικης παρεμβασης.Αληθεια,μηπως ειναι ευκολο να μου πει καποιος ΔΥΟ (αν υποθεσω οτι σε μια περιπτωση κανω λαθος)περιπτωσεις απο τις κορυφαιες με τις οποιες ασχοληθηκε η δικαιοσυνη στις οποιες εβγαλε προς τα εξω εντιμη και σοβαρη εικονα ;

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακουσε φιλε δεν ξερω τι γινοτανε και ποσο γινοτανε επι ΠΑΣΟΚ,αλλα με ενοχλει σφοδρα οτι σπευδεισς να γραψεις οτι ετσι γινοτανε και επι ΠΑΣΟΚ.Μα γιαυτο ψηφισαμε ΝΔ.Τωρα αν εσυ θελεις να μην ψηφισουμε ξανα ΠΑΣΟΚ αλλα κατι αλλο(?) αξιος ο μισθος σου.Το ΠΑΣΟΚ τιμωρηθηκε για τα λαθη του και τις παραλειψεις του.Ο συμψιφισμος που επιχειρεις ειναι πολυ υποπτος.Τι γινοτανε καπου πριν απο το 2004 δεν μας ενδιαφερει.Μας ενδιαφερει τι γινετε σημερα 2007 απο αυτους που μας εταξαν οτι θα πανε τον τοπο πιο μπροστα και δυστυχως αυτοι μας γυρισανε πολυ πισω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστος!!!!
    Εχεις απολυτο δικιο...Δεν κρυβονται πια στη συνταξη του blog οτι τους ενδιαφερει να φερουν ψηφους στον Καρατζαφερη και στο ΚΚΕ..Ειδες τα ακρα πως συναντιωνται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. na kanw mia erwtisi afou exei ftasei ws esas ayti i pliroforia giati den epemvainei o eisageleas na ereynisei an pairnoun ta komata lefta apo kei kai poia komata ,apo oso kserw sto YUNANISTAN i dikastiki arxi einai aneksartiti,loipon?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12.13μμ, αυτό είναι παλιό, για παράδειγμα σου θυμίζω τον Ε. Αβέρωφ. Δύο εκ των κυρίων ζητημάτων όμως είναι αν η εύνοιοκρατία αντικαθιστά την ισονομία και αν κυρίως η εξάσκηση της πολιτικής σ' άυτή τη χώρα είναι εν πολλοίς η εν' ολίγοις 'συνώνυμη' της διαπλοκής και της 'λαμογιάς'. Αν δεχτείς έστω και εν μέρει ως αλήθεια τα παραπάνω για τα οποία οι φήμες οργιάζουν αλλά και τα γεγονότα μαρτυρούν τότε οι στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος της χώρας φέρουν ακέραιη την ευθύνη. Και πρωταγώνιστές του πολιτικού συστήματος δεν είναι ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12.10: Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κρίθηκε το 2004 όμως δεν σταμάτησαν ξαφνικά οι συνέπειες της πολιτικής του. Για πολλά χρόνια θα πληρώνουμε τα σπασμένα του σοσιαλισμού.
    Ο λαός δεν διαγράφει με μια μονοκοντυλιά τα χρέη του Σημίτη και του Αντρέα (παρ' όλο που οι πασόκοι πολύ θα το ήθελαν) αλλά θυμάται.
    Γι' αυτό θα αφήσει το ΠΑΣΟΚ για 20 χρόνια στο χρονοντούλαπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. anonymos 12.10 an katsoume na metrisoume ti exei prokalesei i deksia stin xwra (idiws ta xronakia pou sfazosastan me tous KKedes) tha eprepe na kyvernouse to PASOK gia akoma 250 xronia.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. allous eixe afisei o laos sto xronontoulapo 20 xronakia kai den evalan myalo kai giayto erxontai alla 20.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12.33 Γιατί για να γίνει αυτό πρέπει η δικαιοσύνη να ειναι πραγματικά ανεξάρτητη.. Αυτό όμως δεν υφίσταται διότι τελικοί κριτές των Δικαστικών Αρχών είναι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία... Εδώ δεν τολμάει κανένας να κλείσει τα νυκτερινά κέντρα της Ιεράς Οδού που δουλεύουν χωρίς άδεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιοι συμπολίτες μας, λοιπόν, δεν ενδιαφέρονται για το τι γινόταν κατά την περίοδο του πολύ μακρινού παρελθόντος - πριν από το 2004 - αλλά τους ενδιαφέρει τι γίνεται στις αρχές του 2007.
    Έτσι εξηγείται γιατί δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο οτι το καθεστώς του Ιδρύματος συνεχίζει τη συνεκτική και αδιατάρακτη πορεία παραγωγής πολιτικού χρήματος και μετάγγισης δημόσιων πόρων στα κομματικά γραφεία, τα τελευταία 22 χρόνια.
    Έτσι εξηγείται γιατί δεν απορούν όταν βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, αντί να παρεμβαίνει δυναμικά στο πολιτικό σκάνδαλο της παραδιοίκησης και των νομικίστικων τακτικών στις σαλαμοποιημένες αναθέσεις, να παίζει θέατρο, ζητώντας γενικώς και αορίστως να ερευνηθούν οι φάκελοι των προμηθειών.

    Παιδιά, το κράτος της ρεμούλας, των δημοσίων υπαλλήλων, που θεωρούν τους εαυτούς τους κράτος εν κράτει, των κομματαρχών, που διανέμουν το δημόσιο χρήμα και των πολιτικών, που διαπλέκονται με τα οικονομικά συμφέροντα, έχει συνέχεια και απύθμενο βάθος.
    Εκεί που αναδιανέμεται το μαύρο χρήμα θα συναντήσεις το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αντάμα. Ο Βαρθολομαίος για τον Καραμανλή λειτουργούσε, τηρουμένων των αναλογιών, σαν τον Κουτσόγιωργα του Ανδρέα.
    Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να καρπούται τα ωφέλη ενός κρατικού συστήματος, που έστησε το ΠΑΣΟΚ από το '81.
    Αν υπάρχει λόγος να θυμώσετε, αυτός θα πρέπει, μάλλον, να συναρτάται με τη διάψευση των όποιων ελπίδων για αλλαγή του καθεστώτος από τον Καραμανλή.
    Ήταν μικρός για τα μέτρα τέτοιου εγχειρήματος. Είναι ελάχιστος για να εμπνεύσει οποιαδήποτε ελπίδα για τη δημιουργία σύγχρονων σχέσεων κοινωνίας και κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 12.52 Τουλάχιστον άρπαξες τίποτα εσύ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ 12.56 νομίζω ότι είναι αφέλεια να τοποθετείς την αδυναμία αλλαγών απο τη ΝΔ στο Κ. Καραμανλή. Ολος ο μηχανισμός της ΝΔ δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί με τις ίδιες προδιαγραφές που λειτουργούν όλα τα κόματα εξουσίας απο το 1974 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι πρόβλημα, ρε, παληκάρια έχει ο ΛΑΟΣ; Μια χαρά εθνικιστικό κόμμα είναι, με τον καλύτερο λαϊκιστή ηγέτη του πολιτικού συστήματος.
    Πού είναι το πρόβλημα με το ΚΚΕ; Μια χαρά οπισθοδρομική κομπανία είναι.
    Ο Γιωργάκης κι ο Κωστάκης, με τα διεφθαρμένα κομματάκια τους, σας εμπνέουν καλύτερα;
    Αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες στη βουλή, με υπαιτιότητα, κατ' αρχήν της Ν.Δ. στην επιτροπή αναθεώρησης και αργότερα του ΠΑΣΟΚ στην ολομέλεια, πώς το λέτε;
    Δεν είναι ο ορισμός του καιροσκοπισμού, της φαυλότητας και της χυδαιότερης υποκρισίας, που έχει να δει ο τόπος από το σκάνδαλο Κοσκωτά και την παραπομπή Ανδρέα, Πέτσου, Αθανασόπουλου και Τσοβόλα, στο ειδικό δικαστήριο;
    Μάγκες, εάν δεν είστε βολεμένα ανθρωπάκια, στιλ Βρακατσέλη, κινηθείτε να αλλάξετε τα πολιτικά μορφώματα της μεταπολίτευσης. Σκούριασαν, βρώμισαν, αράχνιασαν οι μηχανισμοί τους. Πλέον, κάθε τους κίνηση και λόγος αποτελεί φάρσα. Και οι κοινωνίες, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, οτι δεν αντέχουν για πολύ τις φάρσες.
    Τώρα πια δεν γελάμε με τους καραγκιόζηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1.07
    Απόλυτο δίκιο, μόνο που την αφέλεια - αν όχι τη χυδαία σκοπιμότητα - πρέπει να την αποδώσεις στον Καραμανλή, καθώς αυτός υποσχέθηκε την επανίδρυση του κράτους και άλλες όμορφες ιστορίες γι' αρκούδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο 12.41 συμφωνεί με τον 1.15...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1.18, Συμφωνώ μαζί σου, αλλα επιμένω οτι και στο μέλλον θα βρεθούν πιο ωραίες ιστορίες για να τις πλασάρουν.. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος, δυστυχώς επιλέγει πρωτίστως με κριτήρια συναλλαγής και δευτερευόντως με κριτήρια αποδοχής όμορφων ιστοριών...που βέβαια είναι φούμαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 11.26
    Το φοβάμαι και εγώ, γι' αυτό η μάχη πρέπει να δοθεί στο πυρήνα του προβλήματος, που είναι η περίφημη πολιτική κουλτούρα του μικροαστισμού. Αυτοί τη σμίλευσαν, μέσω αυτής αναπαράγουν τον εαυτό τους.
    Δείτε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι μάλλον άδικο και σίγουρα άτοπο, για οποιον μας παρακολουθεί σταθερά, να λέει ότι παίζουμε το όποιο εκλογικό παιγνίδι υπέρ του Καρατζαφέρη ή του ΚΚΕ (ή του ΣΥΝ, προσθέτουμε, ή οποιουδήποτε άλλου).
    Φέρουν και τα μικρότερα κόμματα μεγάλες ευθύνες για την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και με την δέουσα αναλογία, έτσι;
    Εχουν γίνει κι αυτά άλλοθι και ... συμπληρωματικοί παίκτες.
    Ολο το κομματικό σύστημα, οπως λειτουργεί σήμερα, είναι προβληματικό. Οπως κι ο δημόσιος βιος σχεδόν στο συνολο του. Κι αυτή την αλήθεια πρέπει να την δούμε κατάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1.34,
    εδώ είναι η καρδιά του προβλήματος του σύγχρονου πολιτικού συστήματος της Ελλάδας. Να βάλεις κανόνες οι οποίοι να τηρούνται. Με την υπάρχουσα πολιτικοοικονομική τάξη των πραγμάτων είναι αυτό δυνατό?? Για παράδειγμα πόσες επιχειρήσεις είναι ικανές να σταθούν στα πόδια τους αν μπούν κριτήρια??? Ποιοί τομείς του Δημοσιου τομέα μπορούν να σταθούν σύμφωνα με τα στάνταρτς του ανεπτυγμένου κόσμου??? Θέλω να πώ ότι μιά τέτοια αλλαγή δεν θα είναι 'αναίμακτη'..Και έρρχομαι τώρα και στα κόμματα εξουσίας. Ειμαι απολύτως σίγουρος οτι τα think tanks αυτών έχουν μελετήσει στον Α η Β βαθμό τη κατάσταση που περιγράφω. Το ζήτημα όμως είναι ότι σαν τα μικρά παιδιά προτιμούν τον εύκολο δρόμο, δουλεύοντας τον κόσμο.. Σαν ένα μικρό παράδειγμα θα αναφέρω το Ασφαλιστικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12,58 "arpakse" o laos pou mexri tote ton eixe balaki to KK kai DEKSIA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σελίδες σαν το press.gr@hotmail.com δεν υπήρχαν πριν. Τώρα μπορούν να ξυπνήσουν το κόσμο για την συμπαιγία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ότι άλλο κόμμα θέλετε να βάλετε από πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Pame oloi mazi syntrofoi tis papariga oloi mazi gia mia staliniki Ellada 300 xronia pisw.........!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλοί μου bloggers μόλις διάβασα τη συνέντευξη του Μιλτιάδη Νεκτάριου πρώην διοικητή του ΙΚΑ – επί Σημίτη – στο «Έθνος της Κυριακής» και θέλω να τη κουβεντιάσουμε, γιατί η σοβαροφάνεια της με βάζει σε δραματικές υποψίες…
    Λέει λοιπόν ο ΜΝ:
    «O θάνατος του Γιάννη Bαρθολομαίου δεν έχει καμία σχέση με τις προμήθειες του IKA».
    - Που το ξέρεις Κύριε, είχες επιφοίτηση ή ολοκλήρωσες την ανακριτική διαδικασία μόνος σου; Γιατί βιάζεσαι τόσο πολύ, έχεις κάποιο λόγο να κλείσει άρον-άρον η υπόθεση;

    « Kαι βέβαια είναι εξωφρενικό να δημιουργείται η εντύπωση ότι μια οποιαδήποτε χαμηλόβαθμη υπάλληλος επηρέαζε τις προμήθειες του IKA, ερήμην του διοικητή, των υποδιοικητών, των γενικών διευθυντών και των αρμόδιων διευθυντών».
    - Κατ’ αρχή ποιών διευθυντών και υποδιοικητών , αφού οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «έχουν ευθύνη μόνο για τη στρατηγική και όχι για τις αποφάσεις». Ξέρεις τι λες με το «ερήμην του διοικητή»; Πρόσεξε σε τι παγίδα πέφτεις στη συνέχεια…

    «Tώρα, για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι προμηθευτές θα επιθυμούσαν να επηρεάσουν την κρίση των υπαλλήλων στις αντίστοιχες επιτροπές αξιολόγησης των προσφορών. Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά υπάρχουν ακόμα στη Δημόσια Διοίκηση και μπορούν μόνο να περιορισθούν με την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων και κυρίως με τη συνεχή λειτουργία εποπτικών μηχανισμών».
    - Ώστε θα επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν…υπερβατική η λογική σας Κύριε. Αλλά, ας είναι:
    Είναι τόσο ηλίθιοι οι προμηθευτές του ΙΚΑ, που ενώ γνωρίζουν ότι ο απλός υπάλληλος στις προμήθειες είναι αδύνατο να επηρεάσει τις αποφάσεις υπέρ τους «θα επιθυμούσαν να επηρεάσουν την κρίση των υπαλλήλων στις αντίστοιχες επιτροπές αξιολόγησης των προσφορών»; Αντιφατικό ακούγεται. Στην επόμενη συνέντευξη να το προσέξετε…

    «Oφείλουμε όλοι περισσότερο σεβασμό στη μνήμη του Γιάννη Bαρθολομαίου».
    - Όλοι; Γιατί; Μήπως αισθάνεστε την ανάγκη να μας το εξηγήσετε ή θα με παραπέμπατε κατ’ ευθείαν στο κ. Καραμανλή;

    Ιδού ο άνθρωπός σου Σημίτη. Υπηρεσιακός, θεσμικός και κυρίως…ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ
    Η πιάτσα διαβεβαιώνει πως η ΄΄κανονική΄΄ προμήθεια από τις επενδύσεις τύπου Αγροτικής Τράπεζας, φτάνουν το 4% !
    Επενδύθηκαν, από τον Μηλιάκο, γύρω στα 400 εκατ. €. Που πήγαν τόσα λεφτά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *