GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Νέα έξαρση της διαπλοκής"...

... καταγγέλει η Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών καταγγέλει προσπάθεια φίμωσης των τοπικών σταθμών απ...

... καταγγέλει η Ένωση Περιφερειακών Καναλιών
Το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών καταγγέλει προσπάθεια φίμωσης των τοπικών σταθμών από την κυβέρνηση με πρόσχημα την ανακατανομή των τηλεοπτικών συχνοτήτων και το δικαίωμα των "μεγάλων καναλιών" της Αθήνας να εκπέμπουν και από άλλες συχνότητες.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "τελικά φιμώνονται για τα καλά και εξαφανίζονται οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Τηλεοπτικοί σταθμοί με το Εμβόλιμο Άρθρο (9) σε Νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Βουλή. Επιπλέον, με αυτό το άρθρο, πιθανόν να υπάρξει αναρχία στην κατανομή συχνοτήτων, επειδή η ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών - που ρόλος του είναι να εναρμονίζει τις συχνότητες - μεταβιβάζεται στην αναρμόδια EETT, με πιθανά καταστρεπτικά αποτελέσματα από παρεμβολές σε κρίσιμες συχνότητες, όπως των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πολεμικής και Πολιτικής αεροπορίας, αλλά και σε συχνότητες γειτονικών Κρατών. Πιθανολογείται ότι η καθυστέρηση για την προετοιμασία του, οφείλεται στο ότι έπρεπε να προηγηθούν οι Δημοτικές Εκλογές, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις των σταθμών και επομένως πολιτικό κόστος".
Από την Ένωση κατηγορείται ο Υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος ότι "κάνοντας χρήση, βλαπτικής κατά την γνώμη μας και αντισυνταγματικής επιστολής του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, προώθησε Άρθρο σε "σχέδιο Νόμου", προκειμένου από ότι φαίνεται, να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα νέου μεγάλου Τηλεοπτικού συγκροτήματος του Κέντρου και να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ΜΜΕ στα μεγάλα τηλεοπτικά τραστ.
Είναι προφανές ότι και αυτό το Νομοσχέδιο θα έχει την τύχη που είχε και το Νομοσχέδιο περί Βασικού Μετόχου. Φαίνεται πως αγνοεί ο αρμόδιος Υπουργός ότι η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθεί την αποκέντρωση και πολυφωνία των ΜΜΕ, μέσω της Αντιπροέδρου της Επιτροπής και αρμόδιας για την Επικοινωνιακή Στρατηγική, κας Μαργκώ Βάλστρομ και της Επιτρόπου για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας και Μέσων Ενημέρωσης, κας Βίβιαν Ρέντινγκ".

Η ανακοίνωση καταλήγει: "Τελικά πόσες φορές πρέπει να δείξουμε στην Κομισσιόν, το πόσο ανακόλουθοι είμαστε? Πρέπει, τέλος πάντων, να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η άνιση μεταχείριση μεταξύ των Ελλήνων Πολιτών και των επιχειρήσεων αυτών και να κρατήθεί ελεύθερη η φωνή της Περιφέρειας. Να φροντίσει το Κράτος ώστε να μην υπάρχουν συνεχώς προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις γειτονικές χώρες, όπως και να καθιερωθεί εφεξής η πρόληψη των ατυχημάτων στην Ελλάδα".

5 σχόλια

  1. Παιδιά αντιδράστε γιατί ο Ρουσσόπουλος (όχι μόνος του...) προωθεί όλο και περισσότερο την ιδέα της ελεγχόμενης δημοκρατίας, της δημοκρατίας και κοινωνίας που θα μπορούν να παρουσιάζουν τρία τέσσερα μεγάλα πανελλαδικά κανάλια και δυο τρία μικρότερα που θα τσοντάρουν στην εικόνα του σελοφάν και του γυαλιστερού για να κρύβονται τα χάλια, τα αίσχη, τα σκάνδαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. [ Μια παρένθεση] Για διαβάστε προσεκτικά την προκήρυξη του ΕΑ. Δεν είναι σαν να την έγραψε το ίδιο χέρι που συνέταξε και τις τελευταίες προκηρύξεις της 17Ν;
    Μήπως μας δουλεύουν κανονικά – και οι μεν και οι δε - και πρόκειται για την ίδια οργάνωση που εμφανίζεται με διαφορετικές σφραγίδες; (βουλωμένο γράμμα διαβάζεις βρε μπαγάσα) Για τη πολιτικότητα της δεν το συζητώ. Υψηλού επιπέδου!
    Σαν να μη πέρασε μια μέρα από το ΄70. Προβλέπει την εγκαθίδρυση την Νέας Τάξης παγκοσμίως (για πότε;), αδυνατεί, όμως, να προβλέψει την επανίδρυση του Κράτους, την επανεγκατάσταση και πλήρη αξιοποίηση των καμερών, τις στενές σχέσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών, την επανάληψη του τρόμοσοου στην ΤV και τις επιπτώσεις από την έκκληση αερίων ενώσεων του άνθρακα στο περιβάλλον και, ιδιαιτέρως, στα μάτια μας. Σχολιάζει τις νέες περιφερειακές διενέξεις, στις οποίες εμπλέκονται οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, παραγνωρίζει όμως τις δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις από την επανάληψη των εχθροπραξιών στον ακήρυχτο λασποπόλεμο μεταξύ Αναστασιάδη και Χατζηνικολάου. Εν ολίγης, απέτυχε να βρει τον θυρεό, απέτυχε να βρει και το social mood.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!!

    ΒΓΑΛΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΕΠΕΙΓΩΝΤΩΣ...

    ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΙΡΤΣΟΥ...

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΧΙ BLOG ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΙ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερώτηση αφελούς: Αυτή η ομάδα Ρουσόπουλου (συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου) τι IQ διαθέτει; Ρωτάνε τον Αντώναρο να σχολιάσει την προκήρυξη στο Ποντίκι, και τι απαντά ο άρχοντας: «Η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο με τρομοκράτες».
    Του ζήτησε κανείς να κάνει διάλογο με τρομοκράτες; Μήπως του το ζήτησαν οι ίδιοι ιδιαιτέρως; – γιατί από την προκήρυξη δεν αναφύεται τέτοιο αίτημα. Λοιπόν σε αυτή τη χώρα, ενώ κάποιοι εξασκούνται στο πέταμα της Ρουκέτας, κάποιοι άλλοι, που τους εκλέξαμε για κυβερνήτες – τρομάρα μας – ασκούνται στο πέταμα της Κοτσάνας. Το κακό είναι ότι και οι δυο εμάς σημαδεύουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια απορία: σε άλλα θέματα που έχουν πολιτικές σκοπιμότητες σε στυλ πες-πες κάτι θα μείνει, τα σχόλια είναι ατέλειωτα. Εδώ γιατί, φίλοι μου σιωπάτε;

    YAMAMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *