GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχίζει η δεύτερος γύρος...

Ο τραπεζικός συντάκτης του Press-gr , μας εξηγεί ότι δεν είναι αποσπασματική η σημερινή δήλωση της Dubai Financial , που στηρίζει τον Α. ...

Ο τραπεζικός συντάκτης του Press-gr, μας εξηγεί ότι δεν είναι αποσπασματική η σημερινή δήλωση της Dubai Financial, που στηρίζει τον Α. Βγενόπουλο και απορρίπτει την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς. Ως γνωστόν η Dubai Financial είναι βασική μέτοχος της Marfin.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι:
α) δεν θα αποδώσει η προσπάθεια εξαγοράς της Marfin από την Πειραιώς.
β) η διοίκηση της Marfin έχει τη στήριξη, σε αυτή την φάση τουλάχιστον, από τους χρηματοδότες της
γ) μόλις περάσουν τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια η πρόταση εξαγοράς της Τράπεζας Πειραιώς από την Marfin, ουσιαστικά από την Dubai Financial, θα επανέλθει. Θα είναι ο δεύτερος γύρος της αναμέτρησης.
Η πλήρης δήλωση είναι η εξής:
«H Dubai Financial επιθυμεί να εκφράσει την πλήρη υποστήριξη της προς τη Διοίκηση της Marfin Popular Bank, τόσο σε ότι αφορά το όραμα και τη χάραξη της στρατηγικής της, όσο και αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη δημιουργία αξίας. Η Dubai Financial δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αποδεχθεί την πρόταση, που υποβλήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς σε σχέση με την συμμετοχή της στην Marfin Popular Bank».

9 σχόλια

  1. Αυτό ειναι που φοβάται ο Σάλλας της Πειραιώς γι αυτό και κινείται πανικόβλητος μπάς και αποτραπεί το μοιραίο. Την Τρίτη εκδράμει στη Κύπρο όπου έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους πάντες πλήν του Τάσου Παπάδόπουλου. Μάλιστα, στο τέλος της επίσκεψης ανακοίνωσε οτι "θα παραθέσεϊ γεύμα¨! (Τι χρειαζόταν αυτό να το βάλει σε ανακοίνωση;)
    Ο Σάλλας έχει δεί τα σκούρα για ένα απλό λόγο: Αυτός και ΟΛΟΙ οι μεγαλομέτοχοι που τον στηρίζουν (Βαρδινογιάννης, Βασιλάκης, Φουρλής κλπ) δεν έχουν παρά το 35% των μετοχών της τράπεζας. Που σημαίνει οτι εκτός ελέγχου ειναι το 65% που βασικά παίζεται στο εξωτερικό. Οποιος λοιπόν δελεάσει αρκούντως τους ξένους θεσμικούς, την ημέρα που θα μετράνε του κουκιά μπορεί να βγεί καβάλα στη Πειραιώς με τον Σάλλα συνταξιούχο. Το "δέλεαρ" δεν ειναι το ποιός ειναι πιο ωραίος και πιο νέος αλλά το ποιός δίνει τα περισσότερα. Το Ντουμπάι απλά έχει πολύ περισσότερα συνεπώς ειναι πιο πειστικό.
    Ολα τ άλλα, π.χ. επαφές στη Κύπρο και δημοσιεύματα στην Αθήνα ("θα του πάρω τη τράπεζα σ' ένα μήνα" που είπε στον ΨΥΧΑΡΗ ο Σάλλας κι ας κάνει τη πάπια) ειναι για εσωτερική κατανάλωση και για δημιουργία εντυπώσεων ΕΔΩ και τίποτα άλλο. Αυτή τη φορά ΔΕΝ μετρανε οι σχέσεις του Σάλλα με το κατεστημένο (Καραμανλής, Παπούλιας, Βουλγαράκης, Βασούλα κλπ) γιατί το Ντουμπάι ειναι αποφασισμένο να κινηθεί επιθετικά και με λεφτά διεκδικώντας τη νύφη σε όλα τα επίπεδα της ευρωπαϊκής κοινότητας αν χρειαστεί.
    Αυτό που έκανε τον Σάλλα έξαλλο και ανήσυχο αυτές τις μέρες ήταν οι πληροφορίες που του ερχόντουσαν που έφερναν τον Βγενόπουλο μεσ' στη τρελλή χαρά, κι οτι ηταν ήρεμος κι ευδιάθετος και δεν μπορούσε (ο Σάλλας) να καταλάβει το "γιατί". Εξελίξεις λοιπόν έρχονται και μάλιστα θα ειναι ραγδαίες και με μεγάλες ανατροπές. Ειναι θέμα χρόνου και ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εβαλε ο Σάλλς και την κόρη του Αχιλλέα Καραμανλή στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς μπάς και δέσει τα "στηρίγματά" του καλύτρερα με το Καραμανλέικο αλλά ΔΕΝ θα του βγεί/ Ο Καραμανλής δεν ειναι μαλάκας για να ξευτιλιστεί διεθνώς ώστε να συνεχίζει τη κονόμα του ο Σάλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βουλγαράκη στηρίζει με τα μπούνια ο Σάλλας στην Α Αθήνας. Κάτι που το γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ο Αλογοσκούφης. Στήριγμα στον Σάλλα ειναι και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος που ειναι και μέτοχος και στο ΔΣ της Πειραιώς. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει άραγε κανείς γιατί απο τους αρχικούς μεγαλομετόχους - μέλη του ΔΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ δεν έχει απομείνει ΟΥΔΕΙΣ σήμερα; Τους έφαγε σιγά σιγά έναν έναν ο Σάλλας για να έχει τη δκηά του κλίκα να τον στηρίζει. Τώρα ήρθε η ώρα να νγεί στο περιθώριο ο ίδιος (ως δισεκατομμυριούχος πλέον!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή, να αρχίσω να πουλάω κάτι μετοχές Πειραιώς που έχω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε τις μετοχές της Πειραιώς!!!!

    http://hellas-fos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @kopeli: Αν πιστέψεις το τι λέει η αγορά, τότε πούλα. Το consensus της αγοράς είναι ότι το σχήμα Βγενόπουλος-Dubai F. θα πάρουν την Πειραιώς. Είθισται οι μετοχές του αγοραζόμενου να βρίσκονται σε discount αμέσως μετά τη συγχώνευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σαλλας έχει αποδείξει οτι ξερει να κερδιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά, ο Σάλλας φαίνεται να κινείται σήμερα υπο καθεστώς πανικού. Αυτό δείχνουν οι κινήσεις του. Μάζεψε τους εργαζόμενους στο Παλλάς για να τον χειροκροτήσουν και να πάρει δύναμη (τους ξένους επενδυτές ΕΠΡΕΠΕ να μαζέψει που έχουν ψήφο και θα μετρήσουν όχι τους υπαλλήλους που ΔΕΝ μετράνε). Πάει τη Τρίτη στη Κύπρο για να δείξει "πυγμή" κάνοντας συναντήσεις με ΟΠΟΙΟΝ έχεο κάποιο "οφίκιο" στο νησί. Και τέλος πάει να κλάψει τη μοίρα του μαζί με τα αδέρφια της Κύπρου που τους ενώνει κοινή μοίρα και μάλιστα διαφήμισε (με επίσημο δελτίο τύπου) οτι θα τον...τραπεζώσουν. Απο την άλλη η Ντουμπάι που τους πληροφόρησαν οτι ο Σάλλας είπε (στον Ψυχάρη) οτι "θα του πάρω τη τράπεζα σ' ένα μήνα" (του Βγενόπουλου) του απάντησαν ευγενικά οτι "δεν τους ενδιαφέρει η προσφορά της Πειραιώς, thank you very much you are very generous" (αντί να του πούνε κάτι άλλο πιο λαϊκό και χύμα -όπως "θα πάρει τα...τρία σ' ένα μήνα")και έχει ξαμολύσει ΟΛΟ το μηχανισμό των δημοσιογράφων που ταϊζει χρόνια τώρα μπας και επηρεάσει τη κοινή γνώμη υπέρ του. Εύκολο αυτό και μάλλον θα γτα καταφέρει αλλά ΔΕΝ μετράει αφού οι ξένοι μέτοχοι θα πούνε το καθοριστικό "ναι" ή "όχι" οταν έρθει η ώρα. Δεν ξέρω ποιά μετοχή πρέπει κανείς ν' αγοράσει ή να πουλήσει, γιατί είμαι άσχετος με τα χρηματιστήρια αλλά η κοινλη λογική μού λέει οτι το πιό σωστό ειναι να μείνει κανείς στη μπάντα και να κινηθεί μετά που θα δούμε κατα που γέρνει η ζυγαριά. Πάντως ο Σάλλας ειναι όντως θορυβημένος και κινείται σπασμωδικά ενω ο Βγενόπουλος ειναι πιο cool και φαίνεται να έχει τα πράγματα υπό έλεγχο σαν να περίμενε όλες τις αντιδράσεις του αντιπάλου και να μην έχει ξαφνιαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *