GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να πούμε όλοι όχι στα "παιδιά-στρατιώτες"

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Οι φετινές δράσεις έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κ...

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Οι φετινές δράσεις έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κοινού για τα παιδιά-στρατιώτες. Πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 300.000 παιδιά που ανήκουν σε εμπόλεμες ομάδες σε 30 συρράξεις σε όλον τον κόσμο. Παιδιά που, είτε έχουν απαχθεί από τις οικογένειές τους, είτε κατατάχθηκαν οικειοθελώς για ένα πιάτο φαΐ. Καθώς τα όπλα έχουν γίνει πιο ελαφρά και απλά στη χρήση τους, τα παιδιά αυτά παίρνουν μέρος σε μάχες και γίνονται κτήμα ενός ενήλικα μαχητή. Πολλά από αυτά σκοτώνονται στις μάχες, ενώ μέρος της «εκπαίδευσής» τους είναι η σωματική, σεξουαλική και ψυχική βία ώστε να γίνουν υπάκουα και καλοί στρατιώτες.
Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας πιστεύει ότι πρέπει το ζήτημα αυτό να γίνει ευρύτερα γνωστό στο ελληνικό κοινό και για τον σκοπό αυτόν διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και δράσης στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Αμνηστία προτείνει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε σχολεία με δημιουργικές δραστηριότητες, ώστε τα παιδιά να πάρουν μέρος σε αυτήν την προσπάθεια για τα παιδιά-στρατιώτες. Πληροφορίες θα βρείτε στο www.amnesty.org.gr/edu/lessons.htm.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, τηλ. 210 36 00 628, υπεύθυνη επικοινωνίας: Άννα Μπότσογλου. Πληροφορίες για τα παιδιά – στρατιώτες: www.amnesty.org.gr Κάνε την αντίδρασή σου πράξη. Στείλε γράμματα/ email σε κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν παιδιά στρατιώτες ( www.amnesty.org.gr )

3 σχόλια

  1. τα ευχαριστώ και τα συγχαρητήρια μου δεν φτάνουν!
    μπράβο συνεχίστε...

    υγ-ποιος ειναι ο προκλητικός κ.Μπαλάσκας αστυνομικός συνδικαλιστής που βγάινει στα τηλεοπτικά παράθυρα και φωνάζει ως στέλεχος των ΕΑΤ-ΕΣΑ ? τι γνωρίζομαι απο αυτόν...και με ποιο κόμμα εκλέγεται ως συνδικαλιστής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Συνεχίστε να μας τροφοδοτείτε με τέτοιες ειδήσεις. Αυτή είναι η άλλη πλευρά της ζωής που χρειάζεται να προσέξουμε.
    2. Δεν ξέρουμε. Ψάχνουμε. Αν έχετε κάτι, στείλτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως γινεται να μην ασχολουμαστε μετα αυτονοητα οπως ενα καλεσμα για μπουκοταζ σε παιδικα οπλα που πωλουνται στα καταστηματα παιχνιδιων?
    Δηλαδη οταν τα παιδια μεγαλωσουν ειναι οκ να παρουν αληθινα οπλα και να παιζουν πολεμο??
    Ας ξεκινησουμε απο τη γειτονια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *