GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μυστήρια των Παρισίων...

Σ το Παρίσι ετοιμάζεται να πάει οικογενειακώς πάλι, με αφορμή τις αργίες της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου . Στην γ...

Στο Παρίσι ετοιμάζεται να πάει οικογενειακώς πάλι, με αφορμή τις αργίες της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Στην γαλλική πρωτεύουσα είχε πάει και πριν από λίγο καιρό "ινκόγνιτο".
Για το αντικείμενο αυτών των επισκέψεων και των συναντήσεων που έχει εκεί, λέγονται από "μυημένους" πασόκους πολλά. Ακόμη και ότι εντρυφεί σε φιλοσοφικές αναζητήσεις και θεωρίες που στην εφαρμοσμένη τους εκδοχή εκφράζονται με κινήσεις όπως η περίφημη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ.

32 σχόλια

  1. Τρίχες - η συνάντηση του 2006 έγινε στην Οττάβα και του 2007 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη που θα γίνει...

    A, και για όποιον βιαστεί να συμπερασματολογήσει - έχει κληθεί και παραστεί και ο Αλέξης εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για όσους βραδύνοες αναγνώστες δεν κατάλαβαν ή δεν επιθυμούν να καταλάβουν, "να σας το κάνω ταληράκια"... δε σημαίνει τίποτε παραπάνω από αυτό που επισημαίνω-γράφω... btw ο Γ.Π. είχε πάει το 2005 μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εεε αντι να τρωει κοντοσουβλια και να βλεπει βιντεοταινιες στη ραφηνα,πετιεται μεχρι το παρισι για ενημερωση,νεος ειναι θα μαθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @αρης: το τρομερότερο όλων είναι ότι είναι νεότερος από τον Κ.Κ., αλλά δείχνει μεγαλύτερος!!!

    Και για την ιστορία, το 1998 είχαν πάει μαζί (στη Σκωτία)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι μεγαλύτερος από τον Καραμανλή. Βλαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @anonymous: Mea culpa, αλλά όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, η ανώνυμη κότα (ρουφιάνα δημοσιογράφα) κοίταζε το δάχτυλο... εκεί εσύ κλο κλο το περιτύλιγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδια, κατι άλλο εννοούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει, ο Γιώργος είναι τώρα και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (τρομάρα του) και πρέπει να κάνει διεθνείς εμφανίσεις. Απλώς πρέπει να έρθει λίγο πιο κοντά στην νοοτροπία και την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Βρίσκεται τόσα χρόνια στην Ελλάδα εξάλλου. Και ο πατέρας του έλειπε για χρόνια στο εξωτερικό αλλά γύρισε και εντάχθηκε αμέσως στην νεοελληνική κουλτούρα και στην συνείδηση του Νεοέλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασχολησου ρε Βασιλάκη, με τον μπούα τον Κωστάκη, κι άφησε τον Γιώργο. Τί καταλαβαίνεις ρε νούμερο, απο Σοσιαλιστική Διεθνή;
    Α, εν παρόδω: Ο Ανάν αποχωρώντας από τον ΟΗΕ τηλεφώνησε στο Γιώργο, δεν άκουσα να έκανε το ίδιο και για την πρωθυπουργάρα μας. Είχαμε την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας-άλλη μια επιτυχία των Σημίτη-Γιώργου, που καρπόθηκε ο καταλληλότερος Κωστάκης και ο μπούας απαξίωσε να πάει στη Νέα Υόρκη και μετά σας κακοφαίνεται που ο Γιώργος είναι συνομιλητής όλων των σοβαρών παραγόντων της διεθνούς σκηνής. Αλλά είπαμε: Αλλη η Ελλάδα του Νυμφαίου και του φασίστα Μέρτζιου-της Συμβουλευτικής του Γ. Παπαδόπουλου-και άλλη η Ελλάδα του πραγματικού κοσμοπολιτισμού. Ο καθείς και τις επιλογές του, και προφανώς ο Κωστάκης προτιμάει τα βλαχοχώρια-πριν είχε πάει στην Σαμαρίνα-από την Εσπερία, όπου παίζονται και διακυβεύονται τα ύψιστα εθνικά συμφέροντα κι όχι τα καλοψημένα κοψίδια της πρωθυπουργάρας μας. Να τον χαιρόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανείς δεν κατάλαβε ότι ο Αβραμόπουλος είναι ΠΑΛΙ στην Αμερική,αυτή τη φορά ινκόγνιτο? Προηγήθηκε μια επίσκεψη πριν λίγες εβδομάδες για λόγους υπηρεσιακούς (και ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ) αλλά φαίνεται ότι δεν φτάνει μια επίσκεψη για να βγει πρώτος στην Ά Αθηνών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...Ο Ανάν αποχωρώντας από τον ΟΗΕ τηλεφώνησε στο Γιώργο....δεν άκουσα να έκανε το ίδιο και για την πρωθυπουργάρα μας...άλλη η Ελλάδα του πραγματικού κοσμοπολιτισμού. Ο καθείς και τις επιλογές του, και προφανώς ο Κωστάκης προτιμάει τα βλαχοχώρια-πριν είχε πάει στην Σαμαρίνα-από την Εσπερία, ...
    -----------
    Πόσο δίκιο έχεις βόρειε! (Κρύβε λόγια όμως, μας διαβάζουν και αριστεροί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντως βοηθάει και το χρώμα στα μαλλιά τον Καραμανλή για να δείχνει νέος. Ειχε δημοσιευσει το Θέμα σελίδα με όλες τις αποχρωσεις τις καριερας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε ποιόν θα έπαιρνε ο Αναν? Το φιλαράκι του το αμερικανάκι. Οχι πως ο άλλος πάει πίσω αλλα οι συμπάθειες δε κρύβονται ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δε λέτε πάλι καλά που υπάρχει και κάποιος σοβαρός πολιτικός ηγέτης που δεν αναλώνεται σε εορταστικές βλαχομπαρόκ εμφανίσεις και πάει με την οικογένεια που επέλεξε ο ίδιος (και όχι οι επικοινωνιολόγοι του)στο εξωτερικό;

    Δυστυχώς τη χώρα μας αν παρεκλίνει κάποιος από τα συνήθη θεωρείται γραφικός. Τα συνήθη όμως απέχουν πολύ από το σύγχονο ευρωπαϊκό πολιτισμό, τον οποίο επικαλούμαστε μόνο όποτε μας συμφέρει (και βέβαια καθόλου δεν έχουμε συνεισφέρει σ' αυτόν τους τελευταίους αιώνες). Τα συνήθη είναι τα σύνδρομα της τουρκοκρατίας, του εμφυλίου, της έλλειψης αξιών, αισθητικής κλπ κλπ κλπ. Φάτε λοιπόν στη μάπα Καραμανλή, μαγκιά - κλανιά και αντριλίκι και συνεχίστε να κράζετε τη διαφορετικότητα και την τόλμη κάποιων να δηλώσουν διαφορετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...δεν αναλώνεται σε εορταστικές βλαχομπαρόκ εμφανίσεις ...αν παρεκλίνει κάποιος από τα συνήθη θεωρείται γραφικός....συνεχίστε να κράζετε τη διαφορετικότητα και την τόλμη κάποιων να δηλώσουν διαφορετικοί
    -----------------
    Πόσο δίκιο έχεις κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Βόρειε, ο Γιωργος Παπανδρέου εμπνέεται από σοσιαλιστικά ιδεώδη όσο και ο Τόνι Μπλερ από το καταστατικό του Εργατικού κόμματος!Πρόκειται για κατεξοχήν οπαδό της αμερικανόπνευστης real politic (όπως και ο Καραμανλής βέβαια).
    Τώρα για τις διεθνείς σχέσεις του, μπορεί να συνιστούν ένα προνομιακό πεδίο για το χτίσιμο ενός κοσμοπολίτικου προφίλ, αλλά δεν του δίνουν τις εκλογές. Ένθερμος Ευρωπαϊστής ήταν και ο Σημίτης, όταν όμως συνειδητοποίησε ότι οι εκλογές παίζονται στο όνομα της "καθημερινότητας του πολίτη" ανακοίνωνε...χάρτες αλλά ήταν αργά. Το πεδίο που θα κρίνει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ακριβώς αυτό: η βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ως προς αυτό τα 2 κόμματα ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και μάλιστα η ΝΔ έχει -αν και κυβέρνηση- μεγαλύτερη περίοδο χάριτος γιατί ο κόσμος είναι ακόμα θυμωμένος με το ΠΑΣΟΚ.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βασίλη αγόρι μου, διαφωνείς; Δεν πειράζει. Δικαίωμά σου. Απλά θα σου πω ότι καλό θα ήταν να τεκμηριώνεις τις απόψεις σου αν θέλεις να γίνεσαι πειστκός. Βέβαια ακόμα και αυτό το ίδιο το σχόλιο που κάνεις, χωρίς να αντικρούεις τους ισχυρισμούς με τους οποίους διαφωνείς, είναι από μόνο του ίδιον των συνδρόμων που προπεριέγραψα. Λέμε ό,τι θέλουμε, όποτε θέλουμε, χωρίς τεκμηρίωση και πρόταση, χωρίς τη στοιχειώδη ευγένεια προς το συνομιλητή μας, εκμεταλλευόμενοι απόλυτα την ανωνυμία μας ή το προνίμιο της διαλεκτικής μας ασυλίας. Κατί σαν τη σύγχρονη "δημοκρατική διακυβέρνηση" που βιώνουμε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν διαφωνώ, με παρεξήγησες φίλε ή φίλη ανώνυμη. Ούτε υποβαθμίζω τα λεγόμενά σου, ούτε είμαι αγενής. Έχω ακούσει τόσους χαρακτηρισμούς για μένα και ποτέ δεν έχω απαντήσει. Απλά συμφωνώ με ότι λες. Είναι αλήθειες και για τον Κώστα και για τον Γιώργο που πρέπει να γράφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βασίλη: Χίλια συγνώμη, θεώρησα απλά (εμφανώς λανθασμένα) ότι σχολίασες με μία δόση ειρωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δηλαδή επειδή πήρε ο Ανάν το Γιωργάκη χέστηκε η φοράδα....
    Ο Σπύρόπουλος μην τον πάρει να του επιστρέψει τα πράγματα του μπαμπά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πωπώ!!!

    τόσο πολλά σχόλια, και ούτε ένα δεν έκανε αναφορά στην μασονική Λέσχη Μπιλντεμπεργκ...

    Κακόμοιροι.... αυτό που σας νοιάζει είναι τι χρώμα μαλλί έχει ο Κ.Κ ή αν πήρε τηλέφωνο ο Ανάν τον Γ.Α.Π.

    Ωραίο το δεντράκι, ε?

    Να μπορούσατε να δείτε και το δάσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @νέστωρ: παραγέρασες και δε βλέπεις καλά μου φαίνεται.... για κοίτα τα δικά μου comments λίγο προσεκτικότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πω, πω, πω Νέστορα ξέρεις τα μυστικά της μασονείας ; Πρόσεξε μην τα μαρτυράς γιατί κινδυνεύει η ζωή σου !!! Πως και ξεφύγανε τα μυστικά από τους μασόνους και φτάσανε στον Νέστορα ; Θα πρέπει να ήταν δύσκολο ή να έδωσε το τάλληρο για τον Δαυλό.
    Παιδιά να κρύβουμε λόγια στο site γιατί μπορεί όχι μόνο να αποκαλύψουμε τους μασόνους αλλά να ανατρέψουμε και τον διεθνή σιωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. όσοι δεν έχουν λόγο έχουν αφορισμούς, φίλτατε νέστορα. κρίμα που έχεις χρόνου ηλικία! χρειάζεται ομως και ηλικία νου!
    στα χρόνια του Μεταξά όποιος ήταν βαθειά χριστιανός αρνιόταν να γιορτάσει με κρέατα και τυριά την 4η Αυγούστου λόγω νηστείας 15νταύγουστου. Τον αφόριζαν ως κομμουνιστή!
    Φαντάσου! Κομμουνιστής και χριστιανός!
    Τώρα σκέψου!

    ΚΟΥΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διαβαζοντας τα σχολια σας,ειδικα αυτους που αναφερονται απαξιωτικα στην προσωπικοτητα του Γεωργιου Παπανδρεου,μου ερχετε το περιφημο "Ανθυμων Γουλιμης" του Χαριλαου Τρικουπη μετα την εκλογικη αποδοκιμασια στο προσωπο του.Στη συνεχεια ενθυμουμαι το αναθεμα στον Ελευθεριο Βενιζελο και τελειωνοντας θυμουμαι τους μυδρους κατα του "απατεωνα" απο σημερινους οψημους υμνητες του Ανδρεα Παπανδρεου.Για να μην ξεχναμε και το "ελια ,ελια και Κωτσο Βασιλια"Παντα αυτη ηταν η δεξια στη χωρα μας.Σημερα με τη νεοδεξια κυβερνηση που μας επιφυλαξε η μοιρα μας ευχομαι να ειναι χωρις ανεπανορθωτη βλαβη για τη χωρα μας αποτελωντας μια συντομη παρενθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920-καταστροφικές για τον Ελληνισμό-ένας υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος, ομιλώντας στην πλατεία της Καλαμάτας, έδειχνε στους συγκεντρωμένους τον Χάρτη της Ελλάδας των 2 Ηπείρων και των 5 Θαλασσών και κράυγαζε: Οι αντίπαλοι μας-δηλαδή ο Βενιζέλος-μας δείχνουν αυτόν τον χάρτη για να κρύψουν τις ανομίες τους, τα εγκλήματα τους. Εγώ, αυτόν τον χάρτη ξέρετε τί τον κάνω; Τον σκίζω! Και πράγματι τον έσκισε, με το πλήθος να παραληρεί. Η Δεξιά κέρδισε και ο Ελληνισμός ξεριζώθηκε από πατρογονικές εστίες 3.000 ετών. Το όνομα εκείνου του θλιβερού πολιτευτή κοσμεί πλατεία των Αθήνων, γνωστή τα τελευταία χρόνια, για την προσφορά αγοραίου έρωτα.
    Λοιπόν, η Ελλάδα ή θα συμμετέχει σοβαρά στις συμμαχίες και τις ενώσεις στις οποίες είναι ενταγμένη ή θα είναι μια μίζερη, κακόμοιρη επαρχία των βαλκανίων. Η Ελλάδα έγινε πραγματικά μικρή, όπως την ήθελε ο Γεώργιος Βλάχος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και η ΔΕξιά, όταν απώλεσε ο Ελληνισμός την οικουμενική του διάσταση. Τις Κοινότητες στην Αίγυπτο, την Μ. Ασία, τα Βαλκάνια, την Μαύρη Θάλασσα, κ.ά. Είναι ευχής έργο να υπάρχουν Ελληνες πολιτικοί, που καλούνται να μετάσχουν σε λέσχες όπως η Μπιλντεμπέργκ ή να ηγούνται, όπως τώρα ο ΓΑΠ, οργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας. Η Σοσιαλιστική Διεθνης και ο εκάστοτε Πρόεδρος της αποτελούν θεσμικούς συμβούλους του ΟΗΕ.
    Ο πραγματισμός στην πολιτική δεν είναι κακό πράγμα, ιδιαίτερα τώρα που γνωρίζουμε-μετά την κατάρρευση του στρατοκρατικού κομμουνισμού-ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος από καλές προθεσεις. Αλλωστε, προορισμός του σύγχρονου κράτους είναι η εμβάθυνση , η διέυρυνση της ευημερίας των πολιτών του, κι αυτό δεν γίνεται με την αυστηρή, δογματική προσήλωση σε υψιπετείς οραματισμούς. Χρειάζεται πολιτικό πρόγραμμα, που θα μεταβάλει τους οραματισμούς και τις πεποιθήσεις σε απτό πολιτικό αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι για την ώρα το πρόβλημα του Γιώργου, ο οποίος είναι ένας πολιτικος αξιών και πεποιθήσεων.
    Και κάτι τελευταίο κι επίκαιρο: Η καλή μας η κυβέρνηση τρέχει ανήμπορη να κρυφτεί πίσω από την Ενδιάμεση Συμφωνία (Ανδρέας και Κάρολος Παπούλιας με Γκλιγκόρωφ) με τα Σκόπια. Ανοίξτε τις εφημεριδες του 1994-5 να δείτε τί έλεγε τότε η Ν.Δούλα και οι ηγέτες της και μετά σκεφτείτε πώς το νήμα από το 1920 φτάνει ως τις ημέρες μας.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συγχαρτηρια Βορειε.Μπραβο σου.Ναχαμε πολλους με τετοιες αναλυσεις η χωρα μας θα ηταν πολυ πιο σημαντικη μεσα στο διεθνες προσκηνιο.
    Αυτη ηταν παντα Η Δεξια στη χωρα μας,ηθελε την πατριδα μας μικρη,ανυπολυπτη...Αυτη ειναι η προδοσια του Ελληνισμου..
    Συγχαρηρια και παλι Βορειε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βόρειε θα ήθελα να μας χαρίζεις τις αναλύσεις σου συχνότερα καθώς είναι τεκμηριωμένες και απολύτως ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εκανες όλη αυτήν την δακρύβρεχτη εισαγωγή για να καταλήξεις στον ... Ντοραγιωργάκη; Στον αποτυχημένο ρουφιάνο των αμερικλάνων που μην έχοντας άλλη λύση κρατάνε τον άλλο μαλάκα τον χοντρό; Αλλα παραμύθια έχεις να μας πείς αγράμματε από το mosaiko.gr;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Από τον ημερήσιο Τύπο της 21/1/04:

    ¨Υπό την πίεση της υψηλής ανεργίας, ο ………….. εξήγγειλε χθες από το Λαύριο, κατά τρόπο αποσπασματικό, πως οι απόφοιτοι Λυκείου μέχρι 24 ετών και των AEI μέχρι 29 ετών θα μπορούν να προσλαμβάνονται από επιχειρήσεις για τετραετή απασχόληση, με πλήρη μισθό και ιατρική περίθαλψη, χωρίς όμως ασφαλιστικές εισφορές. H πρόταση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καθώς τυχόν υιοθέτησή της θα μεταφέρει βάρη στα ήδη παραπαίοντα ασφαλιστικά ταμεία¨

    Η ως άνω τοποθέτηση ανήκει στον:

    α) Κων/νο Μητσοτάκη, γραφικό διεκδικητή του ρόλου Νέστωρα της Πολιτικής ζωής, και όψιμου τιμητή της.

    β) Νίκο Γκαργκάνα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,

    γ) Δημήτρη Δασκαλόπουλο, πρόεδρο του ΣΕΒ.

    Κι όμως, ανήκει στον Πρόεδρο του Πανελλήνιοιυ Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Γιώργο Α. Παπανδρέου, παραμονές των εθνικών εκλογών της 7ης Μαρτίου!

    Αφελώς θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει πως ο Γ.Α.Π. “στέκεται ρεαλιστικά” απέναντι σε ένα από τα μείζονα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και από τις κυρίαρχες έγνοιες κάθε νοικοκυριού: να βρει το παιδί δουλειά…
    Ωστόσο, ρεαλιστική διάθεση θα μπορούσε να επιδείξει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος από το πολιτικό σκηνικό, ή κάποιος manager πολυεθνικής, (αμφότεροι θιασώτες της πλήρους απελευθέρωσης της Οικονομίας και της αγοράς εργασίας), προκαλεί θλίψη όμως όταν η παραπάνω πρόταση αποτελεί πεποίθηση και προεκλογική εξαγγελία του Αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ
    Γιατί αν μη τι άλλο από τον πρόεδρο της προοδευτικής παράταξης θα περίμενε κανείς τολμηρές προτάσεις, ακόμα και ευθεία ρήξη με το Οικονομικό κατεστημένο κι όχι διάθεση συμβιβασμού και άμβλυνσης των αντιθέσεων.

    Ο ΓΑΠ είναι μια εξαιρετικά συμπαθής φυσιογνωμία που είχε την τύχη και το προνόμιο φέροντας το βαρύ όνομα Παπανδρέου, να διαχειριστεί μερικά από τα πιο κρίσιμα υπουργικά χαρτοφυλάκεια.
    Από την θητεία του ως Υπουργός Παιδείας δεν θα πρέπει να έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις∙ Βρέθηκε στην δύσκολη θέση να πρέπει να υποστηρίξει ατυχείς εμπνεύσεις «μεταρρυθμιστικού» χαρακτήρα ποικιλώνυμων συμβούλων που ευδοκιμούσαν στα γραφεία της οδού Μητροπόλεως. Το αποτέλεσμα ήταν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να χάσουν την μπάλα και να εμφανιστούν για πρώτη φορά οι ¨αποτυχόντες αριστεύσαντες¨. Οι κωμικοτραγικές αυτές καταστάσεις πέρασαν γρήγορα στη λήθη και ο Γ.Α.Π ανέλαβε να υπηρετήσει τον τόπο από άλλο μετερίζι. Του υπουργείου Εξωτερικών.
    Κάθε δελφίνος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει πρώτα να θητεύσει απαραίτητα για ένα φεγγάρι ως Υπουργός Εξωτερικών. Εκεί βρίσκει την ευκαιρία να βρεθεί στο απυρόβλητο της αντιπολίτευσης αφού διαχειρίζεται ζητήματα εθνικού χαρακτήρα που χρήζουν ευρείας πολιτικής συναίνεσης., δεν εισπράττει την κυβερνητική φθορά, παίρνει τον αέρα του σε κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του κόσμου, δημιουργεί υψηλές επαφές με εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες, αποκτά την προσωπική στρατιά δημοσιογράφων-υμνητών κι αν αποσπάσει κάποια κολακευτική δήλωση για την Ελλαδίτσα μας από σημαίνοντα χείλη, κλειδώνει και επίσημα το χρίσμα του διαδόχου.
    Ως ΥΠ.ΕΞ. ο Γ.Α.Π. πετούσε. Στον κυβερνητικό θίασο Σημίτη ήταν ένας ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του. Ο Γιώργος ανήκε στους πρωταγωνιστές της διεθνούς πολιτικούς σκακιέρας.. Με την ίδια ευκολία σχημάτιζε στο τηλέφωνο τους προσωπικούς αριθμούς του Ισμαήλ Τζεμ, του Γιόσκα Φίσερ και του Κόλιν Πάουελ. Πλούσια ατζέντα: Ζητήματα υψηλής πολιτικής, ελληνοτουρκική προσέγγιση και Ευρωπαϊκή διεύρυνση, Περιβαλλοντική διάσκεψη του Κιότο, Νατοϊκές επεμβάσεις, διμερείς και τριμερείς συμφωνίες.. Διαρκής πολιτικός οργασμός και ο Γιώργος έμοιαζε να ζει το μύθο του.
    Οι εκλογές της 7/3/04 τον προσγείωσαν προσωρινά όχι όμως χωρίς το σχετικό αντίτιμο. Ως αρχηγός της λαοφιλέστερης πολιτικής παράταξης του τόπου και με κληρονομιά την υπογραφή ενός Παπανδρέου καρτερεί, ως εν αναμονή πρωθυπουργός, την στιγμή που θα μπει πάλι στο παιχνίδι.
    Γιατί ο Γιώργος μοιάζει πραγματικά πλασμένος για τα μεγάλα και δεν διακατέχεται από τα άγχη και τις ταπεινές επιδιώξεις της μικροαστικής μπουρζουαζίας.. Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, Σοσιαλιστική Διεθνής, και άλλα τέτοια κλειστά clubs(sic) μοιάζουν με φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας πριν τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και ο Γιώργος αδημονεί, προπονείται σκληρά πριν γίνει πάλι ρυθμιστής (ή πιονέρος;) στις διεθνείς εξελίξεις.. Και θα γίνει∙ στις πλάτες του κυρίαρχου (βλ. μαλάκα) ελληνικού λαού, αλλά θα γίνει! Όπως κάποια στιγμή θα γίνει και η Ντόρα και άλλα πολιτικά ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. All things come to those who wait.


    --------------
    Université de Paris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. It's great to be great , but it's greater to be human.

    -----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *