GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπράβο Ανδρέα!

Μπορεί ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος να έχει, ως νεοφιλελεύθερος, ακραίες απόψεις σε πολλά θέματα, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι "δεν μασάει τ...


Μπορεί ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος να έχει, ως νεοφιλελεύθερος, ακραίες απόψεις σε πολλά θέματα, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι "δεν μασάει τα λόγια του". Γι' αυτό και του αξίζει διπλός έπαινος. Πρώτον για αυτή καθαυτή την ερώτηση που κατέθεσε, προχθές, στη Βουλή. Και δεύτερον γιατί δεν διστάζει να τα βάλει και με (τους) δημοσιογράφους...
Τι αφορά το θέμα; Το Pres-Gr είχε αποκαλύψει από τις 28 Αυγούστου ότι η επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στη Σιγκαπούρη για την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα αποτελέσει ένα "πολυδάπανο ταξίδι αναψυχής στην εξωτική Ανατολή" για μια πολυάριθμη αποστολή παραγόντων του υπουργείου και δημοσιογράφων. Και θέταμε το (ρητορικό) ερώτημα "μήπως πρόκειται για μια έμμεση προσπάθεια εξαγοράς δημοσιογράφων".
Σε νεότερο σημείωμα, δύο ημέρες αργότερα και με αφορμή σχετική απάντηση προφανώς από το υπουργείο Οικονομίας, ζητούσαμε να μάθουμε "το συνολικό προϋπολογισμό για τις δαπάνες της αποστολής, για να δούμε αν ισχύει εν προκειμένω η ...ήπια ποροσαρμογή".

"Αναψυχή στην εξωτική Ανατολή..."
Ο Α. Ανδριανόπουλος έρχεται λοιπόν τώρα και μας δικαιώνει. Και στο ίδιο πνεύμα μ' εμάς, ζητά να μάθει ποιες δαπάνες, για πόσους και για με ποιο όφελος για τον φορολογούμενο έγιναν στη Σιγκαπούρη.
Η ερώτηση του όμως αυτή είναι βέβαιο ότι θα "θαφτεί" από τα media.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο κι εμείς την παραθέτουμε πλήρη:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Μέσα στα πλαίσια του λιγότερου κράτους που επαγγέλεται η κυβέρνηση με κανένα τρόπο δεν εμποδίζονται τα Υπουργεία και ορισμένοι φορείς (λ.χ. έμμεσα κρατικοελεγχόμενες Τράπεζες) να δαπανούν πακτωλούς χρημάτων για επιτροπές μελετών και ταξείδια αναψυχής μελών ΜΜΕ σε εξωτικές χώρες με την ευκαιρία κάποιας διεθνούς εκδήλωσης.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός
Α) Αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως στο Υπουργείο του λειτουργούν 32 Ομάδες Σχεδιασμού (αν και σαν φιλελεύθερος δεν θα έπρεπε να πιστεύει στον "Σχεδιασμό") αμοιβόμενες από χρήματα του προϋπολογισμού.
Β) Με δαπάνες ποιανού φορέα και σε ποιο ακριβώς ύψος έφθασε το κόστος της μετάβασης μεγάλης ομάδας Ελλήνων δημοσιογράφων πρόσφατα στη Σιγκαπούρη και με ποιο τελικά για τον Έλληνα φορολογούμενο όφελος..."
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ανδρέας Ανδριανόπουλος

3 σχόλια

  1. Λεφτά για τους δασκάλους μόνο δε βρίσκουν... Παιδεία τριτοκοσμική με 3% του ΑΕΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο Ανδρέας και μπράβο του!
    Καλό όμως θα ήταν να μας πει, τώρα στας Δυσμάς του "ρώσικου" πολιτικού του βίου, ποιούς γραφιάδες είχε και αυτός στη δούλεψή του τόσα χρόνια στον "ενεργειακό" τομέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *