GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ... συνήθειες του Άκη

Δεν κόβει τις "κακές συνήθειες" ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Τι έκανε πάλι; Διαβάστε το αποκλειστικά στο Press- gr...

Δεν κόβει τις "κακές συνήθειες"
ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Τι έκανε πάλι; Διαβάστε το αποκλειστικά
στο Press- gr...

42 σχόλια

  1. Για τον Αθανασόπουλο δεν θα γράψετε κάτι;

    Αιφνιδίασε ο Αλογοσκούφης μάλλον...

    Καλή επιλογή - ίσως η καλύτερη από όλους τους επικεφαλής ΔΕΚΟ μέχρι τώρα. Θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Ακης είναι ένας μικρός ψυχεδελικός θεός!

    Μην τον πειράζετε παίδες.

    Είναι μια αδιάφθορος ψυχή.

    :-)

    Στα σκουπίδια του πάντως υπάρχουν κουτάκια της Pfizer.

    * Μα καλά δεν μπορείτε να βρείτε έναν σωστό να γράψετε για κανέναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Ακης ειναι γνωστο οτι παλεψε για το σοσιαλισμο (μαζι με το Γιαννο)
    συνεπως τιποτα δεν το αγγιζει....ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ (δις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "αδιάφθορος ψυχή" ???

    Χαχα, ο Άκης είναι υπόδειγμα αναρρίχησης της ανικανότητας και ιδιοτέλειας σε κυβερνητικές θέσεις με δυνατότητες εύκολου πλουτισμού... Τώρα, το αν αξιοποίησε τις δυνατότητες, η πολιτεία και τα συμπλέγματα βοούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα? Είναι ήδη πτώμα ο 'Ακης?
    Καλά σαράντα τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΕΡΙ ΠΑΣΟΚ
    1)Πριν το 1981 ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.Μετά τι???
    2)Αρχισε τις διαγραφές 1982(ΑΣΚΕ ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΣ κ.λ.π)
    3)Απίστευτη κοματικοποίηση στην δημόσια διοίκηση π.χ.(όλη η ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ επί βουλευτικής θητείας του ΓΑΚΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ βολευτηκε στον ΟΤΕ.Μια βόλτα απο εκείθα σας πείσει.Οι περισσότεροι απόφοιτοι δημ.σχολίων και λυκείων όταν ο ΟΤΕ είχε ανάγκες εξιδικ.τεχνικού Προσωπικού!!!)
    4)Δισσεκατομύρια μέσω κοινοτικών πλαισίων στήριξης Α,Β,Γ,κυριολεκτικά...επενδύθηκαν> σε εργοστάσια φαντάσματα κυρίως περιοχή ΕΒΡΟΥ
    5)Δισσεκατομύρια αγροτικών επιδοτήσεων ειδικά την περίοδο 1985-1989 τοποθετήθηκαν σε πολιτιστικά κέντρα(σκυλάδικα,μπαρ με ουκρανέζες)αντι να κατευθυνθούν (με βοήθεια επιμορφωτικών προγραμμάτων και γεωπόνων) σε παραγωγικές δραστηριότητες βιολογική γεωργία,μείωση κόστους παραγωγής,βιοκαύσιμα.
    6)Αποροφητικότητα κονδυλίων απο προγράμματα ΕΟΚ (κοντά στο 20%)και μια ανάπτυξη που πάντα βασίζονταν σε τουριστικές συγκυρίες(τύπου λίγο νερό ,λίγο θαλλασσά και το αγόρι μου.)Ανάπτυξη που με ένα φύσημα του αέρα (ταξιωτικές οδηγίες κ.λ.π.) θα σκορπισθεί στα εξ ών συνετέθει.
    7)Σεισμοί καλαμάτας και ο Σιδερένιος να αλωνίζει με το κότερο του Λούβαρη και τη Μιμή στο Αιγαίο!!!
    8)Και μόνω απο ηθικής η ευθύνη για τον ΚΟΣΚΩΤΑ ήταν τεράστια!!!
    9)Περήφανη εξωτερική πολιτική!!!(ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ,οι βάσεις έμειναν)
    10)Μετά απο σκληρή λιτότητα και άρθρα τύπου 4 είχαμε το ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ!!!
    11)Μια κοινωνία που ασφυκτιούσε για νέα ήθη και της πρότειναν την ξεγνοισιά των επαρχιακών σκυλάδικων και των κωλόbars με τις ουκρανέζες!!!
    12)Συμφωλίωσε μια ολόκληρη κοινωνία απο τις μεταεμφυλιακές ενοχές για να την παραδώσει στα πράσινα και μπλέ καφενεία του ΚΟΥΤΣΩΓΙΩΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
    13)Εκχώρισε τον πολιτισμό στον (ΛΑΜΠΡΑΚΗ-Μέγαρο Μουσικής)και εκφύλισε την ανάπτυξη παραδίδοντας την στον ΜΠΟΜΠΟΛΑ και στις λακούβες των οδών που δημιουργούσαν οι τεχνικές του εταιρείες(πρόστιμα απο ΕΟΚ για κακοτεχνίες),για να εισπράξει υποστηριξη!!!
    14)Μια επαρχία που δίψαγε για αποκέντρωση και καντάτησε να παρακολουθεί το τέρας της ΑΘΗΝΑΣ να απορροφεί όλοένα περισσοτερα κονδύλια στο βωμό του οράματος των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

    Ομολογώ πάντως την πληρη αδυναμία μου να καταλάβω ποιός καταστρέψε περισσότερο αυτό τον τόπο.Οι επικίνδυνοι του ΠΑΣΟΚ ή οι άχρηστοι της Ν.Δ.??? ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ?
    Υ.Γ.
    Οπως λέει και ο Λαικός Ποιητής...
    στο χειρότερο κομμάτι του ελληνισμού στην ΕΛΛΑΔΑ ζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στις Σοβιετίες τα πτώματα δεν μπαίνουν στο ¨χώμα¨ , αλλα τα ταριχεύουν στα Μουσεία... Τον Άκη.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάψτε νεκρόφιλοι, ο Άκης και αταρίχευτος να αφεθεί, θα παραμείνει μνημείο του σοσιαλισμού και της κονόμας...

    Και ομολογώ ότι κάποτε δήλωνα σοσιαλιστής, μέχρι που κατάλαβα ότι οι άλλοι το γράφανε με ήτα: σοσιαληστής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το χειρότερο κομμάτι του ελληνισμού στην ΕΛΛΑΔΑ ζει
    ====================================
    Πωπω, να σε καλά φίλε!! Αυτη τη φράση την είχα ξεχάσει παντελώς. Και είναι πέρα για πέρα αληθινή.

    Πραγματικά τι θαύματα θα μπορούσαν να γίνουν τη δεκαετία του 1980...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΗΤΑΝ Ο 'ΓΕΡΜΑΝΟΣ' Ο ΑΚΗΣ
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΧΛΙΔΑΚΗΣ
    ΕΣΤΡΙΨΕ ΛΑΘΟΣ Κ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ 'HOTEL' ΑΚΡΙΒΟ ΠΟΛΥ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Κ ΠΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ,
    ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΓΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΞΑΝΘΙΑ..
    Κ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΚΗ
    ΕΙΠΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΓΓΟΝΙ Ν'ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΑ 70 Κ ΠΑΙΔΑΚΙ
    ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΖΩΗ
    ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ Κ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θυμωσα με τον ανοητο,εμπαθη και κομπλεξικο ανονυμο με τα δεκα σημεια ΠΕΡΙ ΠΑΣΟΚ
    1.Ναι,οντως το ΠΑΣΟΚ σε καποια φαση της αντικολιτευσης του οταν οργιαζε η Δεξια με το "ανηκομε στη Δυση" ελεγε το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο Συνδικατο"Να μας πει ο "πουρος " αγωνιστης σαν κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ επρεπε να οδηγησει τη χωρα στο "Συδηδου παραπετασμα"?Τοτε να θυμησουμε υπηρχε και λειτουργουσε...
    2.Βεβαιως και οι διαγραφες ειναι απαραιτητες στην ελληνικη πολιτικη πραγματικοτητα.Μηπως θα ηθελε να παραμεινει το ΠΑΣΟκ ομαδα διαμαρρτυριας των Εξαρχειων?Στο σημειο που υστερει ο σημερινος Προεδρος ειναι τουτο.Δεν πιανει τη χατζαρα και να τη χρησιμοποιησει μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο.Αυτο θελει και περιμενει ο Ελληνικος λαος.Οχι να αφηνει τους Κουλουριδες και τους διαφορους και να το παιζουν σουπερ σοσιαλιστες και παπανδρεικοι!!!
    3.Ποια κομματικοποιηση κυριοι?Ενα κρατος ακραιφνο δεξιο που για να γινεις υπαλληλος του επρεπε ναχεις μπαρμπα στη Κορωνη?Η φραση ειναι ουσια και πραγματικοτητα.
    4.Για τα εργοστασια του Εβρου..ας το αφησουμε αυτο αφου κανομε μια βολτα για να δουμε ποτε ξεκινησε η μοδα αυτη.
    5.Οι Ουκρανεζες αρχισαν να εμφανιζονται στην ελληνικη υπαιθρο μετα το 1991.Μην το ξεχναμε αυτο.Δεν ηρθαν το 1981-89.
    6Ποτε η αποροφητικοτητα των κονδυλιων της Ε.Ε ξεπερασε το 20-50%?
    7.Η επετειος των σεισμων της Καλαματας βρηκε οντως τον Ανδρεα Παπανδρεου σε κοτερο και οχι να ειναι στην καλαματα οπως θα επρεπε.Μην ξεχναμε ομως οτι η ανοικοδομιση της Καλαματας ηταν ενα πρωτοποριακο εργο το οποιο εφερε σε περας το ΠΑΣΟΚ.
    8.Σαν τον Κοσκωτα ενα σωρο νεοελληνες εχουν δημιουργηθει.Ας μην ανακατευοταν με τα ΜΜΕ και θα τα λεγαμε πως θα ηταν σημερα ο Κωσκωτας.
    9.Βεβαια ,υπερηφανη εξωτερικη πολιτικη υπηρξε τοτε στα πλαισια του εφικτου.Τι θα ηθελε δηλαδη ο ανωνυμος να μετατραπει η χωρα σε τριτοκοσμικο κρατος?
    Δεν συνεχιζω για να αντιπαρατεθω στα αναξια επειχειρηματα που παρατιθενται στη συνεχεια,αλλα εχω να πω οτι οΑνδρεας Παπανδρεου ηταν ενας μεγαλος ηγετης,με τις αδυναμιες του και τα ανθρωπινα ελατωματα του.Ζησαμε την Ελλαδα μεχρι το 1981,και ζησαμε πως την παρεδωσε το 1989.Με ειλεικρινια και τιμιοτητα η Ελλαδα που παρεδωσε ηταν πολυ καλυτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τελευταίε ανώνυμε, έχω λύση στο πρόβλημά σου. Ξαναπάρε αγόρι μου τα παραισθησιογόνα Ανδρεϊκά χαπάκια σου και συνέχισε να κοιμάσαι ήσυχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί φίλοι,
    Κατ αρχήν μη φοβάστε να γράψετε το όνομά σας. Έστω το μικρό. Να μην μπερδευόμαστε με τόσους ανώνυμους. Το θεωρώ δειλία.

    Περί Ανδρέα:
    Ο Ανδρέας έκανε ένα καλό στη χώρα. Έφερε τον άλλο μισό ελληνικό λαό στην εξουσία και εκτονώθηκε μια επικίνδυνη κατάσταση πολλών δεκαετιών για τη χώρα μας που θα μας οδηγούσε σε νέες περιπέτειες. Έπρεπε λοιπόν να έρθει στην εξουσία. Πια κανείς δεν κρύβει την εφημερίδα του και τα φρονήματά του (αν και αυτό δεν έχει φύγει πλήρως: κάποιοι από σας δεν γράφετε ούτε το όνομά σας σε ένα μπλογκ ή έστω ένα ψευδώνυμο).

    Δυστυχώς όμως αντικατέστησε τη δεξιά με το χειρότερο τρόπο: έστησε την ίδια δεξιά (εξαιρώ την μετεμφυλιακή Ελλάδα με τους διωγμούς των κομμουνιστών) με άλλους ανθρώπους αποδεικνύοντας την ομοιογένεια του ελληνικού λαού στα κοινά ιδεώδη της αναξιοκρατίας, του δικού μου ανθρώπου του εύκολου πλουτισμού της μάσας του βύσματος του έρωτα για εξουσία κλπ. Απέδειξε γενικά ότι ως λαός δεν έχουμε παιδεία.

    Γιατί ενώ το ΠΑΣΟΚ μιλούσε με ωραία λόγια για ισότητα κοινωνική δικαιοσύνη δημοκρατία κτλ έχτιζε από πίσω τα νέα τζάκια. (το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο μακαρίτης σε μια ομιλία του για τα παλιά δεξιά τζάκια: ..αν αυτά δεν μας ενστερνίζονται.. "εμείς θα φτιάξουμε τα δικά μας νέα τζάκια.") Και για το πως να φτιάξεις νέα τζάκια υπάρχει ολόκληρη οικονομική θεωρία. Ο άνθρωπος ήξερε τι έλεγε. Οικονομολόγος διεθνούς εμβέλειας ήταν. Άλλο πως μας φαινόταν εμάς.

    Το χειρότερο δε που έκανε και αμαύρωσε για πάντα τη φήμη του ως παγκοσμίου ακτινοβολίας οικονομολόγου (καθηγητής στο Berkeley γαρ) ήταν ότι πέτυχε ένα οικονομικό παράδοξο που διδάσκεται πια σε πολλά Πανεπιστήμια ως παράδειγμα προς αποφυγή:
    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μετά την ένταξή της στην ΕΟΚ κατηφόρισε οικονομικά και μάλιστα προς ο χειρότερο.

    Τα προσωπικά του δεν μ ενδιαφέρουν.


    Έχω όμως ένα μεγάλο παράπονο από αυτόν σαν άνθρωπος που τον πίστεψα και τον ψήφισα:

    Ποτέ στην μετεμφυλιακή Ελλάδα δεν βρέθηκε πρωθυπουργός να κατέχει τέτοια δύναμη για αλλαγή στη Ελλάδα. (Το θυμάστε το όραμα της αλλαγής; Ήμουν παιδάκι 10 χρονών το 81 και όμως με σημάδεψε βαθιά το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας. Ακόμα και τώρα που σας γράφω συγκινούμαι από τα ιδανικά της αγνής πίστης στον συνάνθρωπο στην αλληλοβοήθεια στη δικαιοσύνη, στη ζωή, στη νεολαία στον άνθρωπο στην ισότητα στις ευκαιρίες στην δημοκρατία. Ένας ολόκληρος λαός ακόμα και μέρος της της ΝΔ πάλλονταν και καρδιχτυπούσε με το ΟΝΕΙΡΟ. Τι ωραία που είναι όλα αυτά για όνειρά μας. Θυμάστε το τραγούδι " ΘΑ τον μεθύσουμε τον ήλιο ..." Τι προσμονή και ελπίδα και αισιοδοξία δημιουργούσε - αυτό και τόσα άλλα).

    Εκλεγμένος από το 48% του Ελληνικού λαού με τεράστια πίστη και αγάπη σε ιδανικά ιερά θα έλεγα που συμμερίζεται κάθε άνθρωπος και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, με ένα περίπου 20% (ΚΚΕ) να σε καλοκοιτάζει και να σε στηρίζει σε πολλά και με τον ίδιο τον μεγάλο αντίπαλό σου τον Κ Καραμανλή και τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει ότι ο τόπος έχει ανάγκη από την αλλαγή που υποσχέθηκες όταν πήρες την εξουσία,


    ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ;;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ;;;;;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΘΈΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ;;;;;;;;;

    ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;;

    ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ;;;;

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ ΦΑΓΑΝΕ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΑΝΕ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ;;;;;

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ (... συγκινούμαι από τα ιδανικά της αγνής πίστης στον συνάνθρωπο στην αλληλοβοήθεια στη δικαιοσύνη, στη ζωή, στη νεολαία στον άνθρωπο στην ισότητα στις ευκαιρίες στην δημοκρατία.)
    ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΩΝ ( έστησε την ίδια δεξιά (εξαιρώ την μετεμφυλιακή ελλάδα με τους διωγμούς των κομμουνιστών) με άλλους ανθρώπους αποδεικνύοντας την ομοιογένεια του ελληνικού λαού στα κοινά ιδεώδη της αναξιοκρατίας, του δικού μου ανθρώπου του εύκολου πλουτισμού της μάσας του βύσματος του έρωτα για εξουσία κλπ.);;;;;;;;;

    ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΡΩΤΉΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΗΔΕΣ:ΠΩΣ ΑΠΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΕ ΝΕΑΡΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ.


    ΜΕτά τον Ανδρέα δεν ξαναπίστεψα σε κανέναν. Απλά πια εκτιμώ την κατάσταση και ψηφίζω. Σιωπηλά και με κρύα καρδιά κάθε φορά γιατί δεν πιστεύω σε κανέναν. Ψηφίζω για να τιμωρήσω και όχι να αναδείξω. Σημίτη το 96 και Καραμανλή το 2004. Ειδικά το 2004 απορώ πως ο Καραμανλής δεν βγήκε με 48%. Τόσο είχε σιχαθεί ο κόσμος τους νέους κόπρους του ΠΑΣΟΚ.



    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΟΠΩΣ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ, Η ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ.

    ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΜΩΣ;

    Αφού εκκινώντας με τέτοια ιδανικά με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία έφτασε η Ελλάδα στην άλλη άκρη τότε, είναι ηλίου φανερότερο ότι έχουμε τραγική έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

    Αυτό πρέπει να φτιάξουμε πρώτα σαν Έλληνες. ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.

    ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΚΑΙ ΒΙΩΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΙΚΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΙΑ ΓΙΑ ΗΝ Β'ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α'ΒΑΘΜΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΜΙΖΕΡΗ ΠΝΙΓΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.


    ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΤΗ¨: ΤΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥς ΕΚΑΝΕ ΕΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ.


    ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΛΠΙΔΑ; ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΚΕ Η ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΝΤΙΡΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγγνώμη για κάποια τυπογραφικά ορθογραφικά στο προηγούμενο κείμενο αλλά έγραφα με πόνο ψυχής και δεν είχα όρεξη να κάνω κάνω καμιά διόρθωση στο τέλος. Το υπέβαλα αμέσως. Και ίσως να κάνω καιρό να ξαναγράψω. Με έχει πιάσει μια απογοήτευση με όλα στην Ελλάδα.


    ΓΑΜΩ ΤΟ, ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. antio george,,,na kanoume ena blog - leaving greece..h mia ekdromh se allh xwra, one way ticket,, h mia epanastash kata twn hli8iwn,ths vlakeias,k twn komplexikwn hmima8wn..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Agaphte george...
    Με συγκινησε το γραψιμο σου και με εκφραζει απολυτα.Επειδη καιγω ξερω την Ελλαδα απο μεσα και δεν ψηφισα ποτε Δεξια,σου λεω μετα τα συγχαρτηρια μου για τις σκεψεις σου την πληρη απογοιτευση μου.Βοηθηστε τον Γιωργο Παπανδρεου.Ειναι η μονη ελπιδα.Αυτος μονο μπορει να πεταξει το σαπιο μεσα απο το ΠΑΣΟΚ και να δωσει νεες ελπιδες και προοπτικες στον τοπο.Εχει και την παιδεια καιτις γνωσεις και την εμπειρια για να δωσει την ελπιδα.Με την προυποθεση οτι θα ξεκαθαρισει το κομμα.Δυστυχως μεσα στο ΠΑΣΟΚ εχουν κολησει σαν βδελλες διεφθαρμενοι,ακροδεξιοι,και πασης μορφης λαμογια που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η νομη της εξουσιας για ιδιο οφελος.Ο Γιωργος και τους ξερει και ειναι ο μονος που μπορει να τους ξεκαθαρισει.Τωρα γιατι δεν τοχει κανει?Ρωτηστε τον Σιμητη.Ειναι ο πρωθυπουργος που κυβερνησε την Ελλαδα εχοντας ενα κομμα απεναντι του!!!Το μισο ΠΑΣΟΚ σημερα ακουει Σημιτη και βγαζει "σπυρακια".Ευκολο ειναι να πεταξεις εν μια νυκτι τους Ακηδες,Παπαντωνιου,Κουλουρηδες και τοσους αλλους?Ελπιζω να το κανει ο Ελληνικος λαος στις επικειμενες εκλογες με την ψηφο του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ Κ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Κ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ??ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΣΙΜΗΤΗΣ Κ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ Κ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ
    Ο ΣΙΜΗΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ Κ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. SIBILA said...
    Συμφωνώ σε πολλά με τους προλαλήσαντες απλά είμαι πεπεισμένη (με το άτομο)Γιώργος,πως είναι ο μόνος που θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει το κίνημα απόμ τη κόπρο του Αυγεία που έχει συσσωρευτέι όλα αυτά τα χρόνια ,εκεί μέσα!
    Ξέρω πως είναι από τους καλύτερους διπλωμάτες ανά το κόσμο ,αναγνωρισμένος από διεθνείς προσωπικότητες αλλά το πλέον σημαντικό για μένα προσωπικά είναι πως ΔΕΝ διακατέχεται από το κόμπλεξ του να κυβερνήσει για να φανεί!!Ξέρει πολύ καλά ποιός είναι(και πιστέψτε με έχει πολλά και
    άριστα στοιχεία) και πάνω από όλα είναι μαμούνι ,δουλεύει πολύ ,χωρίς τυμπανοκρουσίες!!
    Δεν έχουμε μάθει στην Ελλάδα του ζήτω !να συμπεριφέρονται έτσι οι πολιτικοί μας, γι αυτό και πολλοί τον κρίνουν άδικα.Να είστε όμως σίγουροι πως ΟΛΟΙ θα μπουν στη θάση που τους αρμόζει από αυτόν.
    Ευχαριστώ για το χώρο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργος Παπανδρέου: Η ΜΟΝΗ ελπίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Γιωργάκης η μόνη ελπίδα? Για την κονόμα σας μάλλον λέτε ε? Άκου εκεί ο Γιωργάκης η μόνη ελπίδα,χαχααχα ούτε να γράψω από τα γέλια δεν μπορώ. Και μετά λέτε ότι θέλετε καλύτερο τόπο, πως βρε? με τέτοια μυαλά που έχετε, χαχαχα έλεος.

    Ο Γιωργάκης διεθνούς φήμης διπλωμάτης, χαχαχα Ναι ίσως, μια χαρά τα μιλάει τα αγγλικούλια, με τα Ελληνικούλια έχει κάποιο προβληματάκι χαχα. Ο Γιωργάκης που χαιρετάει αυτοκίνητα χωρίς ανθρώπους μέσα χαχα. Ο Γιωργάκης των αλλαγών, αλλά οι ίδιοι ακόμη εκεί είναι. Ο Γιωργάκης των γυναικών (γυναίκα να ναναι και ότι ναναι αρκει να πούμε οτι βάλαμε γυναίκα). Ο Γιωργάκης που χρησιμοποίησε τα σχολεία μας και τα δημόσια κτήριά μας για να τον ψηφίσουν 1μύριο κομματόσκυλά του, ουστ απο εδώ. Ο Γιωργάκης της Κύπρου. Ο Γιωργάκης του ζεμπεκικου,χαχα.

    Ναι ναι αυτος ειναι η ελπίδα μας ΠΗΔΑ ΠΗΔΑ ΠΗΔΑ ΜΑΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλοι μου ας μην γελιόμαστε. Δεν έχει βρεθεί ο άνθρωπος που θα μας δώσει ελπίδα και πίστη. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ όπως και η ΝΔ κληρονομούνται με συμβολαιογράφους τους Σημίτη, Έβερτ Βαρβιτσιώτη κ. α., αντίθετα από τις δηλώσεις του Ανδρέα: "Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, δεν χαρίζεται...".

    Θεωρείτε όμως τον Κωστάκη και τον Γιωργάκη ηγέτες;
    Θυμηθείτε τι έκαναν ο Ανδρέας και ο Καραμανλής και παρέμειναν στην ιστορία ως αληθινοί ηγέτες:

    Ο Ανδρέας "σκότωσε" το κόμμα του πεθαμένου πατέρα του, την Ένωση Κέντρου αργά αλλά σταθερά όπως και ο Καραμανλής έσβησε αμέσως την αμαρτωλή ΕΡΕ.

    Και δημιούργησαν κάτι νέο αφού κατάλαβαν ότι έπρεπε να ξεκινήσει μια νέα εποχή στην Ελλάδα.

    Και εκείνη η εποχή ήταν πιο δύσκολη για την διακυβέρνηση της Ελλάδας: Ασταθέστατη χώρα με τρεμάμενα πόδια προσπαθούσε να κλείσει τις πληγές της:
    Μια μικρή αναδρομή
    Για σκεφτείτε λίγο: Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα τι τράβηξε η καημένη μας Ελλαδίτσα:
    Βαλκανικοί πόλεμοι, πρώτος παγκόσμιος μικρασιατική καταστροφή - Η ηττημένη Ελλάδα δέχεται 1 εκατ πρόσφυγες το 22 που πρέπει να τους θρέψει και τους φέρνεται και αφιλόξενα, και μετά από λίγα χρόνια δέχεται την επίθεση δύο θηρίων της Ιταλίας και της κτηνώδους πάνοπλης Γερμανίας με τη γερμανική κατοχή να γονατίζει τα πάντα και να φτάνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή σε σημεία κολάσεως.

    Και μετά τί; το ανείπωτο και απίστευτο: Η Ελλάδα με τη μεγαλύτερη προσφορά αίματος κατ' αναλογία πληθυσμού στον Β' παγκόσμιο αντί να κοιτάξει πως να σταθεί όρθια ξανά από τα βαριά τραύματα του Β' παγκόσμιου και με το πλεονέκτημα ότι ήταν στους νικητές, αντί να αναστηθεί όπως όλα τα άλλα κράτη, βλέπει τα παιδιά της να σκοτώνονται σαν σκυλιά μεταξύ τους επειδή ξένες δυνάμεις παίζανε παιγνίδια στις πλάτες της με το μοίρασμα του κόσμου. Και κανείς δεν βρέθηκε ηγέτης από καμιά πλευρά να σταματήσει αυτό το μακάβριο παιχνίδι. Ισα ίσα το τράβηξαν μέχρι τέλους και ο εμφύλιος τελείωσε με την μεγάλη ήττα των κομμουνιστών στο Γράμμο και στο Βίτσι. Ούτε μια προσπάθεια να πεί κανείς: Βρε παιδιά τι κάνουμε οι ΜΑΛΑΚΕΣ; (Συγγνώμη για την έκφραση αλλά και λίγη τους είναι) Οι ηγέτες απ΄ όλες τις πλευρές που οδήγησαν την Ελλάδα στον εμφύλιο είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της. Αν οι εξωτερικοί παράγοντες έχουν ένα μερίδιο ευθύνης (α) οι ηγέτες εκείνης της εποχής έχουν 100(α) μερίδιο ευθύνης.
    Ούτως ή άλλως το μοίρασμα του κόσμου είχε προαποφασιστεί στη Γιάλτα αλλά μόνο οι Έλληνες αποφάσισαν να τον μοιράσουν ξανά μόνοι τους. (Είμαστε πολύ ψωνάρες τελικά σα λαός ακόμα και όταν είμαστε και του πεθαμού)
    Επιτρέψτε μου να πώ ότι το μεγαλύτερο λάθος διέπραξαν οι κομμουνιστές ηγέτες στην εκκίνηση του πολέμου με τη σκυτάλη να παίρνουν οι άλλοι μετά το τέλος του. Αλλά επειδή δεν έχω διαβάσει καλά όλη την ιστορία του εμφυλίου δεν είμαι βέβαιος για την κρίση μου ως προς τις ευθύνες. Μπορεί και να κάνω λάθος.
    Ο εμφύλιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάντια της Ελλάδας στη λογική του δικού μου ανθρώπου, του βολέματος και της αναξιοκρατίας. Αρκεί να είχες ένα πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να πιάσεις μια θέση στο δημόσιο ή να μπείς σε μια σχολή ή να αποδείκνυες τον γείτονά σου κομμουνιστή για να του πάρεις το χωράφι κι ας μην ήξερε ο άνθρωπος τι εστί σφυροδρέπανο. Γιατί και τη ρετσινιά του αριστερού δεν την κόλλαγες απαραίτητα από μόνος σου. Σε μερικές κλειστές ζηλόφθονες αμόρφωτες κοινωνίες των χωριών της μετεμφυλιακής Ελλάδας ακόμα και δεξιός να ήσουνα αν δεν το φώναζες κάθε μέρα, και ήσουνα προκομμένος άνθρωπος πολλοί θα σε ζήλευαν. Και μια λύση να σε καταστρέψουν ήταν να σε βαπτίσουν κομμουνιστή.

    Και δυστυχώς πολλοί αριστεροί ήταν και μορφωμένοι άνθρωποι και η Ελλάδα έχασε και μέρος της πνευματικής της δύναμης εκτός από το σύνηθες ανθρώπινο δυναμικό. Κι όποιος δεν το πιστεύει ας σκεφτεί τον Θεοδωράκη και τους σύγχρονους ποιητές Βρεττάκο - Ρίτσο κλπ. Όχι πως αυτοί χάθηκαν αλλά τους κυνηγούσαν και τους φίμωναν άγρια. Και τόσο ηλίθια είναι η εκάστοτε αρχή που στηρίζεται στην ωμή βία και τα όπλα, που ενώ μιλούσε η εξουσία για το τρίπτυχο "πατρίς θρήσκεία οικογένεια", δίωκε τους μελωδούς αυτού του δόγματος.
    Διαβάστε και ακούστε το Αξιον Εστί ξανά. Το δημιούργημα θα μπορούσε να είναι ένας ύμνος στην Ελλάδα στα παιδιά που πολεμήσανε στο μέτωπο του 40, στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην γιορτή της 25 Μαρτίου το Γενάρη του 41 ή 42 που οι Γερμανοί θέρισαν τυφλά στη διαδήλωση τον πεινασμένο εξευτελισμένο κόσμο που βγήκε να γιορτάσει - ξεσπάσει, στον αγνό έρωτα και στη ζωή και τα παιδιά (και πάλι θα πλαγιάσει τη γυναίκα...) Το άξιον εστί έχει "κλεμμένους" στίχους από τη μελωδία του ακάθιστου ύμνου (ρόδο αμάραντο, της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και τόσα άλλα) και είναι μελοποιημένπο από τον Θεοδωράκη με βάση τη βυζαντινή μουσική. Ο οποίος είχε βαθιά εθνικό χριστιανική παιδεία ως μικρό παιδί όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος σε πρόσφατη εκπομπή. Ο πατέρας του Στρατηγός του ΕΣ γαρ. Γιατί ούτε η πατρίδα μας ούτε θρησκεία μας ούτε η οικογένειά είναι κάτι άσχημο αλλά αμαυρώθηκαν όλα από τους ηγέτες τους.
    ΑΛΛΑ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΤΣΑΚΟΝΩΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ; ΟΥΤΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥΣ.
    Και μετά η Ελλάδα χάνει το ανθρώπινο δυναμικό της, όλων των κομμάτων, κατά τη μεγάλη μετανάστευση του 60. Φτώχεια καταραμένη βλέπετε. Με την Ελλάδα να χάνει φυσικά το τραίνο της ανάπτυξης τι δουλειές να υπάρξουν. Δεν είχε καιρό να το προλάβει το τραίνο Η Ελλαδίτσα μας. Τα παιδάκια της έβγαζαν τα μάτια τους μεταξύ τους.
    Και μετά η χούντα.
    Και μετά η Κύπρος.
    Η Ελλάδα ταπεινώνεται ΑΜΑΧΗΤΙ μιας και ο Στρατός ήταν ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ και η χώρα ακυβέρνητη.

    ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΤΕ Ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΜΟΝΤΕΛΟ ( ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ;) ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΞΥ 1900 ΚΑΙ 1920. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΡΑΥΜΑ
    1974.
    Βρίσκονται ΗΓΕΤΕΣ.
    Ο μεν Καραμανλής παρ όλο που δεν θα τον ψήφιζα τότε κατορθώνει να κρατήσει την Ελλάδα όρθια να ισορροπεί ανάμεσα στα σταγονίδια και στο ξέσπασμα του κατατρεγμένου κομματιού της Ελλάδας που ήταν οι ηττημένοι του εμφύλιου και μετά κυνηγημένοι. Διαλύει την ΕΡΕ και βγάζει και βάζει
    την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και διαβλέπει ως βράχο σταθερότητας για την Ελλάδα την είσοδο στην ΕΟΚ. Η Ελλάδα χάρη στις προσπάθειές του και με αντίθετο το 60 τις εκατό του Ελληνικού λαού μπάινει στην ΕΟΚ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ. Ο γερμανός ηγέτης του λέει:
    -Μα πως είναι δυνατόν να δεχτούμε την Ελλάδα σε τέτοια κατάσταση στην ΕΟΚ;
    ( Εξηγώ την ερώτησή του: Φουλ αντιΕΟΚικό κλίμα, χάλια οικονομία σε σχέση με τα κράτη της ΕΟΚ - η αφρόκρεμα των Ερωπαικών κρατών απότελούσε τότε την ΕΟΚ- πρίν από επτά χρόνια είχαμε χούντα με δομές κράτους ανύπαρκτες και με τον πόλεμο με την Τουρκία πάντα πιθανό και το Κυπριακό ανοιχτή πρόσφατη πληγή)

    Και ο Καραμανλής του απάντησε:

    Εδώ η Γερμανία προκάλεσε δύο παγκοσμίους πολέμους και δίχασε την Ευρώπη και εσείς φοβάστε την Ελλάδα στην ΕΟΚ;

    Ο Γερμανός δεν τόλμησε να απαντήσει, είναι μεγάλη η ντροπή που νιώθουν για τον Β παγκόσμιο, συμφώνησε αμέσως και υπέγραψε αργότερα την είσοδο ασυζητητί.
    Παράλληλα στις αρχές του 74 πετάει και τον χαζόκοκκο τον Γλυξμπουργκ απέξω από το πολίτευμα της χώρας ενώ νομιμοποιεί το ΚΚΕ.

    Την ίδι χρονική περίοδο α Αντρέας διαλύει τα απομεινάρια του κόμματος του πατέρα του και συσπειρώνει τον κατακερματισμένο χώρο του κέντρου και της αριστεράς. Γίνεται κυρίαρχος του αντιπολιτευτικού παιχνιδιού και κατορθώνει στο πρόσωπο του και στα λόγια του να να συσπειρώσει για πρώτη φΟρά το μεγάλο διάσπαρτο ΚΟΜΜΆΤΙ του ελληνικού λαού που κινείται μεταξύ αριστεράς και κέντρου απορρίπτοντας το κομμουνιστικό δόγμα χωρίς να το κάνει εχθρό του αλλά συνοδοιπόρο του. Στις δύσκολες εποχές της Ελλάδας αυτό που έκανε ο Αντρέας ισοδυναμεί με πολιτικό θαύμα. Μέσα σε εφτά χρόνια ένα νέο κόμμα σπάζοντας τα παλιά στεγανά της ένωσης κέντρου και της ΕΡΕ κατορθώνει να γίνει όχι απλή αξιωματική αντιπολίτευση αλλά κυβεέρνηση.

    ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ.
    Κοιτάξτε τους παραπάνω και τους παρακάτω:
    Ο Γιωργάκης σε μια στέρεα δημοκρατία με όλο τον κόσμο να του φωνάζει "Γιώργο άλλαξέ τα όλα" όχι μόνο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του αλλά απέτυχε να δώσει την εικόνα του συγκρουσιακού.
    Ο αγνός κόσμος του ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκρουση αγώνα και ριζοσπαστισμό.
    Θα ήθελα ο Γιωργάκης να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, να πάρει κάποια στελέχη επιλογής και αξίας που δεν λερώθηκαν από τη μακροχρόνια μάσα και να διαλύσει την αλητεία των οργανώσεων των συνδικαλιστών και των δημοσίων πρασινοτεμπελχανάδων. ΝΑ φτιάξει ένα νέο κόμμα νεολαίας (ΟΧΙ με ΒΑΣΗ την αμαρτωλή ΠΑΣΠ)

    Και δεν μπόρεσε να το κάνει ούτε αυτό. Δεν ξέρει τι σημαίνει ηγέτης γιατί ο ηγέτης γεννιέται μέσα από τον αγώνα. Αλλά ο Γιωργάκης στα τριάντα του ήταν υπουργός. Τα βρήκε όλα έτοιμα. Και το 92-93 στ δύσκολα του ΠΑΣΟΚ την κοπάνησε. Ηταν στο Harvard. (Δείτε το βιογραφικό του στα αγγλικά στη σελίδα του) Ο άνθρωπος δεν είναι ο ηγέτης που χρειάζεται ο κόσμος που οραματίζεται. Παρόλο που τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και μνήμες παλιές μου ξυπνήσανε όταν πρωτοπήρε την εξουσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής με έχει απογοητεύσει. Δεν πήρε το μαστίγιο.
    Προσπάθησε να ισορροπήσει. Δεν κατάλαβε τι σημαίνει: Υπάρχει ανάγκη για κάτι καινούργιο. Γέννα το. Και η γέννα έχει πόνο. Μην προσπαθείς να κάνεις το ΠΑΣΟΚ παιδί του σωλήνα να το αλλάξεις απέξω.

    Ο δε Καραμανλής άλλο ένα παιδάκι που χωρίς να δουλέψει ποτέ του στα σαράντα κάτι του γίνεται πρωθυπουργός μιας και η ΝΔ κυριαρχούνταν απο ψόφιους Καραμανλικούς που τον είδαν ως τη μόη τους άφθαρτη ελπίδα να ξαναδούν κυβέρνηση χωρίς Μητσοτακικό ηγέτη.
    Ο "ηγέτης" Κωστάκης εκλέγεται πρωθυπουργός,

    νικώντας ένα πεθαμένο ΠΑΣΟΚ σκοτωμένο από τη διαθορά που άφησε να ανθίσει ακόμα και μέσα στα σπλάχνα του

    και κηρύσσει πόλεμο σε πέντε νταβατζήδες

    και οι νταβαντζήδες νικάνε. (Α ρε Παυλόπουλε με το βασικό μέτοχο: Καθηγητής στο δίκαιο ηττήθηκε από το μηχανικό Μπόμπολα στο ίδιο του το αντικείμενο. Στο δικό του πεδίο μάχης δεν τόλμησε να κατεβεί για να μην σφαλιαριστεί :μιλώ για το ευρωπαϊκό δικαστήριο Καλά αρκετά δεν καραξεφτιλίστηκες Παυλόπουλε; Αν το πάθαινα εγώ αυτό θα είχα σκίσει τα πτυχία μου και τα διδακτορικά μου.) Ντροπή σου ρε που έμεινες και υπουργός)

    Σκεφτείτε τι κάνανε ο Αντρέας και ο Καραμανλής σε συνθήκες φωτιάς και λαύρας και τι δεν μπορούν να κάνουν τα δυο άχρηστα καμάρια μας.
    Για το Γιώργο
    ενώ ο μπαμπάς του σε χρόνο ρεκόρ έκανε το θαύμα της ένωσης της "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης" και 3.500.000 ανθρώπων και σε χρόνο ρεκόρ γίνεται πρωθυπουργός σε μια Ελλάδα που έβραζε και εκτόνωσε μια επικίνδυνη πίεση 40 χρόνων
    αυτός δεν μπορεί να εκκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ από τους κατατόπους κομματοσκυλάδες και μερικά μεγάλοστελέχη.

    Ενώ ο Καραμανλής έδωσε μάχη με μηδέν όπλα και το λαό εναντίον του και έβαλε την Ελλάδα-ψωροκώσταινα στην ΕΟΚ-ελύτ
    ο μικρός Κωστάκης θεωρητικά πάνοπλος με τον λαό να τον στηρίζει και με την κυβέρνηση δική του και με Καθηγητές Δικαίου υπουργούς δεν μπορεί να ελέγξει την εσωτερική τηλεοπτική εργαολαβική κατάσταση στη χώρα του. Και μιλάμε για 5-10 ΑΤΟΜΑ.
    ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ
    ΗΓΕΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΙ Η ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΩΡΕ, ΑΨΗΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ.


    ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΝΕΙΡΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΣΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΡΕΥΜΑ. ΣΑ ΚΥΜΑ ΑΓΡΙΟ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΜΕΝΟΣ ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΒΙΛΑ ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ 500 ΚΑΙ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.


    ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

    Υ.Γ 1.>> Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Ως ΗΓΕΤΗ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ.


    Υ.Γ. 2>> ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΕΠΑΡΕΣΥΡΑΝ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


    Υ.Γ. 3. >> ΜΗΝ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΡΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ας ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΤΥΑΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΗΓΕΤΗ. ΠΟΥΝΤΟΣ ΟΜΩΣ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @george: Δε νομίζεις ότι πρέπει ο Γιώργος να ξεφορτωθεί ΟΛΟΥΣ τους παλιούς που κληρονόμησε από τον πατέρα του και το Σημίτη για να έχει πιθανότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. re megale pou einai to link gia ayto to kommati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν υπάρχει link. Μόνος μου το έγραψα αυτό το κείμενο. Μου πήρε κανα δύο ώρες αλλά είναι παντελώς original.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα συμβούλευα όλα εσάς τα νέα ή και μέσης ηλικίας παιδιά να μελετήσετε λίγο περισσότερο και λίγο καλύτερα τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας από την αρχή τουλάχιστο του περασμένου αιώνα. Λέω "τουλάχιστο" γιατί πιστεύω πως για να εκτιμήσεις την εκάστοτε σημερινή κατάστση θα πρέπει να λαβαίνεις υπόψη σου όλη την ιστορία της χώρας σου ως τόπου και ως γένους των κατοίκων της. και ακόμα τον πολιτισμό της σε κάθε έκφρασή του. Πιστεύω πως μόνο έτσι θα εκτιμήσεις την πολιτική συμπεριφορά του λαού, συμπεριφορά που αναφέρεται στις αναφορές σας από άποψη επιλογής προσώπων και παρατέξεων που σας απασχολούν στις παραμβάσεις σας.
    Αναφέρεται και σε όλα τα μπλόκ από πολλούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάποτε και ο αρχηγός της ΝΔ. Σε πολλά θέματα μερικοί κάνουν ιστορικές αναφορές, όπως σε τούτες εδώ τις στήλες. Προσωπικά, θέλω να με συγχωρήσετε που δεν μπορώ να ερμηνεύσω κάποιους αφορισμούς σας. Έτσι μπαίνω στο δίλημμα: είναι πργματική άγνοια ή ηθελημένα καμουφλαρισμένοι ως τέτοιοι για να λειτουργήσουν ως προβοκάτσια; πώς μπορούμε έτσι, αβασάνιστα να μιλάμε για ανθρώπους και καταστάσεις αφοριστικά επειδή ακούσαμε ή είδαμε σε ένα μέσο: ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό, τηλεόραση ; Γνωρίζετε προσωπικά τον Γεώργο Παπανδρέου ή τον Κώστα Καραμανλή; Σας φαίνονται ανεπαρκείς, ακατάλληλοι, ή κατάλληλοι; Γνωρίζετε τους συνεργάτες τους; Φαντάζομαι πως όχι. Μήπως έχετε ακούσει για κάποιον Ελευθέριο Βενιζέλο; Γνωρίζετε τι του έκανε ο κλήρος όταν ακόμα ζούσε και είχε ήδη τριπλασιάσει τη χώρα; Τον αφόρισε! Καιο Ελληνικός λαός τι έκανε; Μαζεύονταν όλοι στις πλατείες των χωριών και πετούσαν σωρούς τις πέρτρες ως αναθέματα κατά του Βενιζέλου έξω από τις εκκλησίες ή στα σταυροδρόμια! Ποιος έσπρωξε τον κόσμο σε αυτό το ανάθεμα; Ο κλήρος και οι Βασιλόφρονες που ήθελαν τον Κωνσταντίνο φωνάζοντας "ελιά- ελιά και Κώτσο βασιλιά" . Δεν ένοιαζε τον κόσμο αν είχε να φάει μόνο ελιά. Τον ένοιαζε να έχει Κώτσο βασιλιά!
    Τώρα τι λένε τα παπαγαλάκια; Δεν μπορεί ο Γιώργος! Ένας άνθρωπος που γεννήθηκε και αντρώθηκε μέσα σε οικογένειες πρωθυπουργών, που σπούδασε δουλεύοντας, που χρημάτισε υπουργός παιδείας και προ πάντων επιτυχημένος υπουργός εξωτερικών της χώρας δεν μπορεί και δεν είνα κατάλληλος για πρωθυπουργός! Και είναι καταλληλότερος ο Κ.Καρμανλής! Πώς και από πού βγαίνει το συμπέρασμα;
    Ποιος έζησε τα χρόνια του Γκαίμπελς: Οι πολιτικοί είτε τα έζησαν είτε όχι έχουν σπουδάσει την μέθοδό του. Η παράταξη που κυβερνά και ο αρχηγός της την έχουν μελετήσει καλά και την εφαρμόζουν μεθοδευμένα και με άριστα αποτελέσματα: Αφού έδεσαν με κάθε τρόπο τα κανάλια και τις εφημερίδες με τις παροχές, τις φοροαπαλλαγές, και τις κρατικές διαφημίσεις των εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, τις έκαναν παππαγαλάκια και δεν αφήνουν ευκαιρία, φανερά ή καλυμμένα να περνούν το σύνθημα: ο Γιώργος δεν μπορεί! Στο μεταξύ περνούν στο χαμηλό ή τουλάχιστοι στα γρήγορα τις αμαρτίες της σημερινής κυβέρνησης που, όσο γνωρίζω, στη χώρα μας μόνο στα χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση του 21 βρίσκω σε τέτοια χαμηλά επίπεδα! Ας πούμε του Κωλέτη! Για τον καταλληλότερο; Πού; Δεν κυβερνά ο άνθρωπος! Απλά αλλάζει τη σειρά των προτάσεων που έχει μάθει απέξω στα χρόνια της αντιπολίτευσης και τα πλασσάρει για καινούρια! Φρίκη!
    Αλήθεια. Για απομακρυνθείτε λίγο προς το αύριο. Τι παρουσιάζει ο άνθρωπος εκτός από τη κατεδάφιση όσων καλών για τον εργαζόμενο βρήκε; Για ψάξτε τους νόμους που ψηφίζει και τις αποχές που είχε από τη βουλή ως αντιπολίτευση στην ψήφιση όσων βασικών νόμων που σήμερα κάνει σημαία, έτσι για να ξεγελά τον κόσμο!
    Ξεκίνησα με απόφαση να κάνω μεγάλη κουβέντα. Δεν έχω όμως το κουράγιο, γιατί ήδη έχω ξεπεράσει τα τρία τέταρτα του αιώνα και όπωσδήποτε κουράζομαι κομμάτι. Και μη βρεθεί κανα καλόπαιδο από τους καθαρευουσιάνους αυτών των βλογκ και μου το χτυπήσει, γιατί θα του πω πως εκεί που είναι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα΄ ρθει.

    YAMAMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ τελευταίε ανώνυμε. Νομίζω ότι με αυτά που λες με επιβεβαιώνεις απόλυτα. Μερικές παρατηρήσεις αν μου επιτρέπεις:

    1)Απέρριψε το νεποτισμό. Το κείμενό σου φάσκει και αντιφάσκει. Επειδή ο Γιωργάκης ανδρώθηκε σε οικογένειες πρωθυπουργών δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει και αυτός. Αλλιώς να επαναφέρουμε τη βασιλεία. Η τέλεια λύση της λογικής σου. Είσαι και μεγάλος και θα θυμάσαι τα καμώματα του "κοκού". Από την άλλη όμως αναφέρεις τα προβλήματα της βασιλείας με παράδειγμα το Βενιζέλο.

    Διάλεξε: κληρονομιά ή ανανέωση της πολιτικής ζωής.

    2) Ο Γιωργάκης όντως ήταν επιτυχημένος υπουργός Εξωτερικών αλλά όχι και τόσο επιτυχημένος υπουργός παιδείας.

    3) Στα κείμενά μου τουλάχιστον δεν υπάρχουν αφορισμοί. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να διακρίνεις τον ηγέτη πολιτικό από τον απλό πολιτικό με τόσα χρόνια πάνω σου. Ο Γιώργος μπορεί να είναι καλός πολιτικός. Δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής ότι είναι ηγέτης όμως. Τα ίδια και χειρότερα Κωστάκης. Που είδες τον αφορισμό; Είναι κάτι που πιστεύουν όλοι με όσους έχουμε συζητήσει ενώ όλοι μιλάνε για το τέλος της εποχής των ηγετών. Μήπως τελικά το κομματικό πάθος σε τυφλώνει;

    4) Βλέπω ότι τα στραβά του Κωστάκη τα βλέπεις εύκολα. Εγώ μπορώ να σου πώ κι άλλα.
    Αλλά γι το Γιωργάκη στάζεις μέλι. Μήπως τελικά εσύ είσαι ο προκατειλημμένος; Εγώ δεν λέω τη βαριά κουβέντα του προβοκάτορα. Αυτές είναι παλαιές πολιτικές κουβέντες της ηλικίας σου. Εκτός αν είσαι επαγγελματίας της πολιτικής ή παραπολιτικής οπότε σε καταλαβαίνω.
    5) Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχουμε διαβάσει ιστορία; Απλά η ηλικία σου βγάζει ένα διδακτικό ύφος επιτιμητικό ύφος; Με την ευκαιρία θες να ξαναγυρίσουμε σε καμία πανεπιστημιακή αίθουσα και να γράψουμε μαζί κανένα τέστ ιστορίας; ΝΑ δούμε ποιος έχει διαβάσει ιστορία πιο πολύ;
    6) Την γκαιμπελική τακτική μέσω τηλεόρασης τη χρησιμοποίησε και το ΠΑΣΟΚ, επί Πρωτόπαππα δε αυτό έγινε άθλιο επάγγελμα με δόλωμα το μοίρασμα των πακέτων του ΟΠΑΠ και άλλων πολλών.

    7) Μην ψάχνεις να βρείς δικαιολογίες για το ΠΑΣΟΚ. Φτάνει πια.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ: ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΒΙΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΆΡΑΣ ( Η ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ)

    ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ.
    ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ. ΠΟΥ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΒΑΛΕ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΨΑΞΕ ΒΡΕΣ ΤΟΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ χρόνια ΑΡΡΩΣΤΗΣ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
    Η θα ξεφορτωθεί ο Γιωργάκης τα βαρίδια της μεγάλης μάσας του ΠΑΣΟΚ όπως λέει και ο sniper ή κινδυνεύει να σβήσει το όνομα Παπανδρέου από το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.
    Νομίζω ότι το ξέρει αλλά επιλέγει λάθος τακτική.

    Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Και τότε για το Γιώργο θα είναι πραγματικά η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ.

    Θα το κάνει όμως; Και δεν εννοώ μόνο τα πρωτοκλασάτα στελέχη αλλά κυρίως τα περιφερειακούς πρασινοφρουρούς της δημόσιας διοίκησης και όχι μόνο.
    Αν το κάνει εγώ θα ξαναταχθώ μαζί του.

    Κάποιοι νέοι δεν συγχωρούν την προδοσία των ονείρων τους.
    Και είσαι και σε ηλικία που αντιστοιχεί σε ανθρώπους που αναξιοκρατικώς βολευτήκανε, φάγανε και διαλύσανε το ΠΑΣΟΚ και τα όνειρα μας. Άλλα μας έταξε η γενιά σου και άλλα εισπράτουμε. Και όχι μόνο οι ΠΑΣΟΚΙΚΗ γενιά σου. Όλοι μαζί. Δεν λέω είμαστε καλύτερα σαν χώρα απ' ότι το 74. Γίνανε πράγματα αναγκαία ειδικά απο το ΠΑΣΟΚ της τετραετίας 81-85.

    Η σαπίλα όμως της κοινωνίας, η έλλειψη ήθους και αξιών που μας κληρονομείτε ως γενιά; η λογική της κονόμας και της μάσας ;Πως μετριέται;

    ΚΑι που είναι ο ηγέτης που θα κάνει το λαό να πιστέψει ότι μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη βρώμικη κατάσταση; Πουθενά. Ο Καραμανλής απέτυχε μέχρι στιγμής. Απλά διαχειρίζεται την κοινή γνώμη μέσω Ρουσό και τίποτα άλλο.
    Ο Γιώργος έχει την ευκαιρία να το κάνει μέσα στο κόμμα του. Δεν το έκανε μέχρι στιγμής.
    Δεν ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ αλλά ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΑΦΕΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΦΩΝΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    Αφιερώνω στην πλειοψηφία της ηλικίας σου το παρακάτω τραγούδι:

    Στιχάκια.. για ζωές νταλίκες
    «Ζόρικος κρεμανταλάς
    ο καιρός που κουβαλάς
    Η ζωή σου μια νταλίκα
    Με μπαγκάζια και με ΙΚΑ

    Τώρα απόχτησες καβούκι
    Και αμάξι σπορ μοντέλο
    Τώρα σκάλωσες στο λούκι
    Κι είσ' αλλιώτικο καπέλο

    Η ζωή σου ντουμπλ_φας
    Μέσα κι έξω τη φοράς
    Η καρδούλα σου γκαζιέρα
    Δίχως γκάζι και αγέρα

    Μες στο κόλπο είσαι χωμένος
    Και γλιτώνεις παρά τρίχα
    Τώρα είσαι βολεμένος
    και σου κόψανε το βήχα

    Κι αν θυμάσαι τα παλιά
    Ψέματα και μπλα, μπλα, μπλα
    Η καρδιά σου ναφθαλίνη
    Με κασμίρι και λουστρίνι

    Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα
    Κι όλο τρως απ' την κουτάλα
    Τώρα μάγκωσε η φάκα
    Και σε κλείσανε στη γυάλα"
    ["Νταλίκα" δια χειρός Κώστα Τριπολίτη. Αριστούχα στιχάκια τα οποία θα έπρεπε να παίζονται στα ραδιόφωνα κάθε πέντε λεπτά για να μας θυμίζουν πού βρισκόμαστε τώρα και πού είχαμε κλείσει ραντεβού κάποτε

    Το λινκ από τους στίχους:
    http://new.e-go.gr/music/article.asp?catid=6487&subid=2&pubid=338745
    Για να είμαστε και δίκαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΛΕΓΑ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Κ ΩΡΙΜΟΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΠΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ ΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΩ ΩΣ ΝΕΟΣ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΗ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΧΙ ΕΝ ΘΕΡΜΩ Κ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΖΟΥΣΕ ΕΠΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΦΑΣΚΕΙ-ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάποιοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τους λόγους μου.
    Απέτυχαν.
    Αναφέρθηκα στην οικογένεια του Γιώργου Παπανδρέου και το πήραν ως νεποτισμό!
    Θα μπορούσαν άνετα να μου αναφέρουν τον αδελφό του Ανδρέα! Τέλος πάντων.
    Αφού δεν καταλάβατε το σκεπτικό μου, δεν μπορεί κανένας να χτίζει στον αέρα.
    Μιλάτε απαξιωτικά για τις περασμένες γενιές! Τι πιο απτή απόδειξη του απλοϊκού αφοριστικού τρόπου, μεγέθους και ποιότητας λόγου;
    Δεν έζησα άμεσα, αλλά με άγγιξε η Μικρασιατική καταστροφή! (τον αφορισμό τον έζησα!)
    Έζησα όμως τη Μεταξική δικτατορία με το φόβο και τρόμο του χωροφύλακα!
    Έζησα τη φρίκη του πολέμου και το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης.
    Έζησα και την κατοχή και την ένοιωσα ακόμα και σαν πείνα!
    Έζησα όμως και την καταστροφή του εμφύλιου,που η παράταξη του σημερινού πρωθυπουργού με εκείνη της Παπαρήγα,φόρτωσαν στο λαό μας, τη στιγμή που οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης χτίζανε το μέλλον τους.
    Έζησα πρόσφιγγας στην ίδια μου την πατρίδα και είδα τον πατέρα μου, ένα νοικοκύρη ήρεμο, ουδέτερο, άνθρωπο να σέρνεται στα στρατοδικεία επειδή κάποιοι ρουφιάνοι της αστυνομίας του φόρτωσαν αντεθνικισμό!
    Είδα τον αδελφό μου να αποβάλλεται απο την Ανωτάτη Εμππορική και να τραβιέται στα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας επειδή έστειλε τηλεγράφημα στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ειρήνης.
    Τον είδα να εξορίζεται τότε από την παράταξη του Κωστάκη όταν κυβερνούσε ο συνονόματος θείος του που άφησε πίσω του τη μεγαλύτερη ντροπή της νεώτερης πολιτικής ιστορίας που έφερνε το όνομά του: "Καραμανλοκρατία" συνώνυμο του τρόμου! Είδα να επαναλαμβάνεται η εξορία του από τη Χούντα, που επιμελώς ετοίμασε με χίλια ψέματα η ίδια η παράταξη με την επαίσχυντη προπαγάνδα του ακόμα καιτου σαμποτάζ στο στράτευμα!
    Τι έκανε η παράταξη της κυρίας ΠΑπαρήγα;
    Έστελνε στα στέκια της νεολαίας τους καθοδηγητές στρατολόγους της, παράσερνε με τα όμορφα οράματα τα παιδιά και τα παγίδευε με τον σατανικό τρόπο δίνοντάς τους προκηρύξεις και αφίσες και καρφώνοντάς τους στην αστυνομία για να συλληφθούν ,να τα ταλαιπωρηθούν ,να μαρτυρήσουν της μάνας τους το γάλα για να γίνουν φανατικοί οπαδοί!!
    Μου λέτε τι αφήσαμε!
    Ρωτάτε τι βρήκαμε, με ποιούς τα βάλαμε, πόσο αγωνιστήκαμε;
    Δεν υπάρχουν σ' αυτή την ιστορία αυτόματοι πιλότοι!
    Μέσα στις συμπληγάδες της Αγγλίας και της Αμερικής, πώς περάσαμε χωρίς να χάσουμε την ψυχή και τη χώρα μας εμείς και μόνο εμείς το ξέρουμε.
    Εσείς, από ασφαλή θέση κάνετε μια ριχή, ανούσια κριτική και τραγουδάτε τραγούδια που τα έγραψαν και τα τραγούδησαν οι γενιές πριν από σας, και τα πουλάτε για δικά σας!
    Μακάρι να ζούσατε εκείνα τα χρόνια, που όσο σκληρά κι αν ήταν είχαν νόημα, έφτιαχναν όνειρα.
    Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκαν, και δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε τα μισά!
    Σήμερα έχετε την άνεση να τα πραγματοποιήσετε, αν έχετε όνειρα.
    Ακούτε την Παπαρήγα που τα βάζει με το ΠΑΣΟΚ ,γιατί της έκλεψε, της σφετερίστηκε λέει, τα οράματά της και τα πρόδωσε!
    ΄Εζησα από κοντά τα ποια οράματα είχε η παράταξή της.
    Έτυχε να επισκεφθώ και τις γειτονικές χώρες και την Αν.Γερμανία και τις παραδουνάβιες!
    Ήξερα από πριν, αλλά απλά επιβεβαιώθηκα!
    Δεν είναι για σας ανεκτό το πράγματι φθαρμένο από την εξουσία πΑΣΟΚ.
    Όμως όλοι διδάσκονται από τα λάθη τους.
    Ο κίνδυνος είναι να μη διδαχθεί ο λαός μας από την Κωλετική κυβέρνηση με τα ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ! Γιατί στην πλύση εγκεφάλου είναι επιστήμονας. Στην εξουσία αποδείχτηκε επικόινδυνη για τη χώρα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι δικό του πρόβλημα που γεννά όμως παρέργειες για όλους.
    Όμως τότε η έσχατη πλάνη θα είναι χείρων της πρώτης!
    Υγειαίνετε!
    YAMAMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατ΄αρχήν η δική σου η γενιά έχει ένα μεγάλο κόλλημα: Πρέπει σώνει και καλά να κολλήσει μια ετικέτα στο συνομιλητή του.
    Μιλάς για την Παπαρήγα λες και σου είπε κανείς ότι εμείς εδώ είμαστε κομμουνιστές. Έψαξα όλα τα comments αυτού του post. Ο μόνος που μιλάει για την Παπαρήγα είσαι εσύ. Ποιος σου είπε ότι περιμένουμε λύση από την Παπαρήγα; Ένα μόνο σχόλιο υπαρχει από μένα για την Παπαρήγα και ρωτάω αν το παιδί της το έστειλε στο αμερικάνικο κολλέγιο να σπουδάσει. Κατά τα άλλα ζήτω η δημόσια δωρεάν παιδεία. Συνεπώς μάλλον απαντάς στο μοντέλο συνομιλητή που έχει πλάσει προκατειλημμένα το μυαλό σου για μενα. Ααυτό είναι και δικαιολογημενο γιατι η ανωνυμια του διαδικτύου μας κανει και επιθετικούς ενίοτε.


    ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ

    ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΣΟΥΤΑΡΑΝ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΤΡΕΛΑΝΑΝ. ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ.ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΔΩ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΕΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ.



    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΕ, ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΣΗΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ; ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 81.
    ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΑ) ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΝΣΑΡΑΝ ΤΟΝ ΟΥΛΑΦ ΠΑΛΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙ. ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΥΤΑ;



    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΓΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ. Αυτά που είπα παραπάνω τα επανελαβες με το δικό σου τρόπο ως προς την ιστορία. Για ξαναδιάβασε τι έγραψα.


    ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΑΠΡΙΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΕΝΙΑ ΤΑ ΕΧΩ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΥΣΙΕΣ.

    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΣΗΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ: ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΠΑΝΤΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΟΥ ΠΕΙΣ ΟΧΙ.


    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΖΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ.

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.


    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.



    ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΛΛΟΝ. ΚΑΙ ΓΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΙ ΚΟΙΤΑΩ.


    ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΙΑ. ΚΟΙΤΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ.


    ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
    ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΠΙΑ.

    ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βολεμένος! Ένα ακούω, ένα διαβάζω:γκρεμίστε! Την πρόταση, τη λύση, την ανατροπή περιμένω από τη νέα γενιά!
    Δεν μπορώ να την κατηγορήσω ,όχι μόνο γιτί δεν γνωρίζω το μέλλον της, όχι γιατί δεν βλέπω το παρόν της, αλλά γιατί πολύ πριν από τον Κμφούκιο οι κινέζοι έλεγαν ό,τι επαναλαμβάνεται μόνιμα αιώνες τώρα "χάλασε η νέα γενιά! Πού εμείς στα νιάτα μας !" Αυτά είναι απλοϊκά λόγια.
    Προσωπικά είμαι ευτυχής, όχι γιατί βολεύτηκα. Δε βολεύτηκα. Ζω με τη σύνταξή μου, που είναι μια μέση σύνταξη. Είμαι όμως ευτυχής γιατί έζησε η γενιά μου τη μεγαλύτερη ποικιλία των γεγονότων που έζησε η ανθρωπότητα ως σήμερα: Έζησα μια μητρική γλώσσα που ανατράπηκε, ένα αλέτρι που ήρθε από τον Ησίοδο και ανατράπηκε, ένα μουλάρι , ένα γαϊδούρι για μεταφορικό, που ανατράπηκε, ένα σπίτι με πλάκες που ανατράπηκε, μια ζωή γενικά που ερχότανε από την αρχαιότητα, που τη ζούσαμε και βιώσαμε την ανατροπή της! Από την παιδική και νεανική μου ηλικία διασώζονται δύο- τρεις φωτογραφίες, όσες μπορούσε να έχει κανένας βγάλει τότε και σήμερα ναμαι μέσα σε τούτες τις σελίδες! Στο χωριό μου είχαμε μόλις ένα τηλέφωνο στην κοινότητα με μανιβέλα! Δεν κοιτάζω πίσω.Αν το έκανα δε θα χρησιμοποιούσα λαπ-τοπ σ' αυτή την ηλικία! Απλά αναλογίζομαι τι θα γεμίζει τις μνήμες της σημερινής νέας γενιάς; Το υπαρξιακό πρόβλημα είναι κοινό και αναγκαίο κακό ίσως, και αυτό κυριαρχεί στη ζωή μας. Σε ποιες σταθερές θα αναφέρεται στη σημερινή νεολαία; Δεν είμαι μόνος που λυπάμαι που δεν υπάρχουν σημεία αναφοράς για σας. Τα γκρεμίστε- γκρεμίστε είναι λόγος εύκολος. Η δύσκολία βρίσκεται στο χτίσιμο! Η δημιουργία πονά. Τα άλλα τα βλέπω στα γήπεδα! Ποτέ δεν υπήρξα απαισιόδοξος. Πιστεύω στη νέα γενιά για τον πρόσθετο λόγο ότι την υπηρέτησα. Η θλίψη βρίσκεται στο πως δεν μπορεί στην κάθε νέα γενιά οκαθένας ως μονάδα να εξαντλεί τις δυνατότητες που τον προίκισε η φύση. Το ποιος φταίει, όταν το βρείτε και προπάντων όταν το αντιμετωπίσετε, θα δημιουργήσετε την καινούργια ανατροπή. Και από αυτή την ανατροπή έχουμε ανάγκη. Κάντε τη!

    YAMAMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είναι όμορφο να καταλήγεις να συμφωνείς μέσα από ένα τέτοιο διάλογο. Τελικά λέμε το ίδιο πράγμα εν τέλει: Ναι θέλουμε την ανατροπή. Αλλά εδώ έρχεται η ανάγκη του ηγέτη.
    Κάποιοi κομπλεξικοί μετά την φυγή από τη ζωή του Α. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή φρόντισαν να πούν ότι δεν μας χρειάζονται ηγέτες πια αλλά συλλογική δουλειά.
    Ο ηγέτης είναι αναγκαίος γιατί θα ενώσει και θα εμπνεύσει τον κόσμο σε συλλογική δουλειά αρκεί να μην φθαρεί ο ίδιος.
    Στην εποχή του τέλους των ηγετών ούτε ο Κωστάκης ούτε ο Γιωργάκης εμπνέουν τον κόσμο.

    Και εμείς τον ψάχνουμε στην νέα γενιά. Αλλά ακόμα δεν ξεπήδησε. Πιστεύω ότι κάθε εποχή βγάζει τους ηγέτες της. Και ετούτη η εποχή κάτι θα γεννήσει. Το καζάνι της σιωπηλής πλειοψηφίας βράζει από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι θεωρίες για τους ηγέτες είναι μια πονεμένη ιστορία.
    Υπήρξαν πολλοί θεωρητικοί, που πέρασαν οι απόψεις τους ως σχολές στο ποιος δημιουργεί την ιστορία κλπ.
    Οι οπαδοί ακολουθούσαν κάθε πλευρά, ανάλογα με την κοσμοθεωρία τους για το ρόλο των προσωπικοτήτων,του λαού , της μάζας κλπ.
    Τελικά φάνηκε πως θ συγκερασμός των απόψεων είναι πιο πιστικός λόγος. Εδώ μάλλον λειτούργησε ο μηχανισμός του Ιστορικού Υλισμού.
    Σήμερα όμως η άποψη αυτή πως "η σύμπτωση των απόψεων των πολιτών με την παρουσία του κατάλληλου για τη μεγάλη στιγμή ηγέτη" είναι μάλλον μια ουτοπία.
    Γιατί;
    Διότι ο πλούτος, συγκεντρωμένος σε λίγα χέρια, τα μέσα επικοινωνίας που υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και η όλη δομή κοινωνίας και οικονομίας προπαβντός, δε φαίνεται να επιτρέπουν στον άνθρωπο να σκεφτεί το συμφέρον του συνόλου και να ταυτιστεί με το γείτοναπ.χ. Η ατομική οικονομική πίεση, ο φόβος της ανεργίας και γενικά η εξαθλίωση ,που έχουν καταφέρει να εφαρμώσουν σε όλο τον πλανήτη, με την αβυσσαλαία απόσταση του πλούτου από τη τώχεια, δεν αφήνεουν, όλα αυτά και άλλλα, περιθώρια ανατροπών. Σήμερα η βελτίωση των όρων ζωής του ανθρώπου, δυστυχώς μπορεί να έλθει με ένα και μόνο τρόπο:το μορφωτικό ανέβασμα του κόσμου και η συμμετοχή όλων στα κοινά, πρώτα της γειτονιάς και απόλίγο-λίγο της πόλης και τέλος της χώρας. Ανατροπές επαναστατικές με ηγέτες και λαό να τρέχει πίσω του στη σημερινή εποχή δε φαίνεται στον ορατό ορίζοντα. Και οι γενιές περνάνε. ¨Όταν κηρύχτηκε ο πόλεμος λέγανε όλοι πως με το τέλος του ο κόσμοες θα τρώει με χρσυά κουτάλια. Σήμερα με τη διασπορά του λαού σε δεξιούς, αριστερούς,κεντρώους και άλλες αδικαιολόγγητες διακρίσεις και διαιρέσεις ,μείναμε στο να μην έχουν οι άνθρωποι στη μεγάλη πλειοψηφία τους ούτε κουτάλια.
    Στην πράξη σήμερα εκείνο που θα οφελήσει για πρώτο βήμα είναι η συνεργασία, η συμμετοχική Δημοκρατία, ο συμμετοχικός προϋπολογισμός κατά γειτονιά κατά πόλη κατά περιφέρεια.
    Δεν ξέρω. Μπορεί να σφάλω.
    Ειλικρινά σας σκέφτομαι και σας εύχομαι!
    Κάτι θυμήθηκα: Βρέθηκα σε Ευρωπαϊκό σχολείο της τότε ΕΟΚ. Στο πρόγραμμα του σχολείου υπήρχε ένα ξεχωριστό μάθημα με τον τίτλο "αντισταθείτε στην τηλεόραση, αντισταθείτε στη διαφήμιση" !
    Αντισταθείτε είναι και η δική μου προτροπή. Όχι βία! Σήμερα-χθες γιορτάστηκε η επέτειος για τον Γκάντι! Τι ωραίο παράδειγμα!

    YAMAMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής του, όπου και διαμένει, επειδή έχει αποκτήσει ξένη (Κολομβιανή) υπηκοότητα;
    1.. Απελαύνεται από την χώρα.

    2.. Φυλακίζεται.

    3.. Του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.

    4.. Πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

    5.. Πληρώνει 14.000 δρχ. και γίνεται στη χώρα αυτή, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας (1982-1985), Διοικητής Εμπορικής Τράπεζας (1981-1982), Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (1979-1981), διευθυντής του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών(2001 έως σήμερα)

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

    Το όνομα αυτού Κώστας Βαΐτσης

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής;

    1.. Στιγματίζεται ως φυγόστρατος.

    2. Δεν του επιτρέπεται να εργαστεί στο δημόσιο.

    3.. Δεν του επιτρέπεται η κατοχή όπλου.

    4. Πληρώνει για να μην υπηρετήσει 29.000 δρχ. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ και έχει υπό της εντολές του ολόκληρο το στράτευμα, προχωρεί σε συμφωνίες αγορών πολεμικού υλικού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, την ώρα που εάν του δώσουν ένα G3, θα το πιάσει από την κάννη.

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!


    Το όνομα αυτού Άκης Τσοχατζόπουλος

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον βγάλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας; (Πράγμα που έγινε)

    1.. Οδηγείτε σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.

    2.. Δεν του δύνεται άδεια οδήγησης

    3.. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής

    4.. Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος της Ελλάδος με 80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα, οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς χαρτί ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε απώλεια του πρώτου όπλου, μετά από λίγο διάστημα δήλωσε απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του έδωσε άδεια για τρίτο!

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

    Το όνομα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή ταρζάν

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του παριστάνοντας επίσης τον τρελό;

    1.. Εισάγεται σε κλινική για θεραπεία.

    2. Του χορηγούνται ψυχοφάρμακα.

    3. Δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.

    4. Δεν μπορεί να καταλάβει υπεύθυνη διοικητική θέση οπουδήποτε.

    5.. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

    Το όνομα αυτού Θάνος Μικρούτσικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.
    ΚΑΛΟΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 8 ΚΑΙ ΟΛΟ ΕΛΕΙΠΕ ΜΕ ΚΟΠΑΝΕΣ Η ΑΟΠΒΟΛΕΣ)... ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ...ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗΣ.
    ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;;;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ;;;
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητοί φίλο, χαίρομαι που διθαβάζω τόσα πολλά σχόλια με τα περισσότερα από τα οποία συμφωνώ. Εννοώ τα όσα τραβάει η χώρα μας λόγω των ανάξιων συμπολιτών μας πολιτικών, "νταβατζήδων" ή και απλών "πρασινογαλαζοφρουρών".
    Θα ήθελα μόνο να ζητήσω από σας να ελαττώσετε τις αναλύσεις σας για το ποιός φταίει ή είναι χειρότερος και να μου δώστετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να κάνει κάποιος απλός πολίτης για να βελτιώσει όλα όσα πολύ σωστά κατακρίνετε.
    απορος (εκ του απορία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Περί ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΣΤΩΠΟΥΛΟΥ ...

    στις 25/7/2007 αναρωτήθηκε κάποιος που βρήκε τα λεφτά !!!.

    Λέω εγώ τώρα ...

    Οταν η μετοχή των ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ είχε περίπου 1800 δρχ το 1998 καί έφτασε τίς 180.000 αν θυμάμαι καλά το καλοκαίρι του 1999.....Να μην αναφέρω τις μετοχές ΜΟΧΛΟΥ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ....

    Λέω επίσης : ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (αυτό θυμάμαι από πάμπολες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές) του ΠΕΤΡΟΥ και του ΛΑΛΙΩΤΗ

    Τώρα μπορούμε να αναρωτηθούμε :

    ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ;

    "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ"

    για την πορεία και τα παιγνίδια ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ο λαλίστατος σε προκλητικό βαθμό ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ - ΗΘΙΚΟΠΛΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (με τα 'υψηλού επιπέδου' τότε περιοδικά του)

    η απάντηση αυθόρμητα νομίζω είναι : Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια !!!

    ...και αυτό βέβαια είναι ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ πιθανό σενάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ-ΙΔΙΟΤΈΛΕΙΑ -ΤΈΛΜΑ

    ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΝΜΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ.


    Ενα από τα βασικά αίτια που απειλούν τήν Δημοκρατίαν, είναι και η Δηναγωγία. Κι΄όταν λέμε δημαγωγίαν ,βέβαια, εννοούμεντην τών διά απατηλών καί ανηθίκων λόγων και μέσων κατάκτησις τής εμπιστοσύνης τού λαού.Αυτήν τήν
    μέθοδον χρησιμποίησε και ο Α>ΠΑΠ>.
    πού με απατηλά λόγια και υποσχέσεις
    κατάφερε να διασπάσει την αριστεράν (κομμουνιστές) παράταξιν και να ιδιοποιηθεί την ψήφων των, με την προϋπόθεσιν ,αρκετών εκ τής
    αριστεράς, να τοποθετηθούν εις κυβερνητικάς θέσεις,πόστα και τη΄ν
    δημιουργίαν μιάς ομάδος, που να ελέγχει και να προστατεύει το κόμμα
    τήν οποίαν ονόμασαν -ελέω Θείου βρέφους-17Ν.Τρώγοντας καί πίνοντας,
    λοιπόν, εξαφάνιζαν όποιονδήποτε δέν
    τούς έκανε τα κέφια,ροκανίζοντας τα
    θεμέλια της Δημοκρατίας οδηγώντας
    αύτήν εις τήν συρρίκνωσιν και τον απομονωτισμόν,με συνθήματα ,όπως..
    ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδηκάτο,έξω
    από τοΝΑΤΟ κ.α,,τα οποία ακόμη και σήμερον τα χρησιμοποιούν,θέλοντας
    να επιβάλλουν την ηλιθιοποίηση εις
    τον πάσχοντα λαόν.Ο Α>ΠΑΠ.,λοιπόν,
    εκμεταλλεύθηκε τούς αριστερούς. Αλλά και αυτοί με τήν σειρά τους
    εκμεταλλεύθηκαν όλο το πασοκ.
    Καταρράκωσαν όλα τά ταμεία, δίδοντας σύνταξη σε άτομα πού ήταν
    καθ΄όλα υγιείς και τούς βάφτιζαν
    αόμματους ,κουτσούς ,κουφούς, κι΄΄οτι άλλο κατασκεύασμα προήρχετο από τα εργαστήρια της πασοκομμουνιστικής προπαγάντας.
    Πέρα απ άυτά πονικοποίησαν την λέξιν
    Εθνικόφρων καί έκαναν τήν αλλαγήν,
    ο παράνομος έννομος και ο έννομος
    παράνομος.Η δε εξωτερική πολιτική
    ήτο ένα πειθίνιο όργανο στις απαιτήσεις του ΔΡ.ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ.
    Ο μετέπειτα συναγωνιστής,καθοδη-
    γητής,καθηγητής,βομβιστής Κ.Σημίτης
    ουδέν το άξιον προσέφερε εις τήν Ελλάδα το μόνο βέβαιον ,ειναι ότι
    εννοποίησε τήν ,μίζαν,τήν αρπαχτήν,
    καί γενικά το παρακράτος είχε τόν πρώτον λογον.Είιιχεεεε και ώς
    ΥΠ.Εξωτερικών τον Γεώργιο Α>ΠΑΠ.
    κοινώς, -το παιντί- όστις ο άμωρος
    περιέπλεξε τις υποθέσεις και γι΄αυτό τις μετετόπισε πρός το μέλλον,αλλά, δεν ξέχασε
    να υπογράψει διαρρήδην την ελευθέραν πτήσιν εις το Αιγαίον,
    πρός όφελος τών απέναντι και το σπουδαίο είναι, ότι κάνει κριτική για τίς παραβιάσεις και δεν εντρέπεται ο αχρηστος.Ακόμη και στο Σκοπιανό έχει ασελγήσει εις βάρος τών Εθνικών μας συμφερόντων,
    (ας μη ξεχνάμε τήν ιδέα κατά της
    Έλλάδος του ΔΡ. ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, που έλεγε, διαγράψτε την ιστορίαν και
    τα γράμματα απ΄τήν Ελλάδα,.
    Τώρα υποκινεί ,οΓιεώργιος-το παιντί- τα συλλαλητήρια για πράξεις
    που αυτός και το κόμμα του ευθύνονται,δημαγωγόντας εις τούς
    άτυχους ψηφοφόρους του, με μόνο
    ιδανικό την ανατροπήν, την ακυβερνησίαν, εκεί που βασίζεται
    κάθε μαρξιστικό -ανθελληνικό- κατεστημένο, για να απολιθιώσει
    τον κόσμον και να νομιμιποιήσει
    την τεμπελιά , με σκοπό να αρπάξει
    και να καταλύσει το ιερόν τής
    ατομικής ιδιοκτησίας που είναι ένας από τούς κανόνες σεβασμού,
    από τηνΔημοκρατίαν. Αυτά κι΄άλλα
    πολλά είναι που συμπυκνώνουν τήν
    έννοιαν της ιδιοτελούς διακυβερνήσεως του πασοκομμουνισ-
    τικού καθεστώτος. Και εδώ
    κ, Γεώργιε Α.ΠΑΠ.-παιντί-, όλος
    ο κόσμος σε smelled,ότι δεν έχετε
    πολιτικήν χροιάν,δεν έχετε ιδέες,
    δέν έχετε λύσεις, δεν εχετε
    Βάσεις..έίστε ένα Τέλμα.
    Κι΄ακόμη, η Ελλάς θα ήτο πρότυπον
    Κράτους, άν δέν υπήρχε το κοινωνικό έκτρωμα που λέγεται κομμουνισμός,μαρξισμός.

    Κυριάκος Πατριαρχέας
    Μάρτιος 21,2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΡΙΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΒΟΥΡΟΕΚΔΟΤΗ,
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κανένας δημοσιογράφος δεν του κάνει τις εξής ερωτήσεις:


    1. Γιατί συνεχώς λέτε για το πού σπούδασαν τα παιδιά σας και δεν λέτε για το τι σπουδές κάνατε εσείς ο ίδιος που σας χρυσοπλήρωνε ο ελληνικός λαός;


    2. Γιατί συνεχώς μιλάτε για τη Σχολή Αναβρύτων, λες και είναι κανένα Πανεπιστήμιο τύπου Καίμπριτζ; Γιατί δεν λέτε καθαρά ότι τα Ανάβρυτα που σπουδάσατε ήταν απλά ένα γυμνάσιο, στο οποίο ο καθηγητής δεν θα τολμούσε ποτέ να σας βάλει κακό βαθμό επειδή θα πέρναγε την υπόλοιπη ζωή του στη Μακρόνησο;


    3. Πώς καταφέρατε σε δύο (2) χρόνια και τελειώσατε τρεις (3) στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων); Γιατί δεν τις τελειώνατε σε τρία (3) χρόνια (στην κάθε μία η φοίτηση είναι τετραετής);


    4. Όταν η χούντα σας κατάργησε οριστικά γιατί βιαστήκατε να δηλώσετε ότι θα σπουδάζατε στο Καίμπριτζ; Γιατί είσασταν επί τρία (3) χρόνια υποψήφιος και τελικά δεν καταφέρατε να γίνετε δεκτός; Πως το δικαιολογήσατε μετά; Ότι «δεν είχε το Καίμπριτζ το κατάλληλο κύρος»;


    5. Θυμάστε που όταν είσαστε διάδοχος του Θρόνου στην Αθήνα μια κοπέλα ρωτήθηκε σε ένα λεωφορείο αν της αρέσετε και όταν εκείνη απάντησε «όχι δεν είναι του γούστου μου» συνελήφθη από αστυφύλακα με πολιτικά για περιύβριση αρχής και καταδικάστηκε με την εισήγηση του εισαγγελέα ότι «Σε όλες τις Ελληνίδες αρέσει ο διάδοχος Κωνσταντίνος»;


    6. H γιαγιά μου μου έλεγε παλιά ότι καλά κάνατε και μάθατε καράτε επειδή με τον τρόπο αυτό θα μπορούσατε να αντιμετωπίζατε τους εχθρούς της πατρίδας μας. Στη δίκη της χούντας (1975) αποκαλύφθηκε την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος σας επισκέφτηκαν στα ανάκτορά σας στο Τατόι ο Παπαδόπουλος, ο Πατακός και ο Μακαρέζος, και τους δεχτήκατε αόπλους στο γραφείο σας. Εσείς κρατάγατε ένα πιστόλι (τι το κάνατε, καθαρίζατε τα νύχια σας;) και πίσω από τους τρεις πραξικοπηματίες υπήρχαν δύο εμπιστότατοί σας χωροφύλακες που κρατούσαν αυτόματα «Sten». Γιατί δεν τους πυροβολήσατε; Φοβηθήκατε μήπως οι συγγενείς τους σας κάνουν αγωγή κατά του δημοσίου με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα;


    7. Ποιος ενέργησε σωστά, εσείς ή ο γαμπρός σας ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας που αντιμετώπισε με θάρρος την απόπειρα πραξικοπήματος του συνταγματάρχη Τεχέρο Μολίνας (1976) και τον εξανάγκασε να αυτοκτονήσει; Ποιός απολαμβάνει υστεροφημία τώρα; Αυτός η εσείς που βουτήξατε στη θάλασσα για να ρίξετε σαμπάνια σε μια ολυμπιονίκη μας (δεν σας εξήγησαν ο Αρναούτης και ο Χοϊδάς ότι δεν ρίχνουν σαμπάνια σε βρεμένους από τη θάλασσα ολυμπιονίκες, η μήπως εσείς δεν το ξέρατε επειδή δεν είχατε βραχει ως ολυμπιονίκης);

    8. Θυμάμαι ότι όταν ταξίδευα με το πλοίο στην Κρήτη για το δημοψήφισμα του 1974, την ώρα που μιλούσατε στην τηλεόραση ότι «θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας, για να επισκεφτείτε τους τάφους των προγόνων σας» ένας ασεβής Κρητικός πήγε πίσω από την τηλεόραση και κουνούσε τα χέρια του, σαν να ήσαν τα δικά σας χέρια. Έτσι το πλήθος των Κρητικών επιβατών της «Κρητικής Ατμομπλοϊας» δεν έδειξε την αρμόζουσα κατάνυξη. Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, ώστε να επαναληφθεί το δημοψήφισμα;

    9. Όταν έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Βασιλευομένης Δημοκρατίας» στις 2 Οκτωβρίου 1974 στη γωνία Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους στην Αθήνα, γιατί ανεχτήκατε το πλήθος των ασεβών φοιτητών που φώναζε «λέσα για λέσα είσαι πριγκιπέσα, άνοιξε το παράθυρο να μπει γιαούρτι μέσα» και πέταγε αβγά και νεράντζια; Γιατί δεν ζητήσατε να διαλυθεί το πλήθος με τα μηχανοκίνητα του Μπιτούνη με τα δακρυγόνα («τις αύρες» όπως τις αποκαλούσατε τότε); Γιατί τα ανεχτήκατε όλα αυτά; Γιατί ένας άξιος αξιωματικός, ορκισμένος στη χούντα και στο θρόνο, ο Μπόλαρης, έκανε αυτή την ξεφτιλισμένη απόπειρα πραξικοπήματος με τις πιτζάμες;

    10. Δεν ντραπήκατε τους προγόνους σας, τους Αψβούργους, τους Χοετζόλερν, και τόσους άλλους που δόξασαν το στερέωμα της βασιλευόμενης Ευρώπης, τον Μαξιμιλιανό του Μεξικού κλπ; Θα τολμούσαν ποτέ στον Φραγκίσκο Ιωσήφ της Αυστρίας να φωνάξουν «έ, έ, έρχεται – έρχεται γιαούρτι!»;

    11. Γιατί – μετά από όλα αυτά – δεν σκεφτήκατε την ματ κίνηση κατά των αντιπάλων σας: Να πάτε στην Αμερική να σας καταψύξουν για τα επόμενα 100 χρόνια και όταν θα ξυπνήσετε, δεν θα ζούν οι επικριτές σας, και θα μπορείτε να ισχυριστείτε ότι τελειώσατε τις 3 στρατιωτικές σχολές σε 12 χρόνια που ήταν κανονικά η φοίτηση όλων αυτών, ότι πήγατε μετά και σπουδάσατε στο Καίμπριτζ; Ποιος ρωτάει σήμερα τί σπουδές είχε κάνει στα νιάτα του ο Όθωνας;


    Λυπάμαι, αλλά αν με είχατε πλησιάσει και εμένα ευγενικά, ίσως να σας ρώταγα μόνο για τις σπουδές που έκαναν τα παιδιά σας (για να γεμίσει η συνέντευξη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *