GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Το Στοίχημα" του Τσέχωφ

Η ομάδα "Πλάνη " παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Σημείο (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τηλ. 2109229579) σε θεατ...

Η ομάδα "Πλάνη" παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Σημείο (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τηλ. 2109229579) σε θεατρική διασκευή το διήγημα του Άντων Τσέχωφ «Το Στοίχημα». Ένας πλούσιος τραπεζίτης και ένας φιλόδοξος νεαρός δικηγόρος συναντιούνται σε μια κοσμική εκδήλωση και η μοίρα θα τους δέσει σ’ ένα απόλυτο στοίχημα : ο νεαρός δικηγόρος δέχεται την πρόκληση να κλειστεί σ’ ένα μικρό δωμάτιο απομονωμένος από τον κόσμο για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, και αν αντέξει, ο τραπεζίτης θα είναι υποχρεωμένος να του δώσει δυο εκατομμύρια ρούβλια.... (Η διασκευή είναι της Α. Ετιαρίδου και η σκηνοθεσία του Κ. Δελακούρα οι οποίοι και παίζουν όπως επίσης η Ρ. Μαμούχα).

6 σχόλια

  1. Συνάδελφοι,

    Η εισβολή «δημοσιογράφου» με κρυφή κάμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» είναι ο νέος άθλος του βασιλιά της ζούγκλας, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

    Τον ευχαριστούμε για την προσοχή του στον σταθμό μας, που αποδεικνύει τόσο την δημοσιογραφική του ανιδιοτέλεια, όσο και την απόφασή του να τα βάζει με μεγαθήρια των media, όπως ο «105,5 Στο Κόκκινο» και να αποκαλύπτει φαινόμενα διαπλοκής όπως ότι το ραδιόφωνό μας δεν διαθέτει άδεια και είναι του Συνασπισμού!

    105,5 Στο Κόκκινο

    www.left.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τελιώνει ποτέ ισά ισα οι καιροί απαιτούν απο εμάς εγρήγορση οπως για παράδειγμα για το Γκουαντανάμο :

    Κρατούμενοι στο Γουαντάναμο: 4 χρόνια χωρίς δικαιοσύνη

    Πριν από τέσερα χρόνια, οι ΗΠΑ μετέφεραν τους πρώτους κρατούμενους του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» - με κουκούλες στο κεφάλι και αλυσοδεμένους - στο κέντρο κράτησης στη Ναυτική Βάση του Κόλπου του Γουαντάναμο, στην Κούβα.

    Καθώς το καθεστώς της κράτησης στον Κόλπο του Γουαντάναμο μπαίνει στο πέμπτο του έτος, περίπου 500 άνθρωποι από 35 χώρες συνεχίζουν να είναι φυλακισμένοι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχουν δικαστεί. Στερούνται τα δικαιώματα που έχουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση των κρατουμένων στο στρατόπεδο.

    Οι κρατούμενοι παραμένουν σε μια ουσιαστική μαύρη τρύπα, πολλοί από αυτούς δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα δικαστήριο, δικηγόρο, ούτε τη δυνατότητα να τους επισκεφθεί η οικογένειά τους. Πολλοί υφίστανται απομόνωση σε μικρά κελιά, μέχρι και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, με μηδαμινές δυνατότητες να ασκηθούν. Συχνά οι κρατούμενοι βρίσκονται σε απομόνωση, όρισμένες φορές για μήνες, επειδή παραβίασαν κάποιον από τους σκληρούς κανόνες του στρατοπέδου. Αρκετοί κρατούμενοι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν. Η πιο πρόσφατη απόπειρα αυτοκτονίας ήταν του Jumah al Dossari από το Μπαχρέιν. Αναφέρεται πως αυτή ήταν η δέκατη φορά που προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Άλλοι κρατούμενοι, στην απόγνωσή τους, ξεκίνησαν απεργίες πείνας και κρατήθηκαν στη ζωή, μερικές φορές παρά τη θέλησή τους, με επώδυνες διαδικασίες αναγκαστικής σίτισης.

    Αποκρουστικές συνθήκες, καταγγελίες για βασανιστήρια και άλλη κακομεταχείριση, κράτηση ατόμων έως και για τέσσερα χρόνια στο Γουαντάναμο χωρίς δικαιοσύνη: αυτές είναι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πρέπει να μας αφυπνήσουν. Τα σχέδια των ΗΠΑ να δικάσουν τους κρατούμενους σε στρατιωτικές επιτροπές θα φέρουν ακόμα περισσότερη αδικία. Αυτές οι επιτροπές δεν είναι ανεξάρτητες και επιτρέπουν τη χρήση στοιχείων και «ομολογιών» που αποσπάστηκαν με βασανιστήρια και καταναγκασμό, καθώς επίσης και φημολογίας.

    Οι κρατούμενοι στο Γουαντάναμο πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι - εκτός αν απαγγελθούν εναντίον τους διεθνώς παραδεκτά ποινικά αδικήματα και έχουν έντιμη δίκη.


    Κάντε κάτι τώρα!
    Γράψτε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους, απαιτώντας να κλείσει το κέντρο κράτησης στον Κόλπο του Γουαντάναμο, και είτε να απαγγελθούν κατηγορίες και να δικαστούν οι κρατούμενοι με τρόπο σύμφωνο με τα διεθνή πρότυπα, είτε να απελευθερωθούν.

    Η δράση σας έχει αποτέλεσμα: Από τότε που η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε να φωτίζει μεμονωμένες ιστορίες κρατουμένων του Γουαντάναμο, 15 από αυτούς έχουν ελευθερωθεί από την κράτηση υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Επίσης, από αυτούς τους κρατούμενους που μεταφέρθηκαν στις χώρες τους, 7 παραμένουν υπό κράτηση και 8 απελευθερώθηκαν.

    To Κειμενο

    Dear Mr. President:

    It is now four years since the first detainees were transferred to the detention facility at the US Naval Base in Guantanamo Bay, Cuba.

    Detainees in Guantanamo Bay are held in prolonged indefinite detention, which violates a fundamental legal principle: that anyone detained has the right to be promptly brought before an independent judicial officer to challenge the lawfulness of their detention. You have repeatedly asserted that the USA strives to “defend and extend a vision of human dignity” and “uphold the rule of law”. For the detainees at Guantanamo Bay these words ring hollow.

    I call on you to close the detention facility and to ensure that all those held in Guantanamo are immediately released if they are not to be charged and brought to trial in line with standards of fairness. The military commissions violate several provisions of international treaties to which the USA is a state party and cannot provide fair trials in line with international standards They are fundamentally flawed and should be abandoned immediately.

    Many detainees in Guantanamo come from countries which the US government itself has condemned for human rights violations. I therefore call on you to ensure that the USA will not transfer them to a country where they may face further human rights violations.

    Yours sincerely,


    το E-mail tou Bush
    president@whitehouse.gov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτο αυτό που συνέβη στον 105,5 Στο Κόκκινο» !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καντε το θέμα τότε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βρε παιδιά, λίγο άσχετο δεν είναι αυτό το ποστ σε σχέση με ΟΛΑ τα άλλα? Γιατί εμένα μου κάνει λίγο σαν διαφήμιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται άσχετο, ναι. Διαφήμιση όμως δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι. Απλώς, όπως έχουμε ξαναπεί, θέλουμε να προβάλουμε ΔΩΡΕΑΝ όποια προσπάθεια γίνεται σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς, αλλά οι δημιουργοί της δεν έχουν χρήμα και άκρες για να προβληθούν.
    Γι' αυτό το σκοπό υπάρχει - να μας στέλνετε δηλαδη υλικό - το press.gr@hotmail.com
    Press-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *