GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ειπώθηκε στη Χαρ. Τρικούπη...

Βαριές κουβέντες στη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου Η κούρσα διαδοχής ξεκίνησε στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το βαθύτερο συμπέρασμα...

Βαριές κουβέντες στη θυελλώδη
συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Η κούρσα διαδοχής ξεκίνησε στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το βαθύτερο συμπέρασμα από τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που κράτησε οκτώ ώρες. Το Press-gr αποκαλύπτει πρώτο τους βασικούς διαλόγους που έγιναν στη διάρκειά του. Κι εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Α. Διαμαντοπούλου: Πρόεδρε, σε ακούσαμε προεκλογικά να υψώνεις τους τόνους, αλλά δεν είχαμε συγκεκριμένο πολιτικό διακύβευμα. Οφείλαμε να επιμείνουμε πιο αυτοδιοικητικά.
Γ. Παπανδρέου: Τι εννοείς;
Α.Δ.: Δεν ξέραμε που οδηγεί αυτή η σύγκρουση, δεν ξέραμε ποιο είναι το διακύβευμα. Βρισκόμασταν σε σύγχυση.
Γ.Π.: Δεν είναι έτσι όπως τα λες, Άννα. Το διακύβευμα ήταν το συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο που έχουμε ως ΠΑΣΟΚ. Είχαμε συγκεκριμένη αυτοδιοικητική πρόταση και συγκεκριμένο διακύβευμα.
Α.Δ.: Αν ήταν αυτό, δεν ήταν σαφές. Τουλάχιστον σ’ εμένα, πρόεδρε...
Ε. Βενιζέλος: Το διακύβευμα το παρουσιάσαμε εκ των υστέρων, όταν δεχτήκαμε να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών σαν των εθνικών. Δεν είχαμε αποσαφηνίσει με ακρίβεια τον χαρακτήρα της αναμέτρησης. Πανηγυρίζαμε την πρώτη Κυριακή ότι προηγούμαστε. Μετά μιλήσαμε για μηδενική διαφορά...
Γ.Π.: Δηλαδή, Βαγγέλη, διαφωνείς με τη δήλωσή μου για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού;
Ε.Β.:
Όχι πρόεδρε, αλλά το πρόβλημα είναι γενικό. Αφορά τον αποσπασματικό πολιτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ. Δεν φταίνε οι επιλογές προσώπων. Είναι θετικό το αποτέλεσμα σε σχέση με το 2002, αλλά όχι πολιτικά επαρκές. Πρέπει να είμαστε πλειοψηφικό ρεύμα, δεν μας αρκεί η ισοπαλία ή η μικρή άνοδος. Το πρόβλημα δεν είναι η ενότητα, αλλά η απόδοση μας. Χρειάζεται ολοκληρωμένος πολιτικός λόγος. Θετικός και με προτάσεις. Τι εννοώ; Για παράδειγμα ήταν αρνητική η πρωτοβουλία να ζητήσουμε αναβολή της συζήτησης του άρθρου 16 για τα ΑΕΙ. Καταθέτω ολοκληρωμένη πρόταση για διέξοδο από την κρίση στην Παιδεία.
Αλ. Παπαδόπουλος: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την επιλογή προσώπων. Ωστόσο είναι αυτονόητο πως αυτό δεν συμπεριλαμβάνει το σύνολο των τοπικών και γενικών πολιτικών προϋποθέσεων που καθόρισαν την έκβαση του αγώνα. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν περάσει από το γενικό στο συγκεκριμένο, δεν πρόκειται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Χ. Καστανίδης: Ήταν σωστή επιλογή η υποψηφιότητα της Χρύσας Αράπογλου για τη Θεσσαλονίκη.
Β. Παπανδρέου: Πρέπει να κινητοποιηθεί το κόμμα ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε τα οφέλη.
Ν. Κατσέλη: Πέντε βουλευτές της Β’ Αθήνας πριμοδότησαν τον αντίπαλό μου στη Νέα Σμύρνη. Πρόεδρε, θα σου δώσω κασέτες με στοιχεία!
Ρ. Σπυρόπουλος: Έχασα γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση. Στην Αρκαδία αποδείχθηκε ότι το Κίνημα δεν μπορεί να κινήσει αποτελεσματικά αυτοδιοικητικές διαδικασίες ως αντιπολίτευση.
Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν εξέφρασε πολιτικό όραμα. Ήταν στρατηγικό λάθος το γεγονός ότι δεν κατανοήσαμε τις συνέπειες του 42%. Έπρεπε να προχωρήσουμε σε συμμαχίες με την Αριστερά.
Γ. Παναγιωτακόπουλος: Ζητώ τη διεξαγωγή συνεδρίου.
Μ. Κοππά: Η ανθρωποφαγία είναι εγκληματική στο ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό, αν αμφισβητεί κάποιος τη Μαριλίζα, να βγει να το πει ανοικτά.
Και βρισιές μεταξύ
Παπανδρέου - Βενιζέλου ...
Λίγο πριν τελειώσει η συνεδρίαση, σημειώθηκε και μια οξύτατη σύγκρουση μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Ε. Βενιζέλου με την ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών. Ο Παπανδρέου κατηγόρησε τον Βενιζέλο για "υποκρισία" και ο Βενιζέλος του αντέτεινε "δεν σου επιτρέπω να μου μιλάς σε αυτό το ιταμό ύφος..."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *