Με ποια ιδιότητα πήγε στην Θράκη η κ. Μπακογιάννη; Πέρασε απαρατήρητο, εσκεμμένα όμως. Η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε στην Θράκη κι έκανε εξαγγελ...
στην Θράκη η κ. Μπακογιάννη;
Πέρασε απαρατήρητο, εσκεμμένα όμως.
Η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε στην Θράκη κι έκανε εξαγγελίες, ανακοίνωσε και μέτρα, σε Έλληνες πολίτες.
Ποια είναι η κρίσιμη "λεπτομέρεια"; Η Ντόρα είναι υπουργός Εξωτερικών και η Θράκη είναι ελληνικό έδαφος που κατοικείται και από την μουσουλμανική μειονότητα.
Από πότε ο υπουργός Εξωτερικών έχει την αρμοδιότητα να ανακοινώνει μέτρα εσωτερικής πολιτικής σε Έλληνες πολίτες;
Εν τοιαύτη περιπτώσει, δεν έπρεπε να βρίσκεται μαζί της και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, ο Προκόπης Παυλόπουλος; Γιατί συμβαίνουν αυτά και αντιλαμβανόμαστε τι παγίδες κρύβουν;
Το πιο σοβαρό είναι ότι "έθαψαν" κυριολεκτικά αυτή την κρίσιμη πτυχή τα κανάλια.
Με αυτοσαρκασμό είπε διευθυντικό στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού: "Είναι η Ντόρα και δεν μπορούμε να πούμε κουβέντα. Αν ήταν άλλος στη θέση της θα τον είχαμε ξεσκίσει..."
Κατ' αρχήν να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠού πήγε η Ντόρα το προηγούμενο τριήμερο; Στη Θράκη. Και τι είναι η Θράκη; Ένδοξο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και επίδοξο τμήμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
Άρα, η Ντόρα θα μπορούσε να επισκεφτεί την περιοχή με την δεύτερη έννοιά της.
Όμως δεν συνέβη αυτό. Η Ντόρα πήγε στην Ξάνθη για να ακούσει από το στόμα των μουσουλμάνων γυναικών την πιό γλυκειά λέξη στον κόσμο. Αυτή δεν είναι η λέξη μάνα- πιά, αλλά η λέξη πρωθυπουργός.
Όμως, μη πιστέψετε οτι η Ντόρα θα καθόταν τρεις μέρες στο νομό για να ακούσει μόνο αυτή τη λέξη.
Τείνω να πιστέψω οτι τη σαγήνεψε περισσότερο ο ρόλος της "ΠΡΕΣΒΥΡΑΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ".
Για να δούμε, θα το εκτιμήσουν Γκιουλ και Ερντογκάν, γιατι απ' οτι μαθαίνω ο κουμπάρος του δεύτερου αγρόν ηγόρασε και μάλιστα μ' αντιπαροχή.
ΒΡΕ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://img349.imageshack.us/img349/3236/ntorafq9.jpg
http://gregykapogeorge.blogspot.com/2007/02/15.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς η Ντόρα θα κάνει σε 15 χρόνια την Θράκη, Τουρκική!
Προφανώς κανένας από εσάς δεν έχει πάει ένα ταξιδάκι μέχρι τα μουσουλμανικά χωριά της Θράκης, για να καταλάβει την αξία μιας τέτοιας επίσκεψης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δεις μουσουλμάνους να βουρκώνουν όταν σου λένε ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ (πολεμώντας στον Ελληνικό στρατό σε όλους τους πολέμους της νεώτερης ιστορίας μας) και ότι η Ελλάδα τους αντιμετώπισε πάντα ως Τούρκους. Να σου λένε ότι ποτέ κανείς από την κεντρική διοίκηση δεν πάτησε το πόδι του στα χωριά τους. Να σου λένε ότι η Τουρκία επιδοτεί τη δορυφορική τηλεόραση στο κάθε ένα παραγκόσπιτό τους, για να τους αφελληνίσει (πράγμα που έχει καταφέρει με στρατηγική που έχτισε πάνω στην αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων).
Ε, σας φταίει η Ντόρα...!
ΟΚ!
Βρε, διαβάστε λίγο για όλα αυτά. Συνομιλήστε λίγο μαζί τους για να μάθετε την ιστορία, όχι όπως τη γράφουν "οι διευθυντές των καναλιών" που ανέφερε το Press.gr στο αρχικό του ποστ, αλλά όπως την έζησαν αυτοί, και μετά ελάτε να ρωτήσετε "με τι ιδιότητα πήγε η Ντόρα εκεί".
Συμφωνώ με την κοσμική. Μπορεί κανείς να έχει ή να μην έχει εκτίμηση στη Ντόρα, αλλά μη την ανακατεύουμε με την αναγκαιότητα της ανόδου του επιπέδου και των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Θράκης. Όσοι Ελληναράδες στο παρελθόν εχθρεύθηκαν τους Μουσουλμάνους της Θράκης, ουσιαστικά τους έστελναν στην αγκαλιά της Άγκυρας και τώρα προσπαθούμε (όλα τα κόμματα) να σώσουμε ότι μπορούμε από την αγάπη που μπορεί να έχουν αυτοί οι συμπατριώτες μας για την χώρα που ζουν. Οι θρησκείες δεν πρέπει να διδάσκουν των διαχωρισμό των ανθρώπων σε δικούς μας και δικούς τους. Nα προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΗΓΕ Η ΚΑΡΙΟΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΠΕΣ ΣΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΠΙΣΩΚΩΛΗΤΑ Κ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΟΜΟΥΝΑ.ΣΑΠΗΣΕ ΜΩΡΗ ΚΑΡΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΟΥ,ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήδυστυχώς δεν σαπίζει ακόμα η γελάδα και μας έχει καβαλήσει αυτή και όλο της το σόι. Κατά το "κακό σκυλί ψόφο δεν έχει"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος του δύο τελευταίους ανώνυμους. Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δύο ανώνυμοι πριν τον Βασίλη είναι πλακατζήδες, χυδαιολογούν για να μας κάνουν συμπαθή τη Ντόρα! Λέτε να χρειάζεται τέτοια στήριξη η ψηλή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως, αν ξέρω καλά, τα θέματα εθνικών μειονοτήτων υπάγονται στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε ένα υφυπουργό κατά κανόνα...
Και γενικότερα, πολύ καλά έκανε και πήγε ένα πολιτικό στέλεχος σε μια οποιαδήποτε περιοχή της χώρας - αυτό έλειπε να ψάχνουμε για εκλογικές σκοπιμότητες, όταν συμβαίνει το αυτονόητο!
και γιατί ρε μαλάκα που μας κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, δεν πήγε η βρωμιάρα στην ... Αμαλιάδα και διάλεξε την Θράκη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως το Υπουργείο Εξωτερικών έστω και αν χάνει στο σκοπιανό καταπολεμεί αποτελεσματικά τους Έλληνες πολίτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλαβα από το Υπουργείο Εξωτερικών επιστολή υπ’ αριθ. Π8Σ-5676/ΑΣ 3860 από 18 Μαρτίου 2008 με την οποία μου εξηγούν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν είχαν καμία υποχρέωση να μου κοινοποιήσουν επί δύο χρόνια τη δυσμενή διοικητική πράξη (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου υπ’αριθ. 23/2006) με την οποία παραλείφθηκα από τις προαγωγές στον ανώτερο βαθμό, απλά και μόνο «επειδή δεν εγνώριζα το συγκεκριμένο αριθμό της», τον οποίο εκείνοι οι καρεκλοκένταυροι κρατούσαν κρυφό στο συρτάρι τους και εγώ αγνοούσα και το ότι υπήρχε).
Έτσι εγώ στράφηκα κατά της «σιωπηρής άρνησης της διοίκησης» με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας. Οι καρεκλοκένταυροι όμως κρατούσαν έναν άσσο στο μανίκι τους για να τον βγάλουν στην κατάλληλη στιγμή.
Έτσι λοιπόν με έγγραφοΠ7Γ2β-9992/ΑΣ 13248 το Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι «Ο αιτών με το παρόν δικόγραφο στρέφεται εσφαλμένα κατά της υπ’ αριθ. 24 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για να προβάλλει τη δήθεν σιωπηρή απόρριψη από το Υπουργικό Συμβούλιο της προαγωγής του.... ενώ η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά στη μη προαγωγή του, κατ’ αναπομπή, (και άρα ουδεμία σιωπηρή απόρριψη υφίσταται), είναι, όπως προειπώθηκε, η υπ’ αριθμ. 23/7.9.06». Καταπληκτική κίνηση ματ. Γιατί άραγε δεν έχουμε κάνει παρόμοιες ματ κινήσεις και στο σκοπιανό;
Στο Υπουργείο Εξωτερικών έχουν παραπληροφορήσει όπως φαίνεται την Υπουργό Εξωτερικών και την έχουν πείσει ότι:
- Κατά τους καρεκλοκένταυρους, δεν ισχύει για το Υπουργείο Εξωτερικών η διάταξη του άρθρου 19 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας «Η ατομική διοικητική πράξη κοινοποιείται στο πρόσωπο το οποίο αφορά». (Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο πολίτης πρέπει να μαντέψει την ύπαρξή της). Σχετική είναι και η αναφορά σε πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη (Υπ’αρ. πρωτ.: 3996.03.2.2 από 2 Μαϊου 2003). «Η υποχρέωση της διοίκησης να κοινοποιεί αυτήν καθ’ εαυτήν τη δυσμενή διοικητική πράξη (και όχι απλώς την πληροφορία περί της εκδόσεως αυτής), είναι αυτοδίκαιη και δεν είναι δυνατό να εξαρτάται από προηγούμενη αίτηση. Από προηγούμενη αίτηση μπορεί να εξαρτηθεί μόνον η κοινοποίηση του πρακτικού της γνωμοδοτικής επιτροπής (κοινοποίηση η οποία, ομοίως, καθίσταται υποχρεωτική εφ’ όσον ζητηθεί). Η γνωστοποίηση της αιτίας μιάς δυσμενούς πράξης, τουλάχιστον ως προς το αν η αιτία αυτή υπήρξε τυπική ή ουσιαστική, οφείλει να είναι σαφής και να μην υποχρεώνει τον διοικούμενο σε επισφαλείς νομικούς συλλογισμούς και πιθανολογήσεις».
- Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας (όπως π.χ. οι 2023/2003, 73/2005, 35554/2006 και 3555/2006 είναι «προαιρετικές» για το Υπουργείο Εξωτερικών.
- Η αγωγή αστικής ευθύνης του άρθρου 105 του ΕΙΣΝ.ΑΚ κατά του Δημοσίου είναι «αγωγή στρεφόμενη κατά της ίδιας της Υπουργού Εξωτερικών ευθυνομένης δια της ιδιωτικής περιουσίας της».
- Το αποτελεσματικότερο διπλωματικό μέσω για την επίλυση του Σκοπιανού είναι η άσκηση βέτο (δεν την ενημέρωσε κανείς ότι ουδέποτε στην παγκόσμια ιστορία επιλύθηκε διαφορά με την προβολή ενός «βέτο», αφού αυτό που αρνείσαι σήμερα με την προβολή του βέτο, στο κάνουν αργότερα κλύσμα με τη μορφή «πακέτου»).
- Οι διπλωματικές μάχες δεν κερδίζονται μεν στο Συμβούλιο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), αλλά κερδίζονται αναμφίβολα στις Συνεδριάσεις του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου λαμβάνονται δυσμενή μέτρα για τον ενδιαφερόμενο χωρίς να επιτρέπεται η παρουσία και η ακρόασή του. Εκεί στις 18 Ιουλίου 2006 ένας Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ μετέτρεψε ένα ευμενές φύλλο ποιότητος που έγραφε «έχει αντιληφθεί την αξία των κοινωνικών σχέσεων» σε δυσμενές, μεταφέροντάς το ως «δεν έχει αντιληφθεί την αξία των κοινωνικών σχέσεων». Τέτοια ευχέρεια διπλωματικής ευελιξίας ο ανωτέρω διπλωμάτης δεν θα είχε αν μετείχε στο Συμβούλιο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, για να υπερασπιστεί την ελληνική θέση στο σκοπιανό. Έτσι λοιπόν μόνη της, χωρίς τη συμπαράσταση διπλωματών, θα δώσει τη μάχη στο ΝΑΤΟ η Υπουργός Εξωτερικών.