Οι "λεπτομέρειες" για τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΔΕΗ Μικρές «λεπτομέρειες» για τον παραιτηθέντα από την διοίκηση της ΔΕΗ Δημήτρ...
τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΔΕΗ
Μικρές «λεπτομέρειες» για τον παραιτηθέντα από την διοίκηση της ΔΕΗ Δημήτρη Μανιατάκη:
-Είναι κουμπάρος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκου Στεφάνου. Και «αυτοκόλλητός» του. Τώρα επομένως διαφώνησαν;
-«Κλασικός» αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε φτωχόπαιδο από την Κορώνη της Μεσσηνίας και τελείωσε νυχτερινό γυμνάσιο για να συνεχίσει τις σπουδές του στην ΑΣΟΕΕ. Δούλεψε σε πολλές εταιρείες μέχρι που «έστησε» το 1990 την ICAP που έγινε γρήγορα η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών και επιχειρηματικής πληροφόρησης.
-Ήταν διευθύνων σύμβουλος στην ICAP μέχρι που ανέλαβε την ΔΕΗ μετά την παραίτηση Νέζη.
- Η ICAP έχει πάρει μεγάλες δουλειές από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
-Η ICAP υπήρξε πρωτοπόρος για τα ελληνικά δεδομένα, αφού ήρθε να καλύψει ένα κενό της αγοράς. Εκεί δούλεψε, νεαρός πτυχιούχος, και ο Νίκος Στεφάνου, που συνδέθηκε στενά με το αφεντικό του και στη συνέχεια έγιναν κουμπάροι.
-Στην Κορώνη έχει δημιουργήσει το Μανιατάκειο Ίδρυμα, του οποίου είναι πρόεδρος και έχει «προικοδοτήσει» με ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσόν προκειμένου να προχωρήσει σε έργα πολιτισμού και ανάπτυξης. Σημαντικό ρόλο παίζει σ’ αυτό η σύζυγός του, η συγγραφέας Ελένη Ταγωνίδη.
Ο Τσουπίδης;
Ακούγεται ότι στη θέση του στην ΔΕΗ θέλει να πάει ο νυν πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Π. Τσουπίδης, έμπιστος του Γ. Αλογοσκούφη.
Με λίγα λόγια ο άνθρωπος είχε πολλά λεφτά για να κάνει μικρές υποχωρήσεις ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω μία απορία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην διεθνή βιβλιογραφία διαβάζω ότι όταν αλλάζει ο CEO μιας εταιρείας καλούνται οι μέτοχοι να αποφασίσουν για την διαδοχή. Mπορεί το κομματικό κράτος (αυτο που λένε εις την λαικιστην το 'δημόσιο') να ελέγχει το 51,12% αλλά υπάρχουν και χιλιάδες μικρομέτοχοι. Αλήθεια σε ποια βιβλιογραφια υπάρχει αναφορά ότι το κράτος μπορεί να διορίζει τους CEO σε εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο; Εξαιρούνται τα φασιστικα καθεστώτα Κίνας κτλπ.
Επίσης πως δικαιολογείται η Ελλάδα να είναι τόσο πίσω στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να υπάρχει ακόμα μονωπόλιο;
Την ICAP την έστησε το 1964 κι όχι το 1990.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν καλούνται οι μέτοχοι αλλά το ΔΣ.Οι μέτοχοι εγκρίνουν ή όχι.Αλλά έτσι κι αλλιώς το Δημόσιο κατέχει τη πλειοψηφία των μετοχών (κι ας είναι η εταιρεία στο χρηματιστήριο),οπότε κάνει ότι θέλει και δε ρωτάει κανέναν (ή μήπως τους ψηφοφόρους;).
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ελλάδα έχει μείνει πισω στις εναλλακτικές πηγές γιατι κανείς δε θέλει να πληρώσει το λογαριασμό.Το κόστος απο φυσικό αέριο είναι 90€/ΜWh και από φωτοβολταικα 450€/ΜWh.Στα προοδευμένα κράτη ο κοσμος εχει τη συνείδηση ωστε να πληρώνει για τετοιες ΄΄πολυτέλειες΄΄.Ξερεις πολλους στην Ελλάδα διατεθειμένους να πληρώνουν 5 φορες περισσοτερο τη ΔΕΗ;Κι οσο για τα αιολικά, μονιμως σκοντάφτουν σε ΄΄αγανακτισμένους΄΄ κατοικους που προσφευγουν στο ΣΤΕ με απιστευτες προφασεις του τυπου ΄΄πεφτει η αξια της γης΄΄ ή΄΄ο χωρος ειναι αρχαιολογικος΄΄ ή ΄΄τα προβατα δε θα κατεβαζουν γαλα΄΄...Για να μην πω για δηθεν οικολογικες οργανωσεις που προσφευγουν επειδη οι ανεμογεννητριες απειλουν τα μεταναστευτικα πουλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήNαι ειναι γνωστή η βλακία των δηθεν οικολόγων που τις weekdays κυκλοφορουν με αυτοκινητο στην αθηνα και τα weekends το παιζουν οικολογοι my arse.
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο και να είναι οι μέτοχοι δεν ειναι διακοσμητικο στοιχειο σε μία εταιρεία, αλλά πόσο ακόμα το κράτος να αποφασίζει για τον ceo σε μία εισηγμένη.
Οσο κραταει την πλειοψηφία των μετοχών έτσι θα γίνεται.Αλλά και την μειοψηφία να κρατησει θα κανει οτι θέλει γιατι οι μικρομέτοχοι αφενός δεν εχουν ενιαία φωνή, αφετέρου δεν προσερχονται στις γενικές συνελεύσεις για να ψηφίσουν.Αλλωστε στον ΟΤΕ το κράτος έχει μόνο 30% αλλά στις συνελεύσεις ο μόνοσ που προσερχεται ειναι ο εκπροσωπος του υπουργειου οικονομικων.Ακομα και οι μετοχοι στην Ελλαδα δεν εχουν συμμετοχική συνείδηση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ Η ICAP ΦΤΟΥΡΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ.
Στην Κορώνη δεν τον έχουν και σε εκτίμηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρουν τον εγωισμό του.
Είναι φίλος με τον Σαμαρά.
Επιχειρηματικά είχε τη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων σε βιομηχανική περιοχή έξω από την Καλαμάτα.
Έφτιαχνε τα Levi's.
Όταν οι αμερικάνοι αποφάσισαν να τα κάνουν εισσαγωγόμενα πήγε το εργοστάσιο στην Βουλγαρία.
Νωρίτερα το εργοστάσιο είχε καεί, 4 ασφαλιστικές τον πλήρωσαν γιατί δεν αποδειχτηκε εμπρησμός ή κάτι άλλο, μετά έβαλε την επιχείρηση στο χρηματιστήριο αρχές του 90 λίγο πριν χάσει τη σύμβαση με τους Αμερικάνους (πράγμα που φυσικά ο ίδιος γνώριζε)
Μεγάλες μπάζες όταν τα υπόλοιπα λαμόγια δεν γνώριζαν ακόμη που είναι η Σοφοκλέους.
Τσακώθηκε και με τον αδερφό του για οικονομικούς λόγους όταν έκλεισαν το εργοστάσιο.
Την ICAP την πούλησε στην ALPHA BANK από τη 10ετία του 90. Κράτησε τη θέση του CEO.
Υποστήριξε φανερά τον Σαμαρά στην πολιτική Άνοιξη.
Έχει λίγες αλλά καλές προσβάσεις στην Νέα Δημοκρατία κυρίως οικονομικά στελέχη.
Από τότε που πήγε στη ΔΕΗ, η ICAP πήρε μεγάλες δουλειές.
Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ μιλάνε για άγχρωμο και άοσμο...
Τώρα που είναι η Fidelity μέσα στο ΔΣ της ΔΕΗ να δω τι θα αποφασίσουν...
ΑπάντησηΔιαγραφή