GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφυλακίζονται κι άλλοι...

Επιβεβαιώνεται η "ταφόπλακα" στην κάθαρση! Για "ταφόπλακα στην κάθαρση!" γράφαμε από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου με αφορ...

Επιβεβαιώνεται η "ταφόπλακα" στην κάθαρση!
Για "ταφόπλακα στην κάθαρση!" γράφαμε από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου με αφορμή την αποφυλάκιση των "κουμπάρων" και την σχεδιαζόμενη καρατόμηση του Αρ. Παυλίδη από την κυβέρνηση για να βγεί βουλευτής ο Γ. Βαληνάκης, σύζυγος της Χριστίνας.
"Η πρόσφατη αποφυλάκιση των "κουμπάρων" είναι μόνο ... η αρχή. Δηλαδή; Κάθαρση τέλος, με δυο λέξεις. Και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Η πολιτική απόφαση είναι να "κλείσουν", μέσα στους επόμενους μήνες, όλα τα καυτά θέματα που εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη. Παραδικαστικά κυκλώματα, σκάνδαλα της νεοδημοκρατικής εποχής κλπ. Θα δοθούν οι λιγότερο επώδυνες λύσεις για τους εμπλεκόμενους. Η κυβέρνηση δεν αντέχει το κόστος άλλων αποκαλύψεων..." γράφαμε.
Είχαμε καλές πληροφορίες...
Η σημερινή απόφαση για αποφυλάκιση της πρώην ανακρίτριας Κων. Μπουρμπούλια και του δικηγόρου Γ. Νικολακόπουλου το επιβεβαιώνει. Η απόφαση πάρθηκε επίτηδες τώρα, όπως επίσης μάθαμε, επειδή είναι παραμονές Χριστουγέννων και δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις λόγω ...πνεύματος των ημερών.
Σήμερα προσθέτουμε: Θα αποφυλακιστούν σύντομα και άλλοι προφυλακισμένοι για το παραδικαστικό...

5 σχόλια

  1. Απ' όσο γνωρίζω η "προφυλάκιση" δεν είναι ποινή αλλά προληπτική ενέργεια για να μην την κοπανίσει ο κατηγορούμενος, όπως έκανε η Μπουρμπούλια κι όπως έχει κάνει η άλλη η στρουμπουλή. Άρα η άρση της προφυλάκισης δεν αποτελεί πρόκριμα για την τελική απόφαση - χωρίς να μπορεί κάποιος να προβλέψει τί θα αποδειχτεί στη δίκη και τί θα αποφασίσουν οι δικαστές. Συχνά επιβάλλεται προφυλάκιση καθ' υπερβολήν, ιδίως σε μερικούς φτωχοδιάβολους, οι οποίοι κι αν αθωωθούν στο τέλος, δεν τολμάνε να ζητήσουν καν αποζημίωση.

    Ας μην προτρέχουμε λοιπόν των εξελίξεων! Και σίγουρα είναι αστείο να υποθέσουμε ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος υπουργός να υποδείξει συγκεκριμένες ενέργειες στους δικαστές - τη στιγμή που όλοι κυκλοφορούν με μεταλλικά σώβρακα, μην τους έρθει καμιά αδέσποτη! Για τις δεσποτικές δεν φοβούνται :-Ρ

    Προβληματικό αυτή την εποχή είναι ότι οι δικαστές επιβάλλουν υψηλότερες του συνήθους ποινές, για να μην κατηγορηθούν ότι κάνουν χάρες. Φαντάσου να πας για κανένα καβγά ή τροχαίο και να φας 2-3 χρόνια. Μέχρι να έρθουν με τη δεύτερη δίκη τα πράγματα στα ίσα τους, θα έχεις καθίσει μέσα 8-10 μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Φραγκόπουλε

    Όντως αυτά τα φαινόμενα της υπέρ το δέον αυστηρότητας έχουν εμφανιστεί, ως συμπτώματα, στη δικαστηριακή ζωή. Όντως ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ δικαστές εφαρμόζουν με υπερβολική αυστηρότητα τη νομοθεσία. Αυτό είναι αντικειμενικά ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά ως επί το πλείστον τους πολίτες που για κάποιο λόγο έχουν εμπλακεί κυρίως ως κατηγορούμενοι σε ποινικές υποθέσεις. Πλην όμως πρέπει να εξετάζετε τα προβλήματα ξεχωριστά. Παραδείγματος χάρη, αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, πιο πολύ θα έπρεπε να σας απασχολεί η ουσιαστική παρεμπόδιση των πολιτών να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους λόγω της παροιμιώδους δυσλειτουργίας του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, ποινικής, πολιτικής και διοικητικής.

    Επίσης, το γεγονός ότι παρουσιάζεται η αυστηρότητα των δικαστικών ως σύμπτωμα των καιρών ουδεμία σχέση έχει με το ζήτημα της μείωσης ή αύξησης της διαπλοκής μεταξύ δικαστικών λειτουργών, πολιτικών προσώπων και επιχειρηματικών συμφερόντων. Δυστυχώς, για όσους γνωρίζουν καλά το χώρο είναι γνωστό ότι η διαπλοκή στο χώρο της δικαιοσύνης ζει και βασιλεύει. Όπως συμβαίνει με κάθε ζήτημα που αφορά κάποια παθογένεια της δημόσιας ζωής μας στην Ελλάδα, η θεσμική (αντιπαβλ. «μηντιακή») αντιμετώπιση του παραδικαστικού κυκλώματος είχε «αποκαλυπτικό» χαρακτήρα και επ’ ουδενί ουσιαστική και σε βάθος αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Επιτρέψτε μου λοιπόν να διαφωνήσω μαζί σας, διότι κρίνοντας από τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και από τον απαράλλακτα αδιαφανή τρόπο θεσμικής άσκησης της εξουσίας της απονομής δικαιοσύνης (διότι για εξουσία πρόκειται, ας μην το ξεχνάμε), θεωρώ ότι τελικά η ιστορία του παραδικαστικού κυκλώματος όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε, αλλά ουδέποτε δεν αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές της (κολοσσιαίες) διαστάσεις και ποτέ δεν πρόκειται να τιμωρηθούν επαρκώς οι υπαίτιοι. Και ξέρετε γιατί; Πάνω απ΄ όλα γιατί είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα, νομίζω ότι αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού. Από την μία θέλουμε μία σύγχρονη δικαιοσύνη, δημοκρατικούς αστυνόμους και ελεύθερους δικαστές, ποινές πραγματικές κλπ και από την άλλη θεωρούμε ότι όλες οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι κατευθυνόμενες είτε αυτές που καταδικάζουν είτε αυτές που ελευθερώνουν. Αν αυτοί που προφυλακίζουν κρίνουν ότι δεν χρειάζεται πλέον, αυτοί ξέρουν καλύτερα. Δεν θα τους καταδικάσουν για την δουλειά τους τα μήντια. Το ίδιο ισχύει και για τις αποφυλακίσεις λόγω υγείας . Ο Αγγελέτος Κανάς αποφυλακίσθηκε και νομίζω ότι πολιτεύθηκε κιόλας στις Δημοτικές. Το ίδιο και άλλοι γνωστοί φυλακισμένοι γιατί έτσι έκρινε η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και οι αρμόδιοι φορείς. Η λογική που που λέει ότι όποιος αποφυλακίζει ή δεν προφυλακίζει σημαίνει ότι είναι διαπλεκόμενος είναι απαράδεκτη στο έτος 2006-7 και δεν αρμόζει σε σύγχρονη αντίληψη αλλά σε λογική κουτσομπολιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Μπουρμπούλια συνελήφθη στο Παρίσι όπου κρύβονταν. Αυτό δεν την καθιστά ύποπτη φυγής; Ή μήπως πάνε να κλείσουν την υπόθεση με κανα-δυό καταδίκες, αυτές που θα συγκεντρώσουν όλη τη δημοσιότητα (Γιοσάκης-Καλούσης);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα τα μπουμπουκια εξω.Και τι καταφερε τελικα ο μεγαλος Μακης με τις φοβερες αποκαλυψεις του;Μια τρυπα στο νερο.Να χαιρομαστε ολοι την Ελλαδα της σαπιλας και της αηδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *