GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο "σκαμνί" του ΔΣΑ ο Αλ. Μητρόπουλος...

Εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) ο Αλέξης Μητρόπουλος έχει και άλλα προβλήματα. Ύστερα από καταγγελίες δ...


Εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) ο Αλέξης Μητρόπουλος έχει και άλλα προβλήματα. Ύστερα από καταγγελίες δικηγόρων ότι με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του διαφημίζει το δικηγορικό γραφείο του, κλήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλο Αθηνών να δώσει εξηγήσεις.
... με υπερασπιστή τον γεν. γραμματέα
του Συλλόγου Δ. Βερβεσσό!!!
Όμως έχει ανακύψει κι ένα άλλο θέμα. Ο δικηγόρος που ανέλαβε να τον εκπροσωπήσει ως πληρεξούσιός του ενώπιον του ΔΣΑ είναι ο συνεργάτης του Δημήτρης Βερβεσσός ο οποίος ωστόσο είναι και γενικός γραμματέας του Συλλόγου!
Τυπικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν προκύπτει όμως ένα ηθικό, τουλάχιστον, ασυμβίβαστο για τον κ. Βερβεσσό; Πώς γίνεται να είναι από τη μια μεριά γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου που θα ελέγξει τον κ. Μητρόπουλο και από την άλλη υπερασπιστής του ελεγχόμενου; Δεν επιχειρείται να επηρεαστούν έτσι κάποιοι από τους κρίνοντες;
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός, που φημίζεται για την ακεραιότητά του, πώς δέχεται κάτι τέτοιο;

1 σχόλιο

  1. ωραίο...θα ήθελα εμπιστευόμενος την κοινωνική σας ευαισθησία να σας παραθέσω το ακούλοθο δελτίο τυπου που ρθε στο ηλεκτρονικο μου γραμματοκιβώτιο


    Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2006

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    20 Νοεμβρίου
    Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού:
    Όταν τα παιδιά δεν «παίζουν» πια πόλεμο

    Εκδηλώσεις και εκπαίδευση της Διεθνούς Αμνηστίας
    για τα παιδιά-στρατιώτες

    Η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει δημόσιες εκδηλώσεις ενημέρωσης και δράσης στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

    Οι φετινές δράσεις έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κοινού για τα παιδιά-στρατιώτες. Πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 300.000 παιδιά που ανήκουν σε εμπόλεμες ομάδες σε 30 συρράξεις σε όλον τον κόσμο. Παιδιά που, είτε έχουν απαχθεί από τις οικογένειές τους, είτε κατατάχθηκαν οικειοθελώς για ένα πιάτο φαΐ. Καθώς τα όπλα έχουν γίνει πιο ελαφρά και απλά στη χρήση τους, τα παιδιά αυτά παίρνουν μέρος σε μάχες και γίνονται κτήμα ενός ενήλικα μαχητή. Πολλά από αυτά σκοτώνονται στις μάχες, ενώ μέρος της «εκπαίδευσής» τους είναι η σωματική, σεξουαλική και ψυχική βία ώστε να γίνουν υπάκουα και καλοί στρατιώτες.

    Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας πιστεύει ότι πρέπει το ζήτημα αυτό να γίνει ευρύτερα γνωστό στο ελληνικό κοινό και για τον σκοπό αυτόν διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και δράσης στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.

    § Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μεταξύ 11.00 και 15.00, στην Πλατεία Δημαρχείου στον Πειραιά, ομάδα εθελοντών της Διεθνούς Αμνηστίας θα ενημερώνουν το κοινό και θα συλλέγουν υπογραφές για τα παιδιά-στρατιώτες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

    § Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν δύο παράλληλες εκδηλώσεις την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Μεταξύ 15.00 και 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους ομάδα εθελοντών θα ενημερώνει και θα συλλέγει υπογραφές, ενώ την ίδια ημέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 19.30 θα εγκαινιαστεί η έκθεση «ζωγραφίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα» με έργα παιδικής ζωγραφικής από τους μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Ινστιτούτου Γκαίτε, Βασιλίσσης Όλγας 66 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2006.

    Στο πλαίσιο της δράσης μας, η Διεθνής Αμνηστία προτείνει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε σχολεία με δημιουργικές δραστηριότητες, ώστε τα παιδιά να πάρουν μέρος σε αυτήν την προσπάθεια για τα παιδιά-στρατιώτες. Προτείνουμε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό, πληροφορίες για το οποίο θα βρείτε στο www.amnesty.org.gr/edu/lessons.htm

    F Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, τηλ. 210 36 00 628, υπεύθυνη επικοινωνίας: Άννα Μπότσογλου.

    F Πληροφορίες για τα παιδιά – στρατιώτες: www.amnesty.org.gr

    F Κάνε την αντίδρασή σου πράξη. Στείλε γράμματα/ email σε κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν παιδιά στρατιώτες (www.amnesty.org.gr).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *