GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Θεομπαίχτης"

Στο χτεσινό "Εθνος" στη στήλη "Παρένθετα" διαβάσαμε: "Πυκνώνουν οι παρουσίες υπουργών στις κυριακάτικες ...λειτουρ...

Στο χτεσινό "Εθνος" στη στήλη "Παρένθετα" διαβάσαμε:
"Πυκνώνουν οι παρουσίες υπουργών στις κυριακάτικες ...λειτουργίες. Χθες εθεάθη κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, που εκλέγεται στην Α' Αθηνών, να
περιφέρεται με ύφος ... κατάνυξης στο προαύλιο του Αγίου Παντελε'ημονα (σ.σ.; Και μετά μας λένε ότι οι εκλογές θα γίνουν φθινόπωρο)".

Ρωτήσαμε στην περιοχή και μάθαμε ότι είχε πάει ο Γ. Αλογοσκούφης με κουστωδία παρατρεχάμενων και χειροκροτητών.
Αρχισε η ψηφοθηρία στις Εκκλησίες.
"Θεομπαίχτες"
σχολίασε ένας ενορίτης, μας είπαν.

3 σχόλια

  1. λογοκρίσια μάγκες όταν γράφουμε για αντώναρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλάδα: Έρευνα για τις απαγωγές των Πακιστανών,
    όχι έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ

    Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την υπόθεση Τζαβέντ Ασλάμ και τα σφάλματα στην έρευνα για τις απαγωγές των Πακιστανών

    Η Διεθνής Αμνηστία δίνει σήμερα στη δημοσιότητα έκθεση, με τίτλο «Ελλάδα: Έρευνα, όχι έκδοση: Η επαπειλούμενη έκδοση υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς το Πακιστάν αναδεικνύει τα σφάλματα στην έρευνα για τις απαγωγές που έχουν καταγγελθεί». Η απόφαση για την έκδοσή του Τζαβέντ Ασλάμ, του Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνα, αναμένεται στις 16 Ιανουαρίου 2007.

    Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί βαθύτατα για την πιθανή έκδοση, από την Ελλάδα προς το Πακιστάν, του Τζαβέντ Ασλάμ. Η διεθνής οργάνωση επισημαίνει ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ, σε περίπτωση που εκδοθεί στο Πακιστάν, κινδυνεύει να υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και προειδοποιεί ότι μια τέτοια έκδοση θα είναι παράνομη, καθώς παραβιάζει τη διεθνώς παγιωμένη αρχή της μη επαναπροώθησης (non-refoulement).

    Ο Τζαβέντ Ασλάμ συνελήφθη στις 6 Νοεμβρίου 2006 από την ελληνική αστυνομία με βάση ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, προερχόμενο από το Πακιστάν με ημερομηνία έκδοσης 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων» – κατηγορία η οποία τιμωρείται στο Πακιστάν με ποινή φυλάκισης μέχρι 14 ετών.

    Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, ούτε ο Τζαβέντ Ασλάμ, ούτε οι δικηγόροι του είχαν πληροφορηθεί λεπτομερώς την ουσία των κατηγοριών. Οι ελληνικές αρχές, μετά από ανώνυμη καταγγελία, είχαν απαγγείλει σε βάρος του παρόμοιες κατηγορίες νωρίτερα το 2006. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον αθώωσε για την κατηγορία της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων στις 29 Σεπτεμβρίου 2006.

    Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τζαβέντ Ασλάμ στην Ελλάδα και το Πακιστάν συνιστούν ενδεχομένως μια μορφή δικαστικής παρενόχλησης εναντίον του, με δεδομένη την ανάμιξή του ως εκπροσώπου έξι άλλων Πακιστανών πολιτών στην Ελλάδα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν απαχθεί από πράκτορες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στις 15 Ιουλίου 2005, στον απόηχο των βομβιστικών επιθέσεων της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο.

    Σε περίπτωση που ο Τζαβέντ Ασλάμ απελαθεί στο Πακιστάν, η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει την ανησυχία ότι οι Πακιστανοί πολίτες, τους οποίους εκπροσώπησε, θα μείνουν χωρίς δημόσια φωνή. Επιπλέον, η οργάνωση θεωρεί ότι ο ρόλος του Τζαβέντ Ασλάμ ως υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενέργησε για λογαριασμό των συμπατριωτών του, τον έχει φέρει σε σύγκρουση τόσο με τις ελληνικές, όσο και με τις πακιστανικές αρχές και εκφράζει τον φόβο ότι, κατά συνέπεια, η δίκη του όταν επιστρέψει στο Πακιστάν θα είναι άδικη. Η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει τα τελευταία χρόνια τις άδικες δίκες στο Πακιστάν, καθώς και τις αυθαίρετες συλλήψεις και τις καταναγκαστικές εξαφανίσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

    Σε σχέση με τις απαγωγές των Πακιστανών τον Ιούλιο του 2005, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος δύο πρακτόρων των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ), ενώ συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για άλλους έξι πράκτορες της ΕΥΠ. Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει την ανησυχία ότι οι δηλώσεις του προηγούμενου και του σημερινού Υπουργού Δημόσιας Τάξης, που αρνούνταν ντε φάκτο οποιαδήποτε ανάμιξη κρατικών υπηρεσιών στις απαγωγές και προσπαθούσαν να τις παρουσιάσουν ως αντιζηλία στο εσωτερικό της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, ενδέχεται να αποτελούν αφ’ εαυτών απαράδεκτο επηρεασμό της δικαστικής έρευνας.

    Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι:


    a.. Θα προστατευθούν τα θεμελιώδη δικαιώματα του Τζαβέντ Ασλάμ, μη εκδίδοντάς τον στο Πακιστάν.


    b.. Θα διεξαχθεί διεξοδική, αποτελεσματική και αμερόληπτη έρευνα για τις καταγγελθείσες απαγωγές των Πακιστανών πολιτών, μεταξύ άλλων για τη φερόμενη συνεργασία μεταξύ εθνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών.


    c.. Οι ύποπτοι δράστες θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.


    d.. Τα θύματα των καταγγελθεισών απαγωγών δεν υποβάλλονται σε εκφοβισμό ή παρενόχληση και είναι σε θέση να συμμετάσχουν πλήρως στη διαδικασία.


    e.. Θα παρασχεθεί στα θύματα πλήρης επανόρθωση για κάθε τυχόν σοβαρή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ενδεχομένως υπέστησαν.


    Το πλήρες κείμενο της έκθεσης με τίτλο «Ελλάδα: Έρευνα, όχι έκδοση: Η επαπειλούμενη έκδοση υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς το Πακιστάν αναδεικνύει τα σφάλματα στην έρευνα για τις απαγωγές που έχουν καταγγελθεί» υπάρχει (στα αγγλικά) στη διεύθυνση http://web.amnesty.org/library/index/engeur250012007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο η ρουκέτα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία το θέμα συνεργασίας με τους αμερικανούς. Συνεργασία υπάρχει και για τη ρουκέτα που πρόκειται να σκάσει στο παρόν (ο Θεός να το κάνει) blog. Είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών, να σταλούν από τους αμερικανούς τα "ίχνη" αυτών που δημοσίευσαν τα υβριστικά "ρεπορτάζ" για (Κακλαμάνη, Τρέμη, κλπ.) πίσω από τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι κρύβεται εκβιασμός. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν κατατεθεί τέσσερις μηνύσεις κατ' αγνώστων. Οι άγνωστοι όμως σε λίγο θα γίνουν γνωστοί. Οι μηνύσεις θα πολλαπλασιαστούν και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!!! Κατά τ' άλλα διαφημίζεστε σαν την "Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα". (Ένας πρώην αστυνομικός συντάκτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *