GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θυσία ο Παυλίδης για Βαληνάκη...

Γιατί θα φύγει από την κυβέρνηση ο υπουργός Αιγαίου. Υπό καρατόμηση είναι στον ανασχηματισμό, όποτε γίνει, ο υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Π...

Γιατί θα φύγει από
την κυβέρνηση
ο υπουργός Αιγαίου.

Υπό καρατόμηση είναι στον ανασχηματισμό, όποτε γίνει, ο υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης. Αυτό δεν έχει σχέση με τις ικανότητές του ή μη.
Η απομάκρυνσή του θα γίνει για να αποδυναμωθεί και να μπορέσει να εκλεγεί ευκολότερα βουλευτής ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης που από το Επικρατείας αυτή την φορά θα προσπαθήσει να βγει με σταυρό στα Δωδεκάνησα. Εκεί εκλέγεται κι ο Παυλίδης.
Το θέμα δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας. Γιατί; Λόγω των προσωπικών σχέσεων του ζεύγους Καραμανλή με το ζεύγος Βαληνάκη.
Εχει δηλαδή προσωπικό ενδιαφέρον ο πρωθυπουργός. Ισως πιο πολύ κι απ' αυτό που έχει για την πορεία πολλών κρατικών υποθέσεων.

20 σχόλια

  1. Με την ανακριτική εμπλοκή της κυρίας του κυρίου στο παραδικαστικό τι απέγινε; Τελείωσε το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πώς ακριβώς η απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα πριμοδοτεί με σταυρούς το Βαληνάκη; Συγγνώμη, αλλά η λογική μου και η όποια εκλογική μου εμπειρία αδυνατεί να κάνει το λογικό συνειρμό.

    Υ.Γ. Άσε που ο Παυλίδης είναι ένας εντελώς μ******ς αλαζόνας κακότροπος άνθρωπος, χωρίς ουσιαστικά κανένα έργο. Αλλά αυτό το αφήνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει βάλει την αδερφή του στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (όπως και ο Παλαιοκρασάς, άλλωστε) και εκείνη έδωσε και πήρε ώστε να σταλεί η Κόρη της Καλύμνου στην Κάλυμνο (εκτίθεται τώρα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) γιατί ήθελε ο αδερφός της να κάνει φιέστα. Θα χαρώ πολύ να την πατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τα λοιπά ταγοί κι εκπρόσωποι του κυρίαρχου λαού. Στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Ασχολία με τα κοινά και "δόσιμο" σ' αυτά.
    Αλλά μήπως πρώτη φορά τ' ακούμε και τα βλέπουμε όλα τούτα; Μικροί άνθρωποι, πολύ μικροί κι αδύναμοι να διαχειριστούν μεγάλα και δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....ΤΙ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΟΜΩΣ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι το ζεύγος είχε ανάμιξη-μέσω της κυρίας Βαληνάκη- με το χάος των σχέσεων μεγαλοδικηγόρων και δικαστικών. Η κυρία Βαληνάκη όμως καλά κρατεί και στενές-στενότατες-σχέσεις διατηρεί με τον αρχηγό του κράτους. Αυτό εντάσσεται στην αδιαφορία του Κ. Καραμανλή να κυβερνήσει επιτέλους? Η μήπως στο γεγονός ότι οι προσωπικές...φιλίες είναι πολυτιμότερες από κάθε καθήκον? Αναρωτιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γνωρίζοντες της καταστάσεως που επικρατεί στα δωδεκάνησα είμαι βέβαιος και σίγουρα με ελάχιστη έρευνα μπορεί να διαπιστωθεί και από όλους, θα χαρούν που επιτέλους αυτό το κόμμα αποφάσισε αν αληθεύει η είδηση να απαλλαχτεί από τον εκεί γνωστό ως Πατριάρχη που ήθελε την ψήφο των ντόπιων νεοδημοκρατών ως αποκλειστικότητα με διάφορους τρόπους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ας δούμε και κάτι διαφορετικό που στις πιο πολλές εφημερίδες πάει στην 39 σελίδα απο τις 38...

    Ελλάδα: Παράνομη η επικείμενη έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ

    Επιστολή της Διεθνούς Αμνηστίας προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

    Τη βαθιά ανησυχία της εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία για την επικείμενη έκδοση του Πακιστανού Τζαβέντ Ασλάμ στο Πακιστάν. Με επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, η Διεθνής Γραμματεία της οργάνωσης εξηγεί ότι η απέλασή του στο Πακιστάν πιθανότατα θα εκθέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα ή και τη ζωή του. Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι το αίτημα για την έκδοσή του πιθανότατα συνδέεται με τη δράση του Τζαβέντ Ασλάμ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συμπατριωτών του, που έπεσαν θύματα απαγωγής στην Ελλάδα στις 15 Ιουλίου 2005, πιθανώς από πράκτορες της ΕΥΠ.

    Ο Τζαβέντ Ασλάμ ζει νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια και είναι Πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας. Στις 3 Νοεμβρίου 2006 συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία με βάση διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ, που προέρχεται από το Πακιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα αναφέρει ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ κατηγορείται για «παράνομη μετανάστευση και λαθρεμπόριο ανθρώπων». Όμως ο ίδιος και οι δικηγόροι του δεν έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιεχόμενο των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του στο Πακιστάν. Τη στιγμή αυτή έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    Νωρίτερα φέτος, οι ελληνικές αρχές είχαν ασκήσει ποινική δίωξη στον Τζαβέντ Ασλάμ για παρόμοιες κατηγορίες, με βάση ανώνυμη καταγγελία. Στις 29 Σεπτεμβρίου αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Επίσης, τον Ιούνιο απαγγέλθηκαν στο Πακιστάν παρόμοιες κατηγορίες στον αδελφό του, Ριζουάν Ασλάμ, ο οποίος επίσης αθωώθηκε, από το πακιστανικό δικαστήριο, αφού όμως είχε παραμείνει κρατούμενος για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός.

    Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι η υπεράσπιση από τον Τζαβέντ Ασλάμ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των έξι Πακιστανών, που απήχθησαν και κρατήθηκαν αυθαίρετα χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο, τον έφερε αντικειμενικά σε σύγκρουση με τις ελληνικές αρχές και με τις πακιστανικές αρχές στην Ελλάδα και ότι αυτή η σύγκρουση ενδεχομένως οδήγησε σε ανώνυμη καταγγελία για την συμμετοχή του σε λαθρεμπόριο ανθρώπων και αντίστοιχα στη σύλληψη του αδερφού του στο Πακιστάν με ανάλογες κατηγορίες.

    Οι απαγωγή και η αυθαίρετη κράτηση των Πακιστανών στην Ελλάδα φαίνεται πως έγινε στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», κατά τις έρευνες που ακολούθησαν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2005. Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος δύο πρακτόρων της ΕΥΠ για απαγωγή, ενώ συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για αριθμό άλλων πρακτόρων της υπηρεσίας.

    Η Διεθνής Αμνηστία έχει εκφράσει την ανησυχία της για τις απαγωγές αυτές με επιστολές της προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον Ιανουάριο και τον Μάιο, καθώς και στο πλαίσιο της συνάντησης της Γενικής Γραμματέως της οργάνωσης, Αϊρίν Χαν, με αξιωματούχους του υπουργείου τον Σεπτέμβριο. Κατά τη συνάντηση οι αξιωματούχοι επανέλαβαν την άποψη ότι τις απαγωγές διέπραξαν άλλοι Πακιστανοί μετανάστες.

    Στο Πακιστάν, εκτός από την εκτεταμένη χρήση βασανιστηρίων και τις άδικες δίκες από ειδικά δικαστήρια, η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει επίσης ότι, στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί αυθαίρετα, έχουν βασανιστεί, έχουν καταδικαστεί με άδικες δίκες ή έχουν «εξαφανιστεί». Η οργάνωση θεωρεί επομένως σοβαρότατο τον κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα ή και τη ζωή του Τζαβέντ Ασλάμ σε περίπτωση έκδοσής του στο Πακιστάν.

    Για τον λόγο αυτόν η Διεθνής Αμνηστία ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Βύρωνα Πολύδωρα και την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μεταξύ άλλων σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, να τηρήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη αρχή της μη επαναπροώθησης και να αρνηθεί να εκδώσει τον Τζαβέντ Ασλάμ.

    Η κατάσταση στο Πακιστάν

    Η πακιστανική κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται ότι φέρει ευθύνη για την αυθαίρετη κράτηση εκατοντάδων ανθρώπων σε μυστικούς τόπους, ενώ συνεχίζουν να έρχονται στο φως καταγγελίες για εξαφάνιση ανθρώπων.

    Η πρακτική αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μέσα στο Πακιστάν όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Η Διεθνής Αμνηστία δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο 2006 έκθεση, όπου αναφέρει ότι «εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε μαζικές συλλήψεις, πολλοί πωλήθηκαν στις ΗΠΑ ως 'τρομοκράτες' με μόνο στοιχείο τα λεγόμενα του απαγωγέα τους, ενώ εκατοντάδες μεταφέρθηκαν στον Κόλπο του Γουαντάναμο, στην Αεροπορική Βάση του Μπαγκράμ (Αφγανιστάν) ή σε μυστικά κρατητήρια υπό τη διεύθυνση των ΗΠΑ».

    Η συνήθης πρακτική να προσφέρονται αμοιβές ύψους μέχρι και χιλιάδων δολαρίων για απροσδιόριστους υπόπτους τρομοκρατίας διευκόλυνε την παράνομη κράτηση και την εξαφάνιση δια της βίας. Κυνηγοί επικηρύξεων –περιλαμβανομένων αστυνομικών και κατοίκων τοπικών κοινοτήτων– αιχμαλώτισαν ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων, συχνά τυχαία απ’ ότι φαίνεται, και τους πούλησαν στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από το 85% των κρατουμένων στον Κόλπο του Γουαντάναμο δεν συνελήφθησαν από δυνάμεις των ΗΠΑ, αλλά από την αφγανική Βόρεια Συμμαχία, καθώς και στο Πακιστάν, σε μια εποχή που προσφέρονταν αμοιβές μέχρι και 5.000 δολαρίων για κάθε «τρομοκράτη» που θα παρέδιδαν στις ΗΠΑ. Συχνά η μόνη βάση για την κράτησή τους ήταν οι ισχυρισμοί των απαγωγέων τους, οι οποίοι είχαν να κερδίσουν από τη σύλληψή τους. Περίπου 300 άνθρωποι –τους οποίους προηγουμένως η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαρακτήριζε «τρομοκράτες» και «δολοφόνους»– έχουν έκτοτε απελευθερωθεί από τον Κόλπο του Γουαντάναμο χωρίς απαγγελία κατηγορίας, οι περισσότεροι προς το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

    Την ημέρα που δημοσιεύθηκε η έκθεση, στις 29 Σεπτεμβρίου, ο αρχισυντάκτης περιοδικού Αμπντούρ Ραχίμ Μουσλίμ Ντοστ συνελήφθη καθώς έβγαινε από ένα τζαμί στην Πεσαουάρ του Πακιστάν και από τότε αγνοείται η τύχη του. Μόλις είχε εκδώσει ένα βιβλίο, όπου περιέγραφε τη σύλληψή του από τον πακιστανικό στρατό το 2001 και στη συνέχεια πώς μεταφέρθηκε υπό αμερικανική κράτηση στο Γουαντάναμο, καθώς και τα βασανιστήρια που υπέστη όσο βρίσκονταν υπό κράτηση, τόσο από Πακιστανούς όσο και από Αμερικανούς.

    Πολλοί άνθρωποι που έχουν εξαφανιστεί δια της βίας έχουν επανεμφανιστεί πρόσφατα μετά από αυθαίρετη κράτηση σε μυστικούς τόπους επί δύο χρόνια κατά μέσο όρο. Ο κάθε ένας από αυτούς δέχθηκε απειλές να μη μιλήσει δημόσια για αυτά που βίωσε κατά τη διάρκεια της κράτησής του.


    Εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας για τις παραβιάσεις στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»:

    Pakistan: Human rights ignored in the "war on terror" (AI Index: ASA 33/036/2006), http://web.amnesty.org/library/index/engasa330362006

    Terror and Counter-Terror: Defending our human rights (AI Index: ACT 40/009/2006), http://web.amnesty.org/library/index/engact400092006

    USA: Below the radar: Secret flights to torture and “disappearance” (AI Index: AMR 51/051/2006), http://web.amnesty.org/library/index/engamr510512006

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να μου το θυμηθειτε η ωραια Χριστινα θα τον...καψει τον Κωστακη.Στην πολιτικη ολες αυτες οι... αδυναμιες πληρωνονται ακριβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον Παυλίδη και την Βαληνάκη γράφει το σχετικό topic. Εκείνος ο paranoic που έγραψε το κατεβατό των 2.846 λέξεψν για τον Πακιστανό και την Διεθνή Αμνηστία, σε άλλο κόσμο ζεί; Ας το έβαζε κάπου αλλού που η θεματολογία το στήριζε. Ετσι, σαν μπορντέλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαληνάκη - Μιλένα... και έχουμε ακόμα να δούμε...

    στην Ελλάδα του 2006, η πολιτική ασκείται με το 'κάτω' κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απεργίες....Ο κόσμος αρχίζει να βγαίνει στους δρόμους, κάποιοι ακόμα κοιμούνται πίσω απο το μετέωρο γραφείο τους, άλλοι κρατάνε σφιχτά τους χαρτοφύλακες μέσα στα ανσανσέρ -200 συστολική 120 διαστολική, ενω κάποιοι άλλοι σφίγγουν το κινητό δίπλα στο αυτί -ΝΑSQAQ άνοδος 30 μονάδες -μείον 10.000 εγκεφαλικά κύτταρα.

    Σε κάποια γραφεία, Βαληνάκη - Μιλένα συζητούν και συνουσιάζονται. Ήρθε η ώρα να πείτε: Σιγά τα ωά, Σιγά τα ωάρια.

    Ο πικρόχολος θα πεί:
    100% ΑΒΥΖΕΣ, το θηλυκό αρχι-κομπλεξικό αντίστοιχο του αρσενικού όρου ΜΙΚΡΟΦΑΛΙΚΟΙ, μικροψώληδες,νανοτσούτσουνοι κτλ.

    Ο λάϊφ-λάϊτ-στάϊλ θα πεί:
    Εδώ ο Ευθυμίου σηκώνει ένα Κολωνάκι σε ρούχα και η εν λόγω ρούχλα δεν έχει λεφτά για μια εμφύτευση σιλικόνης;

    Απεργίες.Ο κόσμος αρχίζει να βγαίνει στους δρόμους, κάποιοι ακόμα κοιμούνται πίσω απο το μετέωρο γραφείο τους, το αίνιγμα τώρα αρχίζει να ξεδιπλώνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1. Μαζεύουμε υλικό για την Χριστίνα βαληνάκη.
    2. Βγαίνοντας από την κυβέρνηση, γίνεται δυσκολότερη η συλλογή ψήφων για έναν υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ανώνυμε ηλίθιε το κατεβατό δεν ήτνα δικό μου αλλα ονομάζεται στα ελληνικά ''Δελτίου Τύπου'' και αν θεωρείς σημαντικότερη ενασχόληση μιας δημοσιογραφικής ομάδας τα ψώνια του ευθυμίου τότε δεν μπορώ να ασχολήθω μαζί σου...και με τον μικροαστικόι σου κομπλεξισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Na μαζεψετε υλικο για το Χριστινακι(με τις ευχες μου!)αλλα απο το...καλο.Για τα μηνυματα στο κινητο απο τον...Θεο που τα διαβασε περισι κατα λαθος η ιατρος Ν. αμεσως μετα τις περιεργες βολτες με το φουσκωτο(χωρις φουσκωτους)στα...ανοιχτα,στις...καβατζες για να ακριβολογουμε της θαλασσιας περιοχης της Ραφηνας!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α, να κι άλλα που δεν ξέραμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς paranoic απο ανώνυμο ηλίθιο: Βρε βούρλο, τα δελτία τύπου δημοσιεύονται αυτούσια σε έντυπα που ΔΕΝ έχουν δημοσιογράφους αλλά πρέπει να γεμίσουν σελίδες. Εκεί που έχουν δημοσιογράφους, τα επεηεργάζονται και βγάζουν μια σούμα με το νόημα της (συνήθως μακροσκελέστατης) ανακοίνωσης που (συνήθως) περιέχει τόσο μπλα μπλα που βαριέται ο αναγνώστης να τα διαβάσει κι έτσο το δελτίο πάει άκλαφτο. Οπως προφανώς πήγε και η μαλακία που υιοθέτησες για να δημοσιεύσεις. Εξ ου και τα ανύπαρκτα σχόλια που ακολούθησαν. Προφανώς ζείς στο κόσμο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι άλλο να κάνει ο μικροφαλικός Ευθυμίου εκτός από το να ψωνίζει ρούχα; Τι άλλο του έμεινε; Τα έχει πιάσει πάντως καλά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως παιδιά το μεγάλο προσόν της Χριστίνας είναι άλλο. το ξέρει πολύ καλά ο Καραμανλής!!!
    ΤΟΝ ΈΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Η ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. H AGRINIOTISSA FRONTIZEI OMOS KAI GIA TO AGRINIO KAI GIA THN IDRYSH EFETEIOY STIN POLI AKOMA KAI ME MH NOMIMES METHODOYS..OPOS PARAPLANISI TOY SYMVOULEIOY TIS EPIKRATEIAS..EINAI APARADEKTO YPOYRGOS DIKAIOSYNHS NA SYRETAI APO TIN KYRIA TOY PARADIKASTIKOY I OIPOIA EXEI AMESI PROSVASI STON PROTHYPOYRGO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *