GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή...

...στην εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, τον Παπανδρέου και τον Τσοβόλα, με αφορμή σχόλιο αναγνώστη του Press-gr Μια ενδιαφέρουσα αντίδραση εί...

...στην εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά,
τον Παπανδρέου και τον Τσοβόλα,
με αφορμή σχόλιο αναγνώστη του Press-gr

Μια ενδιαφέρουσα αντίδραση είχαμε από αναγνώστη για το θέμα Τσοβόλα-Βενιζέλου-Παπανδρέου σε συνδυασμό με το σκάνδαλο Κοσκωτά: «Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν που έστειλε τον Κοσκωτά στο σκαμνί, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να τον εκβιάσει με πλαστά έγγραφα και μέσω του Γιώργου να εκβιάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όσοι δεν γνωρίζουν ιστορία, ας τη μάθουν. Κι όσοι γνωρίζουν ιστορία, μην κάνουν ότι την ξεχνάνε».
Εκ πρώτης όψεως, τα γεγονότα κάπως έτσι είχαν φανεί. Η καταγγελία του Γ. Παπανδρέου για τη χρήση πλαστού εγγράφου από τον Κοσκωτά οδήγησε στην κατάρρευση του μεγαλο(για την εποχή εκείνη) απατεώνα.
Όσοι γνωρίζουν όμως την πραγματική ιστορία, γνωρίζουν και ότι:
Τα νέα τζάκια...
1. Η ανάδειξη του Κοσκωτά στο εκδοτικό και επιχειρηματικό στερέωμα της εποχής ήταν ενταγμένη στο σχέδιο για τα «νέα τζάκια» που είχε εκπονήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και είχε υποβάλει στην πατέρα του.
Ολοι οι άνθρωποι του Γιώργου είχαν στελεχώσει τότε τις επιχειρήσεις Κοσκωτά. Ένας απ’ αυτούς, ο Γιάννης Ρουμπάτης είναι και σήμερα δεξί χέρι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για να μην ξεχνιόμαστε. Από κοντά τότε ήταν και ο Θ. Κατσανέβας που στη συνέχεια παραγκωνίστηκε από τον Κοσκωτά.
Τα γυναικόπαιδα...
2. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε για πολύ καιρό στην Αμερική ώστε να μην συνδεθεί το όνομά του. Αυτό, για όσους γνωρίζουν τα πραγματικά παρασκήνια, έγινε στο πλαίσιο άτυπης συμφωνίας με τον Μητσοτάκη (ο οποίος αυτά τα τηρεί!) να μην πληγούν τα «γυναικόπαιδα» στον πόλεμο εξόντωσης που φούντωσε με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μήπως είναι ψέματα ότι την περίοδο 1989-93 ο Γ. Παπανδρέου έλειπε, το μεγαλύτερο διάστημα, στην Αμερική; Όχι βέβαια.
Η ανταπόδοση...
3. Η ανταπόδοση ήταν ότι ποτέ το ΠΑΣΟΚ, τα επόμενα χρόνια, δεν «πείραξε» την Ντόρα Μπακογιάννη. Για προσέξτε το αυτό...
Η συμπαράσταση...
4. Και μια κυριολεκτικά άγνωστη λεπτομέρεια: Την ημέρα που ο Δ. Τσοβόλας ξεκινούσε για τη μεγάλη δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, ως κατηγορούμενος, αυτός που τον συνόδευε συμπαραστεκόμενος, στην πόρτα του σπιτιού του, ήταν ο Β. Βενιζέλος.
Αυτά -προς το παρόν- για την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *