GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει...

Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου...

Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση καθώς και η κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση, που παρήγγειλε ο προϊστάμενος πρωτοδικών Βασίλης Φλωρίδης μετά τη μηνυτήρια αναφορά 5 καθηγητών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, αποτελούν θετικά βήματα όμως προβληματίζει το γεγονός ότι για να υπάρξει αντίδραση έπρεπε ο ξυλοδαρμός να γίνει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Στην ίδια ανακοίνωση καλείται η ελληνική κυβέρνηση: Να εφαρμόσει τις αναλυτικές συστάσεις της έκθεσης του 2002 για την πρόληψη της κακομεταχείρισης και την καταπολέμηση της ατιμωρησίας, Να φροντίσει για τη σωστή εκπαίδευση των αστυνομικών, Να ακολουθήσει τις συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και του Συνηγόρου του Πολίτη για τις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, Να ξεκινήσει δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση των συστημικών προβλημάτων που οδηγούν στην ατιμωρησία των κρατικών λειτουργών.
(Η έκθεση του 2002, «Ελλάδα: στη σκιά της ατιμωρησίας – Κακομεταχείριση και κακή χρήση πυροβόλων όπλων», AI Index: EUR 25/022/2002, υπάρχει στη διεύθυνση www.amnesty.org/library/index/engeur250222002. Για συνεντεύξεις, επικοινωνήστε με το Γραφείο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στο τηλέφωνο 2103600628).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *