GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ συνεργάτης του Αλ Τζαζίρα! «Οι πύλες της κόλασης άνοιξαν ξαφνικά στην Ράφα...»

«Οι πύλες της κόλασης άνοιξαν ξαφνικά» στη Ράφα μεταδίδει συνεργάτης του Al Jazeera Ahmed Abdullah Mohsen ποτ περιέγραψε τις στιγμές που οι ...


«Οι πύλες της κόλασης άνοιξαν ξαφνικά» στη Ράφα μεταδίδει συνεργάτης του Al Jazeera Ahmed Abdullah Mohsen ποτ περιέγραψε τις στιγμές που οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν χτυπήματα στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής

«Τα ουρλιαχτά και οι θρήνοι σχεδόν έπνιξαν τα πολεμικά αεροπλάνα που κάλυπταν τον ουρανό, ρίχνοντας καταιγισμούς σε μια πύρινη ζώνη που συνέθλιψε τα σώματα των εκτοπισμένων στις σκηνές τους. Περίπου 20 λεπτά εκρήξεων φώτισαν τη νύχτα σαν κάτι από ταινία του Χόλιγουντ», είπε.

Ο Mohsen είπε ότι «οι εκτοπισμένοι και οι τραυματίες κατέφυγαν μαζικά στο νοσοκομείο του Κουβέιτ, το μόνο ανοιχτό στην περιοχή Shaboura». «Ένας γιατρός στο νοσοκομείο βοήθησε ένα παιδί που έπαιρνε την τελευταία του ανάσα να πει την τελευταία προσευχή», είπε.

«Ο Ahmed Abu Al-Hinud είδε το σώμα της μητέρας του να κείτεται σε ένα φορείο νοσοκομείου. Κράτησε το σώμα της κοντά του και φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του για μια ώρα ανεξέλεγκτου τρόμου και σοκ», είπε.

Ο Mohsen είπε ότι «μέσα σε μια συγκλονιστική οργή και μια αίσθηση αδυναμίας, ο διευθυντής του νοσοκομείου του Κουβέιτ, Dr. Suhaib Al-Hams, κάλεσε τον κόσμο να σταματήσει να στέλνει φάρμακα για τη θεραπεία του COVID, κάτι που έκαναν κάποιες χώρες που θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι βοήθησαν τη Γάζα».

Την ίδια ώρα στο φως έρχονται νέα ντοκουμέντα από τις συνέπειες των βομβαρδισμών. Ο επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εκφράζει έντονη ανησυχία για μια πιθανή ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα της Γάζας, προειδοποιώντας ότι οποιοσδήποτε παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα λογοδοτήσει.

Ο Καρίμ Χαν αναφέρει σε δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στο Χ ότι η έρευνα του γραφείου του για τα γεγονότα στη Γάζα «προχωράει με τη μεγαλύτερη δυνατή σπουδή».«Ανησυχώ βαθύτατα για τον αναφερόμενο βομβαρδισμό και την πιθανή χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση