GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί "Φιλελεύθερης Συμμαχίας".

Του Φώτη Περλικού Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι μια πραγματικότητα. Ο νέος πολιτικός σχηματισμός είναι μια πρωτοβουλία πολιτών, και όχι πολι...


Του Φώτη Περλικού

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι μια πραγματικότητα. Ο νέος πολιτικός σχηματισμός είναι μια πρωτοβουλία πολιτών, και όχι πολιτικών, και φιλοδοξεί αφενός να αποκαταστήσει αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως έλλειμμα εκπροσώπησης των φιλελεύθερων ιδεών στην ελληνική πολιτική, αφετέρου να δώσει διέξοδο ελπίδας σε όσους σήμερα ασφυκτιούν από την κυριαρχία ενός γραφειοκρατικού, παρασιτικού και διεφθαρμένου κρατισμού που καταπατά τα ατομικά δικαιώματα, πνίγει την επιχειρηματικότητα και αναστέλλει την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αποτελεί προσπάθεια προβληματισμένων πολιτών να δημιουργήσουν ένα αγωνιστικό κόμμα αρχών, ένα φορέα πολιτικής έκφρασης των φιλελεύθερων ιδεών, σε μια προσπάθεια παρέμβασης και ανατροπής στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
Ξεκινά από την συναίσθηση της ευθύνης που αναλογεί σε κάθε πολίτη χωριστά να μην παραμένει αδρανής και αδιάφορος μπροστά στο σημερινό πολιτικό τέλμα, αλλά να αξιοποιεί τα μέσα που του παρέχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι ώστε να ακουστούν και εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στον σχεδόν ομοιόμορφο κρατισμό της συντηρητικής παράταξης, των σοσιαλιστών και της αριστεράς, και απέναντι στο ιδεολογικό μονοπώλιο του φαιοκόκκινου μετώπου.
Οι φιλελεύθερες ιδέες στη χώρα μας έχουν βαθύτατες ρίζες, που ξεκινούν από τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό, την Ελληνική Επανάσταση και τα Συντάγματα του Αγώνα. Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε και να συνεχίσουμε αυτή την μακραίωνη παράδοση, τοποθετώντας και πάλι τις φιλελεύθερες προτάσεις στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου. Η Δημοκρατική αρχή, οι αρχές της ελευθερίας της έκφρασης, της διάκρισης των εξουσιών, του πρωτείου του ατόμου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αυτοδιάθεσης, της θρησκευτικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας, αποτελούν τα θεμέλια της πολιτικής μας σκέψης. Με λίγα λόγια το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού φιλελευθερισμού.
Ξέρουμε ότι απέναντί μας θα βρούμε αρκετούς. Καταρχήν, όλους αυτούς που συγκροτούν τις ετερόκλητες ομάδες των νέων προνομιούχων, τους οποίους ενώνει ο αγώνας για την διατήρηση των προνομίων που κατοχύρωσαν μέσω της γιγάντωσης του κράτους σε βάρος της κοινωνίας. Αυτούς που καπηλευόμενοι το εύλογο αίτημα για προστασία των αδυνάτων, προπαγανδίζουν αιτήματα για ακόμα περισσότερο κράτος, ακόμη και στους τομείς που η παρουσία του αποδεδειγμένα έχει επιφέρει δεινά. Η περίπτωση σήμερα της παιδείας είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτής της συμπεριφοράς.
Καλούμε όλους τους πολίτες που μοιράζονται μαζί μας κοινές αρχές, ιδέες ή ανυσηχίες για το μέλλον αυτής της χώρας, να συμμαχήσουν μαζί μας και να γίνουν κοινωνοί ενός οράματος για μια Ελλάδα ελεύθερη από τα δεσμά του κράτους και των παρασιτικών ομάδων που το λυμαίνονται, που σέβεται τις ατομικές ελευθερίες και απελευθερώνει τις δημιουργικές της δυνάμεις.
Ένας άνεμος ελευθερίας θα διατρέξει ολόκληρη την Ελλάδα τα χρόνια που έρχονται. Θα πολεμήσουμε παντού και ανυποχώρητα, με όπλο μας τις ιδέες της ελευθερίας για να γίνει η πατρίδα μας μια άλλη Ελλάδα, μια ανοιχτή κοινωνία στην πρωτοπορία των προκλήσεων του 21ου αιώνα. Όπως έλεγε και ο Βίκτωρ Ουγκώ:Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.

26 σχόλια

  1. Πρώτα πρώτα πρέπει να δηλώσετε καθαρά σαν Νέο φιλελεύθεροι το εξής : Είστε εβραίοι αίματος, έλληνες υποικοότητος πολίτες; Δηλαδή με άλλα λόγια ποιό είναι το ποιόν σας. Μετά θα καταλάβουμε και εμείς πως κινείστε. Θέλετε να γεμίσετε την χώρα λαθρομετανάστες όπως έκανε ο δικός σας Κ. Σημίτης αν και ήταν σε άλλο κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, αφού ξέρετε οτί «απέναντί μας θα βρούμε αρκετούς. Καταρχήν, όλους αυτούς που συγκροτούν τις ετερόκλητες ομάδες των νέων προνομιούχων.... Αυτούς που καπηλευόμενοι το εύλογο αίτημα για προστασία των αδυνάτων…», μάθετε ότι απέναντί σας θα βρείτε και τους πραγματικά φιλελεύθερους, που δεν γουστάρουν τα παλαιοκομματικά τερτίπια, ούτε και την αναβίωση πολιτικών τεχνασμάτων του μεσοπολέμου.
    Η μέθοδος πού χρησιμοποιείτε για τη μετεξέλιξη των «ΤΑΥΡΩΝ» σε μια δήθεν φιλελεύθερη συμμαχία(!), είναι κανονική πολιτική απατεωνιά.
    Αν ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος επιθυμούσαν να περισώσουν την «πολιτική τους σωρό», θα ήταν πιο ορθόδοξο να έβγαιναν οι ίδιοι μπροστά και να διακήρυτταν την συμμαχία τους, δεν χρειαζότανε να βάλουν μπροστά τα «ανήλικα».
    Σας αποκαλώ «ανήλικα», καθώς δείξατε δραματική ανωριμότητα ως προς την πολιτική προσέγγιση και διαδικασία με στόχο το σχηματισμό πολιτικού φορέα διαπνεόμενου από φιλελεύθερες ιδέες. Μπερδέψατε τη δημιουργία ΛΕΣΧΗΣ με αυτήν της συγκρότησης κόμματος.
    Όσες λέσχες και όμιλοι επιχείρησαν να μετεξελιχθούν σε κόμμα απέτυχαν οικτρά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτή, δυστυχώς για τον φιλελευθερισμό στη χώρα μας, αλλά ευτυχώς για τον φιλελεύθερο πολίτη θα είναι και η δική σας μοίρα.
    Με τρικ και πολιτικά μασκαράτα δεν μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του φιλελεύθερου.
    Δεν ξέρω αν έχετε πλέον χρόνο για επανεξέταση και διάθεση για πολιτικό αυτοπροσδιορισμό.
    Αν ναι, απαλλαχθείτε από τις παλαιοκομματικές φιγούρες των γυρολόγων της πολιτικής, κόψτε τον πολύ Φρίντμαν και τη σοβαροφάνεια και «υπηρετήστε» τις ιδέες σας στη κοινωνία και όχι απλώς στο διαδίκτυο.
    Το internet, ίσως, είναι καλό μέσο για τη διάδοση των ιδεών, ακατάλληλο όμως για την εμπέδωση της πολιτικής δράσης.
    Αφήστε τα πλήκτρα και πιάστε τη πολιτική ζωή από τα κέρατα…όχι μόνο των Ταύρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΞΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Νεο) Φιλελεύθεροι
    Αν θέλετε κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά μαζί σας
    πέστε μας
    - ποιοι είστε ,
    - τι είστε,
    - ποιο είναι το συγκεκριμένο πολιτικό κίνητρό σας
    - από που βρίσκετε προσόδους για την χρηματοδότηση των εξόδων της κίνησης.

    Δεν είμαι κατ΄αρχήν προκατειλημμένος.

    Αλλά αν έχετε σχέση με Ανδριανόπουλο - Μάνο στα τσακίδια.

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις τι γουστάρω περισσότερο σε αυτούς τους καινούργιους Ιησουίτες της αγοράς; Πως, ενώ το παίζουν φιλελεύθεροι, ερωτοτροπούν με τους κρατικοδίαιτους Ανδριανόπουλο και Μάνο.
    Βέβαια καιροσκόποι είναι οι άνθρωποι, ένα εισοδηματάκι εξασφάλισαν και αυτοί, μέσω της βουλευτικής αποζημίωσης, που τους διασφάλισε, με εκλόγιμη θέση στο επικρατείας ο Σοσιαλφιλελεύθερος Γιώργος.
    Ο μάγκας δε, Ανδριανόπουλος βγήκε διπλά κερδισμένος, και τη δουλίτσα του με τους Ρώσους κράτησε και την αποζημίωση από τη βουλή πήρε, παρότι έχασε την έδρα του.
    Δηλαδή, συνειδητά παρανομούσε διατηρώντας παράλληλα με το βουλευτικό του αξίωμα, έμμισθη θέση ως σύμβουλος αλλοδαπής κυβέρνησης και παράλληλα δεν έκρινε σκόπιμο να ζητήσει ένα συγνώμη από το Γιώργο που τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Εκτός και αν ήταν και ο Γιώργος στο παιχνίδι και του έλεγε κάνε Αντρέα το κοροΐδο και βλέπουμε!
    Σε κάθε περίπτωση ο φιλελεύθερος, άνθρωπος της αγοράς, Ανδριανόπουλος κατάφερε και πληρωνόταν από δυο κρατικές πηγές, για να βρίζει το κράτος.
    Απίθανα!! Έτσι φαίνεται ονειρεύεται τον κόσμο και η συμμαχία της αγοράς…
    Αλλά και αυτός ο Γιώργος ούτε μια δήλωση για το θέμα, έτσι,
    σαν να μην έγινε τίποτε.
    Αρχηγέ, από τη τσέπη σου πλήρωνες τον Αντρέα ή φρόντισες να πληρώσει ο Έλληνας και αυτόν και τη κυρία που πήρε την έδρα του τώρα στη βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει».
    Εγώ γνωρίζω κάτι ακόμη δυνατότερο:
    Ένα νεύμα-πρόσκληση σε Μάνο και Ανδριανόπουλο από τον Καραμανλή.
    Να δεις τότε πόσο αξίζει (τιμάται) μια ιδέα, κύριε Βίκτωρ μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το βλέπουμε τι ωραία δουλεύει ο φιλελευθερισμός όπως τον εννοείτε στην Αμερική με τα εκατομμύρια των αστέγων και λιμοκτονούντων. Δε λέω ότι δουλεύει καλά το σύστημα στην Ευρώπη, αλλά αν η εναλλακτική είναι αυτή των ΗΠΑ, να πάτε στο διάολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσους έχουν άλλες πολιτικές αντιλήψεις τους προτρέπω να συνεχίσουν να ασχολούνται με τα άλλα υπάρχοντα κόμματα που προφανώς τους εκφράζουν καλύτερα.

    Για όσους όμως πραγματικά ενδιαφέρονται για κάτι διαφορετικό, είτε γιατί συμμερίζονται τις αρχές μας είτε γιατί βλέπουν μια πιθανή διέξοδο μέσω των προτάσεών μας, να διευκρινήσω μερικά πράγματα:

    - Η πρωτοβουλία ξεκίνησε και στηρίχθηκε σε μερικούς προβληματισμένους πολιτες που τους ένωσαν κοινές αρχές και κοινές ανησυχίες. Δεν είναι πρωτοβουλία κανενός πολιτικού.
    - Είμαστε απλοί φιλελεύθεροι πολίτες. Με όλα τα αρνητικά και τα θετικά που έχει μια τέτοια πρωτοβουλία.
    - Αν ήταν πρωτοβουλία πολιτικού, θα είχαμε στη διάθεσή μας πόρους, μέσα και πρόσβαση στα ΜΜΕ που πασιφανώς δεν έχουμε.
    - Το ίντερνετ δεν είναι μια γραφικότητα. Έχει παίξει κεντρικό ρόλο στον ουσιαστικό μηδενισμό των μέχρι τώρα λειτουργικών μας εξόδων για επικοινωνία με τα μέλη, για συντονισμό των ενεργειών και για τον προσυνεδριακό εσωτερικό διάλογο για την οριστικοποίηση του προγράμματος και του καταστατικού.
    - Ο ΣΜ και ο ΑΑ δεν έχουν καμία ανάμειξη στην οργάνωση ή την διαχείριση της προσπάθειας και δεν ασκούν κανενός είδους έλεγχο ή εξουσία. Η πορεία μας δεν εξαρτάται από τους ΣΜ και ΑΑ, αλλά είναι απόλυτα λογικό και προφανές ότι θα θέλαμε κάθε βοήθεια τους.
    - Δεν έχουμε καμία κρυφή πηγή χρηματοδότησης. Τα όποια έξοδά μας μέχρι στιγμής τα έχουμε καλύψει αποκλειστικά με δικά μας χρήματα όσοι είμαστε στην προσωρινή επιτροπή.

    Είμαι διαθέσιμος να απαντήσω σε οποιαδήποτε καλοπροαίρετη απορία ή κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε για τη προτροπή, κύριε roark.
    Αλήθεια, τι καλάμι καβαλάτε;
    Με προτροπές κάνετε πολιτική εσείς;
    Μιλάτε μόνο με όποιους και όσους συμφωνούν με εσάς, αποκλειστικά;
    Τι είστε, νέο δόγμα, νέοι φασίστες οι απλώς ψώνια;

    Και τώρα το πλέον καλοπροαίρετο ερώτημα στο κόσμο.
    Εάν οι Μάνος και Ανδριανόπουλος αποφασίσουν να συμμετάσχουν σε εκλογικούς συνδυασμούς άλλου κόμματος πέραν της Φ.Σ – έστω και ως ανεξάρτητοι, καθώς δεν έχει σημασία – η Φ.Σ θα κατέβει στις εκλογές ή θα κρίνει ότι δεν είναι κατάλληλη η στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αοριστολογίας το ανάγνωσμα και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σήμερα υπάρχουν μερικές δεκάδες πολιτικά κόμματα. Όλα απευθύνονται στους ψηφοφόρους. Ο ψηφοφόρος επιλέγει ελεύθερα όποιο του αρέσει και τον εκφράζει καλύτερα (ή στην περίπτωση των κομμάτων εξουσίας του τάζει τα περισσότερα). Όποιοι δεν συμφωνούν μαζί μας είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ανάμεσα στο τόσα και ενδιαφέροντα άλλα πολιτικά κόμματα. Βγαίνουν σε όλα τα χρώματα και σε όλα τα μεγέθη.

    Όσο για το καλοπροαίρετο σκέλος της τοποθέτησης: Το δηλώνουμε ρητά στην διακήρυξή μας ότι θα κατεβούμε στις εθνικές εκλογές. Φυσικά αυτό θα αποφασιστεί από τα όργανα που θα εκλεγούν στο συνέδριο και δεν προκαταβάλω την κρίση τους, αλλά είναι δεδομένο και ξεκάθαρο ότι η εκλογική πορεία της ΦΣ θα είναι αυτόνομη και δεν καθορίζεται από τις πολιτικές επιλογές των ΣΜ και ΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΛΟΝ....ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΓΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ!! (8:29 - 8:43 - 12:42 -ΚΛΠ, ΚΛΠ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. .....ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ (?). ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΗΡΕΜΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ "ΑΣΦΑΛΗ" ΚΑΙ "ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΕΝΗ" ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΞΕΧΑΣΑ!
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝΤΑ ΕΝΣΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Roark, ακόμα δεν ξεκινήσατε και μας απογοητεύσατε.
    Ο λόγος σας κοινός και απολύτως κενός. Βγήκατε να μας πείτε για το πλήθος των κομμάτων και τα μεγέθη τους και να μας τονίσετε τη δυνατότητα επιλογής που έχουμε.
    Αυτό, αγαπητέ μου, το γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρείτε οτι περιμέναμε την ίδρυση της Φ.Σ. για να το μάθουμε;
    Όσο για το πολύ απλό ερώτημα που σας έθεσε ο 5.27, δώσατε μία "απάντηση" που θα ζήλευε και το πλέον αρτηριοσκληρωτικό κόμμα της βουλής.
    Μας δηλώνετε την πρόθεσή σας και μας παραπέμπετε στην απόφαση του συνεδρίου σας για το αν θα κατέβετε ή όχι στις εκλογές.
    Ε, μέχρι τότε φαντάζομαι οτι και οι κύριοι Μάνος και Ανδριανόπουλος θα έχουν καταλήξει με ποιούς θα πάνε, γιατί το ποιούς θα αφήσουν το γνωρίζουμε ήδη.
    Επιτρέψτε μου την επισήμανση, οτι οι κύριοι Μάνος και Ανδριανόπουλος δεν εγκαταλείπουν ακριβώς το βαγόνι των ανεξαρτήτων του ΠΑΣΟΚ, καθώς ευγενικά, εδώ και καιρό, τους έχει δείξει την έξοδο ο μετανοιωμένος μηχανοδηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν, παίδες της Φ.Σ.,
    μάθετε οτι σ' αυτό το blog δε γουστάρουμε την προπαγάνδα.
    Όταν μας δουλεύουν, αντιδρούμε. Όταν κάποιοι μας κοροϊδεύουν, φροντίζουμε να τους ξεσκεπάζουμε. Όταν δεν αισθανόμαστε καλά, πηγαίνουμε στο γιατρό - ακόμα και στον ψυχίατρο. Δεν έχουμε ταμπού, ούτε κόμπλεξ μεγαλομανίας, όπως εσείς.
    Μάθετε, επίσης, οτι πολλοί εδώ μέσα διέπονται από πραγματικά φιλελεύθερες ιδέες και οτι εξαγριώνονται όταν βλέπουν κάποιους δεδηλωμένους φιλελεύθερους πολιτικούς να εξαπατούν τους φιλελεύθερους πολίτες, πηγαίνοντας μια στη Ν.Δ. μια στο ΠΑΣΟΚ, ή ιδρύοντας και ξε-ιδρύοντας κόμματα.
    Μάθετε, επίσης, οτι δε γουστάρουμε τους αμετροεπείς εκείνους που νομίζουν οτι θα διδάξουν φιλελεύθερη στάση και πολιτική στους Έλληνες, επειδή μόλις τώρα οι ίδιοι ανακάλυψαν την Αμερική.
    Μάθετε, τέλος, οτι από τη στιγμή που ιδρύσατε κόμμα, θα υφίστασθε ισότιμη κριτική με τα άλλα. Από δε τους φιλελευθέρους, ακόμη αυστηρότερη, παρότι φαίνεστε λίγο "ευαίσθητοι" στο διάλογο.
    Εμείς πιστεύουμε στις καλές σας προθέσεις, στη δυνατότητά σας να βελτιώσετε τον πολιτικό σας λόγο και στην μεγαλοψυχία σας να αποδεχθείτε στη συζήτηση συμπλεγματικούς, ημίτρελους ή και θεότρελους. Πριν μου απαντήσετε διαβάστε τι λέει και ο Φρίντμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν κάποιος σε αποκαλεί φασίστα ή ψώνιο επειδή απευθυνόμαστε σε όσους συμφωνούν μαζί μας, προφανώς ο διάλογος επιστρέφει στα βασικά της Αγωγής του Πολίτη του Γυμνασίου, με ευθύνη αυτού που εκτοξεύει χαρακτηρισμούς. Εγώ δεν έχω καμία συναισθηματική ή πολιτική ανάγκη να εκτοξεύσω ανάλογους.

    Όσο για την αρτηριοσκληρωτική μου απάντηση, δεν φταίω εγώ αν η δημοκρατικότητα στην λειτουργία και η δυνατότητα ισότιμης έκφρασης όλων των μελών μας καταλήγει να χαρακτηρίζεται αρτηριοσκλήρωση. Είμαστε ένα κόμμα με μερικές εκατοντάδες μέλη τα οποία μαζεύτηκαν υπογράφοντας μια διακήρυξη. Δεν είμαστε τσιφλίκι 11 ατόμων της προσωρινής επιτροπής και δεν θέλουμε μέλη-κλακαδόρους αλλά μέλη ενεργά. Γι'αυτό χρειάζεται ένα ιδρυτικό συνέδριο που να νομιμοποιήσει τις εξουσίες των εκλεγμένων οργάνων.

    Αν απαντούσα διαφορετικά, θα λάμβανα ως απάντηση ότι αγνοώ τα μέλη, δεν σέβομαι τις διαδικασίες κτλ κτλ. Αυτού του είδους ο διάλογος δεν έχει στόχο ούτε την ενημέρωση, ούτε την κριτική. Τις εντυπώσεις έχει στόχο. Αλλά οι εντυπώσεις στο ίντερντετ δεν κερδίζονται με φωνές και χαρακτηρισμούς.

    Επαναλαμβάνω η πορεία της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι ανεξάρτητη από τις πολιτικές επιλογές των ΣΜ και ΑΑ. Η θέλησή μας να κατεβούμε στις εκλογές είναι δεδομένη και διατυπωμένη ρητά. Πιο ρητά δεν γίνεται. Είναι γραμμένη στο κείμενο που έχει στα χέρια του ο Άρειος Πάγος με τις υπογραφές των ιδρυτικών μελών πίσω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καμια θέση ουσίας και αντίστοιχη κριτική θα ακουστεί; σαν τα δελτία ειδήσεων έχει καταντήσει και αυτό το blog. Άναρθρες κραυγές χωρίς νόημα. Περιμένουμε λοιπόν από τα μέλης της ΦΣ συγκεκριμένες προτάσεις γιατί έχουμε χορτάσει από συνασπισμούς,κεπ,δημοκρατική αναγέννηση,λάος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όποιος θέλει να πληροφορηθεί τις θέσεις μας δεν έχει παρά να κοιτάξει στη σελίδα μας και να διαβάσει την διακήρυξή μας. Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Είναι το πρώτο αποτέλεσμα που βγάζει το google στην αντίστοιχη αναζήτηση.

    Αντιγράφω το τί συγκράτησε από την διακήρυξή μας ένας απλός, άγνωστος blogger που μένει στο εξωτερικό:
    1. Κανένα μα κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει τα αρχίδια να τα χώσει ευθέως στο δημοσιοϋπαλληλικό κατεστημένο και στο κατεστημένο των κλειστών επαγγελμάτων: «είναι αυτοί οι κρατικοί λειτουργοί που του αρνούνται την άνευ «λύτρων» παροχή δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών, στην εφορία, την πολεοδομία ή το νοσοκομείο, είναι αυτοί οι ιδιώτες και κρατικοί λειτουργοί που εκμεταλλευόμενοι την θεσμοθετημένη μονοπωλιακή τους θέση παρέχουν χαμηλής ποιότητας πανάκριβα προϊόντα ή υπηρεσίες στα δημόσια έργα, την παιδεία ή την υγεία… Είναι αυτοί, ιδιώτες και κρατικοί λειτουργοί, που συνήθως σε συμπαιγνία δεν επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο άλλων στον χώρο τον οποίο λυμαίνονται, αντιδρούν σε κάθε έλεγχο, σε κάθε αξιολόγηση του έργου τους και σε κάθε αλλαγή που θέτει σε αμφισβήτηση τη μονοκρατορία τους.»
    2. Πλην του ΣΥΝ (που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και προσωπική μου εκτίμηση ότι δεν είναι στη βουλή μετά τις επόμενες εκλογές) και κάποιων λίγων μέσα στο ΠΑΣΟΚ, κανένα μα κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει τα αρχίδια να μιλήσει ευθέως για «χωρισμός κράτους – εκκλησίας», «αποποινικοποίηση της χρήσης των τοξικοεξαρτητικών ουσιών», «αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ίδιου φύλου», «απλοποίηση διαδικασιών για τη καύση των νεκρών», «σεβασμός του φυλετικού, θρησκευτικού, εθνικού αυτοπροσδιορισμού κάθε έλληνα πολίτη».
    3. Κανένα μα κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει τα αρχίδια να προτείνει κατάργηση των Πανελληνίων (είναι «στατιστικά» αδιάβλητες αλλά όχι δίκαιες και σε καμιά περίπτωση πρακτικές), την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας («αν δε πας στρατό ρε δε γίνεσαι άντρας»), κατάργηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων (και ειδικά αυτών της τριτοβάθμιας).
    4. Κανένα μα κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει τα αρχίδια να προτείνει καθιέρωση της αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας. Και όποιος επιχειρηματολογήσει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο γιατί όλοι οι νέοι στην Ελλάδα ξέρουν αγγλικά (σε αντίθεση με τους ξένους που δε μιλάνε ξένες γλώσσες) προφανώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται (η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο τελειόφοιτων μέσης εκπαίδευσης το ποσοστό των ελλήνων που μιλάει αγγλικά είναι μεγαλύτερο. Σε επίπεδο όμως πτυχιούχων είμαστε πολύ πίσω: ο μέσος έλληνας πτυχιούχος μιλάει χαμηλού επιπέδου αγγλικά σε αντίθεση με τον ευρωπαίο συνάδελφό του που μιλάει σχεδόν άπταιστα).
    5. Κανένα μα κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει τα αρχίδια να περιλάβει στην ιδρυτική του διακύρηξη κείμενο που να λέει: «Τα δικαιώματα δεν είναι ούτε συλλογικά ούτε αθροιστικά – εκατό χιλιάδες άτομα δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από ένα, ενώ συλλογικές οντότητες όπως το «Έθνος», ο «Λαός», η «Τάξη» κ.τ.λ. δεν έχουν δικαιώματα πέρα από αυτά τα όποια έχει το κάθε μέλος ξεχωριστά.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε καλέ μου roark, την ξέρεις την παροιμία:
    αλλού με τρίβεις ηγούμενε, αλλού έχω εγώ τον πόνο;
    Μη το πάρεις χριστιανικά, γενίκευσε το.
    Καλέ μου άνθρωπε, εμείς προσπαθούμε να σου πούμε ότι με φθαρμένα και διαπιστωμένα κακής ποιότητας υλικά δεν κάνεις γερό και όμορφο σπίτι και εσύ μας λες σε τι διαφέρει η τολμηρή αρχιτεκτονική του δικού σου σπιτιού από τα υπάρχοντα.
    Την έννοια «νομιμοποίηση δια της πειθούς» τη γνωρίζεις;
    Δεν βλέπεις ότι η παρουσία, ειδική προβολή και τιμή που επιφυλάσσετε, με κάθε ευκαιρία, στους Μάνο και Ανδριανόπουλο σας εκθέτει και προκαλεί τα φιλελεύθερα αντανακλαστικά των πολιτών;
    Δεν θες να καταλάβεις ότι, με όποιο τρόπο και να το δεις, αυτοί οι δύο πολιτικοί – δυστυχώς κατά την άποψη μου – αποτελούν μέρος του πολιτικού προβλήματος της μεταπολίτευσης;
    Δεν βλέπεις ότι ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά, πλέον;
    Αποσυνδεθείτε, αμέσως, αν θέλετε να προκόψετε πολιτικά.
    Και κάτι τελευταίο, μη κάνετε προστυχιές.
    Όταν προβάλετε την άποψη: «Πλην του ΣΥΝ (που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και προσωπική μου εκτίμηση ότι δεν είναι στη βουλή μετά τις επόμενες εκλογές) και κάποιων λίγων μέσα στο ΠΑΣΟΚ» διαπράττετε κακής ποιότητας σπέκουλα, που δε ταιριάζει στο ήθος που ευαγγελίζεστε.
    Προσέξτε τις αντιφάσεις…κόβουν ψήφους και σε κάποιους την…όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για πλην του ΣΥΝ: Εγώ παρέθεσα την άποψη ενός καλοπροαίρετου αναγνώστη των θέσεών μας που μένει στο εξωτερικό, πιθανόν να μας ψηφίσει τελικά και που ίσως να βλέπει και τον ΣΥΝ κάπου θετικά. Ο σχολιαστής ούτε μέλος μας είναι, ούτε τον ξέρω. Τον βρήκα κάνοντας search, για να δείξω τι συγκρατεί ένας άνθρωπος που δεν είναι κολλημένος μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Οι ψηφοφόροι δεν γεννιούνται με πολιτική παρθενογέννεση πριν τις εκλογές. Όλοι έχουν ένα πολιτικό παρελθόν και αυτό συνδιαμορφώνει σε ένα βαθμό και την σημερινή οπτική τους. Πολλοί από όσους μας ψηφίσουν τελικά θα είναι πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ κτλ. Δεν είναι παράλογο λοιπόν ο κάθε ψηφοφόρος να προσαρμόζει τις δικές μας θέσεις στα προηγούμενα βιώματά του (όπως στο παράδειγμα που ανέφερα). Εμείς μπορούμε να κατηγορηθούμε μόνο για τέτοιες προσαρμογές στις επίσημες θέσεις μας, πράγμα όμως που δεν έχει γίνει.

    Για τους ΣΜ και ΑΑ, κανείς δεν λέει ότι είναι αλάνθαστοι. Στα 30+ χρόνια της πολιτικής τους σταδιοδρομίας κρίνονται για τις πολιτικές τους επιλογές. Επί 30 χρόνια είναι οι μόνοι σχεδόν πολιτικοί που έβγαιναν και υπερασπίζονταν τον φιλελεύθερισμό, όταν όλοι όσοι τους κατηγορούν ότι δεν είναι ...αρκετά φιλελεύθεροι δεν έκαναν τίποτα. Και σήμερα πληρώνουν ένα κόστος δυσφήμισης ακριβώς επειδή σήκωσαν μόνοι τους το βάρος της υπεράσπισης του φιλελεύθερισμού.

    Για συνεχίσω το μεταφορικό παράδειγμα, δεν ζητήσαμε από τον ΣΜ και τον ΑΑ να είναι αρχιτέκτονες του νέου, τολμηρής αρχιτεκτονικής αντίληψης, σπιτιού μου χτίζουμε. Το νέο σπίτι δεν είναι δικό τους σχέδιο. Αλλά δεν θα κλείσουμε την πόρτα στα μούτρα σε ανθρώπους που χρόνια ολόκληρα φώναζαν μόνοι τους υπέρ της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Την προσφορά τους οφείλουμε να την σεβαστούμε και να την τιμήσουμε. Δεν παριστάνουμε τους ουρανοκατέβατους μεσσίες της αρχιτεκτονικής.

    Η κριτική εναντίον των ΣΜ και ΑΑ είναι κατά την γνώμη μου άδικη. Διότι δεν ήταν αυτοί που άλλαξαν απόψεις καιροσκοπικά, αλλά είναι τα κόμματα εξουσίας που καιροσκοπούν. Μπορεί η ΝΔ μέχρι το 1993 να διατύπωνε έναν φιλελεύθερο λόγο, αλλά αυτό άλλαξε με τον Έβερτ και έφτασε με τον Καραμανλή να υπογράφει υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες! Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, πέρασε χίλια ιδεολογικά κύματα και έφτασε το 2004 να μιλάει για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ποιός είναι τελικά ο συνεπής πολιτικός; Αυτός που μένει σταθερός σε αρχές και αλλάζει κόμμα ή αυτός που μένει σταθερός σε ένα κόμμα αλλάζοντας τις αρχές του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπράβο roark, έσκισες!
    Θαυμάσιο το ερώτημα: «Ποιός είναι τελικά ο συνεπής πολιτικός; Αυτός που μένει σταθερός σε αρχές και αλλάζει κόμμα ή αυτός που μένει σταθερός σε ένα κόμμα αλλάζοντας τις αρχές του;»
    Για σκέψου το ενδεχόμενο να είναι και οι δύο ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ…μπορείς;
    Για σκέψου τις μεθοδεύσεις με κόμματα που ιδρύθηκαν στο όνομα του φιλελευθερισμού και καταργήθηκαν από τους ιδρυτές τους , οι οποίοι βρήκαν φιλόξενη στέγη σε άλλα κόμματα που ξαφνικά απέκτησαν – κατά τους ίδιους φιλελεύθερους πολιτικούς – φιλελεύθερη προοπτική!
    Σκέψου – αν έχεις χρόνο – την παρούσα συγκυρία της ίδρυσης του κόμματός σας που συμπίπτει – τυχαία (!) – με την αναζήτηση νέας στέγης από τους κυρίους αυτούς !
    Σκέψου roark , αυτά που σκέφτονται οι συμπολίτες σου!

    Προφανώς, δεν κατάλαβες –είδες, δεν λέω ότι έκανες πως δεν κατάλαβες – τη σπέκουλα του επιχείρησε το προηγούμενο κείμενο, που ΕΣΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ εδώ.
    Να γίνω σαφέστερος. Σημειώνεται: «Πλην του ΣΥΝ (που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και προσωπική μου εκτίμηση ότι δεν είναι στη βουλή μετά τις επόμενες εκλογές)».
    Αν εγώ έγραφα, ένα γνωστός μου είπε ότι « πλην της ΦΣ που δεν είναι καν ολοκληρωμένο κόμμα και κατά την προσωπική μου εκτίμηση δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή» δεν θα εκτιμούσες ότι, πρόστυχα, επιχειρώ να μειώσω την αξία και τη διείσδυση των θέσεων και ιδεολογικο-πολιτικών προσεγγίσεων του κόμματός σου;
    Για την περίπτωση του ΣΥΝ, μάλιστα, είναι ασφαλώς ακόμη χειρότερη η προστυχιά γιατί εμπεριέχει και παραπλανητική εικόνα που δεν συμβαδίζει με τις μετρήσεις.
    Σκέψου, λοιπόν… και πρόσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το να είναι και οι δύο πλευρές ασυνεπείς (και κόμμα και πολιτικός) είναι προφανώς το σύνηθες (διότι η ασυνέπεια των κομμάτων είναι δεδομένη). Αλλά η κριτική περί ασυνέπειας προς τους ΣΜ και ΑΑ παραμένει αδικαιολόγητη και άδικη, ειδικά όταν ανάλογη κριτική δεν επιφυλάσσεται για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην ελληνική πολιτική. Αν οι φιλελεύθεροι πολίτες κρίνουν ως ασυνεπείς των ΣΜ και τον ΑΑ (και μάλιστα εξάγουν από αυτό συμπεράσματα για μια προσπάθεια στην οποία δεν ασκούν κανενός είδους έλεγχο, όπως η Φιλελεύθερη Συμμαχία) και προτιμούν τους αποδεδειγμένα ασυνεπείς σχηματισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι παραπάνω από προφανές ότι το κριτήριο επιλογής τους δεν έχει τίποτα να κάνει με την συνέπεια.

    Για τον ΣΥΝ, επιμένεις καταφανώς δευτερεύον που δεν θα άλλαζε τίποτε στο πώς αντελήφθηκε ένας άγνωστος Έλληνας του εξωτερικού τις θέσεις της ΦΣ. Η αναφορά στον ΣΥΝ κτλ γίνεται για προσωπικού του λόγους. Δεν ήξερε ο άνθρωπος ότι γράφει ως εκπρόσωπός μας! Αν έκοβα το απόσπασμα θα απολογούμουν τώρα για παραποίηση του κειμένου του blogger. Άμα βρω κάποιο καλύτερο κείμενο στο νετ θα το βάλω. Κάποιοι ζητούσαν θέσεις. Αλλά μάλλον δεν ενδιαφέρονταν για θέσεις, διότι όταν είδαν μερικές, αυτό που έμεινε είναι ...η σπέκουλά μας για τον Συνασπισμό, και όχι:
    -Η αναφορά στο δημοσιοϋπαλληλικό κατεστημένο και στο κατεστημένο των κλειστών επαγγελμάτων
    -Το αίτημα για χωρισμό κράτους – εκκλησίας
    -Το αίτημα για αποποινικοποίηση της χρήσης των τοξικοεξαρτητικών ουσιών
    -Η αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ίδιου φύλου
    -Η απλοποίηση διαδικασιών για τη καύση των νεκρών
    -Ο σεβασμός του φυλετικού, θρησκευτικού, εθνικού αυτοπροσδιορισμού κάθε Έλληνα πολίτη.
    -Η πρόταση για κατάργηση των Πανελληνίων
    -Η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας
    -Η κατάργηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.
    -Η καθιέρωση της αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας.
    -Η αναφορά στα ατομικά δικαιώματα και το πρωτείο του ατόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε Roark,
    μέχρι τώρα ήμουν επιεικής μαζί σας, ευελπιστώντας ότι κάνετε γκάφες λόγω έλλειψης εμπειρίας πολιτικού διαλόγου. Αφού επιλέξατε, όμως, να παραστείτε ως συνήγορος των Μάνου και Ανδριανόπουλου και ως αφελής αναμεταδότης της σπέκουλας κάποιου «Έλληνα της αλλοδαπής», εναντίον ενός άλλου πολιτικού κόμματος, παρακαλώ σημειώστε:
    - ο φιλελεύθερος κύριος Μάνος, κορόιδεψε ελεεινά χιλιάδες φιλελεύθερους συμπολίτες του, που εμπιστεύθηκαν τα πολιτικά τους οράματα στη χυδαία σκοπιμότητα της ίδρυσης των Ταύρων και της εξευτελιστικής, για τους φιλελεύθερους, διάλυσής τους από τον ίδιο τον ηγέτη τους.
    - ο φιλελεύθερος κύριος Μάνος, δίχως ντροπή, έβγαινε αργότερα στα κανάλια – με ποδιά μαγειρικής ή και χωρίς - για να μας πείσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διέθετε φιλελεύθερο όραμα, το οποίο άξιζε να υπερασπισθούμε όλοι εμείς οι φιλελεύθεροι. Αυτός ο κύριος κωλοτούμπας, δεν είχε καν την αξιοπρέπεια να αρνηθεί τη θέση «στο επικρατείας», που του προσφέρθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να διεκδικήσει παλικαρίσια τη ψήφο του εκλογικού σώματος.
    Πού το βρήκατε ότι είναι συνεπής ένας πολιτικός, όταν απλώς, εμφανίζεται να υπερασπίζεται τις αρχές του;
    Εισάγετε, προφανώς, νέα, πιο ελευθέρια ήθη, στην πολιτική.
    Ο πολιτικός, κύριε, είναι συνεπής (έντιμος τον λέμε, στην πολιτική) όταν δεν προδίδει τους ανθρώπους που επανειλλημένως τον εμπιστεύθηκαν και επανειλλημένως εξαπάτησε. Εάν οι κύριοι Μάνος και Ανδριανόπουλος – για τον δεύτερο θα μιλήσουμε άλλη φορά – τα έχουν ή δεν τα έχουν καλά με τη συνείδησή τους, δεν αφορά τον πολίτη, πιθανόν να αφορά εσάς, τους λοιπούς συνηγόρους τους και ίσως τους ίδιους. Τον Έλληνα, αφορά η πολιτική τους στάση και διαδρομή, που θα έπρεπε να τους κάνει να σεμνύνονται περισσότερο και να έχουν εγκαταλείψει ρόλους πρωταγωνιστή στη πολιτική σκακιέρα. Όποιος φτιάχνει κόμμα και απαξιωτικά το διαλύει, για να σπεύσει αργότερα στην αγκαλιά άλλου κόμματος, που τόσο πολέμησε, δεν μπορεί να φιλοδοξεί να εκπροσωπεί πολιτικά, απολύτως κανέναν. Σε άλλη περίπτωση είναι ο ορισμός του καραγκιόζη.

    - Διαρκώς αναφέρεστε σε βασικά στοιχεία των αρχών του φιλελευθερισμού, που αποτελούν άξονες πολιτικής και μονίμως διερωτάσθε γιατί δεν κάνουμε διάλογο πάνω σ’ αυτά.
    Πέραν του ότι, ένας φιλελεύθερος, δε θα μπορούσε κατ’ αρχή να διαφωνήσει επί των βασικών αρχών του φιλελευθερισμού, καταλάβετε, επιτέλους, ότι για την αξιοπιστία ενός κόμματος υπάρχουν πολύ περισσότερα κριτήρια εκτίμησης και αξιολόγησης, από το ιδεολογικό του περίγραμμα. Πάψτε να κάνετε τον αφελή και να νομίζετε ότι, επειδή, ενδεχομένως, συμφωνούμε ιδεολογικά, πρόκειται να ανεχθούμε πολιτικά τερτίπια, προσωπικές τακτικές και αφοριστικό πολιτικό λόγο, του τύπου συζητάμε μεταξύ μας, από τους φορείς της Φ.Σ. Καήκαμε στον χυλό των Ταύρων, κύριε, και θα φυσάμε το γιαουρτάκι που μας προσφέρετε. Ξέρετε γιατί; Γιατί αγαπητέ μου, ο μάγειρας είναι ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το χαίρομαι πραγματικά να ζωντανεύει ο διάλογος, όπως και σ'αυτό το ιστολόγιο με αφορμή την Φι.Σ.
    θα μου πεις το χαίρεσαι γιατί γίνεται ντόρος για το "δικό" σου κόμμα - μα δεν είναι μόνο αυτό.
    Οι περισσότεροι , και όσοι έχουν αρνητική άποψη για την κίνησή μας εκφράζουν μια αγωνία και μια λαχτάρα για την ανατροπή της φαυλότητας. Είμαι σίγουρος πως δεν εκφράζει μόνο η Φι.Σ. την αγωνία αυτή.
    Εξαιρώ αυτούς που εκφράζονται με χυδαιότητα και με την λέξη αυτη εννοώ μόνο την έλλειψη θέσης και την απλή εξύβριση.
    Και ελπίζω πως σύντομα θα δώσουμε δείγμα γραφής που θα προκαλέσει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *