Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: "άουτφιτ", "λοκντάουν" "κλικ εγουέι", "κλ...
Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας:
"άουτφιτ", "λοκντάουν" "κλικ εγουέι", "κλικ ιν σόπ",...
Χαρείτε ακόμη μία Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας, αφιερωμένη, στους προγόνους σας!
Ιωάννα Υψηλάντη, 9 Φλεβάρη 2022: Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας, αφιερωμένη, στους προγόνους σας!
Ο Οδυσσέας Ελύτης τα είπε όλα, αλλά κανένας δεν άκουσε κι ειδικά σήμερα την εποχή Big Pharma δεν θέλει ν' ακούσει... Τι απουσιάζει από τη σημερινή υποκρισία που όλοι αποσιωπούν;Πως για να υπάρχει σήμερα η "Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας" εργάστηκε με καρδιά και ψυχή ο φίλος πανεπιστημιακός καθηγητής στην Ιταλία, ο Γιάννης Κορίνθιος.
Ο Γιάννης ήταν και παραμένει οραματιστής, αλλά σεμνός και δεν επισημαίνει πως χρειάστηκε ένας μεγάλος αγώνας, μαζί με άλλους φιλέλληνες της Νάπολης Ιταλίας κι έστω εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε στο φιλόξενο "PRESS-GR".
Το 2014 έγινε κατορθωτό να παρουσιάσει στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της ελληνικής βουλής την πρόταση ο Γιάννης Κορίνθιος και το 2017 έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την ολομέλεια της βουλής.
Ο Γιάννης Κορίνθιος, μέλος της ομογένειας στην Ιταλία και πανεπιστημιακός δάσκαλος, συνεχιστής της μεγάλης παράδοσης και ιστορίας των Ελλήνων στη Νάπολη (Associazione degli Studenti Greci di Napoli) κι αξίζει να το θυμίσουμε σ' όλους όσους "γιορτάζουν" σήμερα.
Να σημειώσουμε, επίσης, άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας, που αγνοούν οι δήθεν ταγοί στην πολιτική και "επιστήμη":
«Δεν μαθαίνουμε λατινικά κι ελληνικά για να μιλάμε αυτές τις γλώσσες, για να γίνουμε σερβιτόροι ή διερμηνείς, ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Τις μαθαίνουμε για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτών των δύο λαών, η ζωή των οποίων αποτελεί τη βάση του παγκόσμιου πολιτισμού...» Antonio Gramsci, Quaderni dal Carcere (Τετράδια της Φυλακής), 4 [XIII], 55.
✅ Φωτογραφία ανάρτησης: Εικονογραφική λεπτομέρεια ζωφόρου του λεγόμενου "Τάφος των Χορευτριών", από το Ruvo της Απουλίας (Μπάρι), του 5ου αιώνα π.Χ. (Νάπολη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).
Για την ιστορία του ελληνισμού στη Νάπολη... από την Κούμα (Κύμη), την πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση (περί το 750 π.Χ.), τη Μεγάλη Ελλάδα, των Παλαιολόγων στη Νάπολη (Βασίλειο των δύο Σικελιών), την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα (δυστυχώς εξαντλημένο και συνεπώς χωρίς εμπορική σκοπιμότητα):
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση