GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 80% του ΠΑΣΟΚ λέει όχι...

... στην αναθεώρηση του άρθρου 16 Η μικρή σε συμμετοχή διαδήλωση της προηγούμενης Τετάρτης για την Παιδεία δείχνει ότι και η σημερινή δεν...

... στην αναθεώρηση του άρθρου 16
Η μικρή σε συμμετοχή διαδήλωση της προηγούμενης Τετάρτης για την Παιδεία δείχνει ότι και η σημερινή δεν θα είναι μεγάλη. Όμως το πρόβλημα έχει γίνει εσωτερικό και πολύ οξύ για το ΠΑΣΟΚ.
Μάθαμε ότι κορυφαία στελέχη του έχουν ενημερωθεί για την ύπαρξη γκάλοπ που δείχνει ότι, από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, περίπου 66-67% τάσσεται "εντελώς αντίθετο" στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και περίπου 14-15% "σχεδόν αντίθετο".
Το άθροισμα βγάζει δηλαδή ότι σχεδόν το 80% της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να αναθεωρηθεί το άρθρο και δεν θέλει να ψηφίσει υπέρ της αναθεώρησης του το ΠΑΣΟΚ.
Επειδή έρχονται και οι εκλογές, το πολιτικό κι εκλογικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει περισσότερο. Η παραδοσιακή του βάση "βράζει".

28 σχόλια

  1. τρικυμια εν κρανιω σε ολα τα κομματα και τους πελατες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι που έχει καταντήσει η υπόθεση είναι και αδιάφορο τι λέει και το ΠΑΣΟΚ και η ... βάση. Θέλω να πω, και το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει καταντήσει, και το ιδιωτικό αν γίνει θα είναι ένα ίδιο χάλι και μάλλον χειρότερο.

    Το θέμα της παιδείας είναι πιο βαθύ και δεν νομίζω να έχει δει κανείς προσεγγίσεις και διάλογο που να μην είναι επιδερμικός ΄η ανούσιος. Από τη μια ο Γιακουμάτος θέλει "Yale στα Πετράλωνα", από την άλλη κάποιοι εξάντλησαν την επαναστατική τους φαντασία στο να πάνε να σταματήσουν την λειτουργεία στο εκκλησάκι της Πολυτεχνειούπολης. Ορίστε το πεδίο της διαμάχης. Και το 80% της βάσης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει, όπως και το 80% της βάσης της ΝΔ που πιθανότατα υποστηρίζει το ανάποδο.

    Με αυτό δε λέω ότι έχει δίκιο ή άδικο. Λέω ότι δεν έχει τόσο σημασία να πεις μια γνώμη, όσο να πεις γιατί την έχεις.

    Αλλά πώς διαμορφώνει η κοινωνία μας πολιτική άποψη; Ούτε καν από τις εφημερίδες (που πουλάνε 50.000 φύλλα η πρώτη και 1000 η τελευταία),που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν (λέμε τωρα ...) μία οργανωμένη θέση.

    Διαμορφώνει άποψη από το ψυχαγωγικό τηλεοπτικό show που λέγεται κατ' ευφημισμό "ειδήσεις", μέσα από κραυγές και καυγάδες αυτών που έχουν γνώμη για τα πάντα και γνώση για τίποτα ...

    (Έγραψα δηλαδή αυτό που έγραψε ο προηγούμενος ανώνυμος με πιο πολλά λόγια ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΌΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

    YAMAMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΌΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

    YAMAMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο 16 θα σημάνει το τέλος της πολιτικής παρουσίας των Παπαντρέου. Βέβαια ο θεσμός της οικογενειοκρατίας που ισχύει στην υποανάπτυκτη χώρα μας θα συνεχιστεί από Μητσοτάκαινα και Καραμανλή. Σημειολογικά συμπίπτει με την κατεδάφιση της αμαρτωλής ροζ βίλλας. Το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθεί εκλογικά σε όφελος Σύριζα και ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΡΙΖΑ; ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιααυτοι οι Συνασπιστες ειναι η καλυτερη περιπτωση..Βολεμενοι παντα και με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ στην εξουσια,μακγες των Σαλονιων και επαναστατες του γλυκου νερου ειναι οτι χειροτερο στη πολιτικη σκηνη.Ελπιζω στις επικειμενες εκλογες να βρεθουν εκτος Βουλης μπας και δουμε καμμια ασπρη μερα με την ανυποληψια που τους αρμοζει απο τη μεγαλη εκλογικη Βαση.Οτι χειροτερο ειδος στην πολιτκη σκακιερα κανουν δυσαναλογη φασαρια απο τον πραγματικο τους αριθμο.Οι μισοι απο αυτους ειναι διορισμενοι απο τη ΝΔ και οι αλλλοι απο το ΠΑΣΟΚ στο δημοσιο...
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και η ημιεπίσημη απάντηση από τα "δημοκρατικά" κόματα στην πρόταση Βερέμη (λέει και κανά σωστό ο καθηγητής) για δημοψήφισμα:

    "Όταν τα 2 κόματα του 80% των ψηφοφόρων λένε ναι, δεν χρειάζεται δημοψήφισμα..."

    'Ασχετο αν τα δυο κόματα έρχονται σε αντίθεση με την άποψη του 80% των ψηφοφόρων τους...

    βλέπε κι' εδώ για αντίστοιχη αλητεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι δικαίωμά τους. Όταν όμως ψήφισαν τον Γιώργο ήξεραν τις απόψεις του που ήταν κρυστάλλινες και ξεκάθαρες σε αυτό το θέμα. Εννοώ και τα στελέχη και τους απλούς πολίτες. Όποιος δεν τον ήθελε ας έβαζε τότε υποψηφιότητα. Δεν έχουν όμως τώρα το δικαίωμα να ¨ευνουχίσουν¨ έναν πολιτικό άνδρα. Πρέπει να δεχθούν τον αρχηγό τους όπως είναι κι όχι όπως θέλουν.
    Σε τελική ανάλυση σιγά το μεγάλο θέμα που διαφωνούν και σιγά την μεγάλη μεταρρύθμιση που γίνεται. Αυτά που κάνανε άλλες χώρες εδώ και χρόνια πάνε να γίνουνε εδώ και μάλιστα στην Κύπρο έγιναν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι,εντελώς ομόφωνα και μάλιστα όχι μόνο τα μη κερδοσκοπικά αλλά και τα καθαρά ιδιωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαν μελος του ΠΑΣΟΚ προσωπικα ειμαι υπερ των Αλλαγων. Και η πλειοψηφια να λεει οχι, που απο οσο βλεπω απο αλλα γκαλοπ το θελει το 60% των ελληνων -αληθεια ποια ειναι η πηγη για το γκαλοπ που λεμε εδω; εταιρεια; δειγμα; μεθοδολογια ερευνας; sampling procedures; - δεν μπορει ακομα και η πλειοψηφια να αρνηθει καποιες οικονομικες ελευθεριες. Καποιοι, οχι μονο στο ΠΑΣΟΚ αλλα σε ολα τα κομματα, ζουν σε αλλους αιωνες. Απο την αγράμματη ακροδεξια και χριστιανικη δεξια ως τους εκτος τοπου και χρονου αεργους αριστερους του καναπε βλεπουμε τον συντηριτισμο παντου.

    Η Ελλαδα και η κοινωνια πρεπει να παει μπροστα και κανεις δεν μπορει να στερησει την ιδιωτικη πρωτοβουλια απο την κοινωνια.

    Η Τουρκια εχει 140 μη κρατικα πανεπιστημια και η Κυπρος μαζευει τοσους φοιτητες απο το εξωτερικο. γιατι εμεις να ειμαστε οι μαλακες της υποθεσης; Επειδη 10-20 βουλευτες εχουν πελατειακη σχεση με τους φραπεδοκαθηγητες θα παει πισω η αναπτυξη; Αντιδρασεις υπαρχουν και απο την ΔΑΠ και απο αλλες συντεχνιες, δεν ειναι μονο το ΠΑΣΟΚ.

    Οσο για το Γιωργο, αν δεν ηταν αυτος το ΠΑΣΟΚ θα ηταν στο 15%-20% και θα ειχαν μεινει μονο οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι αεργοι συνδικαλιστες. Ισως να χρειαζεται πλεον να το παει προς το κεντρο το κομμα μιας και πλεον οι ελληνες κινουνται προς τα εκει.

    Αληθεια, ποτε θα ασχοληθειτε με αυτο που ποναει; Με το αρθρο 24 και αλλα μετρα οπως η καταργηση της μεταφορας συντελεστη, φοροι περιβαλλοντος, διοδια και αποκλεισμος των μηχανων που μολυνουν (δλδ τα αυτοκινητα) απο το κεντρο, την φασιστικη συμπεριφορα οδηγων και αστυνομιας εναντι των πεζων, την κατασκευη των τριτοκοσμικων πολυκατοικικων κτλπ; ΠΟτε θα μιλησουμε για αυτα τα θεματα και οχι για μπουρδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ, ΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΦΡΑΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΝΤΟΛΙΑ.

    ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηρθε η ωρα να δουμε και ενα κεντρωο φιλελυθερο κομμα σφηνα στα δυο μεγαλα κομματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά ο λαός του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι τις απόψεις των «κεφαλών». Ποια η διαφορά του όμως με τους κυβερνώντες; Γιατί είμαι σίγουρος ότι σε περίπτωση που νικούσαν αυτοί το ‘04 θα τα κάναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η φυσική τάση του Γιώργου είναι να είναι αρχηγός σε ένα σύγχρονο ευέλικτο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο θα κάνει συμμαχίες άλλοτε με δυνάμεις της πράσινης αριστεράς και άλλοτε με φιλελεύθερες κεντροδεξιές δυνάμεις, χωρίς να αισθάνεται ότι έτσι θα διαβεί κανέναν Ρουβίκωνα. Όπως δηλαδή είναι τα περισσότερα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αν αυτό το κόμμα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ τότε πρέπει να το δημιουργήσει. Αλλιώς θα είναι υποχρεωμένος να φοράει ένα κουστούμι που δεν του ταιριάζει. Αυτό θα είναι φυσικά ορατό στον κόσμο και ο Γιώργος θα πάει χάλια και το κουστούμι θα σκιστεί.

    Τα έχω ξαναγράψει και είναι καλό που τα συζητάμε. Εντάξει είμαι οπαδός του Κωστάκη και θέλω να ξαναβγεί στις εκλογές, μην με κατηγορήσετε για προβοκάτορα αλλά η άποψή μου είναι ότι η μόνη περίπτωση για να γίνει ο Γιώργος πρωθυπουργός και να γράψει την δική του ιστορία στην Ελλάδα, είναι να δημιουργήσει το κόμμα που προανέφερα.

    Ένα καινούργιο κόμμα απαλαγμένο από το παρελθόν, από ιδεοληψίες, από εμφυλιοπολεμικά, με νέους ανθρώπους και όσους από τους τωρινούς συντρόφους του συμφωνούν μαζί του, θα έκανε πάταγο στην πολιτική σκηνή, στις εκλογές δεν θα υπήρχε αυτοδυναμία (στην χειρότερη περίπτωση για τον Γιώργο) και η ¨τράπουλα¨ θα ξαναμοιραζόταν και ο Καραμανλής δεν θα εκλεγόταν σίγουρα πρωθυπουργός.

    Έτσι όπως πάει τώρα ο Γιώργος ακόμα και με συνεργασία με τον ΣΥΝ, πάει στις εκλογές σαν πρόβατο στη σφαγή. Επειδή όμως δεν είναι κορόιδο, έχω προβλέψει σε αυτό το blog ότι θα έχουμε εξελίξεις ίσως λίγο μετά ίσως και κατά τη διάρκεια του Προγραμματικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Λίγο κουράγιο χρειάζεται και έχει αρκετό γιατί τα γονίδια (τουλάχιστον) κληρονομούνται. Το ζητούμενο σε κάθε πολιτικό ηγέτη είναι να πάει η χώρα και ο πολίτης μπροστά και όχι τα κατεστημένα κόμματα με τις αναχρονιστικές απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΕ ΤΟ ΞΕΣΚΟΝΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΛΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΦΥΓΟΠΟΝΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ. ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΟΤΟΠΑΣΟΚΟΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΗ ΜΑΚΙΓΙΑΡΙΣΜΕΝΗ(ΨΩΝΙΖΕΙ ΣΤΑ ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ) Ε.Ρ.Ε (ΤΩΡΑ ΤΗ ΛΕΝΕ Ν.Δ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χεστήκαμε τι λεει ο Γιωργάκης, η ΝΔ και φυσικά ο Συνασπισμός για το θέμα. Ακόμα κι αυτοί που τους ψηφίζουν ξερνάνε μαζί τους απλώς αγωνίζονται για τα δικά τους μικροσυμφέροντα της επιβίωσης. Το πρόβλημα θα λυθεί όταν ακουστούν οι άμεσα ενσιαφερόμενοι, δηλαδή οι φοιτητές. Ρωτήστε και τις γιαγιάδες για την ιδιωτική υγεία. Το κράτος για να ανοίξει την αγορά και να εξυπηρετήσει συμφέροντα "πουλάει" προιόντα που μέχρι κάποτε ήταν κλειστά. Υγεία, μεταφορές, περιβάλλον, ενέργεια και τώρα παιδεία. Έχουμε καλύτερη δημόσια υγεία μαλάκες, από τότε που δημιουργήθηκαν ιδιωτικά νοσοκομεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχουμε καλύτερη δημόσια υγεία μαλάκες, από τότε που δημιουργήθηκαν ιδιωτικά νοσοκομεία;

    Τις δεκαετίες του 50,του 60,του 70,και του 80 όπου δεν υπήρχαν ιδιωτικά νοσοκομεία ,
    τα δημόσια νοσοκομεία ήταν
    Παράδεισοι ?

    Αλλό είναι το πρόβλημα με τα δημόσια νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οταν μιλαμε για παιδεια θα πρεπει να μιλαμε για ολες τις βαθμιδες της και οχι μονο για την τριτοβαθμια.
    Συνεπως το κομματιασμα αυτο δεν προκειται να λυσει το ζητημα.
    Η παιδεια οπως πρεπει να γνωριζετε ειναι δημοσιο αγαθο και οχι κρατικο η ιδιωτικο.
    Συνεπως και με βαση τις επιταγες του συνταγματος δικαιωμα προσβασης εχουν ολοι οι ελληνες αδιακριτως ηλικιας.
    Ερχοματε σημερα και λεμε :
    Η παιδεια η τριτοβαθμια δεν ειναι καλη οπως ειναι και πρεπει να αλλαξει.Πολυ ωραια συμφωνουμε.
    Να αλλαξουμε λοιπον το Α16 του συνταγματος και να γινουν και ιδιωτικα πανεπιστημια.και λοιπον τι θα γινει??
    Το αλλο αρθρο που λεει οτι ολοι οι ελληνες ειναι ισοι θα αλλαξει???
    Η λυση ειναι μια και μοναδικη:
    Εισαγωγη ανευ εξετασεων ολων των αποφοιτων του λυκειου στα πανεπιστημια και μαλιστα φοιτηση στον τοπο κατοικιας(ουτε φροντηστηρια ουτε εξοδα για δευτερο σπιτι ουτε εξωτερικο).
    Το ετος αυτο θα ειναι το ετος οπου θα γινεται το ξεκαθαρισμα για το ποιοι και ποσοι θα προχωρησουν στο δευτερο ετος.Οσοι δεν μπορουν ας δοκιμασουν σε αλλη σχολη η σε αλλο επαγγελμα.
    Υπαρχουν πολλοι τροποι μεσα απο συζητηση η σκεψη αυτη να βελτιωθει.
    Καθηγητες: Επανακριση με αντικειμενικα κριτηρια (αρθρα,βιβλια,μελετες,ερευνες κλπ,)
    και οχι ειμαι ο κολλητος του δεινα και του ταδε πολιτικου.
    Και εδω υπαρχει τροπος.
    Θα ειναι αποκλειστικης απασχολησης και οχι περαστικοι απο το πανεπιστημιο με μισθο 2 φορες απο οτι σημερα λαμβανουν η και πιο πανω.
    Θα πληρωνωνται να διδασκουν τα παιδια μας οχι να ειναι συμβουλοι εταιριων και πολιτικων.
    Και επεται συνεχεια στην μορφη αυτη των σκεψεων που γραφω...
    Τωρα ΠΑΣΟΚ αλλο Γιωργακης αλλο.
    Μην τα μπερδευετε.
    Γιωργακης: Ειναι ενας απο τα μελη των τριων οικογενειων που κυβερνανε την ελλαδα τα τελευταια 50 χρονια περιπου.
    Πολλοι απο μας γεννηθηκαν με Καραμανλη και Παπανδρεου και δεν σκοπευουμε να πεθανουμε αφηνοντας πισω τις ιδιες οικογενειες να κυβερνανε.Τυφλα να εχει το τσιφλικι του πασσα.
    Ο Γιωργακης λοιπον διευθυνη την επιχειρηση που λεγεται Πασοκ.Εαν ομως μια επιχειρηση δεν εχει κερδη τι λενε οι μετοχοι???
    Παρε δρομο προεδρε.Και σημερα οι μετοχοι αντιλαμβανομενοι οτι παρα το λαμπερο ονομα ο Γιωργακης δεν διαθετει τιποτε αλλο του λενε Παρε δρομο αρχηγε.
    Υπαρχουν κι αλλα παιδακια σε αυτη τη χωρα μεσα απο το συνολο των μετοχων που μπορουν να γινουν προεδροι στην εταιρια.Αλλωστε και οι υψηλοι μετοχοι που τον τοποθετησαν οταν δεν βλεπουν κερδη κι αυτοι την ιδια γνωμη εχουν.
    ΠΑΣΟΚ:εαν εξαιρεσει καποιος μια ομαδα αθλιων στελεχων που εργαστηκαν μεσα στο κομμα για ιδιο οφελος το μεγιστο μερος των μελων και φιλων καθως και ψηφοφορων του Πασοκ εχει βαθιες ριζες σε αυτο που λεμε αλλαγη.
    Περιμενει θεσεις για κοινωνικη πολιτικη και ανοδο του βιοτικου του επιπεδου και οχι Γεωργακειες θεωριες περι ε-μειλ και ιντερνετ και αλλες ε-ντεμοκρασυ κατασκευες.
    Εδω ζουμε και εδω θελουμε να ζησουμε καλλιτερα κι εμεις και τα παιδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. eno karamanlis einai toso kalos manager pou o ellhnikos laos exei kerdi.

    mas douleueis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν εχω καμμια σχεση με τον Υπερφυσικο μπεμπε.Προφανως δεν καταλαβες τι εγραφα.ξαναδιαβασετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οποιος σημερα ταζει μεταρρυθμισεις και εγκσυχρονισμους θελει να μας παρει οτι εχουμε και δεν εχουμε.Οπου ακουμε αυτες τις λεξεις πρεπει να τις διαβαζουμε και να τις κατανοουμε αναποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. katalaba poly kala ti les.

    ayta poy les na ta zitisis apo ton Υπερφυσικο μπεμπεes,o opoios einai kai prothipoyrgos.

    Auto to kseris?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μηπως χρειαζεται να κανεις ζεστα μπανια στον εγκεφαλο σου η καλλιτερα πιες κανα ποτηρι φραπελια καλο θα σου κανει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φραπεδοκαθηγητες και φραπεδοφοιτητές... στον πάτο της Ευρώπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ante mathe ortografia frapedomalaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν δεχτούμε ότι μια δεξιά αντίληψη ονειρεύεται να δει στην πράξη τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να ιδρύονται και να παίρνουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ελλήνων φοιτητών, η αριστερή αντίληψη τι κάνει? Φροντίζει να απαξιώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο όσο μπορεί εν ονόματι της ΜΗ σύνδεσής του με την παραγωγική διαδικασία (των βιομηχάνων -λες και υπάρχουν και άλλοι στη διαδικασία αυτή σήμερα) της ΜΗ εντατικοποίησης των σπουδών (δεν θα τους δώσουμε ικανούς επιστήμονες -κατά το "όχι κρέας για τα κανόνια") της ΜΗ αξιολόγησης (και ποιοί είναι αυτοί που θα μας κρίνουν εμάς, τους δαιμόνιους ελληναράδες).
    Οπότε, η δεξιά αντίληψη, μη μπορώντας να ελέγξει τα δημόσια πανεπιστήμια, πολύ απλά, τα παρακάμπτει ιδρύοντας τα δικά της ιδιωτικά. Μην ξαφνιαστούμε αν δούμε κάποια μέρα να παίρνουν και μερίδιο από τις κρατικές επιχορηγήσεις, ή να εξαγοράζουν τις εγκαταστάσεις των δημόσιων ανταγωνιστών τους. Κι εγώ δημόσιο πανεπιστήμιο έβγαλα με χίλια ζόρια αλλά το καταριόμουν όταν, κάνοντας μεταπτυχιακό στην εσπερία, είδα πως μπορούσε να υπάρξει και "άλλου" τύπου πανεπιστήμιο, δημόσιο, ανοιχτό, σε λειτουργία, αλλά και όχι αποκομένο από τους κοινωνικούς αγώνες.
    Σαλονικιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *